Innen tavolrol nezve nem hiszem.Gondolom az egesz igazsag csak az osszes szavazatok semleges bizotsag altali ujraszamolasa lenne.De ezt a rituale,a napokhoz kotott limitek nem fogja megengedni.Meg van egy problema,jogaszul ugy mondjuk hogy pozitiv kompetenciai konfliktus (tehat tobb szerv tartja magat illetekesnek ugyanaz az ugy megiteleseben ).Ez sajnos meg van ,a megyek a floridai es a federal szervek kozott.A valoszinuseg szamitas szerint alig megtortenheto megtortent es most a felszinre hozza az osszes mar eddig is kotelezo tisztogatas kenyszeret , a normativaknak,a torvenyek es procedurak rendszeresiteset.
Azt hiszem barki legyen az elnok (most ugy nezz ki hogy Bush) az elso ellensegeskedesek utan mert erre meg van az alap plane a szenatus 50-50 helye miatt is,patthelyzet,LASSAN VISSZA TER A NORMALITAS ES A KRIZIST FEL LEHET MAJD POZITIVEN HASZNALNI A JOGI REND UJRA SZABALYOZASARA.
Erdekes nalatok hogy a nyeremeny (gondolom minden statesben) a 3o ev alatti kifizetesel szamoljak.Ha azzonal akarod akkor jelentos osszeggel kevesebbet kapsz.Megtudjatok ezt magyarazni.En csak sejtem hogy ado problemak miatt.De miert ?
Odaernek azol a lapok egy het alatt is. :) Ej, raerunk arra meg... Apropo lotto, lemaradtam a majusi Illinois-i lottorol, ha jol emlekszem kb. $350 millio volt a tet. Volt nagy rohangalas a kornyezo allamokbol (innen is)... Vegul ketten nyertek meg, szerintem ok sem mentek masnap dolgozni.
Apropó lottó. A los alamosi Sandia laboratórium biztonsági őrei - szám szerint 14-en, a nappali műszak - együtt lottózgattak. (Powerball lottery)
Nos, nyertek 13 milliót múlt héten - és egyikük sem ment csötörtök reggel dolgozni, volt is pánik rendesen, mint helyi tudósítóim jelentették.
Hát nem édes egy hír itt a választások unalmas őrületében? Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek. A képeslapokat a tengerentúlra ideje feladni!
Ez igy van,de azert bocsanatot kerek toled,meg elunk es meg van mas problemank is ezzen kivul.Nekem kultagnak erdekes hogy milyen nagy hatassal van ratok is akik legtobbetek elso generacios ott ennek a problemanak.Ez csak dicseretre melto empatia.De elunk,Tibor tovabb ha Bush,ha Gore,hiszen jobban szamitanak a tanacsadok mint maga az elnok a legtobbszor.Bizunk hogy ugyesek lesznek.Szep het veget Neked.
Mumu a dolognak nincs meg vege, ezert nehez masrol irni. Talan job ha csondben leszunk es valami nagy csoda tortenik, mert csodara van szuksege Gore-nak.
Nagyon szellemes es kitunoen magyaraz a helyzetet,kedves break2 .
Azt hiszem bar ideje lenne mar nagy ivben atlepnio ezzen a dolgon megis az ido jellegzetesegenek szolgalatabban meg egyszer itt lehetne konservalni a pillanatnyi erzeseteket hogy kesobb egy ket ev mulva ujra atolvasd,igy lattam,ez lett belole.
Tehat : Quo vadis America ?
Mit gondoltok mi jon most,mennyire befolyasolja eleteteket vagy kornyezeteitek ?
Szeretném tudatni önökkel, hogy nyertem a múlt heti lottósorsoláson.
Sajnos a szelvényem tüzetesebb megvizsgálása után meg kellett állapítanom, hogy úgy tűnik, nem a megfelelő számok szerepelnek rajta. Hogyan történhetett ez? A probléma gyökere a szelvényben magában rejlik. A szelvény összeállítása annyira zavaró, hogy miközben azt hittem, hogy egy bizonyos sorozat számot ikszelek be (a nyerő számokat) valójában teljesen má számok ikszelődtek be. A számok rubrikái olyan közel vannak egymáshoz, hogy lehetetlen eldönteni, hogy melyik számhoz, melyik rubrika tartozik.
Megkérdeztem legalább 3ezer embert, valammenyien ugyanezzel a problémával küzdöttek. Bizonyos vagyok benne, hogyha felülvizsgálják a szelvényemet egyétleművé válik, hogy nyertem. Kérem tudassák velem, hogy hol és mikor vehetm át a jogos nyereményemet.
