Az áramnak mindegy, de akkor minden helyen egyformán kell rosszul bekötni hogy működjön. Na ez nállam nem teljesült, mivel a switchet és az előfizetői kábelszakaszt szabvány színsorrendel kötötték össze, idefent a lakásba meg Attila "szabvány" szerint lett bekötve.
Jah most hogy megsasoltam hol is lax, eszembe jutott hogy Szilvi mutatta is a térképen hogy mely házakon van lézer, és ott a tiétek is szóba került. Csak nekem furcsa mert arrafelé nem említett másikat, a nélkül meg nem igen lesz mire rácsatlakozni.
Egyébként nem írtad volt-e kábelezés a lépcsőházban. Nekem ez a gerinchálózat elkészült szöveg nem egyértelmű e tekintetben.
Kösz a címet. Nem akarsz elmenni kábelezni a GaTeS-hez? :D Biztos örülnek egy szakembernek. :)
Jee. Látom neked sokat kell gyalogolnod Szilviig. Elég az ablakból átinteni. A ti házatokkal is szerelési problémák vannak, csak a garázsokon keresztül lehet áthúzni a kábeleket a lépcsőházak között, és van valaki aki szept. 8-ra jön csak haza amcsiból, ha még jól emléxem. Ehh, nem irígyellek, pedig az a ház is először a bekötési lista elején volt. Addig max nézheted a lézert a Vizi 6 tetején. :(
Ha Attila jön hozzám szerelni, akkor jól jár, mert addig csináltatom vele, amíg nem lessz tuti. (két hónapot dolgoztam egy cégnél nyári munkában, hálózat korszerűsítés volt, csináltam vagy 400 kábelt)
Akihez csak most fognak menni, az nézze meg, hogy a dugóban minden vezeték ütközésig legyen, a külső köppeny pedig jó 7mm-nyire lógjon be, máskülönben 1-2 rántás és a kezében maradhat a kábel. (vagy kontaktos lessz 1-2 ér)
shabba: voltál bent beszélni Ákival a 4 emeletes házakkal kapcsolatos problémáról? Hogy milyen alternatívával lehetne áthidalni a drága költségeket és hogy itt is reménykedhessenek az internetezni vágyó lakók?
Neked nem kell annyira izgulnod mert jü kk-d van(amennyiben a Csut G. az). Már csak az a kérdés milyen megoldást lehet találni a kábelezési nehézségekre. Szeptemberben tuti beindul a GaTeS és a nyárias döcögősebb tempó helyett nagyobb sebességre kapcsolnak. Mivel már rég nem él az első bekötési ütemterv koncepció, hanem arra mennek ahol fogadják őket elég jó az esély a kábelezésre. Lézerrel már lehet gond, ugye kell rálátás és 150 méter a hatótáv, ezért kell a közelben lennie online háznak hogy legyen net is. Mivel elég közel vannak a házak, lehet egyet átugrani ha nem kooperatív, de kettőt már tuti nem. Tudtommal a melletünk lévő Varsa 2-8 együttműködik, onnan szerintem meglesz a ti lézer kapcsolatotok. Onnan megtovább Ge.eF-ékhez, és már a Nánási GTS aknánál is vagyunk. :) Vagy ahogy Áki mondta a Kadosa-Nánási sarokháznál kapcsolódnak rá, de tőletek az sem gond. Áki eléggé szorgalmazza a rácsatlakozást a GTS gerincre, ezért szerintem elég jó esély van arra hogy gyorsan elkezdődjenek a munkálatok. :)
Kösz Mummy, de ezt maximum Attilának a "szerelőnek" a fejébe kéne beleverni. :) Szilvi és Ákos biztos tudja a dörgést. Engem nem túlzottan érdekel mivel nem szerelek ilyet, de max akihez bekötnek le tudja chekkolni :D Thx.
Te hol is lax, hogy te is képben legyél merre az az arra. :) MumiaG is ha lehet.
Ezek szerint ott is lakik egy lelkes valaki mint én, aki cetlizik és szórólapozik. :D Gondolom a kábelezés is már megtörtént a lépcsőházakban, mert ha csak a lézert érti gerinc alatt akkor az még kevés. Ha megvolt már a kábelezés akkor usgyi Szilvihez időpontot kérni bekötésre a lakásba, aztán már talán órákon belül el is indul a net. :) Ki lesz a második a topicból? :D
Szerintem eddig lehet vagy 40-50 bekötött user, de abból én vagyok az egyetlen aki ide is jár. Kár hogy nem lehet a neten összeszedni a neteseket, mert akkor sokkal jobban és szervezettebben lehetne fellépni a renitens házak kk-ival szemben.
