Keresés

Részletes keresés

oerdie Creative Commons License 2004.02.29 0 0 856
Rövid kérdésem:
JVC GRD22 vagy Samsung VPD20 ?

Melyiket miért igen és miért nem ajánljátok?
Kösz

gyrosman Creative Commons License 2004.02.28 0 0 855
Sziasztok,

Egy JVC GR-DX 75 megvásárlásán gondolkodom erősen (mondjuk a jövő héten belevágnék).

Idehaza 230 körül láttam a MediaMarktban. A neten viszont találtam 611 euro-ert Ausztriaban. Viszont ez egy netes bolt... Van vkinek offline osztrák bolttal tapasztalata? Tényleg érdemes kint venni?

Itt a link: http://www.redcoon.at/redcoon/product.do?action=getProductDetail&product=262

(A többi newbie kérdés majd jön ezután... :)

KÖSZI!

bucibá Creative Commons License 2004.02.26 0 0 854
nos egy 21,34 perc -es anyag kb.: 4,8 giga lesz avi -ban
Előzmény: gelico (852)
digikam76 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 853
Sziasztok.
Még kezdő vagyok a digitalizálásban, nemrég vettem egy jvs min DV-t.
Én azt hittem hogy nem kell capture-elni, hanem ha van az embernek rajta USB port szépen (de lassan letöltheti róla az anyagot). De most egyre inkább azt veszem ki hogy vegyek egy fire wire kártyát a gépembe, de akkor is (enm szimpla másolással - teszem azt valami dv kiterjesztéssel- símán átmásolom a felvett anyagot a winyóra, haenm elindítok egy capture progit, jó esetbe fire wire-ön keresztül és aviba capture-elem a cuccot. Utánna csinálhatok vele amit akarok.
Hogy megy a dolog (milyen progival célszerű) utánna ha DVD-re akarom kiírni?

Köszönön a segítséget..

