Keresés

Részletes keresés

Andreas Creative Commons License 2004.04.13 0 0 923
Sőt a 0,8 megapixeles gépek sem használják ki a ccd teljes felületét, itt is csak a kézremegés-kompenzáció miatt ekkora a ccd. A szabvány dvd felbontáshoz (720x576) egy kissebb ccd is elég lenne. (javítsatok ki ha tévedek)

Én is így tudom. Még annyit tennék hozzá hogy ha lehet választani akkor a nagyobb felületü CCD-vel rendelkező kamerát (pl. 1/6" helyett 1/4") érdemes választani, mert jobban teljesíthet a kamera gyengébb fényben.

Előzmény: vjozso (921)
vadkörte Creative Commons License 2004.04.13 0 0 922
sziasztok!

bocs, de csak az utolsó pár hozzászólást volt időm elolvasni és nem találtam választ a kérdésemre:
Samsung VP-D590i -s videokamerát szeretnénk venni. Küllemre nagyon tetszetős, kicsi a mérete, illetve most némi kedvezménnyel jutnánk hozzá, viszont soha nem hallottam a Samsung digitális kamerákról se jót, se rosszat. Esetleg közületek használt már valaki ilyet? Milyen a felvétel minősége? Érdemes beruházni rá?

előre is köszi,
Vackor

vjozso Creative Commons License 2004.04.13 0 0 921
Szia Artus!

A gelico által felsorolt kamerák közzül "(pl.: 22, 19, 14, 12)" a trv22-essel is lehet digitalizálni, azon is van analóg in. Annyival tud kevesebbet a 33-nál, hogy csak 0,8 megapixeles a ccd-je, de én úgy tudom, hogy ez csak a fotó funkciónál számít. Sőt a 0,8 megapixeles gépek sem használják ki a ccd teljes felületét, itt is csak a kézremegés-kompenzáció miatt ekkora a ccd. A szabvány dvd felbontáshoz (720x576) egy kissebb ccd is elég lenne. (javítsatok ki ha tévedek)
Tehát ha nem akarsz digitalizálni és a fotó funkció sem érdekel, szerintem nyugodtan választhatsz egy olcsóbb modelt.

Előzmény: Artus (919)
Artus Creative Commons License 2004.04.12 0 0 920
Gelico!

Még egy kérdés: Vajon van-e minőségromlásban különbség, ha D8-ról rakom át PC-re Hi8 felvételt, vagy ha TRV 33-ra digitalizálom és utána játszom át (ekkor vélhetőleg veszteség nélkül) PC-re?

Artus

Előzmény: gelico (918)
Artus Creative Commons License 2004.04.12 0 0 919
Hi Gelico!

Kösz a kimerítő magyarázatot. D8-at már értem, ebből a szempontból tényleg előnyös, de én valóban DV-ben gondolkodom elsősorban.

A kamera kiválasztása szempontjából valóban fontos szempont a digitalizálás, de nem csak az. A színes v. monochrom kereső nem érdekel különösebben, az már inkább, hogy ennek valamivel jobb a felbontása (ahogy írtam, fényképezésre van más eszköz, ezt nem arra akarnám megvenni) - persze nem vagyok szakértő, látható különbség PC monitoron/ TV-n lesz nekem abból, hogy nem 1 mio, csak 800.000 pixelt tud a kamera?

A digitalizálás eddig egyszerűen Hi8-PC viszonylatban folyt, 2 éve sikerült úgy belőnöm (+bővítenem), hogy frame dobás nélkül megy a digitalizálás. Sajnos a minőség így azért hagy némi kívánnivalót maga után, de a családi videók le vanna archiválva, lehet cirkuláltatni rokonságon belül.

