Keresés

Részletes keresés

ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.20 0 0 5172

Köszönöm!

A 2. megállapításom nekem is ez akart leni, amit te írtál, de lehet, hogy félreérthető voltam. Tehát az én esetmben nagyon is megéri az excess refund kifizetése (zero excesst nem is ajánl fel a foglalási rendszer), mert történhet bármi (úton felverődő kő vagy egyszerűen csak kölcsönző cégnél rosszindulatúak és rám akarnak verni egy korábbi karcolást, amit mondjuk átvételnél nem vettem észre), legalább utólag (akár hónapokkal később is) a biztosítótól visza fogom kapni a teljess kaució összegét.

Persze a zero excess lenne az igazi.

Előzmény: zahnstein (5171)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.20 0 0 5171
Az első megállapítás helyes.
A második megállapítás nem teljesen helyes. A kaució, amit kérnek az autó átvételekor, az megegyezik a sajáthibás kár önrészével. A biztosító (szolgáltató) kár esetén később 100%-ban visszaadja a kauciót. Mondjuk egy-két hónap múlva.

A zárolás úgy működik, ha zárolnak egy eurót a forintszámládon, az pl 290 forint, (plusz esetleg ráhagyás) a zárolás napján. Ha a zárolt összegre már nem tart igényt a szolgáltató, a 290 forint zárolása megszűnik.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5170)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.20 0 0 5170

Bocsánat mindenkitől, nem akarom szétOFFolni a topikot, csak még egy utolsó kérdés:

Jól értem,ugye, hogy az a különbség a 2 módozat között, hogy a zero excess vagy zero waiver-nél mivel nulla az önrész, ezért kauciót (excess) sem kérnek. (Gondolom, ez a változat értelemszerűen magasabb árú szokott lenni). Itt nyugodtabb lehet az ember, nyugodtan meghúzhatja, megkarcolhatja a kocsit, gond egy szál se.

Excess refund vagy excess reimbursementnél pedig az önrészre szintén biztosítva vagyok, de mégis kérnek kauciót és ez elvileg úgy működik, hogyha összetöröm az autót (saját hibából), az önrészemet a kaucióból visszatartják és majd egyszer a biztosító utólag fizet (mondjuk 2 hónap múlva) és én is csak akkor kapom majd vissza ezt az összeget? Ezért is ilyen olcsó (4,2 EUR/nap) az én esetemben ez a módozat. Azért ezt még mindig érdemes kifizetni, gondolom, mert legalább utólag minden kárfizetés alól mentesülök.

Még egy banktechnikai kérdés: Amikor az excess (kaució) összegével zárolják  a bankkártyához tartozó számlát ill. utólag a zárolást megszüntetik, a bank mindig a napi árfolymaával számol, tehát hiába ugynaz az EUR összeg, Ft-ban vagy nyer vagy veszít rajta az ember, ugye (mostanában inkább veszít)?

Előzmény: zahnstein (5167)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.20 0 0 5169

Szia! Küldtem e-mailt.

Előzmény: AstroMAN (5168)
AstroMAN Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5168
Kedves Idelátogatók!

Ha augusztusban jönnétek, van egy szobánk kiadó, csak mondjátok meg pontosan hogy mikorra és hány embernek kellene.
Akit részletesebben érdekel a dolog, az írjon a profiloldalamon található e-mail címre!
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5167
Vagyis ahol "refund" vagy "reimbursement" szerepel, az utólagosan visszatérítős kár esetén (ha nincs kár, akkor értelemszerűen egyébként is feloldják a kauciót).
Ahol a "zero excess" vagy "excess waiver" van, az nulla önrészt jelent
Előzmény: zahnstein (5166)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5166
Nem túl jól látszik, de szerintem ez az utólag visszatérítős lesz. Vagyis nem gáz, ha sz*rrátöröd a kocsit sem, mert a végén visszakapod a kauciót, a biztosító fizet. Csak kell lennie a számládon/hitelkereteden szabad €800.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5165)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5165
Ezek a foglalás adataiEzek a foglalás adatai
Előzmény: zahnstein (5164)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5164
Kicsi autónál még belefér. Astra vagy Focus esetén már gyanakodnék itt is.

A kiegészítőbiztosítást jól nézd meg, mert van olyan fajta, ami nulla önrészt jelent, és van olyan, ami megköveteli az önrészt, de azt később visszaadják neked. Így ha nincs a számládon/hitelkereteden szabad €1000, akkor a második nem nyerő.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5161)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5163
Még sosem hallottam róluk, de ez nem jelent semmit.