Előzmény: Amonra (846)
gelico Creative Commons License 2004.02.26 0 0 852
Azt mondták egy Sony márkaboltban, hogy 10 perc felvétel akár 2,5 giga is lehet.
Előzmény: murray (850)
murray Creative Commons License 2004.02.26 0 0 850
hellosztok van egy haver és vett egy JVC kamerát meg ilyen firewire kártyát! rádugtuk a gépre minden ok de amikor egy pár perces filmet digiznénk be a winyora akkor a gyenge 320*240 minöség nem foglal sok helyet de a minőség fos a 720*nemtommenyi szép de borzalmas helyet foglal
próbáljuk meg ezt az Ulead progit?
köszi
gelico Creative Commons License 2004.02.26 0 0 849
Köszönöm a választ.
Amonra Creative Commons License 2004.02.25 0 0 848
Aksit is találtam a germánoknál utángyártottat. Hol kapok álványt? Mediamarkt, Electroworld?
Lámpát nem tud valaki?
Előzmény: percival (847)
percival Creative Commons License 2004.02.24 0 0 847
Álványt azt kapsz már jót 10-15e Ft -ért is, hál istennek abból nem kell sony -t venned :)
Amonra Creative Commons License 2004.02.24 0 0 846
USB tényleg fos a kép. Nem is tudom miért van rajta az USB. Amikor probálkoztam filmleszedéssel teljesen ledöbbentem, mert azt gondoltam, hogy ez a kamera képe. De egy ismerős mondta, hogy semmi pánik, vegyek egy Firewire kártyák és kábeét. Az I.link=Firewire. Olyan kártyát vettem ami egyből Mpeg2-be tömörít, igy kevesebb helyet foglal egy kicsivel a winchesteren mint a dv. Konkrétam egy Piro DV kártya kb. 10500 +ÁFA. Adnak hozzá egy Ulead6-ot is amit érdemes kapásból a 7-re lecserélni. Kapsz még egy kábelt is amit a kamera I.link csatijába dugsz. A SONY az I.link kábelét 10000-ért adja. Ha nem akarsz Mpeg2-be tömöriteni egyből, akkor jó a sima Firewire kárty is egy 6-4 kábellel.
Ha vágni is akarsz és efekteket javaslom a Virtualdub és a Vegas4.0 programokat.
Ha érdekel még valami, kérdezzél nyudodtan.
Néztem kiegészítőket is de nagyon borsós az áruk. Pl. lámpa, akku, lencse. Az álványok viszont nem túl drágák kb.30e HUF.
Előzmény: gelico (842)
Amonra Creative Commons License 2004.02.24 0 0 845
Egyik ismerősömnek D8 kamerája van. Ő azt mondja, hogy a Hi8-ra igen. De még ő sem probálta.
Előzmény: Törölt nick (841)
gelico Creative Commons License 2004.02.23 0 0 844
Igen, azt hiszem én is elkövettem azt a hibát, hogy előbb kérdeztem, aztán olvasgattam. Ezzel együtt érdekelne a konkrét tapasztalat TRV 14 ügyben, mert hogy én is vettem egyet a múlt héten (én is kedvezőnek ítéltem meg az árat).
Előzmény: Törölt nick (843)
gelico Creative Commons License 2004.02.23 0 0 842
Kedves Amonra (vagy bárki,aki tudna válaszolni)!
Ez a kamera vajon képes arra, hogy USB csatlakozón keresztül letölts számítógépre mozgóképet? Vagy mindenképpen az iLink (DV kimenet)csatlakozót kell ehhez használni? Ha az utóbbi lenne igaz, akkor vélhetően ehhez szükség van a gép alaptartozékát nem képező kábelre, valamilyen kártyára (firewire) és szoftverre. Van valamilyen általatok próbált, javasolt megoldás?
Előzmény: Amonra (840)
Amonra Creative Commons License 2004.02.22 0 0 840
Én most vettem egy Sony TRV-14-et electroworld-ben 130-ért. Ahogy néztem a kamerákat általában annyival tudnak többet, hogy van bennük meróriakártya amire rögitik a fotókat, de ezek a kamerás fotók elég gagyik. Több efefkt, szolgáltatás van bennük. Ez engem nem érdekel, mert megvágom a számítógépen a filmet. Nincs rajta DV, analog, SVHS bemenet, csak kimenet. Tehát nem lehet rajta filmet szerkeszteni. De ez se érdekel... Viszont a rögzített kép teljesen jó föleg ezért a pénzért. Sokan mondták, hogy inkább Sonyt vegyek és azt hiszem igazuk volt. A menüket az LCD képernyőn lehet kiválasztani. Az auto funkciók is teljesen OK. Eredetileg egy TRV-33-at akartam venni, azt 245-ért tudtam volna szerezni. Amikor megláttam az árát a szórólapon, tokostól szakítottam ki a munkahelyen az ajtót, rohantam nehogy elfogyjon. Egyenlőre jó lesz amíg lesznek operatőri tapasztalatok.
Előzmény: Törölt nick (837)
Ambree Creative Commons License 2004.02.20 0 0 838
joy Creative Commons License 2004.02.19 0 0 836
Nekem Avermédiám van a gépben, de az MS-XP fölrakásával meghótt.
Addig viszont tökéletesen működött a SONY (mittomén) D8-as kamerával az S-videón keresztül, de a hangot külön be kell kábelezi neki, az nem megy át az S-videó kanócon!

Rég akartam venni egy i-linkes kártyát, jelentem sikerült egy Pyro-t szereznem.
Nem rossz.
A képminőség mindenféleképp jobb, mit a tv-kártyával volt, de nincs olyan fölbontása, mint a fotokameráké. Viszont sokáig mozog...
:o)
Kár, hogy a kamerám egyirányú, csak adni tud i-linken, venni nem.
Így most kénytelen leszek a proci, és az op.tár csere mellett még egy CD-DVD I/O-t is beszerezni.
Remélem, megy majd a Sulinet-re!
:o(

Előzmény: bucibá (824)
Spoiler Creative Commons License 2004.02.19 0 0 835
Vegyél csak Sony-t, ha teheted. Video8-nál annó voltak gondok pl. a TDK kazikkal, annyira beragadtak, hogy deformálodott a mechanika.

Szó mi szó, keresd a Made in Japan feliratokat a kazikon. (Én Sony Exellence-t és Panasonic-ot használok)

Előzmény: Cif (833)
bucibá Creative Commons License 2004.02.17 0 0 834
én FUJI-t vettem 3 -as csomagban a 2 500.-HUF ért és semmi baja pedig hajtom őket, főleg a kazetta elejét
Előzmény: Cif (833)
Cif Creative Commons License 2004.02.17 0 0 833
Sziasztok!

A kérdésem a követjező lenne: Milyen Mini DV kazettát érdemes venni és miért? Vagy nincs szemmel látható különbség köztük?

