Egy JVC GR-DX 75 megvásárlásán gondolkodom erősen (mondjuk a jövő héten belevágnék).
Idehaza 230 körül láttam a MediaMarktban. A neten viszont találtam 611 euro-ert Ausztriaban. Viszont ez egy netes bolt... Van vkinek offline osztrák bolttal tapasztalata? Tényleg érdemes kint venni?
Itt a link: http://www.redcoon.at/redcoon/product.do?action=getProductDetail&product=262
Sziasztok.
Még kezdő vagyok a digitalizálásban, nemrég vettem egy jvs min DV-t.
Én azt hittem hogy nem kell capture-elni, hanem ha van az embernek rajta USB port szépen (de lassan letöltheti róla az anyagot). De most egyre inkább azt veszem ki hogy vegyek egy fire wire kártyát a gépembe, de akkor is (enm szimpla másolással - teszem azt valami dv kiterjesztéssel- símán átmásolom a felvett anyagot a winyóra, haenm elindítok egy capture progit, jó esetbe fire wire-ön keresztül és aviba capture-elem a cuccot. Utánna csinálhatok vele amit akarok.
Hogy megy a dolog (milyen progival célszerű) utánna ha DVD-re akarom kiírni?
hellosztok van egy haver és vett egy JVC kamerát meg ilyen firewire kártyát! rádugtuk a gépre minden ok de amikor egy pár perces filmet digiznénk be a winyora akkor a gyenge 320*240 minöség nem foglal sok helyet de a minőség fos a 720*nemtommenyi szép de borzalmas helyet foglal
próbáljuk meg ezt az Ulead progit?
köszi
USB tényleg fos a kép. Nem is tudom miért van rajta az USB. Amikor probálkoztam filmleszedéssel teljesen ledöbbentem, mert azt gondoltam, hogy ez a kamera képe. De egy ismerős mondta, hogy semmi pánik, vegyek egy Firewire kártyák és kábeét. Az I.link=Firewire. Olyan kártyát vettem ami egyből Mpeg2-be tömörít, igy kevesebb helyet foglal egy kicsivel a winchesteren mint a dv. Konkrétam egy Piro DV kártya kb. 10500 +ÁFA. Adnak hozzá egy Ulead6-ot is amit érdemes kapásból a 7-re lecserélni. Kapsz még egy kábelt is amit a kamera I.link csatijába dugsz. A SONY az I.link kábelét 10000-ért adja. Ha nem akarsz Mpeg2-be tömöriteni egyből, akkor jó a sima Firewire kárty is egy 6-4 kábellel.
Ha vágni is akarsz és efekteket javaslom a Virtualdub és a Vegas4.0 programokat.
Ha érdekel még valami, kérdezzél nyudodtan.
Néztem kiegészítőket is de nagyon borsós az áruk. Pl. lámpa, akku, lencse. Az álványok viszont nem túl drágák kb.30e HUF.
Igen, azt hiszem én is elkövettem azt a hibát, hogy előbb kérdeztem, aztán olvasgattam. Ezzel együtt érdekelne a konkrét tapasztalat TRV 14 ügyben, mert hogy én is vettem egyet a múlt héten (én is kedvezőnek ítéltem meg az árat).
Kedves Amonra (vagy bárki,aki tudna válaszolni)!
Ez a kamera vajon képes arra, hogy USB csatlakozón keresztül letölts számítógépre mozgóképet? Vagy mindenképpen az iLink (DV kimenet)csatlakozót kell ehhez használni? Ha az utóbbi lenne igaz, akkor vélhetően ehhez szükség van a gép alaptartozékát nem képező kábelre, valamilyen kártyára (firewire) és szoftverre. Van valamilyen általatok próbált, javasolt megoldás?