Ne prognostizaljunk meg 2004-re,gondolom.
Barki nyerjen csak a fele nepnek az elnoke es a masik fele egy ideig ellensegnek de legalabb is ellenfelnek latjak.De a tanacsosoktol fugoen valtozhat a kep egy ido utan,kb.2002 ha valami marhasagot nem csinal az elnok.
Kulonben mint jogasz szerintem egesz Florida eredmenyeit kellene biztosan ellenorizni.Igy lenne logikus es jogos de nem isdmerem az erre leheto eszkozoket..
Eddig (a Floridai certification elott) az volt a Bush ugyvedjeinek az egyik erve, hogy a Gorek azert ne ugraljanak (akarom mondani tamasszanak jogi akadalyokat a certification ele), mert utana ugyis lesz idejuk az un. 'contest' idoszakban azaz a certification utan es dec 12 elott tamadni a certification eredmenyet.
Most, hogy megtortent a certification azt mondjak, hogy hagyjak abba tamadast es nyugodjanak bele a hivatalos eredmenybe.
Jobb reggelt mindenkinek, ezennel utoljara nyilatkozom az elnokvalasztassal kapcsolatban. Reszemrol a kovetkezo negy evre nincs megvalasztott, csak kinevezett elnoke az allamoknak.
Kedvenc kornyezetvedo website-omon ma talaltam egy rovid kerdoivet, hogy vajon a most beiktatando elnoknek lesz-e eselye 4 ev mulva ismet bekerulni. Az eredmenyek:
50%: Nem, a mostani botrany utan egyiknek sem lesz eselye.
25% Ha Gore lesz az elnok akkor neki lenne eselye, de Bushnak nem
12% fuggetlenul attol hogy ki kerul be egyforma esleye lesz 20004-ben
10% Ha Bush lesz az elnok akkor neki lenne eselye, de Gorenak nem
Jo reggelt mindenkinek. Ez csak egy abrand, hogy mindenki az unneppel van elfoglalva, ha bekapcsolom a TV-t, rogton omlik a valasztasi haboru belole... Szoval akarki lesz az elnok, nem konnyu negy ev ele nez.
Teljesen termeszetes dolog tortenik itt.Elsosorban negy napos unnep van az USA-ban akkor az ember nem foglalkozik kellemetlen ugyekkel es az elnokvalasztas minden rendes amerikainak kellemetlen tema.
Csak pozitiv jell ez,osszetartozas a regiebbekel.Felismeres es ez nagyon pozitiv is lehet hogy mindenki vizel foz.Hogy egy olyan nagyhatalom aminek technikai lehetosege van engem via satelit felfedezni egy toimegbe es megnezni milywen ujsagot tartok a kezembe ,ott sajnalatos modon os es hibakat produkalo methodus szerint csinaljak az orszagot legjobban erinto dolgot.Hogy a puritansagra,hazafiasagra epitett kozigazgatasi es igazsagszolgalati szisztema nem hasznalhato ma,hogy millio kompetencia fut parhuzamosan egymassal mind felkeresheto mind itelet keopes csak egymast eppen akadalyiozak.Hogy az elektor szisztem kulonbozo szabalyozasa (17 statesben kotelezo az elctorok valsztasi eredmenyekkel conform szavazasa ,a tobbinel nem) meg az utolso percben tehat dec.18-an is meglepetest okozhat.Eddig a becsulet es az erkolcs kovetelmenyeit kovettek de vajjon most is mikor mar gyulolet keletekezoka taborok kozott ?
Hogy nem lenne szabad legyen hogy az aki az USA-ban tobb szavazatot kap megis elveszitse a valasztast(egyszer volt 1888-ban),hiszen most mar nem az allamok kulon szuveranitasa,erdekei hanem az egesz vilaghatalom mint egy es ugyanaz szamit.Ezzel nem kell a foderalizmus allamalkoto elvet feladni csak modernre szabni...
Ilyenkor tehat regi es uj amerikaiak inkabb masal foglalkoznak mint az indexbena topicomba irjanak.De visszajonnek.On revienne tousjours a la viellee amour..
Ami már csak azért is furcsa, mert mintha most dőlne el, hogy ki lesz az elnök, vagy nem? Érdekes, hogy a hírekben sem lehet szinte semmit se hallani - itthon. Mennyit számoltak, hogy állnak? VAGY LEKERÜLT A NAPIRENDRŐL AZ ELNÖKVÁLASZTÁS?