Keresés

Részletes keresés

bucibá Creative Commons License 2004.01.28 0 0 821
Analog in lejön a sony Hi8 -ról, hiszen rca kimeneteken lehet arhiválni a videóra. Node akkor ezek mivel férnek össze? Kell hozzá egy DV konverter?
Előzmény: Törölt nick (820)
bucibá Creative Commons License 2004.01.28 0 0 819
Kérdezném hogyan smiként tudok régebbi video anyagokat bedigizni. A canon mv600i támogatja a dv bemenetet... no de ezt milyen kábelen tudom megoldani?
vw1966 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 818
ja csak milyen minőségbe az USB egy kalap szar 352*288cas VHS-nél szarabb képat ad.....azér ha már DV ne sajnáld az 5000FT ot firewire kártyára és akkor 720*576 DV avit kapsz
Előzmény: THIEVERY (817)
THIEVERY Creative Commons License 2004.01.27 0 0 817
Köszönöm.
A mac gépek szó nélkül áthozzák
USB-n is a cuccot.
A kamera leírásában is az szerepel,
hogy USB vel is lehet mozgóképet....
Na mindegy akkor firewirevel próbálkozom.
mégegyszer kösz.
Előzmény: taki bá (816)
taki bá Creative Commons License 2004.01.27 0 0 816
szia, nem vagyok nagy szagerto, de a mozgo allomanyokat firewire csatlakozassal lehet levenni, USB-vel asszem az allokepeket lehet, meg talan web-kamerakent hasznalhatod. De lehet, h tevedek, en mindenesetre firewiret hasznalok, gond nelkul athozza a videot.
Előzmény: THIEVERY (815)
THIEVERY Creative Commons License 2004.01.27 0 0 815
Sziasztok!!!!

Nagy segítségekre lenne szükségem.
Nemrég vettem egy JVC GR-D200 digitális kamerát.
Otthoni PC-mre nem tudom átjátszani USB kábellel a mozgó film állományokat.
A software CD-n levô USB driver nem támogatja a windows Xp-t.
A memorie cardról a képeket le tudom játszani. Az Image Mixer azt írja ki, hogy camera not found.
Mit csináljak. Kellene egy XP-t is támogató driver?! Honnan tudom letölteni?

A cégnél a mac gépeim szó nélkül felismerik a kamerát, persze a szoftware telepítés után.

Más... Tud valaki olyan programot, mely az imagemixerben készült mpeg1 et tovább tömöríti????? mailezhetô formára???

köszönettel th

Spoiler Creative Commons License 2004.01.27 0 0 814
"A DV avi M-JPEG, olyan MPEG2,..."

Na ne haragudj, de ekkor blődséget írni már durva. Egyiknek sincs semmi köze a másik kettőhöz, max. annyiban, hogy mind tömörített.

Előzmény: SOY (812)
vw1966 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 813
tudom hogy a DV is tömöritett de nem ugy mint az mpeg különben meg a vágás során nem változik a minőség és nincs is ujra tömörités csak azokat a részeket számolja ujra ahol pl egy usztatás van ha éles vágások vannak akkor nincs ujratömörités csak végigmegy és összefűzi egy fájlá ha pl DV aviba renderelsz
Előzmény: SOY (812)
SOY Creative Commons License 2004.01.26 0 0 812
A DV is veszteseges.
A DV avi M-JPEG, olyan MPEG2, ahol csak kulcskockak vannak. A vagas (pozicionalas) megkonnyitesere. De (Premierrel) vagtam mar pl. DivX-et, ami igazabol nem tamogatja a kepkockara pozicionalast, megis lehetett.
A problemam inbkabb a vagott (es emiatt ujratomoritett) kepminoseg jelentos romlasa.
A DivX igazabol ezt nem szereti (tapasztalatom alapjan), az ujratomoritest (pl. vagas utan).

Ezert gondoltam MPEG2-re, megtartva az eredeti minoseget. Csak meg nem sikerult az optimalis beallitasokat megtalalni, ezert kerdeztem, valaki foglalkozott-e mar ilyennel.

