Keresés

Részletes keresés

PDF Creative Commons License 2002.01.31 0 0 449
A JASZ-ba tényleg csak szakbarbároknak érdemes járni, ugyanis igazán jó darabok nincsenek. Ennek ellenére én a tavalyi évadban nagyon soxor láttam a Légy jó mindhalálig c. darabot (mert szeretem a zenéjét és a szereplők között volt ismerős); illetve idén megnéztem a Made in Hungária c. darabot, amihez a Hotel Menthol alapján egyfajta kesernyés előítélettel álltam hozzá, de a vártnál sokkal jobb volt (és most nem vagyok elfogult Millerrel, mert a csapatmunka mutatkozott remeknek), és Fenyő sem volt olyan gusztustalan, mint vártam. Szóval aki szereti a rockyt, az mindenképp nézze meg, mert baromi jó a hangulat és a zene... -a végefelé már alig bírtam lefogni a lábamat!

ÜDV

Előzmény: Ganimedes (445)
dkr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 448
Februárban vannak meghirdetett előadások, a mi jegyeinket is februárra tudtuk átváltani, de ahogy láttuk már mindegyik előadás teltházas. (Reméljük azok már meg lesznek tartva:)))
Előzmény: Törölt nick (446)
dkr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 447
Nekem azért a távoli múltban mintha rémlene egy-kettő, de konkrétan nem emlékszem mi volt:))))).
Sajna mostanában tényleg elég rossz szériájuk van.
Előzmény: Ganimedes (445)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 446
Miért pont az Amadeus marad el?:-( Nem tudjátok, mikor lesz megint műsoron?
Előzmény: Sam R.A. Banesh (419)
Ganimedes Creative Commons License 2002.01.31 0 0 445
Nem akarok megsérteni senkit, de a József Attilában én még igazán jó előadást nem láttam. Erről ennyit.
Előzmény: dkr (444)
dkr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 444
Egy kedves barátnőm a premieren volt ott, és utánna napokig "rokkantja" volt a darabnak (ha belegondolok hogy kis híján én is elmentem....).
Azt hallottam, hogy a darabot több "pályamű" közül választották ki, és vitték színpadra. Gondolj bele hogy milyen lehetett a többi?:))
Előzmény: Lappantyú (440)
dkr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 443
Igen igen, köszi.
Előzmény: SunshineSally (439)
Ganimedes Creative Commons License 2002.01.31 0 0 442
Hello!

Kedden én is megnézem az Elsötétítést, már nagyon várom, mert Spiró az egyik kedvencem. Eddig három darabját láttam és mindegyik nagyon tetszett, leginkább a Kvartett, zseniális darab, ami részben Vári Éva érdeme is!

Szia PDF!

Sajnos azóta már mástól is hallottam, hogy nem olyan mint 5 éve, de azért akkor is nagyon kiváncsi vagyok rá, és bízom benne, hogy annyira azért nem lesz vészes.

Üdv!
G.

Előzmény: RKata (441)
RKata Creative Commons License 2002.01.31 0 0 441
Elsötétítés: ősbemutató a Pesti Színházban

január 30. 14:10
[MTI]

Spiró György: Elsötétítés című darabjának ősbemutatóját, Marton László rendezésében, szombaton tartják Budapesten, a Pesti Színházban. A színházi ajánló szerint "a megrendítő erejű emberi és szerelmi dráma bár a múltban, a második világháború előtti Budapesten játszódik, érvényessége jelen idejű; világunk ma is faji és minden egyéb előítélettel, gyilkos indulatokkal teli, és sötét történelmi tapasztalatok sem tudták ezeket a pusztító konfliktusokat kiirtani az emberiség történetéből." A darab arra keresi a választ: mi történik, ha egy apa egyszer arra ébred, hogy rajongva szeretett gyermeke megbélyegzetté vált, s mi történik, ha egyedül dönt és cselekszik, hogy kislányát megmentse, s terveibe nem avatja be feleségét. A szereplők: Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Hegedűs D. Géza, Rajhona Ádám, Lázár Balázs.

