Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2414
Ó, köszönöm szépen... ;o)
Előzmény: lokomotivum (2413)
lokomotivum Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2413

"Nahát akkor, az a „kicsit” régebbi történet még ’84 tavaszáról – mellékesen épp feleannyi idős voltam akkor, mint most… :o( "

Ezt a szomorú smilet nem értem a végén. Miért kell szomorúnak lenned, hogy akkor is fiatal voltál? :o))

Előzmény: cirrocumulus (2367)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2412

Szia Vetreszka!

Köszi, hogy írtál magadról!!

Nemrég küldtem Neked mail-t, de visszapattant.

Publikus az e-mail címem, légyszi küldd el nekem a vezetéknevedet a listához..., hiszen a keresztnevedet már tudjuk :o)

köszi

Előzmény: vetreszka (2411)
vetreszka Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2411

Röviden a történetem:

Kezdő internetesként nézegettem a topikokat és az egyikben meglláttam a koncert

hirdetését--- két héttel a koncert után.

További keresgélés után idetaláltam, szerencsére a közönségtalálkozó elött.

Mindenféleképpen szerettem volna velük találkozni, mert kb 19 éve nem

találkoztunk. Elötte én is toltam a zenekar szekerét ( pontosabban vezettem).

Abban az átmeneti időszakban amikor Solarisból Napóleon lett.

A búcsukoncerten is ott voltam természetesen.

Érdekes volt látni, felismerni őket ennyi év után.

Csak fizikailag öregedtek, szellemük továbbra is a régi.

( Én beszélgettem Tamással és Lacival a tali elején)

üdv. Feri

TanDream Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2410

Remélem én is, úgyhogy hamarosan utána nézek a kazinak, mert már fogalmam sincs melyiken és hol lehet...

Előzmény: kozakz (2409)
kozakz Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2409

tandream, de remelem az a  10 perc meg van mert nekem nagyon kene :)

cserebe tudok adni audioban teljes koncertet ha erdekel.

rat2001 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2408

Nagyon nagyon boldog névnapot kívánunk a Róberteknek :-))

Bár nem tudom hogy Robi ilyenkor tartja-e a névnapját de inkább többször mint egyszer sem :-)))

Szóval minden szépet és jót Robinak

Üdv T

TanDream Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2407

A kamerázást eleddíg egyetlen alkalommal próbáltam meg koncerten - a fellépő zenekar engedélye nélkül -, de az sem volt semmi:

Ez a Roger Waters koncert volt (..még valamikor tavaly előtt talán...?) a kisstadionban, ahova olyan forgós szerkentyűn kersztül lehetett bejutni.

Én szépen ügyesen a farmerdzsekim belső zsebébe raktam a kamerát egy nejlonzacsiba csomagolva és a kezembe fogtam úgy, hogy ne láccon ki.

Persze azt csak én hittem, hogy nem látszik semmi, mert rögtön kiszúrta a biztonsági őr, hogy valamit be akarok vinni.

Meg is kérdezte, hogy "Mi van a zacskóban; ugye nem alkohol?" Én meg mondtam, hogy ááá dehogyis; mire Ő: "Hát, akkor mi üdítő?"

Mondom erre, hogy "Persze üdítő"; de nem lehettem túl meggyőző, mert mindenképp meg akarta nézni a zacskó tartalmát, úgyhogy meg kellett mutatnom a kamerát benne a zacskóban.

A fazon belenéz, utána kikerekedett szemmel rám és megszólal:

"De hát ez nem üdítő!" Mire én: "Hát nem..."

Erre visszadta a zacskót a kamerával együtt és továbbengedett...

Persze mondanom se kell, hogy akkor még csak egy ősrégi VHS-C kamerám volt, aminek rohadtul nem működött már az új aksija sem, úgyhogy kb. 10perc (zavartalan) felvétel után be is mondta az unalmast...

Lehet a biztonsági szolgálat már tudta előre, hogy úgysem fog működni...?

...vagy az is lehet, hogy keresnem kellett volna valami konnektorfélét, ahova bedughattam volna a kamerát (esetleg a színpadon; mondjuk a Waters elektromosgitárja helyére...  :-DDD ) és még az sem zavart volna senkit...?

