Keresés

Részletes keresés

sirocco Creative Commons License 2006.08.03 0 0 119

Na végre idetaláltam! Engem is nagyon foglalkoztat a téma.

Hoztam egy webcímet is:

http://www.fortunecity.com/roswell/siren/552/photo.html

Van egypár könyvem a témáról, de amelyiket a legjobban szeretem közülük, az Szemadám György: Apokrif Lények Enciklopédiája.

Fantasztikus mennyiségű információanyag van benne különböző lények észleléseiről. Némelyik egész hátborzongató.

Csimpolya Creative Commons License 2006.07.26 0 0 118

Megadom a Hihetetlen újság internet címét, hátha mész vele valamire, Eguzki.

Tehát: hihetetlen13@t-online.hu

Csimpolya Creative Commons License 2006.07.24 0 0 117
Ami a kínai élőlényt illeti, betű szerint lemásoltam a cikket. A fényképen egy partra vetett ponty és egy házatlan csiga kereszteződése látszik. Az iraki eset vagy három oldal, nem vállalkozom rá, hogy lemásoljam, de a lényeget leírtam.
Előzmény: eguzki (116)
eguzki Creative Commons License 2006.07.24 0 0 116
Egyszerűen semmit nem találok a neten, sem az iraki sem a kínai esetről.. :((
Csimpolya Creative Commons License 2006.07.24 0 0 115

Magam is attól tartok...

Gyakorlatilag mindenki csinálja, de csak én szoktam lebukni.

Előzmény: Sch.Lacika (114)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.24 0 0 114
Hát, ha a munkahelyedről írsz, és lebuksz, akkor Te is kriptozoológiai lény leszel annál a cégnél... :-)))
Előzmény: Csimpolya (113)
Csimpolya Creative Commons License 2006.07.24 0 0 113

Bocsánat, akkor félreértettem.

Sajnos, nem tudom a képet mellékelni, nincs rá lehetőségem. Csak írni tudok, azt is titokban, de ilyen érdekes témának nem tudok ellenállni. (Nem erre a hírre, hanem általában a kriptozoológiára gondoltam).

Örülök, hogy vannak, akiket szintén érdekel!

Előzmény: Sch.Lacika (112)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.24 0 0 112
A kételkedésem nem neked, hanem a hírnek szólt.
Fényképről egy link, esetleg...
Előzmény: Csimpolya (111)
Csimpolya Creative Commons License 2006.07.24 0 0 111
Én is némi kétségemet fejeztem ki. Mire vadászhatott egy ekkora ragadozó? Szóval, nem stimmel az ügy. Fényképet ugyan közöltek, de arról nem érzékelhatőek a méretek, arról nem is szólva, hogy mostanában nem nagy ügy manipulálni egy képet.
Előzmény: Sch.Lacika (109)
eguzki Creative Commons License 2006.07.22 0 0 110
Egyetértek. Később bővebben.
Előzmény: Sch.Lacika (109)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.22 0 0 109
Szerintem egy 100m-es állat maradványai nem lelhetők fel hiánytalanul. Onnantól kezdve pedig már egy picit sántít a dolog.
Előzmény: Csimpolya (108)
Csimpolya Creative Commons License 2006.07.21 0 0 108

Igen, ez az, köszönöm szépen!

Viszont a százméteres ragadozót még mindig túlzásnak érzem. Nem csoda, hogy kihalt...

Előzmény: eguzki (107)
eguzki Creative Commons License 2006.07.21 0 0 107

Szia Csimpolya! Szerintem erre a képre gondolsz:

Megpróbálok utánjárni ennek a kínai történetnek!

Üdv!

Előzmény: Csimpolya (106)
Csimpolya Creative Commons License 2006.07.21 0 0 106

A mai nap került a kezembe a Hihetetlen legújabb száma. A hetedik oldalon van egy aprócska cikk.

Egy kétlábú, leginkább egy hüllőhöz hasonlító titokzatos állatot láttak a Kínában található Jinan-folyóban. A két méter magas (szerintem inkább két méter hosszú) ismeretlen lényt többen is látták, miközben a part mellett dolgoztak. Az egyik szemtanú szerint a pikkelyes állat többször kibukkant a vízből, és ekkor jól látható volt a hosszú nyakán ülő kis feje és az apró szemei is. A térségben mind ez idáig nem tapasztaltak ehhez hasonló jelenséget, ám a tudósok szerint nem kizárt, hogy egy még ismeretlen élőlényt láttak a szemtanúk.

Mellékelve egy fénykép, de a rajta látható izé szerintem bármi lehet a fényképezés feltalálása óta.