Előzmény: PDF (433)
Lappantyú Creative Commons License 2002.01.31 0 0 440
Tegnap voltunk a József Attila színházban a Lássuk a medvét! előadáson, nagyon vacak volt. Rossz dramaturgia, kellemetlen politikai áthallások (úgy értem, hogy nem elég tréfás, túl vaskos, túl habzós még egy magamfajta "nemkormánypártinak" :-) is) és csapnivaló befejezés.
A közönség se volt vevő igazán. (Én nem is tapsoltam, úgy gondoltam, a párom tapsa egy családnak elég :-))

Ez volt tán a második előadás, de itt nincs minek csiszolódni, szerintem abszolút bukás.

Az egy jó az volt benne, hogy hamar végetért, két felvonás volt az egész.

Nade, jövőhét szerdán jön az Egy-kettő-három és az Ibolya, bízom benne, hogy abban nem fogok csalódni. :-)

Lappa

SunshineSally Creative Commons License 2002.01.31 0 0 439
jaj, honnan nézve bal? :-)
a ruhatárral szembeni lépcsőn, a sokat emlegetett anita mögött második párként mentünk be (nem néninél, egy fiatal lány volt a jegyszedő), remélem elég részletes voltam :-)
Előzmény: dkr (438)
dkr Creative Commons License 2002.01.30 0 0 438
A bal oldalon mentetek le a beengedő-néniknél elsőként?
Előzmény: SunshineSally (437)
SunshineSally Creative Commons License 2002.01.30 0 0 437
jaj, el is felejtettem, hogy te is ott voltál (úgy emlékeztem, hogy a lear királyon leszünk együtt)
második sor, anita és szájer mögött/között :-)
és tényleg nagyon jó volt, látszott, hogy a színészek is élvezik
pár negatívum azért eszembe jutott: néha annyira zajosan közlekednek a színészek, hogy nem lehet hallani a szöveget, és hát én a túl sok csetlés-botlást sem bírom, nem tartom viccesnek, de ez csak szőrszálhasogatás, jó a darab és kész.
Előzmény: dkr (435)
dkr Creative Commons License 2002.01.30 0 0 436
Na megelőztél, kérdéseimet megválaszoltad:)))
Előzmény: dkr (435)
dkr Creative Commons License 2002.01.30 0 0 435
SunshineSally: voltatok ma Figarón, ha igen tetszett-e, és merre ültetek?
Nekem megint nagyon "bejött", sokkal ütősebb volt mint amikor legutóbb láttuk.
Előzmény: SunshineSally (340)
SunshineSally Creative Commons License 2002.01.30 0 0 434
figaró házassága
tudom, hogy régóta megy, én még csak most jutottam el rá, és mindenkinek ajánlom, aki még nem látta. szokásos alföldi-csapat, szokásos magas színvonal... bár az eleje kicsit döcögős és a vége kicsit leül, de a közepe van annyira jó, hogy megéri megnézni (jó hosszú, tízig tart). vannak benne emlékezetes pillanatok, pl amikor németh kristóf megjelenik (az az anita nevű énekesnő ült előttem, ő vagy egy percig a térdére borulva röhögött, nagyon nem semmi látvány a barátok közt izompacsirtája piperkőcnek öltözve) vagy a táncolós jelenetek (lászló zsolt tánctechnikája csúcs!). a mai előadásnak külön érdekessége volt, hogy az első sorban egy fideszes hapi ült (talán a szájer, de nem biztos, politikusokban nem vagyok jó) és ezért a politikáról szóló jelenet (politika=szarkeverés) igencsak pikáns lett, de ha jól láttam, ő is jókat nevetett rajta (csak zárójelben: kell-e mondani, hogy az ő barátja volt az, aki nem törődve a színházszerető polgárokkal a ruhatárnál, szépen ügyesen bekúszott a sor elejére a kabátjaikért...) de ez nem is fontos, lényeg, hogy alföldi & co már megint felejthetetlent alkotott :-)
PDF Creative Commons License 2002.01.30 0 0 433
Hali Kata!

Kik játszanak az Elsötétítésben? Új darab, ugye? Kíváncsi lennék rá...

Előre is köszi!

Előzmény: RKata (431)
PDF Creative Commons License 2002.01.30 0 0 432
Hali "Gani"!
(Bocs, ez spontán jött...)

Engem is meglepett az Elisabeth, de az info "szakértőtől", megbízható forrásból van. Persze minden relatív, a hír terjesztője látta az előző változatot, és ahhoz képest nyilatkozott. Ma pont el akartak nekem adni 2 jegyet a szombat du.-i ea.-ra, de sajna nem volt megfelelő az időpötty.

