Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Az igazság az, hogy én kölcsönzöm a ruhákat, mert ha megvenném, nem tudnám hol tartani - tök sok helyet foglalnak, igaz baromi szépek is :)
Szerencsém volt, mert az üzletben pont a főnökasszony fogadott és amikor már kiválasztottuk Anyummal a ruhát utána a számoláskor mondta, hogy a menyecskeruhát ajándékba adják a menyasszonyihoz. Valami akciót említett, hogy ez mindenkinél így van, akik még télen lefoglalják a ruhát...
Itt voltam: Charme Esküvői Ruhakölcsönző Szalon Budapest, VIII. kerület, Kiss József u. 13. www.charme-szalon.hu
nekünk azt javasolták, hogy ha nagyon sokan vagyunk, nem célszerű a svédasztal, mert akkor mindenki kajáért mászkál egész este és ott tumultus alakulhat ki. Nálunk ezért is lesz menüs vacsi. Mondjuk én amúgy sem rajongok a svédasztalért.
Ruha: az igen jó ár! Amit én kinéztem, ott csak a bérlés 90 ezer (megvenni 160 ezer) ... emlékeim szerint. Pénteken megyek próbálni egy helyre, szombaton egy másikra. A te ruhád honnan lesz?
Félreértesz! Én csak tapasztalt fórumozó vagyok! :-D Az esküvésrol lövésem sincs. Eddig még csak a más esküvokön tapasztaltakat vettem alapul a józan (?) ésszel kombinálva. :-P
Nekünk is csak polgári lesz, és lesz két kis (8 év körüliek) koszorúslány, de nem mi fizetjük az ő ruhájukat. Kolleganőméknél is a koszorúslányok (itt már felnőttek voltak a koszorúslányok) maguk fizették a ruhát. :)
Tök jó áron sikerült akkor a menyasszonyi + menyecsekruhát megszerezned! A menyasszonyit varratom majd, a menyecskét viszont venni szeretném, még nem tudom, hol. Te honnan szerezted be? azt elég mókásnak tratom különben, hogy a kölcsönzőkben 25-30 ezer Ft a menyecskeruha bérlése, és azért gyönnyörű vadiúj ruhát lehet már venni. Az egyik kölcsönzőben pl. 25 ezer ft lett volna egy piros alapon fehér pöttyös ruhácska, pont olyan, mint amilyet fekete-fehérbe 6000 ft-ért vásároltam tavaly nyáron egy lagziba :)
Szerencsés vagyok, mert én szeretem a cukrásztortákat :) igaz csak a nem túl édeseket és nem is szoktam sokszor tortát enni :D Mondjuk ami már ránézésre nem szimpi, abba bele sem kóstolok, mert olyan ciki kiköpni, lenyelni meg nem tudom, mert nem ízlik :D
Az igazság az, hogy ha lenne templomi esküvőnk - nem lesz :) -, akkor tuti lenne koszorúslány, akár több is. Mivel csak polgári lesz, így én is feleslegesnek tartom, hogy legyen koszorúslány. Nem szeretnék garasosnak tűnni, de sikerült a mennyasszonyiruhámat és a menyecskeruhámat összesen 90eFt-ért megszereznem és a megspórolt pénzt nem a koszorúslány ruhájára szeretném fordítani. Legalábbis úgy tudom, hogy nekem kellene fizetnem az Ő ruháját is, ezért is érdeklődtem, hogy szükséges-e. :)
Nem is gondoltam, hogy ennyi féle lehetőség lesz a vacsival kapcsolatban :) Mondjuk biztos étterem függő is - ami nekünk még sajna nincs meg :( de a héten már keresni fogunk -, hogy mit vállalnak. Majd a vendégeknél puhatolóznom kell, ki mire érzékeny vagy ki mit nem szeret. Amit biztosra tudok, hogy az egyik barátnőmnek hányingere van a disznóhústól, tehát egy szárnyas menü már tuti :D
Úgy látom, hogy az étterem megválasztásán sokminden fog múlni - azt nem is gondoltam volna, hogy vállalhatják a menükártyákat... :) Ilyen alapon az étterem feldíszítését is vállalhatják, gondolom ez is megállapodás kérdése lesz majd. :)
Hááááát, ezen az ültetésen még el kell gondolkoznuk :D Azt hittem, hogy az egyik oldalamon a Kivi fog ülni, a másikon a Szüleim és mellette az Ő Szülei foglalnak majd helyett, majd a Nagyszülők és utána a tanúk. "Szerencsére" testvéreink nincsenek, így nem kell egy kilóméteres asztal ;) Az asztalok elrendezése (pld.: körasztalok, U alakban elrendezett asztal, stb.) a helytől nagymértékben függeni fog. Na, majd ha ott tartunk úgyis kérdezni fogok ;)
Én egyáltalán nem szeretem a tortát, semmilyen tortát...kivéve azt a fajta, abszolút egyszerű és "ronda" csokitortát, amit anyukám tud csinálni, fele cukorral, mint amit a recept ír...de az ilyen cukrásztortáktól a hányinger kerülget, olyan édes vackok...:(
Attól függ, mennyit kell játszani. Lakodalomban egyébként csak vacsora alá játszunk, a "bulizós" részhez nem igazán illik egy vonósnégyes. Az árat megbeszélhetjük e-mailben...ani.horvath@gmail.com
Ez a választási lehetőség egy kósza gondolat volt, de valahogy éreztem, hogy nem tanácsos :D Majd valahogy kipuhatolózom a meghívást elfogadó emberkéknél, hogy ki nem szereti pld.: a húst - sokukat már nagyon rég nem láttam.