Előzmény: Youwine (2399)
TanDream Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2406

Hú ez az! :-)))

Nagyon szépen köszönöm fáradozásaidat az ügyben!!!

Remélem másnak is szolgáltál új infóval; nem csak nekem...

Persze, ha jól utánagondolok szerintem elolvastam azt a hosszú interjút is, csak már öregszem és a kavinton is elfogyott itthon... :-(((

Mégegyszer köszönöm, hogy ilyen lelkiismeretesen utánajártál a dolognak!!! :-)))

Előzmény: cirrocumulus (2405)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 2405

Szia TanDream!

Bocsi, hogy úgy tűnt, nem reagálunk a kérdésedre:

Bocs, hogy ismét szóba hozom az általam korábban említett témát, csak úgy tűnt teljesen elsiklottatok felette:

Attila "hőskorbéli koncertreelnemjutásáról" és annak következményeiről tud-e valaki valami infóval szolgálni?

Mióta rákérdeztél, ezen kattogott az agyam, hogy hol is hallottuk, esetleg olvastuk a sztorit. Pár rádióinterjút is végigpörgettem, ahol rémlett, mert úgy emlékeztem, mintha Robi is benne lett volna ennek az elmesélésében... Épp ki akartam kapcsolni most a gépemet, amikor beugrott, hogy talán nem is rádióban volt ez, hanem a Rita által készített hosszú interjúban. Gyorsan megkerestem a neten, és lőn:

ezen a linken http://www.zenekar.info/index.php?mi=cikkek&id=1130

És a sztori maga:

"- Tulajdonképpen az Erdész Robi az egyetlen tag, aki minden koncerten ott volt. Ezt Attila (Kollár Attila, fuvolista - szerk.) csak azért nem mondhatja el magáról, mert az egyik koncertet lekéste, pedig ő szervezte.

- Attila: Ez úgy volt, hogy cserébe azért, hogy az Egyetem biztosított próbatermet, időnként fel kellett lépnünk
építőtáborokban. És én egy másik táborban voltam, ahonnan megpróbáltam átmenni, de lerobbant a busz és nem értem oda. A többiek meg próbálták pótolni a fuvola hiányát több-kevesebb sikerrel. Aztán egyszer a Robi is lekésett egy koncertet, de az már a Napoleon Boulevard időszakban volt.

z.i.: Hát én nem igazán tudnék elképzelni Solaris koncertet fuvola nélkül...

S.: Nem is volt jó! :)"

Előzmény: TanDream (2395)
NGza Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2404
Nyert :)
Bár nem igazán orosz (ők haragudnának érte), azt hiszem litván.
Nekem a kedvenc LP-m tőlük a "disco alliance".

Ha emlékeztek még, a tv-ben volt egy nyelv világa c. műsor (mintegy 15-20 évvel ezelőtt ;) ), annak is ez volt a főcímzenéje.
Előzmény: cirrocumulus (2403)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2403

Hát ... izé....

Az orosz ZODIAC együttesre gondolsz? Nekem van egy LP-m tőlük, a címe "Music in the Universe"

Előzmény: NGza (2402)
NGza Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2402
Jujj, csak soroljátok itt a zenekarokat :)

Tényleg, felteszem a kérdést, hiszen a topic miatt kicsit hasonlít az érdeklődésünk :), ki ismeri a Zodiak együttest (súgok, nem magyar)?

Esetleg hangzóanyaggal ki rendelkezik?

lotht Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2401

Budapest Sportcsarnok, Dire Straits, valamikor '84, 85 körül.

John Illsley kiszúrt, hogy vakus géppel fényképeznék a küzdőtérről.

Rájátszott, pózolt nekem. Nem is egyszer.

Az az én személyes tragédiám, hogy a képek nem sikerültek...

Ma ez már nem így történne, attól tartok.

Előzmény: Youwine (2399)
Kevin Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2400
Persze.
Uber minoseget ne varj. :)
Előzmény: kozakz (2398)
Youwine Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2399

A talit még mindig irigyelem tőletek ... :)

Akit érdekel, itt elolvashatja, hogy járt Youwine kartárs, nem is oly régen, egy koncert videjózása közben...

http://www.kraftwerk.hu/honlap/koncertek/munchen2004/yw.html

kozakz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2398

szia, erdekelne a rolls koncert felvetel. megoldhato hogy kolcson adod a kazit?