Az "egyszerűbb" kamera megoldáson nem is gondolkodtam, lehet, hogy fontolóra veszem. Itt csak azt kellene tudnom összehasonlítani, hogy TRV 33-ason digitalizálni eddigi Hi8-as felvételeket majd gépre letölteni, vagy valami bővítéssel Hi8-ról jobb minőségben digitalizálni közvetlenül PC-re, szóval melyiket érdemes. Mert ha ezt megoldom, későbbiekben valóban nem kell nekem analóg IN a kamerába. Vélemény?

HC sorozat ha jól hallottam új. Sony boltban mindenesetre próbáltak 33-ra rábeszélni. Az új kamerák ugyanis kisebbek, kisebb az objektív (ez önmagában még nem feltétlenül tragédia szerintem, bár nekem is megnyugtatóbb a nagyobb objektív), az akku is - Sonys eladó azt mondta, kisebb a készenléti ideje is, meg a formája neki annyira nem tetszik, mint pl. 33-asnak. Kissé nekem gyanús volt ez a sok rossz az új szériával kapcsolatban, nem tudtam eldönteni, hogy a kifutó modelltől akarnak mindenáron megszabadulni (most akciózzák a gépet), vagy tényleg kevésbé találták el az új gépeket, amin némileg meglepődnék, mindazonáltal láttam már ilyenre példát...

Szóval ha a Hi8 digitalizálás nem kellene, Te mit ajánlanál TRV 33 helyett?

Artus

Előzmény: gelico (918)
gelico Creative Commons License 2004.04.12 0 0 918
Zekinek abban igaza van, hogy a D8 kamera képes kezelni a Hi8 kazettát. De én ezen kívül nem írnék mást az előnyére a DV-vel szemben. (Amúgy D8-at csak a Sony csinál és ha jól hírlik, már nem sokáig. Egyfajta átmenetnek szánták az analóg és digitális kamerák közé.)
További érvem a DV mellett:
Ha a TRV33-at veszed meg, akkor is tudsz a régi analóg felvételedből digitálisat készíteni, feltéve ha még működik a Hi8 kamerád. Ugyanis a TRV33 rendelkezik analóg bemenettel is, erre egyszerűen rádugod a régi kamerát, VHS magnót, stb. (Ez persze nem helyettesíti a számítógép megfelelő felszereltségét, feltéve, ha oda is akarod menteni a felvételt, illetve később kiírni CD-re, DVD-re, stb.)
A TRV sorozat kisebb sorsámmal jelölt DV kamerái (pl.: 22, 19, 14, 12) nem rendelkeznek analóg bemenettel, így azok nem alkalmasak a régi analóg felvételek digitalizálására. Ezzel együtt érdemes azok vásárlásán is gondolkodni (szerintem), mert a digitalizálás képességének hiányán túl egyéb tudásbeli hiányosságai a 33-hoz képest szerintem olyan hiányosságok, melyekkel nagyon együtt lehet élni és ezért cserébe sokkal olcsóbbak. Pl.: fekete-fehér kereső (de színes LCD), kisebb felbontás és memória kártya hiánya (a kamera amúgy sem jó fényképezni, ne azért vedd meg), esetleg nincs digitális bemenet (ez akkor kell, ha digitális felvételt akarsz visszamenteni a kamerára, szerintem ez az igény a ritkább).
A digitalizálásnak pedig több módja is van, csupán ezért nem érdemes a drágább kamerát venni. Persze ez cak az én véleményem, de úgy gondolom a TRV sorozat szolgáltatásainak elég alapos tanulmányozása alapján.
Amúgy nyilván a Sony más sorozatai is kínálhatnak megfelelő választást - igaz elég széles árpalettán - én a helyedben megnézném a HC sorozatot. Úgy tudom ez teljesen új, legalábbis én nem találkoztam vele korábban.
Előzmény: Artus (916)
Artus Creative Commons License 2004.04.11 0 0 916
VW1966!

Kösz a véleményt! Kezemben még nem volt a kamera, mert olyan új az ötlet, de mindenképpen rápislantok az érintőképernyőre ezek után.

