A szünet után egy jobb közép kihagyása (az is a matchball után), és előtte egy rossz biztonságinak is tekinthető hibája volt. A 98 százalék tuti megvolt, de lehet a 99 is, hátha megtalálja valaki.
Előre leszögezem, elfogult O' Sullivan fan vagyok de hozzád hasonlóan én is pesszmistán vártam a Lisowski elleni partyt. bevallom nem számoltam 99 % vagy a feletti golyóbelökéssel, pedig számítani lehetett arra, hogy a vasárnapi zakó után összeszedi magát. Márpdig ha Ő összeszedett, s nem hagy ki a koncentrációja, jaj minden ellenfelének - kb amíg vissza nem vonul.
Hát ez most mestermű ma volt a javából!Ez az igazi játéka Ronnie-nak,ellenállhatlan hiba nélküli, precíz esélyt sem adva ellenfelének!Nem sokat rontott én 0:2-nél kapcsolódtam bele de onnantól 1-2 lökést rontott el.
Kíváncsi lennék a statisztikára milyen volt a golyóbelökése,a szünet előtt 99%- on volt azt tudom.
Ha közel ilyen szinten fog tudni játszani este akkor Hawkins nagy verést fog kapni,de mint láthattuk Robertson esetében is egy nap brillírozott majd másnap sima verést kap.Szóval új nap új forma.
Wilson elég simán elintézte őt,Robertson tud néha ilyeket produkálni.A mérkőzés második felét néztem Wilson nagyon meggyőzően játszott nem nagyon engedte az ausztrált az asztalhoz.Ezután jöhet neki a Selby-Higgins mérkőzés győztese.Az sem lesz unalmas összecsapás.
Lehet igazad van,de sok esetben Ronnie ellen többeknek sikerül felszívni magukat és pont ellene jön ki sokaknak a legjobb játékuk legyen az döntő vagy nem.De a 98%- os belökés ellen tényleg nincs esély senkinek az extra szint.
Kíváncsi leszek a mai Robertson-Wilson párharcra az angol nagyon tud küzdeni és a Higgins-Selby csata is csemegének ígérkezik.
Nem hiszem, hogy a döntőben Brown O'Sullivant akarta mindenáron megverni, hanem egészen egyszerűen meg akarta nyerni a trófeát azzal a tudattal, hogy lehet, hogy soha életében nem lesz erre máskor lehetősége, és ezzel élt is. Sokszor láttuk már, hogy egy underdog eljut a nagy lehetőség kapujába, de ott nem tud belépni, és később nem lesz rá lehetősége se. Egyébként továbbra is tartom, hogy a döntőt se az ő sziporkázó játéka miatt nyerte meg, hanem mert O'Sullivan alulteljesített (ugyanúgy, mint a Masters döntőben Yan Higgins ellen).
Én már a meccs előtt biztos voltam benne, hogy három nappal élete győzelem után nem fog tudni olyan teljesítményt nyújtani ami elég lehet. Bár az is igaz, hogy Higgins 98%-os golyóbelökése ellen sokat amúgy se tehetett volna.
Brown elég simán kikapott 6:0- Higgins javára.Nehezen érthető Ronnie ellen nagyszerű játék most meg sima vereség.Tényleg lehet benne valami hogy aki Ronnie-val játszik az sokszor tökéletes játékra képes,mindenki a rakétát akarja megverni és ellene tudnak sokan maximumot teljesíteni.
Gyakran ingadozik a teljesítménye,a tudása megvan hozzá bármikor meg tud verni bárkit csak már a figyelem,koncentráció, tartós egy szinten teljesítés hiányzik nála.A játéka még mindig látványos,a biztonsági játéka is erős csakhát a motiváció megkopott már nála.
Pénzügyi gondjai nem nagyon lehetnek,megnyert már mindent amit lehet már csak a szurkolói kedvéért játszik szerintem.
Végül is behúzta,de eléggé nehézkesen.Amimor 5:4-nél elrontotta azt a zöldet akkor azt gondoltam innen már nem nyeri meg.Nagyon ideges volt és mégis lökött egy 95- öst a végére,nem hiszem hogy Lisowskit le tudja győzni,túl sok váratlan hiba van a játékában.
Én azt hittem Ronnie visszalép e tornától, egész nap azt vártam. Mondom magamban, a Welsh Open tuti kivett belőle bőven, s bár küzdelmes a mérkőzés, állja a sarat. Bár golyók között ritkaság, de szenved, nem megy a break építés.
Valamiért megcserélték a Higgins meccset a Zhou-Hawkins-szal, gondolom azért, hogy Brown többet tudjon pihenni. Kíváncsi leszek, hogy mit tud mutatni Higgins ellen, de őszintén meglepne ha pár nappal később ugyanott tudná folytatni ahol abbahagyta.
Csak részeket láttam, köztük a 10. frame-et, ami egy nagyon melós frame volt golyók szar állása miatt, de Bigham ügyesen lépkedett 61-ig, amikor is - tehát pont a meccslabda előtt 5:4-nél - adott magának egy peches önsnookert.
Aztán Trump ellopta a frame-t black ball game-re.
Na, gondoltam, Bingónak reszeltek, és mentem is dolgomra.
Ehhez képest később látom, hogy a döntő frame-ben Trump egy golyót nem ütött be...
Ma továbbjutott az ausztrál egy pár percre belenéztem.Ismét göndör frizurája van,nem nagyon illik neki.Este jön a Ronnie -Ding mérkőzés,ès a meglepetés győztes Brown-Higgins párharc.