Kevin Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2397
1982-ben keszitettunk egy Rolls Frakcio koncertrol felvetelt MK-27-es magnoval. A kutya nem szolt hozzank. Meg mindig megvan a kazetta.
Előzmény: akirschner (2391)
kozakz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2396

el mondom mi tortent volna.

eloveszed a kameradat, bekapcsolod. a kereso folvillan . ha a foldszinten ultel akkor az elso emeleti biztonsagi ember aki lefele sasol leadta volna radion a koordinataidat. 1 perc mulva az or az egesz soron vegig ment volna is kikapcsoltatta volna a kamarat, jo esetben. rossz esetben az eloadas utan adta volna vissza.

ugyen ez all a fenykepezo gepre is. nagyon rajta van a teman a mupa.

solarison is legalabb 2x bementek a sor kozepere es majdnem nyakon vagták aki fenykepezni probalt (vaku nelkul).

nem ertek egyet a dologgal, mert szerintem semmilyen erteket nem kepvisel mamar egy zenekari foto. nem ugy mint mondjuk 20-30 eve. a neten masnap minden koncertrol ott vannak a fotok, de hat ez van.

Előzmény: TanDream (2395)
TanDream Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2395

Bocs, hogy ismét szóba hozom az általam korábban említett témát, csak úgy tűnt teljesen elsiklottatok felette:

Attila "hőskorbéli koncertreelnemjutásáról" és annak következményeiről tud-e valaki valami infóval szolgálni?

S, ha már a kalózfelvételeknél tartunk...:

A mostani koncertet - mint a helyszínen kiderült; símán fel lehetett (volna) venni - akár kintről hozott kamerával is... :-((( 

(A kistáskámba épp bele is fért volna egy jó kis videókamera; amit nem néztek meg a bejáratnál...)

Persze ez csak abból a szempontból lett volna jó dolog, hogy hamarabb láthattuk és hallhattuk volna viszont a zenekart (...és magunkat). Arra viszont nem innék mérget, hogy ezt a húzásomat a zenekar is értékelte volna...

Egyébként - most néztem meg - a jegyen a kép- és hangfelvételre vonatkozólag a következő mondat áll:

"Az előadásról kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen, mint látogató, Ön is feltűnhet, de semmilyen követeléssel nem léphet fel a rendezőkkel, a felvétel készítőivel, vagy más, annak jogos felhasználóival szemben."

Szóval annyira nem egyértelmű a megfogalmazás, hogy akár úgy is értelmezhető a mondat; hogy az előadásról kép- és hangfelvételt bárki - tehát akár mi is - készíthettünk volna; ráadásul nem állhatott volna senki elénk azzal a követeléssel, hogy: "márpedig semmisítsék meg a felvételt, mert az én orcám is látszik a videjó felvételen!" ? ;-)))

(Persze manapság, mikor már 2MP-es képet készítő mobiltelefonok, illetve 1cm vastag (!), optikai zoom-os, VGA, vagy akár annál jobb minőségű videót is rögzíteni képes kütyűk vannak forgalomban, vagy egy közel akkora (és rá nagyon hasonlító) 24bit/96kHz-en, tehát DVD hangminőségben rögzítő szerkentyűket árulnak megfizethető áron - már nagyon nehéz elérni azt, hogy ne kerüljön ki a koncertekről - akár - jóminőségű hang- és képanyag is a fellépő tudta nélkül...)

kozakz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2394

hat igen igy meg durvabb!

ha jol emlekszem elotte kb 2 könnyuzenei cd adott ki a hungaroton az istvan a kiralyt es az aktualis madonna lemezt. vagy legalabb is videkre ezek jutottak el...

Előzmény: akirschner (2390)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2392

:-DDD

Evvel szemben meg volt bátorsága 6 évig felvenni a zenekar fellépéseit ugy, hogy szerintem a zenekar erről nem tudott :)))

Hát... az elején biztos, hogy látták, legfeljebb nem szóltak...