Előzmény: vw1966 (811)
vw1966 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 811
mpeg2 veszteséges tömörités és nem lehet normálisan vágni pl uszásnél is ronda lesz....csak vágás után érdemes mpeg2 és DVD irás
Előzmény: SOY (810)
SOY Creative Commons License 2004.01.26 0 0 810
En arra gondoltam, hogy ugy konvertalnam MPEG2-be, hogy a minosege ne csokkenjen (szamottevoen, vagy egyaltalan), es utanna ezt kiirnam DVD-re.
De meg nem csinaltam ilyet eddig, ezert kerdezem, hogy valakinek van-e tapasztalata ilyesmiben.

Az MPEG2-t lehet vagni utanna, engem inkabb csak a minosegvesztes zavarna, ha jelentos lenne.

A DVD annyibol is jobb lenne, hogy nem kell kamera a lejatszashoz, es lehet masolni.
Meg sok kis apro felvetelrol van szo, nem kell tekergetni a szalagot sem.
Egyelore kiirnam az egeszet, de nem kizart, hogy a kesobbiekben esetleg vagas/effekteles celjabol szukseg lenne ra. Ezert vagyok kicsit szkeptikus a DivX-szel, mint tarolasi moddal szemben.

De gyozzetek meg, hogy tevedek :)

Előzmény: Törölt nick (809)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.26 0 0 809
szerintem tartsd meg a tomoritetlen formatumot es a vagott anyagot szalagon tarold. olcsobb, es talan biztonsagosabb is, mint pl. vinyon. persze ez csak egy otlet volt, lehet, hogy valaki mond valami okosabbat is.
Előzmény: SOY (808)
SOY Creative Commons License 2004.01.25 0 0 808
Sziasztok!

Remelem vannak koztetek olyanok, akik DV kamerabol toltenek at filmet gepre.
Azt szeretnem kerdezni, hogy a DV formatumbol milyen formatumot erdemes csinalni, ahol a kep minosege (gyakorlatilag) nem valtozik?
Pl. MPEG2-be at lehet ugy konvertalni, hogy ne legyen kulonbseg a kepminoseg kozott, csak a filemeret csokkenjen?
Ha igen, milyen kodekkel, es milyen beallitassal?
(meg honnan lehet letolteni...)

Jo lenne ugyanis ugy lementeni a dolgaimat, hogy a minoseg is megmaradjon, ha kesobb vagni szeretnek meg, de ne legyen 1 ora 13GB.

Szerintetek egyebkent ilyen celra jo a DivX? (kesobb lehet - erdemes - vagni divx-et?)

koszi

SoY

PS: Vegas kulcsot a astalavista.box.sk-n szereztem :) letolteni meg a demot le lehet :)

bucibá Creative Commons License 2004.01.25 0 0 807
itt lehet találni közel 500 USA D. :-)
http://www.videoguys.com/vegasvideo.html
Előzmény: KGaBo (805)
bucibá Creative Commons License 2004.01.25 0 0 806
Köszike kivárom.
Előzmény: KGaBo (805)
KGaBo Creative Commons License 2004.01.25 0 0 805
Na jó, de ez ingyen volt !
Vagy hol lehet a vegas4-et "megszerezni" ?
Bucibá: küldöm majd de bocs de csak éjfél után, mert én meg modemes vagyok matáv suxx :(((
Előzmény: vw1966 (804)
vw1966 Creative Commons License 2004.01.25 0 0 804
javaslom probáld a vegas4-et....klasszisokkal jobb a Studio8-nál
Előzmény: bucibá (803)
bucibá Creative Commons License 2004.01.25 0 0 803
KGaBo!

Feltétlenül küld el léci. Nem gond a méret adsl van. Nekem 600i és valóban kicsit zajos a mechanika, de ha vágsz alá egy kis zenét a Pinnaclén akkor semmi gond. Persze akinek fut a progi. Nem tudom miért nem olvassa ezt az 5 filét.

előre is köszi by: b.