Minden Madáchosnak (és egyéb érdeklődőnek) ajánlom a www.madachszinhaz.hu honlapot és az Anna Karenina szereposztását. Látott már valaki Szerednyey-rendezést? Nekem ez új...

Üdv:

Előzmény: Ganimedes (430)
RKata Creative Commons License 2002.01.30 0 0 431
Most járt itt a közönségszervező néni. A zsákmány:

február 11. Pesti Színház Elsötétítés (Spiró)
február 23. Nemzeti Táncszínház (Várszínház) A kertész álma - A Pokol színei (új ExperiDance produkció)

Kata

Ganimedes Creative Commons License 2002.01.30 0 0 430
Szia PDF!

Sajnálattal olvastam az infódat az Elisabethről, remélem megcáfolhatom majd másfél hét múlva. Egyébként azt nem mondták, hogy mitől gyengébb?

Üdv!
G.

Előzmény: PDF (411)
Ganimedes Creative Commons License 2002.01.30 0 0 429
Szívesen látunk minden színházkedvelőt!

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: koef (425)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.01.30 0 0 428
Szia!
Szentivánéji álom: Szegeden játszák, legalábbis én azt néztem ki magamnak (rendező: Alföldi, koreográfus&Puck: Király Attila).
Előzmény: koef (425)
twenty Creative Commons License 2002.01.30 0 0 427
kedves koef!
mivel egy 2000-es beírásra reagáltál és mostanában függöny nem nagyon jelentkezik, ezért ha nem haragszol én válaszolok.

a nem félünk a farkastól a Radnótiban ment, évekig és hatalmas sikerrel. én is többször láttam és tényleg nagyon jó volt. a négy szereplő pedig Bálint András, Csomós Mari, Nagy Mari és Csankó Zoltán voltak. a rendező pedig: Gothár Péter.

Előzmény: koef (426)
koef Creative Commons License 2002.01.30 0 0 426
Kedves Függöny!
Kik játszanak a Nem félünk a farkastól-ban?
Előzmény: függöny (53)
koef Creative Commons License 2002.01.30 0 0 425
Sziasztok!
Én tegnap születtem itt az indexen, és mivel szeretek színházba járni, ide is be fogok még nézni. Mielőtt átnézem az egész topicot, máris lenne egy kérdésem.
Az Alföldi rendezte Szentivánéji álmot játsszák-e már? Elég felületesen hallottam róla a Heti Hetesben, de meg szeretném nézni, viszont a Súgó februári műsorában még nem találkoztam vele. Ma újra meg akartam nézni a Súgót, hátha mégis benne van, de most meg ez tűnt el.
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2002.01.29 0 0 424
Bizony jobbulást neki.

Szüleimnek volt jegye a mostani második előadásra, és mivel apám hallotta, hogy az első elmaradt, egész délután a telefonon lógott, mire kiderítette, mi a helyzet.
Én szerencsére láttam már tavaly decemberben.

Előzmény: dkr (423)
dkr Creative Commons License 2002.01.28 0 0 423
Látom Te sokkal tájékoztottabb vagy, mi odamentünk ma a Tháliába - a szokásos tömeg sehol - és csak ott láttuk kiírva, hogy elmaradnak a januári előadások, úgyhogy további 3 hét várakozás:(. Pedig már annyira vártuk a ma estét.
Sajnos azt hallottuk - bár nem hivatalosan - hogy igen, a Darvas Iván beteg. Jobbulást neki, és remélem februárban már láthatjuk Őt.
Előzmény: Sam R.A. Banesh (419)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.01.28 0 0 422
Ha személyesen beszélnél Artúrral, nem biztos, hogy tudnál a hangjára koncentrálni... a tekintete valami elragadó!!! Én még csak egyszer,... múlt szerdán, ... de azóta is a hatása alatt vagyok... (Ha ellátogatsz a honlapjára, meglátod miket írtam a vendégkönyvébe. Olvassa!)
Előzmény: PDF (407)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.01.28 0 0 421
Én is decemberben láttam, de már nagyon szeretném újra!
Előzmény: Süni a Padlásról (417)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.01.28 0 0 420
Király Attilában a hangját szeretem!!! De jó is volt, amikor a Kalózok c. film beharangozásaképpen rádióműsort vezetett!! :-)
Előzmény: Süni a Padlásról (413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!