A hely az nyilvánvaló, arról majd gondoskodom.

Zeki azt írta, hogy ha Hi8, akkor D8 a legjobb. Itt kisebb a veszteség, vagy miért?

Én inkább mini DV-t szeretnék, mert ha jól tudom, itt a felbontás lényegesen jobb (több előnyről, vagy hátrányról nem tudok, lehet, hogy még számosan vannak...)

Kössz!

Artus

Előzmény: vw1966 (915)
vw1966 Creative Commons License 2004.04.10 0 0 915
nagyon jo kis kamera...kivéve az érintőképernyőt...azt meg kell szokni bár engem nagyon zavart mikor probáltam

firewire port kell hozzá ami ujabb alaplapokon ott figyel vagy már 5000pénzért lehet venni....programot meg lehet venni..vagy rádbizom hoonnan :D

nem árt egy nagy vinyo függetlenül a rendszertől 1ora kb 12 GB igy számolj....a a DVD authoringhoz is jo ha van 10GB szabad hely....

Előzmény: Artus (911)
bucibá Creative Commons License 2004.04.10 0 0 913
Megyünk a jövő héten Bécsbe, ha valakinek kell valami elektronikai cikk akkor szóljon, mert van + hely az autóban. emilt kérek ha érdekel valakit.
Artus Creative Commons License 2004.04.09 0 0 911
HELP!

Most cserélném Hi8-at mini DV-re. Cél: családi és hasonló videófelvételek PC-re áttéve, CD-re, esetleg DVD-re írva (mindkettő van, gondolom DVD célszerűbb a méret miatt)

Amit ajánlottak, az egy SONY DCR TRV 33-as modell. 1 Megapixel, digitális in/out, analóg bemenet, Zeiss optika, etc. Ára Sony boltban ált. 239.000-250.000 (Kölnben MediaMarktban minap 225.000-ért láttam átszámítva... És abból még MwSt. is lejönne...)

KÉRDÉS: Van valakinek valami tapasztalata ezzel a típussal? ha jól értettem USB-t nem érdemes használni, kell DV kártya gépbe szoftverrel egyetemben (15-40K pluszban).

Sajnos nem volt időm tüzetesebben megvizsgálni a témát, viszont napokon belül el kell utaznom és addig meg kell vegyem a gépet. Ha valaki tud véleményt mondani, esetleg másik topicot, ha itt nincs vélemény, azt megköszönném (pl. digitális fényképezés - bár lehet, hogy onnan elhajtanak, mert ez ugye nem igazán fényképező... :-)

Artus

_sese_ Creative Commons License 2004.04.08 0 0 910
aha! latom azert fellelheto mashol is az nv-ds60 : )
ha jol vagom itt foleg windows-os megoldasokrol volt szo, en meg mar tul vagyok azokon amiket korabban itt kerdeztem, ha valakit erdekel linux debian sarge kornyezetu megoldas szivesen kozreadom.
Andreas Creative Commons License 2004.04.08 0 0 909
A két snittet felteszed külön sávokra, majd a Transition FX ablakból áthúzod a kiválasztott effektet a mindkét (!) snitt bal/jobb felső sarkára (ahol megváltozik az egérmutató)
Utána már csak a sávokat kell igazítani hogy a videók átfedése és az effekt hossza passzoljon.
Előzmény: Solo1972 (908)
Solo1972 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 908
Hello beni2c!
Bocs hogy megint zavarlak de írtad hogy te a vegas videot használod!
Felraktam én is a progit megtetszet de sehogy nem birok rájönni hogy hogyan lehet átvezető animációkat beilleszteni a filmbe!
A pinnacle-ben nagyon egyszerű volt!
Tudnál nekem ebben segíteni?
Előre is köszi!
Solo1972 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 907
Hello Pasztör
Hülyeséget nem akarok leírni mert abszolút nem értek a videó kamerákhoz !
Én úgy vettem meg az nv ds60-at hogy amúgy is tetszik a Panasonic mint márka megláttam a kamera formáját árban is megfelelt utána olvastam a netten nagyon rossz véleményt senki nem irt róla szolgáltatásait megfelelőnek találtam számomra úgyhogy megvettem!
De most láttam a Panasonic oldalán hogy 10 000Ft al drágábban van egy újabb modell neki már 24x az optikai zoom-ja! Valószínűleg most ezt venném meg!
Előzmény: pasztőr (906)
pasztőr Creative Commons License 2004.04.08 0 0 906
Szia Solo,
én is ezt a kamerát nézegetem, érdekelnének a szempontjaid, miben jó ez a masina? Miért ezt vetted, és milyen más jelöltjeid voltak?