Egy kis segítség:
-egyenes (patch)kábel érkiosztása mindkét csatlakozónál: fehér-sárga / sárga / fehér-zöld / kék / fehér-kék / zöld / fehér-barna / barna
kereszt (crosslink) kábel érkiosztása: egyik csatlakozó a fent leírt kiosztású, a másik a következő: fehér-zöld / zöld / fehér-sárga / kék / fehér-kék / sárga / fehér-barna / barna
Jah egy dolog eszembe jutott amit még nem írtam, most csinálják az irodát. Csütörtökön teljesen szétverték, most meg összerakják. :) Valamikor jővő hétre el is készül ha jól emléxem.
Jeah. Akihez az Attila(alacsony, vékony barna srác) megy majd szerelni az legyen körültekintő, mert állandóan selejt munkát végez, és rossz színsorrendbe köti be a kábeleket. Nálam Áki szerelte át az összes kábelt, a szomszédba a kk-hoz meg most jött ki Szilvi megcsinálni, mert beigazolódott a gyanum nálla is dettó "Attila szerelés" volt. De már végre abban a lakásban is megy a net. Tegnap amikor Ákos rárakta őket már 7 crosskábelt számoltam a switchen, és még nincs is szeptember. A nagy többség csak most fog elmeni szerződni.
Óhh bazz tudtam én hogy el van cseszve a gépen registry beállításai a modemes tweak programok által de álmomban sem gondoltam hogy ekkora hatásuk lesz. Szóval eddig egy keret maximalizálás fogta vissza a forgalmat de brutálisan. Eddig csak nagy ritkán jött fix 30k-val a cucc, inkább csak 8-15 max 20k között ingadozott, most megtweakeltem de már LAN-ra, és stabil 30k. Áhhh de az én saram, mert eddig úgy voltam vele majd ráér holnap. Így most közel 2-3x-ra gyorsult a letöltésem. :) Shabba hogy lehet ennyire lamer? Áhhh, ez így utólag már fáj. :D
Egyébként tényleg full szinron a rendszer, ADSL-el ellentétben nem sok hatása van a feltöltésnek a letöltéshez.
Egy újabb DU Meter-es StoWatch Test:
1 perc alatt
Total Data Transfer 1.65Mb(Down) 12.60Mb(Up)
Maximum Transfer Rate 45.4kB/sec 244,4kB/sec
Avarage Transer rate 28,1kB/sec 218,6kB/sec
A feltöltés limitje szerintem továbbra sincs limitálva márpedig nagy valószínűséggel nem tölt fel senki. Ez alapján azt lehet valószínűsíteni hogy egy 2Mbps-es bérelt vonalon lóg jelenleg a pár tíz user aki aktív, nem az egész micro sávszél van megvéve. Persze minél több user lesz és arányosan minél több sávszélt vesznek a terhelés is arányosabban oszlik szét ezért egyre stabilabb lehet a speed. Azért így is viszi, igaz most hajnali 4. :) Majd holnap is teszek egy tesztet napközben ha a LaserBit is úgy akarja.
Jah jót storyzott erről is Áki pár napja, ha nem írtam be akkor ez is az elfelejtettem kategória volt. Hétfő már nincs is oly messze. :) Egyébként Áki az események és az általa kéviselt személyek számossága miatt tuti sikert vár, már be is vagytok írva a tervezeti naptárba. :) Kedden már mennek is kábelezni tervei szerint. Viszont az ilyen bunkó kk-kal sok baj lesz szerintem, hisz nagyon könnyen tudnak szabotálni. Csak felmegy a tetőre, lézer odébbállít, odamegy swtichez és árantalanít, vagy csak leház pár portot vagy csak átkötögeti. KA részéről is félnek ettől az Amfi 6-ban mivel ott a tetőn a KA főhadiszállás és oda Ákiék is csak KA kíséret mellett mehetnek fel. Ráadásul ez a ház micro szemszögből az első hop, ha meglesz az optika akkor már a vége. Pont ezért is szeretnének kiérni a Nánásira és rákapcsolódni az optikára. A Kadosa-Nánási sarokház még benne is lenne, igaz még nem döntöttek, de a Varsa és a köztük lévő 2 házban szintén egy gázos tyúk a kk. Még próbálnak beszélni a fejével, remélem megérti mit akarnak tőle.
Jah visszatérve Klári a kk-dra, elég bunkó egy alak. A legelső alkalommal amikor Ákiék hozzá mentek a belvárosba velemi irodába hozzá, még rá is szóltak telefonon hogy 5 perc múlva odaérnek, erre elment a faszi előttük. Ez már az elején nagyon felhúzta Ákit. Amikor nemrég azzal jött elő hogy csak akkor engedi be a GaTeS ha az ő háza jobban jár mint a többi a ltp.-en akkor már kezdett eldurrani az agya, amikor pedig már az ő részesedését is szóba hozta akkor be is telt a pohár. Szóval nagyon jóba vannak. :) Ennek ellenére hétfőn nem sokat tehet ellenetek, és persze szívja a fogát hogy elúszott az ace-s bulija amiből neki biztos jó lóvéja lett volna. Ezért kezdte most a pénz a GaTeS oldalról is szimatolni, de pofára esett. Az viszont tuti hogy nem itt ért véget részéről a story, biztos fog még tovább szabotálni. Egyébként az ilyen pénzéhes mentalitású alakoknál nem ártana egy könyvelés ellenőrzést végeztetni, nehogy úgy járjatok mint a mellettetek lévő házban, a most Calveréknék lévő kk-val. Ott 4.5mila adósság után lett ítélet, és még most is 6 milánál tart a ház. Márpedig az ilyen alakok minden mozdítható fillért kiszednek a közös kasszából.