Én elég "mezei" módon készítettem a felvételeket és azt a magnót nem lehetett eldugni, mert akkora volt. Égett is a fejem időnként, hogy alig feltűnő..., de mit tehettem ;o) Ideges is voltam néha, vártam, hogy mikor szólnak, hogy azért ezt nem kéne..., de nem szóltak :o)

Aztán '83 őszétől már egy kis riportermagnóval jóval egyszerűbb lett az életem, dehát annak meg villogott a kis piros ledje; annyi eszem meg nem volt, hogy azt leragasszam... (Egyszer a Petőfi Csarnokban el is vették tőlem a rendezők a kis magnómat, amikor egy Al di Meola koncertet akartam felvenni - koncert után szerencsére visszaadták.)

Úgyhogy... tudtak Ők arról... ;o) Írtam is róla február 18-án, hogy azután a koncert után Robi elkérte a kazettámat :o), majd egy hónap múlva az utolsó Postás-beli koncerten ezt mondta (ez március 18-ánál olvasható):

És akkor játszanánk valamit, ami a Postás Klubnak köszönhető: hála Istennek, van egy Solaris-rajongónk, aki az összes lehető koncertet, amit eddig sikerült, fölvette és így sikerült hozzájutnunk egy kuriózum kazettához, amelyen meghallgattuk magunkat, amikor egy olyasmit játszunk, amit nem is ismerünk.

Előzmény: kozakz (2389)
akirschner Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2391
Anno nem volt nagy probléma, ha felvettél egy koncertet...
Mi úgy vettünk fel egy Első Emelet koncertet az Ifiparkban, hogy előtte megbeszéltük Tereh Öcsivel (elmentünk a lakására - nem ismertük előtte személyesen - és megkértük). Ennek eredményeképpen a keverőpultból! kaptunk jelet a Sony deck-ünkbe!!!
Mondjuk végig szakadt az eső és mi tartottunk egy nylon-t a keverő pult fölött a barátommal ...
Ja és ekkor még nem adtak ki hivatalos lemezt tőlük ...
Előzmény: kozakz (2389)
akirschner Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2390
1 CD-s 1990 : PEPITA HCD37310 - 1990 Hungaroton !!!
Előzmény: kozakz (2388)
kozakz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2389

ez a tortenet annyira jellemzi Krisztat :))

Most képzeljétek el, hogy ilyen lámpalázas 3 évnyi Solarisra járás után ha le kell menni a próbaterembe és át kell venni 12 db jegyet:)

Evvel szemben meg volt bátorsága 6 évig felvenni a zenekar fellépéseit ugy, hogy szerintem a zenekar erről nem tudott :)))

Előzmény: cirrocumulus (2367)
kozakz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2388

en mindenkepp a ritkasagok koze sorolnam az 1 cds valtozatott mert szerintem anno keves keszult belole es nagyon regota mar a 2 cds valtozat van forgalomban.

furcsa is, hogy anno csak ugy kinyomtak egy solaris cdt akkor amikor a cd meg nem volt nagyon elterjedve itthon.

mikor is adtak ki? 91? 92?

Előzmény: akirschner (2384)
akirschner Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2387
Megvan a 2 CD-s is :)
Előzmény: cirrocumulus (2385)
TanDream Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2386

A harmadik kérdésre adott válaszra magyarázattal is szolgált Attila; nevezetesen, hogy miért nem volt jelen Ő is az összes koncerten - csak én már nem emlékszem a történetre pontosan....

Szóval nem tudom, hogy volt-e itt a fórumban már szó róla, de talán nem lenne baj az sem, ha ismét terítékre kerülne a téma... ;-P

Előzmény: akirschner (2382)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2385

Nem igazán, a szimpláról lehagytak egy komplett LP-oldalt, ami a dupla CD-n viszont rajta van...

1 CD-re rá se fér az egész anyag, arról nem is beszélve, hogy az LP-hez képest a dupla CD-n bónusz trackek is vannak :o) 

Előzmény: akirschner (2384)
akirschner Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2384
Nekem van egy szimpla 1990 CD-m is. Ez ritkaság, vagy másnak is van ilyenje?
Mellesleg ugyanazok a számok rajta vannak a duplán is ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!