pasztőr

Előzmény: Solo1972 (901)
Solo1972 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 905
Oks
Köszi a választ Beni2c!
Probálkozom!
Előzmény: beni2c (904)
beni2c Creative Commons License 2004.04.06 0 0 904
Hello Solo!
Felraktam én is a Pinnacle-t. Nincs olyan funkciója, amiről írtam. Az általam használt szerkesztők többsége tartalmazza ezt az opciót (Pl. Vegas Video). De a PC-re szánt anyagot úgy is tömöríteni kell valamivel. Használd a DivX-et. Abban van lehetőség beállítani a deinterlace-t. A DVD-re vagy SVCD-re írt anyag alaphelyzetben mindig interlace-es, a TV működési elve miatt.
Béni
Solo1972 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 903
Először is köszi a választ beni2c!
Én szeretném pc is használni nézni egy részét az anyagnak a másik részét meg dvd lemezre írni!
Lenne 2 kérdésem!
Ha ki írom dvd lemezre eltűnik a vízszintes csík?
És hol tudom az interlace-t progresszív módba alítani?
Előzmény: beni2c (902)
beni2c Creative Commons License 2004.04.05 0 0 902
Hi Solo!
Talán nem is olyan nagy a baj.Valószíműleg a váltottsoros (interlace) mód miatt látod a vízszintes elcsúszásokat. Ha nem akarod visszaírni a felvételt (PC-n akarod nézegetni), akkor az interlace-t progresszív módba állítsd! Ha asztali lejátszón fogod használni, akkor nem kell ezzel foglalkozni. Néhány lejátszóprogi automatikusan símítja a PC-n is a képet.
Béni
Solo1972 Creative Commons License 2004.04.05 0 0 901
Sziasztok! Nemrég vettem egy Panasonic nv-60-as DV kamerát!
Azt szeretném megtudni ha tudna nekem segíteni valaki hogy ha a felvet anyagot szeretném áttölteni pc re szerkesztésre milyen progival érdemes?
Már próbáltam a Pinnacle Studio 9.0 val de nem valami jó minőségűre sikeredet, a kamera mozgatása közben vízszintes csíkok vannak a filmben! Rossz a program vagy rossz a firewire vagy csak én nem tudtam megfelelően beállítani?
Pc konfigom P4 2.8GHz Abit IS7 alaplap integrált FireWire
Előre is kösz a segítséget!
dmass Creative Commons License 2004.03.29 0 0 900
Hello

Nem tudom hogy foglalkoztok e fémyképezőgépekkel is, de nektek mi a véleményetek a Trust digitális gépekről?