Ui: Sony TRV14 -es kamerám van.

Köszi!!

Előzmény: 10 dkg dencia (832)
10 dkg dencia Creative Commons License 2004.02.08 0 0 832
A Sony Style katalógus műszaki adatai szerint van rajta S-video és Video ki-bemenet. A boltban meg lehet győződni róla, kézbe véve a kamerát, biztos, hogy rá van írva.
Előzmény: vjozso (831)
vjozso Creative Commons License 2004.02.06 0 0 831
És a DCR-TRV22-esen analóg bemenet van-e?
Itt az van, hogy csak analóg out van,
Itt viszont az, hogy tudja az "Analog-to-Digital Conversion"-t...
Előzmény: vjozso (828)
emelon Creative Commons License 2004.02.06 0 0 830
Valaki esetleg foglalkozott ilyen felalassal?
Mini DV > Mac > svcd > asztali DVD player
Ebbol szeretnenk a legjobb minoseget kihozni, de egyenlore eleg ramaty lesz a vegeredmeny, ahol nem mozog a kep nagyon, ott jo a minoseg, de minel gyorsabb mozgasok vannak a filmben , annal jobban csikozodik, vibral, ugral a kep. (a tomorites okozta kockasodason kivul, amit elrfogadnank, mert nem olyan veszes)
Barmilyen otletnek orulnenk
kosz
Andreas Creative Commons License 2004.02.06 0 0 829
de azért a pc-hez stb. tudjam használni

Ha PC-n akarod vágni, effektezni, feliratozni a videót és vissza akarod másolni kazettára, akkor kell DV-in funkció is.

Előzmény: Törölt nick (827)
vjozso Creative Commons License 2004.02.06 0 0 828
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.02 0 0 827
Sziasztok!

Én is egy kis segítséget szeretnék kérni!
Saját célra szeretnék digitális videókamerát és nem tudok dönteni! Kicsit értek csak hozzá, nagyon nem, s még nem is volt soha sajátom. Kiválasztottam kettőt, ebből láthatjátok, hogy kb. merrefelé tapogatózom. 150ezer körül szeretnék venni, esetleg olcsóbban... Extra igényeim nincsenek, de azért a pc-hez stb. tudjam használni. Amit néztem még az a beépített lámpa, SP/LP, képstabil., autofókusz, éjszakai 0 lux, távir... Mit kell még esetleg nézni, illetve konkrétan mit tudtok ajánlani, esetleg hol!?

Köszi előre is!

Samsung VP-D24i, Panasonic NV DS60

bucibá Creative Commons License 2004.01.29 0 0 826
vw1966!

Köszi az infót, meg a segit a tuner szerzéssel kapcsolatban.
Közben megoldódott, mert a D8 viszont dv kimenetes és kezeli a Hi8 és egyéb lentebbi analog rögzitéseket. Kaptam kölcsibe egy gépet a haveromtól egy napra. Már a gépen a fele anyag amit átakartam venni s.o.s. -ben. De technikailag minden infó érdekelne azon felett.

by: b.

Előzmény: vw1966 (825)
vw1966 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 825
a TV tuner RCA-jara kötöd a HI8/vagy video RCA kimenetét a hangot megy egy RCA- jack 3.5 átalakitoval a hangkártyába...elvileg igy jonak kell lenni de ez a TVkártyás dolog kicsit játék nem igazán lesz olyan mint a egy digiző kártya... mert ha szarabb a VHS / HI8 akkor szinkron probléma lehet....

Pinnacle studio deluxe DV ki/be analog ki/be csatival és a hangot is maga rögziti...aproneten láttam 55ért

ui: szerzek egy tunert megprobálok segiteni...

Előzmény: bucibá (824)
bucibá Creative Commons License 2004.01.29 0 0 824
Van egy szintén Pinnacle tv kártyám, azon van s-video be. Esetleg ezen keresztül belehetne vinni a pc-re? Lövésem sincsen az egész rendszerrről, és a keresők sem adnak fel instrukciós oldalt ahol ez össze lenne foglalva.
bucibá Creative Commons License 2004.01.29 0 0 823
Köszi... és ha megvan hogyan hozom össze őket? A Hi8 ról miként kábelezve kerül be a pc -be vagy a mini DV -re?
Előzmény: vw1966 (822)
vw1966 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 822
kell egy olyan digitalizálo ami tud fogadni analogot is pl pinnacle studio deluxe
Előzmény: bucibá (821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!