Előzmény: KGaBo (802)
KGaBo Creative Commons License 2004.01.24 0 0 802
Üdv ! Most olvastam el a topicot (utolsó pár hozzászólást)

Bucibá: Nekem megvan, megnéztem majdnem 8 mega a kért fájlok. Elküldjem ?
Szóval azért van meg, mert Canon MV650i-m van. Még csak próbálgattam, de sajnos feltünt hogy (legalábbis nekem) nagyon hangos a mechanikája. Ez másnál is ilyen (MV6xx tulajok) vagy csak nekem ?
Amúgy jó kis gép, tele extrákkal. A hangminőség viszont sajnos nagyon gyenge a belehallatszó mechanika miatt meg amúgyis. Tervezem venni emiatt külső mikrofont.
A képe viszont fasza, bár szobafénynél elég bizonytalaln az AF, de lehet manuálisan is állítani rajta mindent.

bucibá Creative Commons License 2004.01.23 0 0 801
s.o.s. segítség!!!

Újra instaláltam a gépem... és a pinnnacle studio 8 cd-ről nem tudom beolvasni ezt az 5 filet.

D:\Support Center\Support Center.chm
D:\Tutorial\ADDINGSOUND.WMV
D:\Tutorial\ADDINGTRANSITIONS.WMV
D:\Tutorial\media\7chakras.aif
D:\Tutorial\media\Welcome.aif

Ilyet még nem tapasztaltam. Nem karcos nem zsíros alig 4 hetes...:-( Ha valaki elküldené nekem mailbe akkor roppant hálás lennék, mert ez a kedvenc digitalizáló progim. No meg más sincsen.

előre is köszönettel: b.

taki bá Creative Commons License 2004.01.23 0 0 800
azert az tulzas, h itt a panak fenyerzekenyseget szidjak :))

Az mx500-as nagyon szep kamera, a MM-ban en is neztem, aranylag kicsi, es nagyon sokat tud. 1.6-os fenyerejeu leica optikaja van, 3 CCD-s, ugyhogy annyira azert nem lehet rossz. Sajnos az ara nekem egy kicsit huzos.

Mondjuk az teny, h egy 1.2-es fenyereju optika jobb mint egy 1.6-os, de nekem nappal az 1.8-as is tokeletesen jo kepeket csinal szobaban.

Előzmény: Kamerás Vadkan (796)
vjozso Creative Commons License 2004.01.23 0 0 799
Az mx500-nál az objektív f1,6 (a többinél f1,8) ugyhogy nyugi :)
vjozso Creative Commons License 2004.01.23 0 0 798
Szia!
Saját tapasztalat 0 az ügyben, de itt egy 2003 juliusi teszt, ahol a panák egész jól muzsikáltak, pl. képminőségben verték a jvc-ket: http://www.cp.hu/cp/teszt/hard/dvkamera/
Kamerás Vadkan Creative Commons License 2004.01.22 0 0 797
ocsem szolt, hogy parametereket is meg kellene adjak, hat ime: http://www.panasonic.hu/ecam/
koszi

Kamerás Vadkan Creative Commons License 2004.01.22 0 0 796
sziasztok'
mindenek elott elnezest a nevemert, nem en regisztraltam, nekem adtak...

nos a lenyeg: torom a fejem, hogy egy pan mx 500 eg-t vennek, de nagyon elkomoritott a hir, hogy fenyerzekenyseg teruleten nem tul jol muzsikal a szerkentyu, tudtok rola valamit? ez azt jelenti, hogy szobaban mar nem is lehet elfogadhato kepeket kesziteni, vagy akar borus idoban sem?
koszi, udv
krisztian

Andreas Creative Commons License 2004.01.20 0 0 794
A kamerakhoz sajnos nem ertek, de gondolom itt is jatszik az automatika a zarsebesseg, rekesznyilas valtoztatasaval (amit te magad is allithatsz manualisan).