A vonattal szemben hátrány, hogy kevésbé kényelmes rajta aludni. Az esti Wizzairhez igazítani ezt a buszjáratot merészség. Igaz, aki mer, az nyer, és kockázat nélkül nincs veszteség.
Én kényelmes vagyok, inkább aludnék egy olcsó hotelben, és a kora reggeli easyjettel átmennék Lisszabonba. A reggeli easyjet lekéséséhez akkora wizzes csúszás kéne, ami nem volt eddig.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5162)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5162
Erről az Anibal nevű buszos cégről mit goldolsz? (www.anibal.net) Meglehetősen puritán dizájnú honlap, minimális infó. De csak nem kamu cég, még ha 20€ is egy Madrid-Lisboa jegy.
Előzmény: zahnstein (5159)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5161
Oké, majd résen leszek, akkor a 20€/nap még éppen belefér a normálisba, ugye? Madridra és környékére meg tudom, hogy szinte semmi a 3 nap, de adott volt a repülőjegy Madridig és közben rájöttem, hogy milyen közel van Portugália, mennyire jó oda visszamenni és talán egységnyi idő alatt több helyre el lehet jutni/ meg lehet nézni, mint mondjuk Spanyoországban. És talán olcsóbb is, mint a nagy testvér.
Előzmény: zahnstein (5160)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5160
Ja, ha €20/nap árnál olcsóbbat találsz, akkor kezdj el gyanakodni, vagy körülnézni, hol van rejtett pluszköltség. Főszezonban ez már gyanúsan alacsony volna.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5158)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5159
Én sem értem, nyilván Madridot olvashattam Madeirának. :-)

Én csak az olyan oldalakat ajánlom, amelyeket már próbáltam, és működött. Ez sem tűnik komolytalan cégnek, remélhetőleg be fog válni nektek. Excess waivernek hívják az önrésznullázó biztosítást, nyilván amit írsz, az is arra vonatkozik. Gumi és szélvédőkár szinte mindenhol kivétel, kivéve ahol kifejezetten írják, hogy az is benne van.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5158)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5158

Köszönöm a tippeket! Az általad ajánlott oldalakon 160 EUR-ra jött ki 4 nap, viszont közben találtam egy olyan oldalt (http://www.atlaschoice.com/new/CarRental.aspx), ahol szinte hihetetlen árat kaptam, 80 EUR 4 napra! 4.20 az excess refund, ez ugye az önrészre vonatkozik, tehát bármi történik az autóval (talán a gumik kivételével), a zárolt 1.000 EUr köürüli összeg visszajár?

Madeirát nem értem, én Monsarazt írtam: http://www.monsaraz.com/

Előzmény: zahnstein (5157)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5157
Főszezonban felejtsd el a helyszínen való bérlést, akár az is előfordulhat, hogy semmilyen autót sem tud adni a kölcsönző. Ha van, akkor is inkább a drágábbak, és mint a helyszínen beesőnek, azt is emelt áron fogja adni.
Nézd meg az autoeurope.com, mietwagenmarkt.de honlapját, bár kissé el vagy késve az igazán olcsó autóbérléshez. Tömegközlekedést tényleg nem ajánlom, ugyan tud olcsóbb lenni, de sok érdekes látnivaló élményétől szabadítana meg.
Madeirára meg három nap, úgy, hogy abból fél-fél nap elmegy az utazásra, hát, te tudod. Végülis kedvcsinálónak jó.
Előzmény: ronaldinhogaucho (5156)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5156

Sziasztok! Augusztusban utazunk a feleségemmel Portugáliába. Madridig van repjegyünk, 9 nappal később jövünk vissza. Hosszas sakkozgatás után úgy döntöttem, Madridra és környékére 3 napot szánnánk és inkább 6 napot Portugáliában töltenénk.

Az egész utat megpróbáljuk e lehető legolcsóbban kihozni, Madridból egy éjszakai buszjárattal utaznánk át Lisszabonba (www.anibal.net, kb. 20 EUR 1 jegy 1 útra, tehát kettőnknek durván annyi, mintha szállodában aludnánk) Nem valami nagy hírű cég ez a buszos cég, ha van valkinek tapasztalata róluk, ossza meg kérem. Tudom, hogy az easy 20-30 EUR körül repül Madridból Lisszabonba, de van mindkettőnknek egy nagy hátizsákja, ami már megdobná a repjegy árát.

A 6 napból 2-3 napot szánnánk Lisszabonra és 3-4 napot a következő klasszikus körre: Sintra-Óbidos-Alcobaca-Nazaré-batlha-Tomar. Ez szerintem még vonatal/busszal is kihozható 3-4 nap alatt.

Viszont én már jártam Évorában ill. Monsarazban és főleg ez utóbbit nem szívesen hagynám ki. Néztem a Rede Expresso honlapján a menetrendet, elég bonyolult eljutni Évorából Monsarazba (Reguengos de Monsarazba napi 2 busz és csak délelőtt van vissza busz, hétvégén este is van visszafele busz...) Tomarból Évorába eljutni meg csak Lisszabonon keresztül lehet busszal a rede Expressos menetrendi keresője szerint.