Tudtommal a fatáv még csak a központból szabályozza le az ISDN vonalakat 1 vonalassá. Logikusan az egyik vonalad a számával együtt ugrik, de a másik marad. Én olyat hallottam hogy a netmod egység(ami a falon van) a megkötéstől számított 2 évig meg fog maradni, és csak utánna analógosítják vissza. Természetesen mivel az egy új bekötés(a fali egységet leszerelik) más számot is fogsz kapni, hacsak addig meg nem születik a törvény a számhordozhatóságról, de erre kicsi az esély.
Egyébként Klári az kiderült hogy az acenak vanak e szimpatizánsai vagy tényleg csak a kk magán akciója az egész?
Hali !
Közgyűlés elmaradt, mert a kk. ideges lett Ákitól (meg tőlem), és nem várta meg míg összeszedjük a hiányzó 4 embert. Ennyi kellett volna az 51 %-hoz.
6 után 10 perccel közölte, hogy sajna határozatképtelen a közgy. ezért folytatás hétfőn.
Ákos jön velem megint. Látnotok kellett volna a kk-t, majd szét durrant, mikor mondtam, hogy Ákos fog az internetes napirendnél engem és még 15 lakót képviselni, tisztára belilult a feje.
Szerintem ismerték már egymást.
Most már nem gyűjtök aláírást, talán egyet vagy kettőt, akik nem akarnak eljönni, a többi meg úgyis mellettem szavaz. Mármint akik eddig aláírták a meghatalmazást. Kérdés, hány hülye lesz, aki megszavazza az Ace-t vagy mi a francot.
Csak Ákosban bízhatok, hogy valahogy meggyőzi a sok barmot.
Hát egyelőre ennyi, én is csak éjfél után merek netezni, mert a múlt havi tel.számlám is egy vagyon volt.
Szerintetek ha visszamondom az Isdn-t, elveszik a másik telefonszámomat is?
Csá
Nagyon zűrös a mi lézerünk a házon ma is egész nap ezt basztatták. Délben mikor felkeltem net sehol, lett 5-re aztán 8-kor megint kijött a LaserBit és most mentek el 11-kor. Remélem véglegesen megoldották. Bár furcsa, mintha valami felturbózást csináltak volna, ami nekem nem érthető, én úgy tudtam a mi tetőnkön 400-as lézer, van itt meg arról volt szó hogy a néveleges 150-es "Overclockolták" meg úgy hogy vigye a 200 métert. Áki poénkodott egyszer menjek fel a tetőre este tök poén a lézer, ami nekem furcsának tünt mert infra tartományt használ, de ennek ellenére láthatóan van "lézercsík". :) Azért poén lesz felmenni egy tizesre, ha kiépül az egész ltp egyszer, és letekinteni egy infrás szemüvegben, látni a "pókhálók" ahogy a lézernyalábok futnak. :) Remélem egyszer eljutnak idáig és megnézhetem.
Jah Ge.eF, a lézert úgy telepítik a tetőre - legalábbis nállunk így van - hogy elvittek PVC-t és leterítették, arra raktak betonlapokat és ebbe fúrták bele a lézer lábait. Aztán lehet hogy ez csak a 400-as lézer miatt van, tudtommal annak van lábas megoldása, a piko-t(150-es) egy teleszkópos karra kell rögzíteni.
Én úgy tudom nem csinál visszaanalógosítást a fatáv, jelneleg biztos nem, nincs rá kapacitása. Csak a telefonközpontból korlátozzák le az egyik csatornát és ISDN1-et csinálnak belőle. 3080FT ért kapsz egy jó 1 vonalas netet, ami gyorsak connectű és 50%-al gyorsabb mint egy analóg vonal mégis azonos áron kapod vele.
Lemondtam az ISDN-t. Amíg nem jönnek visszakötni analógra, addig még hasítok kicsit ingyen extranet ISDN-en. Aztán jönnek a nehéz analógmodemes freestartos, ingyennetes, extranetes idők... aztán egyszer csak felvirrad majd az én napom is.
De hülye is vagyok basszameg. Most hogy kezdenek rendeződni a gondolataim jövök rá. 2 órán át dumáltam a GTS-es sráccal és az egész KNPQwest dolog, a 2.5Gbps-es gerincről nem is faggattam ki. Pedig szóba került az árvíz miatt, de valahogy ma nem voltam formában infogyűjtés és kereszkérdések terén. Na majd máskor, biztos összefutok még vele, azért így utólag sajnálom már. Ehh Shabba, Shabba. :(