"Így aki nem csokitorta-fan (létezik egyáltalán olyan, aki nem szereti? :) ) "
A csokitortát sajna kiskoromban szerttem igazán :( most már annyira nem, sőt... úgyhogy azt kell mondjam, igen létezik :)
Menükártya szerintem hülyeség. Szerintem úgy is mindenki tisztában van vele, hogy nemcsak leves lesz meg rántott husi. És senki sem fog ücsörögni, hogy láttam a menükártya végén frankó kacsasült lesz abból beeszek 3 kilót és addig semmit sem eszek. Úgy is mindenki mindent megkostól és abból eszik ami jobban ízlik neki. Ha valamit meg nemtud micsoda, majd megbeszélik az asztalnál. Így is lesz ezer dolog az asztalon, felesleges szerintem még a menükártya is. De persze ez csak az én véleményem. Kaja választási lehetőség is felesleges, sőt marha nagy macera lenne. Ha pl étteremben lesz a lagzi, ott úgy is van mindig valami más ha szükség lenne rá. Kívétel , ha valaki liszt, tej vagy valami más érzékeny. Az tényleg probléma lehet. Koszorús lány, ha lesz templomi esküvő is a polgárin szerintem nem szükséges, ha nincs templomi meggondolandó.
Sziasztok! Ha szeretnétek igényes zenét esküvői szertartásra, vacsorára, ajánlom figyelmetekbe a Testore vonósnégyest! Mindenféle zene, komoly - és könnyű egyaránt! www.myspace.com/testore ani.horvath@gmail.com
Nálunk úgy volt, hogy a fő asztalnál kaptak helyet a szülők (mindenki mellett a sajátja, márcsak azért is, mert a férjem nagyon keveset tud találkozni a szüleivel, amúgy is), aztán nagyszülők, tesók/tanúk. Többiek meg a szerint csoportosítva az egyes asztaloknál, hogy ki-kit ismer. Tudjanak beszélgetni, akik egyébként is összejárnak könnyebben találnak közös hangot, könnyebben alakul ki jó hangulat, nem feszélyezett senki, hogy idegenekkel kell jópofiznia. Én szándékosan nem kevertem a társaságokat, ha meg valaki olyan, hogy barátkozni akar, akkor az így is úgy is fog... :-)))
hihi, én is csokitorta-függő vagyok. Még jó, hogy az a standard...Mondjuk az utóbbi időben az eszerházyra vagyok még totál rákattanva, valszeg az esküvői torta egyik fele csoki, másik fele eszterházy lesz, plusz gyümölcsös torta még. Ti hogy számoltok a tortánál? Én azt hallottam kolleganőmnél, hogy 110 főre nekik bőven elég volt a 60 szeletes esküvői, meg rendeltek 1-2 gyümölcsöset még.
Valaki nem tud véletlenül olyan helyet, ahol lehet bronz színű teamécsest kapni (esetleg arany)? ikeábn sajna csak piros-rózsaszín, vaniliás meg kékes-zöldes van :( Mi magunk csináljuk a dekorációt, és az esküvő kiállításon láttam egy asztalt, ami bronz színekkel volt megcsinálva, és nagyon jól nézett ki!!