Szóval nagyon az lene tanácsos, hogy kocsit béreljünk, viszont 4-5 napra nem találtam jobb ajánlatot 300-400 EUR-nál, az meg már túl sok lenne nekünk.

Volna ötletetek, hol található a legolcsóbb, legfapadosabb autóbérlési ajánlat a neten? (Nekem úgy tűnik, hogy 4 napra bérelni egy autót ált. annyiba kerül, mit 7-10 napra) vagy akár találhatunk Lisszabonban is jó ajánlatot kint a reptéren vagy a belvárosban úgy, hogy nem foglaltunk előre?

Vagy megoldható mégis valahogy tömegközlekedéssel a tervem?

deanka Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5155
Hello, az 5133-ban, leírtam,melyik cégnél volt erre lehetőség, ott a nem hitel, bár dombor, kártyámat is elfogadták. Üdv.
Előzmény: GaiusCaesar1 (5151)
deanka Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5154
Hello, az 5133-as ban leírtam, mi melyik céggel szerződtünk, dombornyomott kártya kellett, az én BB Mastercardomat simán elfogadták,pedig nem hitelkártya.
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5153
Akkor majd augusztusban igyekszem időt szakítani.
Előzmény: AstroMAN (5150)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.19 0 0 5152
Van olyan kölcsönző, amelyik hitelkártya helyett elfogad kp-t kaucióként, kb €4000-t kell letenni. Vagyis szerintem sehol a világon nem fogsz találni olyan céget, ahol ne kérnének hitelkártyát. A dombornyomott kártya is elég lehet, ha hitelkártyaként tud viselkedni.
Egyébként pl a Hertznél, a Guerinnél, a Budgetnél stb. van "önrésznullázó" biztosítás. Ilyenkor nulla a kaució, de maga a hitelkártya kell, csak nem zárolnak egy fillért sem.
GaiusCaesar1 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 5151

Sziasztok

Nagy örömmel olvastam, hogy olyan támáről van szó amely nagyon érdekelne. Lisszabont és szűk környékét korábban már bejártam. Most szeretnék elmenni Portoig, közben természetesen Obidos, Nazare, Fatima, Tomar stb A kocsibérlést ajánlta eddig mindenki, de olyan céget nem találok ahol nincs kaució, vagy azt ki lehetne váltani. Sőt mindegyiknél előírás a dombornyomott kártya. Ha tényleg van olyan kölcsönző ahol ezek nem szükségesek akkor szóljataok legyetek szívesek.

AstroMAN Creative Commons License 2010.07.17 0 0 5150
Igen, ott van, és valóban nincs ülőhely, de hamarosan lesz költözés ahol már asztalok is lesznek, meg több hely. Én csak hét közben vagyok, de hétvégén is egy magyar koleganővel futhatsz össze :-)
Előzmény: zahnstein (5149)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.17 0 0 5149
Ez a baixában van? Ott nem nagyon van ülőhely. Vagy keverem valamivel?
Ha tudom, bementem volna, júniusban és május közepén is voltam Lisszabonban. Talán majd augusztus végén. Mi a jelszó? Ha magyarul kérek fagyit, és kapok, akkor te voltál?
Előzmény: AstroMAN (5147)
-Batus- Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5148
Jaj, de kár, hogy csak most tudtam meg a címeteket.
Májusban valószínűleg minden nap elmentünk a előttetek :)

Na, nem baj, annyira tetszett nekünk Portugália, hogy még egy őszi visszatérésen is gondolkozunk ...
Előzmény: AstroMAN (5147)
AstroMAN Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5147
Ja, a busz az trükkös, vagy fölengednek, vagy nem :-)
A taxisok tényleg nem szemetek, és a tarifa sem eget verő.

Szombaton vagy jövőhét hét közben ha akartok egy jót fagyizni, gyertek be hozzánk, és még néhány jó tippel is ellátlak! Fragoleto, Rua da Prata 74.
Utóbbi egyébként másra is vonatkozik! :-D
Előzmény: kultúrsuttyó (5144)
AstroMAN Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5146
Köszi, örülök hogy tetszik! Igazából össze tudnék hozni egy olyan albumot, ami bárki kedvét fölkeltené egy kiruccanáshoz :-)
Előzmény: betonacel84 (5142)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5145
Olcsó a taxi, és trükkös taxis (aki az idegent elviszi "városnézésre") is kevés van. Ha nincs feladott pogyász, megpróbálhatjátok az utolsó 745-ös buszt. Bár nem is kérdeztem, hol van a szállás. :-)
Előzmény: kultúrsuttyó (5144)
kultúrsuttyó Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5144
köszi szépen, a 10-15 még kibírható (ketten vagyunk, ma este megyünk:)
Előzmény: zahnstein (5143)
zahnstein Creative Commons License 2010.07.16 0 0 5143
Taxi. Legutóbb reptér-marquês pombal útra €11-t fizettem este.
Esetleg a legutolsó 745-öst elérheted.
Előzmény: kultúrsuttyó (5141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!