bucibá Creative Commons License 2004.03.26 0 0 899
Canon mv600i-t lehet webcam -ként használni?
Ha igen hogyan, milyen csatlakozási módon?
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 898
Köszi!
Asszem kezd véglegesedni a dolog! (GS11)
Egyéb?
Andreas Creative Commons License 2004.03.25 0 0 897
Hát kell rögtön egy akksi, mivel a hozzáadott példánnyal 1 órát sem fog kibírni. Célszerü venni egy UV lencsét. Ennek fő szerepe a kamera objektívjének védelme. Lehetőleg mindig legyen a kamerán.
Ha esetleg van s-video bemenetes tévéd, akkor külön kell venni egy ilyen kábelt, mert csak kompozitot adnak.
A kazetták közül néhányan a TDK-t tartják gyengébb minőségünek külföldi fórumokon, bár sokan voltak azok is akiknek nem volt problémájuk vele. Pozitív véleményeket olvastam a Sony Excellence szalagjairól. Igaz ezek jóval drágábbak is a többinél. Valaki azt írta hogy nem ajánlott váltogatni a különféle szalagokat, célszerü kiválasztani egy márkát és azt használni (?).

Ha PC-n akarsz videót vágni, akkor kell egy FireWire csatolókártya (mostanában már az alaplapokon is van, de van néhány hangkártyán is). Ehhez szoktak adni FW kábelt is.

Aztán jól jöhet egy állvány is. Ebből pl. a Manfrotto gyártmányúak ajánlottak (ha nem kapsz szívbajt az áruktól).

Bár bevallom nekem csak egy gagyi Hama Gamma 79 van.. :)

Előzmény: Törölt nick (896)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 896
Oksi! THX
Már 144 pénzért találtam GS11-et. Lassan asszem ennél maradok...
Milyen kiegészítőket, tartozékokat KELL/ÉRDEMES venni hozzá? (Kazetta, kábel, pótaksi...) És milyet? Kezdő vagyok...leszek...:)
Andreas Creative Commons License 2004.03.24 0 0 895
Képeket ugyanúgy tudsz készíteni szalagra a GS11-gyel.
Előzmény: Törölt nick (894)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.24 0 0 894
Köszi!
Jó lenne a kártya, mégha olyanok a képek amilyenek, de 32 pénzt talán tényleg nem ér... Eddig szinte mindenki ezt mondta, így valószínűleg megfontolom...
Akkor viszont marad a GS11-GS30 páros...
A már említetten kívül ötletek a döntés megkönnyítéséhez!?
Andreas Creative Commons License 2004.03.24 0 0 893
A GS15 ha jól látom csak a SD kártya fogadásával tud többet a GS11-nél. A fényképezés amúgy sem produkál használható minőséget a videókamerákon, ezért szerintem nem éri 32 ezret kiadni a SD kártya kezeléséért. Az GS11/15 analóg bemenete által lehetővé tett digitalizálás viszont szerintem nagyon fontos funkció, így az öregedő régi családi videófelvételeidet kiírhatod DVD-re, vagy miniDV szalagra ízlés szerint.

A GS30 -at csak akkor venném fontolóra, ha a kipróbálás során sokkal jobb képet produkálna mint a GS11/15. Az a lényeg hogy próbálj ki minél több kamerát. Lehet hogy amelyik az adatlapok alapján tuti befutó, kézben tartva esetlen, nehezen kezelhető, vagy éppen gyenge a képstabilizátora.

Előzmény: Törölt nick (892)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.24 0 0 892
Hali!
Elhalasztódott a vásárlás... Még mindig lenne kérdésem: Pana GS11 146 pénz v. Pana GS15 178 pénz, esetleg maradjak a már kiválasztott GS30-nál 149 pénzért???
Léci HELP!
THX
fotoCella Creative Commons License 2004.03.23 0 0 890
Továbbra is... olcsóbban!!!

SONY kamerások figyelem!

Sony VCL 0630s nagylátószögű (0,6x) előtétlencse 30mm-es objektívre eladó.

Vadonat új állapot, kb 2x használtam, eredeti bőr tokkal, elő- és hátlap zárókupakkal.

Ára: 18 eFt. Budapesten van, (Pécs, Sopron megoldható)

(Új ár hivatalos kereskedésben: 30 eFt., nem hivatalosban: 25 eFt.)

Telefon: 30 - 221 2664

üdv
fotoCella

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!