A minap én is beszéltem pont erről a témáról a fiammal, az egyesületi fotók kapcsán, aki aztán "megnyugtatott". Sajnos már vannak olyan programok, amik az ilyen feliratokat eltüntetik a fotóról, pont olyan egyszerűen, mint ahogy felteszik. Tehát aki akarja, így is úgy is ellopja és használja. Sajnos elég sok gátlástalan van már. Ami egyszer felkerül a világhálóra, az onnantól nincs biztonságban. SAJNOS!
Szia Lilike ! Nagyon sajnálnám,ha nem merülhetnénk el a virágaid szépségében !Felháborít mindig,ha valaki a másik ember eredményei mögött pózol...Bízom benne,hogy megtalálod a legoptimálisabb megoldást a képeid védelmére,úgy hogy azért még gyönyörködhessünk bennük. :)
Sziasztok ! Egyetértek Lorával ! A feliratok teljesen elveszik a figyelmet a szépségekről. Mindig élmény volt csodálni Lilike fotóit.Nagyon elkeserít,hogy ezután már nem gyönyörködhetünk a csodás növényeiben,csupán azért,mert egyesek szeretnek idegen tollakkal ékeskedni.
Egy ismerősöm vetette fel az ötletet, amelyet én most közmegvitatásra kínálok, minthogy nem vagyok járatos a témában: szerintetek,
a) lehet-e a leandereket oltani,
b)ha téltűrő Atlasz, Villa Romaine stb alanyra oltunk nem téltűrőeket, átveszi-e ezt a tulajdonságát vagyis a hidegtűrést részben vagy teljesen az oltvány ?
Lehet, hogy ,,szaporít" is valamennyit, de többnyire ,,veszi" őket. Nem kellett grafológusnak lennem ahhoz, hogy megállapítsam a jelölőkön írott számból, hogy ugyan onnan vannak, ahonnan én is vettem párat.
Az nem baj, hogy nem facebookozol, de az, hogy egyre többen árulnak leandereket, az biztos. Szerinte az a fiatalember Téged is biztos megkeresett már anyanövényért, nagyon ambiciózus.
Hittétek volna pár éve, hogy az egymásnak szívességből adott vagy csereberélt ritkaságok - Boyteam, Chopin, Csömöri, stb. - kommersz tételek lesznek egy kínálati listán??? Hát ez az idő is eljött... egyik szemem sír, a másik nevet...
A hidegen tartás valószínűen késlelteti. A sajátjaimból kiindulva, egyiken sincs se új hajtáskezdemény se bugakezdemény :(. Biztosan hideg van még hozzá.
A gyengélkedőket és a tavalyi dugványozásúakat odabent teleltettem 15 fokon egy kis helyiségben (hidegebbet nem tudok csinálni). Meg se moccantak.
Én idén teleltettem egy teljesen különálló épületben először (igaz elég vastag a fala), de novemberben valóban hidegebb volt benne, mint kint, gondoltam legföljebb berakok egy villanyradiátort, de nem volt rá szükség, bár a hőmérsékletet csak egzakt mértem (bemegyek és érzem, hogy melegebb vagy hidegebb van mint kinn, ill. leheletpróba= kint látszott, bent meg nem) :-)