Igy van. Annyi a különbség hogy a kameráknál a záridő az 50 Hz-es képfrissítés miatt limitálva van, ezért a "képerősítéssel" (gain) tudnak javítani a képen. Persze ezzel arányosan nő a képzaj is.
Az újabb kameráknál viszont lehet növelni a záridőt 1/50s fölé is (slow shutter), ami persze szaggatott mozgással vagy szellemképpel jár együtt.

Előzmény: taki bá (792)
ZP Creative Commons License 2004.01.19 0 0 793
A fene enné meg, a GS50 is már 190-ért van:-(((
Előzmény: ZP (791)
taki bá Creative Commons License 2004.01.19 0 0 792
Persze, fontos, hiszen az mindennek az alapja: ha nincs feny, nincs (jo) film (kep) :))) A fenyerot, ami egyben a legnagyobb blendet, (legnyitottabb rekeszt) is jelenti az az f/x szam mutatja, ami ra is van irva az objektivre. Minel kisebb ez a szam, annal tobb feny juthat be a rekesznyilason (blende) az erzekelore. Ertelemszeruen, minel nagyobb a szam, annal kevesebb fenybol kell a kepet eloallitani, annal "szukebb" a blende. Mivel az allando, ezert ezt korrigalhatod segedfennyel (pl. lapma, vaku), fenykepezesnel hosszabb zarsebesseggel, vagyis nagyobb expozicios idovel, vagy mondjuk erzekenyebb film hasznalataval (DV eseteben ilyen nyilvan nincs). A kamerakhoz sajnos nem ertek, de gondolom itt is jatszik az automatika a zarsebesseg, rekesznyilas valtoztatasaval (amit te magad is allithatsz manualisan).

A lampak hatotavolsaga szerintem kicsi, igazan nagy hasznuk, ahogy a kollega irta, csak kozeli felvetelek eseten van, gondolom minel nagyobb teljseitmenyu, annal dragabb is, es annal jobban eszi az energiat.

Sajnos a fenykepezes es a mozgokep alapja a feny, akar mesterseges, akar termeszetes (ez utobbi nyilvan jobb es erosebb), ezert is fontos az optika fenyatereszto kepessege! (Hogy pontosan, szamszeruen mit is jelent pl. a 0.2 blendeertek kulonbseg, azt egy nalam okosabb tudna megmondani. A fenykepezesben egy blendeertek - sorban pl.: 2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11, stb.- kulonbseg dupla fenyerot jelent).

Az 1.8-as optikam szobaban nappali fenynel szep kepet ad, persze este egy 30W-os izzo mellett mar elegge szemcses, gondolom a JVC 1.2-es fenyerovel jobb lenne :) De valoban, ossze kell hasonlitani a kettot!

Előzmény: interconnection (789)
ZP Creative Commons License 2004.01.19 0 0 791
Zeki!

Sajnos a DS 60-on csak out van mindenből! Ezért szívom a fogam, hogy nem 65-öst vettem...
(Karácsonykor sok helyen 140 alatt volt)
A GS 50-en van minden, 230-ért.

Üdv

ZP

Előzmény: Törölt nick (772)
percival Creative Commons License 2004.01.19 0 0 790
Azt mondják azok akik már használtak segédfényes kamerát hogy a DV kamerákon lévő beépített segédfény(ha van) csak rövid távra hatásosak (1-2 méter) tehát inkább csak szép közeli felvételekre alkalmasak, arra viszont jók. A drágább kamerákon van papucs amire rá lehet tenni külső(nagyobb teljesítményű) lámpát de azok a lámpák piszok drágák.

Sokan panaszkodnak a DV -re, hogy átlagos szobai világításban "meghalnak", kell nekik a fény. Én inkább a JVC -t választanám az F1.6 miatt, de persze a legjobb lenne mindkét kamerát normál szobai körülmények között tesztelni pár napig :)

Előzmény: interconnection (789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!