Ugyanebben az újságban esik szó egy Irakban talált. százméteres ragadozó dino-csontvázról is. Ezt valahogy nem nagyon akaródzik elhinnem.

Jut eszembe, a tatzelwurm-ra hasonlító ábrát láttam egy, már sajnos kidobott újságban, ott egy disznót táadott meg. Az is vagy a Hihetetlen, vagy az UFO-magazin, vagy valami ilyesféle szakfolyóirat volt. 

eguzki Creative Commons License 2006.07.19 0 0 105

Íme azok a fajok, melyekről úgy vélik, esetleg megmagyarázhatnák a tatzelféreg relytéjét.

Páncélos seltopuzik (Ophisaurus apodus) és elterjedési területe Európában;

Gila (Heloderma suspectum) és elt. területe Észak-Amerikában;

Japán óriás szalamandra (Andrias japonicus), (az óriás szalamandrák három képviselője él Földünkön, a japánin kívül az Andrias davidianus Kínában, míg a Cryptobranchus alleganiensis Észak-Amerikában.)

eguzki Creative Commons License 2006.07.19 0 0 104

Szia!

Többek között csontokról is...

1954-ben Szicíliában a helybeli parasztok látták, amint egy macskafejű, kígyótestű, csak két mellső lábbal rendelkező lény disznókat támadott meg, elképzelhető, hogy a tatzelféreg-szerű lény Dél-Európában is él.

1924-ben hajszál híja volt, hogy a tudomány földeríthette volna a tatzelféreg mibenlétét, ekkor ugyanis két kiránduló a Mura völgyében rábukkant egy töredékes csontvázra, amely mintha egy körülbelül 120 cm-es gyíké lett volna. Egy állatorvos-hallgató is látta a leletet, és azt a véleményt nyilvánította, hogy egy elhullott őz maradványa, ezt azonban a két megtaláló erősen vitatta, mert óriási különbségeket láttak az őz testalkata és a csontvázé között. Sajnos a csontvázat később kidobták, anélkül, hogy bárki más megvizsgálta volna (ez jellemző...). Érdekes, hogy alig két évvel ezután egy 12 éves pásztorfiú egy óriás gyíkkal találkozott pontosan azon a helyen, ahol a vitatott csontvázra rábukkantak. A fiú annyira megrémült, hogy azon a nyáron nem volt hajlandó a jószágot arra a környékre hajtani.

Mi is lehet ez az állat? A leírások egy dologban térnek el jelentősen, mégpedig abban, hogy egyesek szerint csak két pár mellső lába van, míg mások négylábúnak írták le, és vannak olyan beszámolók is, melyek szerint egyátalán nincs lába.

A tudomány képviselői szerint a szóba jöhető állatok:

Páncélos seltopuzik (Ophisaurus apodus) ez egy dél-európai, nagytestű lábatlan gyík;

Gila (Heloderma suspectrum) elléggé valószínűtlen, tekintve, hogy észak-amerikai faj, ő egyébként egy mérgesgyík;

Óriás szalamandra (Megalobatrachus maximus) Ez a faj sem él Európában, úgyhogy nem túl valószínű. Én továbbra is egy eleddig ismeretlen hüllő-fajra szavazok.

Előzmény: Sch.Lacika (103)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.18 0 0 103
A bioport.hu-n találsz róla valamivel bővebben. Szerintük a csontváz hamisítvány.
eguzki Creative Commons License 2006.07.18 0 0 102

szia!

köszi az infókat. Az egyik könyvemben ezt írják a tatzelféregről:

1921 nyarán Dél-Ausztriában egy orvvadász és egy kanász vadászni indult a Hochfilzenalm nevű hegyre, és egy bizarr külsejű állatra lettek figyelmesek, amely egy sziklán hevert, és őket figyelte. Szürke féregre hasonlított, 60-90 cm hosszú lehetett, és olyan vastag volt, mint egy férfi karja. Az orvvadász le akarta lőni, de alig vette célba puskávával, az állat feléjük ugrott, teste széles ívet írt le a levegőben, s ekkor kiderült, hogy két kurta mellső lába is van. Mondani sem kell, hogy a két férfi azonnal elmenekült onnan, messze maguk mögött hagyva ijesztő ellenfelüket. Ez csupán egy a számtalan jelentés közül, amely egy eddig ismeretlen hüllő- vagy kétéltű fajról szól; az észlelések Európa közepén, az  Alpok svájci, bajor és osztrák területein történtek, ahol a helybeliek Tatzelwurmnak (karmos féreg) nevezik.

Folyt köv.

Előzmény: Sch.Lacika (101)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.17 0 0 101
Kicsit hamar nyomtam entert...