Emlékezztek vissza azokra az esküvőkre ahol eddig voltatok, ami tetszett utánozzátok ami nem azt meg kerüljétek. És ne parázzatok, az összes megelőző közbeeső cécóról-cirkuszról a történeteket majd nagy élvezettel fogja hallgatni az unokátok 40 év múlva.
Tényleg nem segítek többet :-D www.eskuvoiiranytu.hu/img/ultetesirend.gif http://lagzi.info/content/view/50/49/ http://lagzi.info/content/view/66/34/ http://www.debrecenieskuvo.hu/az_ultetesi_rend.php http://rendezveny-centrum.mconet.biz/index.php?action=category&ctid=1290&PHPSESSID=760a23462f776358ab114b532351cc9f
De persze van egy protokoll és van egy ésszerű megoldás :), ha nem akarjátok vegyíteni őket, akkor nem kell. Ez a ti napotok, és úgy csináljátok, ahogy magatok szeretnétek!
Én még ilyet nem láttam, hogy aki egy párnak számít (pl. az örömszülőket) külön ültessék le. Furán is néztek volna a szüleink, ha "összekeverjük" őket.
Szia! Nekünk tavaly volt az esküvőnk, én is olvastam egy helyen ilyet, hogy a feleség mellett a férj szülei és fordítva. De a legtöbb cikkben, és de ahány esküvőn voltam, nem így volt. Úgyhogy mi is úgy csináltuk a főasztal ültetési rendjét, ahogy máshol láttuk: férj jobbján a menyasszony, kétoldalt a tanúk és párjuk. Mellettük az örömszülők. Néha nem is szerencsés, hogy a feleség mellett az anyós üljön... Nálunk nem lett volna jó, de remélem ez a helyzet másnál nem áll fent. És igen, nem árt az ültetőkártyákat kitenni. Nálunk a polgári szertartáson volt olyan vendég, aki úgy gondolta, az első sorban a helye, a közvetlen családtagok meg nyújtogathatták a nyakukat a terem hátsó részéből. Viszont a vacsoránál így mindenki tudta, hol szántunk neki helyet.
De persze ez borulhat, ha netán a szülők elváltak és már második feleség / férj van, vagy a tanúk családosak. Ilyenkor fontos megbeszélni velük, hogy szeretnék, ha ültetnétek őket, esetleg nem is a főasztalnál (hiszen egy húsz fős főasztal elég mókás lehet :D), hanem a főasztal közvetlen közelében.
A hat tagú társaság elfoglal egy tíz főre számolt helyet, az speciel egy vidéki esküvőn pont az én társaságom volt, mert olyannyira szűken mérték a helyet és sörpados megoldással, hogy nem lehetett elférni. Arra a helyre én maximum 30-40 főt rendeztem volna be, míg ők 100 főre terítettek. Persze szétcsaptam a társaságban, hogy ugye nem gondolják komolyan, hogy a 10 fős asztalnál majd csak mi hatan fogunk ülni, a többiek meg majd állva nézik. Persze magamat is megbüntettem, mivel a mi tizes asztalunknál én voltam az egyetlen, aki ki tudott lépni abból a blokkból italért, - mert az italt nem szolgálták fel - így folyamatosan pattoghattam.
Az ifjú pár a díszhelyen ül az esküvőn, általában egy hosszú asztal közepén. A hagyományok szerint az ifjú pár családja és a tanúk - a főasztallal szemben állva és balról jobbra nézve - a következők szerint foglalnak helyet: tanú, menyasszony anyja, vőlegény apja, menyasszony, vőlegény, vőlegény anyja, menyasszony apja, tanú.
Viszont szerintem az ültetés az nagyon fontos, nehogy egy 6 tagú társaság úgy gondolja, hogy melléjük már ne üljön senki, és elfoglalják a cuccukkal a többi széket
Na, szépen is néznénk ki, ha ennyire faragatlan lenne valaki... Azt hiszem csak egyszer szólnék rájuk... :-) Amin viszont tanakodtunk Piszkével, hogy van-e szigorú protokoll, ami szerint ülni kell? Elvileg középen ül majd a Piszke, tőle balra én. És kik ülnek mellettünk? Valahol azt olvastam, hogy mellettem ülnek majd a feleség szülei, és őmellette pedig az én szüleim. És utána?