Én most vettem egy Sony TRV-14-et electroworld-ben 130-ért. Ahogy néztem a kamerákat általában annyival tudnak többet, hogy van bennük meróriakártya amire rögitik a fotókat, de ezek a kamerás fotók elég gagyik. Több efefkt, szolgáltatás van bennük. Ez engem nem érdekel, mert megvágom a számítógépen a filmet. Nincs rajta DV, analog, SVHS bemenet, csak kimenet. Tehát nem lehet rajta filmet szerkeszteni. De ez se érdekel... Viszont a rögzített kép teljesen jó föleg ezért a pénzért. Sokan mondták, hogy inkább Sonyt vegyek és azt hiszem igazuk volt. A menüket az LCD képernyőn lehet kiválasztani. Az auto funkciók is teljesen OK. Eredetileg egy TRV-33-at akartam venni, azt 245-ért tudtam volna szerezni. Amikor megláttam az árát a szórólapon, tokostól szakítottam ki a munkahelyen az ajtót, rohantam nehogy elfogyjon. Egyenlőre jó lesz amíg lesznek operatőri tapasztalatok.
Nekem Avermédiám van a gépben, de az MS-XP fölrakásával meghótt.
Addig viszont tökéletesen működött a SONY (mittomén) D8-as kamerával az S-videón keresztül, de a hangot külön be kell kábelezi neki, az nem megy át az S-videó kanócon!
Rég akartam venni egy i-linkes kártyát, jelentem sikerült egy Pyro-t szereznem.
Nem rossz.
A képminőség mindenféleképp jobb, mit a tv-kártyával volt, de nincs olyan fölbontása, mint a fotokameráké. Viszont sokáig mozog...
:o)
Kár, hogy a kamerám egyirányú, csak adni tud i-linken, venni nem.
Így most kénytelen leszek a proci, és az op.tár csere mellett még egy CD-DVD I/O-t is beszerezni.
Remélem, megy majd a Sulinet-re!
:o(
A Sony Style katalógus műszaki adatai szerint van rajta S-video és Video ki-bemenet. A boltban meg lehet győződni róla, kézbe véve a kamerát, biztos, hogy rá van írva.
Valaki esetleg foglalkozott ilyen felalassal?
Mini DV > Mac > svcd > asztali DVD player
Ebbol szeretnenk a legjobb minoseget kihozni, de egyenlore eleg ramaty lesz a vegeredmeny, ahol nem mozog a kep nagyon, ott jo a minoseg, de minel gyorsabb mozgasok vannak a filmben , annal jobban csikozodik, vibral, ugral a kep. (a tomorites okozta kockasodason kivul, amit elrfogadnank, mert nem olyan veszes)
Barmilyen otletnek orulnenk
kosz
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni!
Saját célra szeretnék digitális videókamerát és nem tudok dönteni! Kicsit értek csak hozzá, nagyon nem, s még nem is volt soha sajátom. Kiválasztottam kettőt, ebből láthatjátok, hogy kb. merrefelé tapogatózom. 150ezer körül szeretnék venni, esetleg olcsóbban... Extra igényeim nincsenek, de azért a pc-hez stb. tudjam használni. Amit néztem még az a beépített lámpa, SP/LP, képstabil., autofókusz, éjszakai 0 lux, távir... Mit kell még esetleg nézni, illetve konkrétan mit tudtok ajánlani, esetleg hol!?
Köszi az infót, meg a segit a tuner szerzéssel kapcsolatban.
Közben megoldódott, mert a D8 viszont dv kimenetes és kezeli a Hi8 és egyéb lentebbi analog rögzitéseket. Kaptam kölcsibe egy gépet a haveromtól egy napra. Már a gépen a fele anyag amit átakartam venni s.o.s. -ben. De technikailag minden infó érdekelne azon felett.
a TV tuner RCA-jara kötöd a HI8/vagy video RCA kimenetét a hangot megy egy RCA- jack 3.5 átalakitoval a hangkártyába...elvileg igy jonak kell lenni de ez a TVkártyás dolog kicsit játék nem igazán lesz olyan mint a egy digiző kártya... mert ha szarabb a VHS / HI8 akkor szinkron probléma lehet....
Pinnacle studio deluxe DV ki/be analog ki/be csatival és a hangot is maga rögziti...aproneten láttam 55ért
Van egy szintén Pinnacle tv kártyám, azon van s-video be. Esetleg ezen keresztül belehetne vinni a pc-re? Lövésem sincsen az egész rendszerrről, és a keresők sem adnak fel instrukciós oldalt ahol ez össze lenne foglalva.