A Google képkeresőbe írd be, hogy "tatzel-wurm". Sok képtalálat...
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.17 0 0 100
http://www.cosmicnet.gr/detail.php?id=1053&category=UNEXPLAINED
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.07.14 0 0 99
Valami rémlik ezzel kapcsolatban, utánanézek.
Előzmény: eguzki (98)
eguzki Creative Commons License 2006.07.14 0 0 98

Az alpesi tatzelféregről hallottatok már?

Az 1920-as években számtalan eset történt az Alpok hegyi erdeiben főleg Svájc, Bajorország és Ausztria területén. A legkorábbi beszámolók az 1700-as évekből valók.

Sch.Lacika Creative Commons License 2006.06.19 0 0 97
Mutattak egy csontdarabot, szintén ettől a fajtól, és van rá esély, hogy 2-300(!) éves...
eguzki Creative Commons License 2006.06.18 0 0 96

Az egyetlen nem túl meggyőző bizonyíték a Megalania létezésére néhány lábnyom, amit Ausztráliában találtak még 1979-ben, és Rex Gilroy kriptozoológus szerint minden kétséget kizáróan egy Megalania hagyott hátra, azóta viszont nem került elő újabb nyom. Kár, hogy nem láttam az AP-n a filmet, biztos a legújabb fejleményekről volt benne szó. A tudomány szerint a Goanna kb. 40 000 évvel ezelőtt, a pleisztocén korban halt ki.

eguzki Creative Commons License 2006.06.18 0 0 95

Ezt nem is tudtam! Azért én óvatos lennék ezzel, hiszen egy laikus akár egy nagyobb varánuszfajt is a Goannának nézhet; mindenesetre elgondolkodtató ez a 600-as szám! Azok számára, akik esetleg nem hallottak még róla, a Megalana prisca egy, a pleisztocén korszakban élt hatalmas, kb 7m hosszú ragadozó gyíkfaj volt. Teljes csontvázat eddig még nem találtak, a különböző lelőhelyeken talált darabokból állították össze az állat vázát. A lelőhelyek Új-Dél-Wales, Queensland és Dél-Ausztrália területeire korlátozódnak.

Előzmény: Sch.Lacika (94)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.06.18 0 0 94
Tegnap este volt egy film a Megalaniáról az Animal Planeten, idáig kb.600 állítólagos szemtanú látta.
eguzki Creative Commons License 2006.06.16 0 0 93
Sajnos a kép annyira homályos, hogy tkp. akármi is lehet rajta, és igazából a méreteit sem tudom mihez viszonyítani. Nekem inkább tűnik egy Kiwi-méretű madárnak, persze ez lehet, hogy badarság. A Moa vagy pontosabban Moák, hiszen tudtommal több, különböző fajuk volt, már az 1500-as években kihaltak. Ennek ellenére nem tartom kizártnak - legyen ez bármennyire is áltudományos megfogalmazás - hogy a Moa egyik faja valamelyik érintetlen erdős területen fennmaradt volna.
Előzmény: Sch.Lacika (85)
eguzki Creative Commons License 2006.06.16 0 0 92

Ismét új fajokat fedeztek fel:

"...Izrael középső részén, Tel Aviv közelében kőbányászok a fúrásaik során egy különleges ökoszisztémára bukkantak. A föld alatti barlang és a külvilág kapcsolata több millió éve szakadt meg. Mikor a kutatók bejutottak a barlangba, nyolc ősi eredetű, eddig nem látott állatfajra leltek. Az utóbb Ayalon Cave-nek elnevezett, a 100 méter mélyen, 2,5 km hosszan húzódó barlang Izrael második legnagyobb mészkőbarlangja..."

Az új fajok közül négy vízi életmódot folytató rákfaj, négy pedig szárazföldi gerinctelen, az egyikük egy elcsökevényesedett szemű, vak skorpió.

http://www.bioport.hu/hirek/allatihirek/israel_cave0604.htm

anti-Baathista Creative Commons License 2006.06.14 0 0 91
Ha nem tevedek, a tigrist mar ismertek akkoriban Franciaorszagban. Az erszenyes farkas sohasem tamadott emberre, legalabbis zsakmanyolo cellal nem. 
Előzmény: Sch.Lacika (90)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.06.14 0 0 90
Az állat csíkosságát, a hosszú farkát, agárszerű fejét összerakva egy, már kipusztult állat képe ugrik be nekem: tudom, hogy lehetetlen, de a tasmán tigrisre klappol a legjobban a leírás. (Térben és méretben nem stimmel, valószínűleg a viselkedése sem)
Nem tudom, hogy esetleg egy indiai vagy bengális (stb) tigris akkor ismeretlen lény lehetett-e Nyugat-Európában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!