Keresés

Részletes keresés

Neocortex Creative Commons License 2005.03.19 0 0 151

Ehhez nem tudom hogy kerul a csizma az asztalra ,vagyis amerika ami raadasul rossz pelda.

Csak úgy, hogy ez a rossz példa csizma az egyetlen fejlett állam a világon, amelyik nem ratifikálja a Kyotoi egyezményt!

Előzmény: Derek (137)
aruvedjegy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 150
"A nagy Természetet battathatjuk, zavarhatjuk, legföljebb jól pofánvág, de komoly kárt nem okozhatunk benne!"

ld. pl. ózon"lyuk".
Előzmény: Hy (17)
molar Creative Commons License 2005.03.19 0 0 149

A globális felmelegedés szükségességéről ma határozni fog az SZDSZ a kongresszusán.

aruvedjegy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 148
Speciel a Zemplénbe olyanok hoztak be farkast, akik elég gyakran össze szokták sározni bakancsukat többek között éppen a Tisza árterén.
Előzmény: Derek (147)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 147
Az eszakit nem tudom de azok amelyek beszivarogtak deldunantulra azok aranysakal,volt jopar cikk ezekrol regebben.De nincs is ezzel gond amig megmaradnak a  viszonylag lakatlan ,mezogazdasagilag nem muvelt teruleteken,mint az eszaki hegyek,de ha leportyaznak az alfoldre vagy a nagy allattenyeszto telepekhez lesz ott kemeny kiloves .Es a szurke farkasnak van egy jo tulajdonsaga ,ha megtelepul hatalmas a portyazo terulete.Amig par csalad van addig nem gond. En nem banom ha ujbol van populacio de nem biztos,hogy ezt a tanyasi paraszt is joneven veszi es itt elsosorban az o erdeke dont es nem par varosi termeszetvedoe akik eletukben nem saroztak ossze az olasz mokaszinjukat pl a Tisza arteren.
Előzmény: igen7 (146)
igen7 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 146
szerintem északról biztosan nem jön nádi farkas, délről jöhetne. a Kárpátokban mindenesetre sztem biztosan nem nádi farkas él.
Előzmény: Derek (145)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 145
Vagy te tudod roszzul.
Előzmény: igen7 (144)
igen7 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 144
akkor rosszul tudod :)
Előzmény: Derek (142)
igen7 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 143
a Sajó és a Hernád köztet sztem fel kellene cserélni a Hernád és a Bodrog köztre :)
ugyanis Zemplénben van farkas, nem a csereháton :)
Előzmény: Pásztörperc (141)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 142
En ugy tudom az nem a szurke farkas ,hanem az aranysakal amit nalunk nadi farkasnak, vagy toporgyan-nak hivtak.
Előzmény: Pásztörperc (141)
Pásztörperc Creative Commons License 2005.03.19 0 0 141
A farkas két irányból (a Felvidékről a Sajó és a Hernád közt, ill. a Dráva mentén a Mecsekbe és a Somogyi-dombság déli részére) meglehetősen nagy területeken gyakorlatilag már visszatelepült. Most kezd beszivárogni a Bükkbe: drukkoljunk neki! Viszont a medvét valóban mindig kilőtték.
Előzmény: Derek (139)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 140

"az elelmiszertermeles szvsz egy tortenelmileg meghatarozott koordinatan tortenik."

Ja ,ahogy az emberek elete is, es nekik ma is jol kell lakniuk,hogy megerjek a holnapot.

Hogy 2 millio ev mulva mi lesz az meg teljesen lenyegtelen a ma problemai szempontjabol. 

Előzmény: alfredoo (138)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 139

"a dolgok utjai mehetnek sok iranyba. annyira rossz lenne a vilag ha lennenek mammutok?"

De nincsenek.

Ahogy Mo-on nincs pl farkas,ha meg veletlenul Mo-ra keveredik egy akkor kimeletlenul kilovik,mint egy kobor kutyat.

Előzmény: alfredoo (138)
alfredoo Creative Commons License 2005.03.19 0 0 138

derek

na akkor meegegyszer...

az ember az embert is pusztitja, irtja ahol eeri. az egyik a masikat. akkor tkp hogyan is beszelhetunk emberrol?

vagy netan ertsunk egyet, mint szuksegessel hogy az ember neha fogja magat es irtja egymast? ha nem haragszol en nem igazan fogadom el ennek az elvnek az ervenyesseget mint ahogy nem fogadom el mondjuk a ii. vilaghaborut vagy 6 millio zsido kiirtasat.

persze hogy megtortent. de megtortente nem volt szuksegszeru, megegyszer valo megtortenese sem biztos.

a dolgok utjai mehetnek sok iranyba. annyira rossz lenne a vilag ha lennenek mammutok?

az elelmiszertermeles szvsz egy tortenelmileg meghatarozott koordinatan tortenik. egyaltalan nem biztos hogy 2 millio ev mulva ha lesz ember azonos modon fogja fenntartani magaat.

Előzmény: Derek (137)
Derek Creative Commons License 2005.03.19 0 0 137

Na akkor megegyszer.Azt irtam ,hogy az ember az utjaban allo fajokat kimeletlenul elpusztitja ha annak szukseget erzi.Ehhez nem tudom hogy kerul a csizma az asztalra ,vagyis amerika ami raadasul rossz pelda. Akkor tegyuk fel Mo-on visza akarnak allitani az egykori farkasallomanyt.Mert hiszen volt ilyen nem is olyan tul regen hat bizony a birkatenyesztok minden elkovetnenek ,hogy a kornyekukrol kiirtsak, vagy tartana jo eros kuvaszokat  vagy lelone lelovetne oket vagy csapdaba ejtene es ez ellen egy kormany sem tudna semmit sem csinalni.De a tanyasi paraszt is teketoria nelkul agyonveri a birtokara beoldalgo rokat vagy gorenyt ,vagy raengedne a kutyait es nem sokat lelkizne a biologiai egyensulyon ahogy egy halasgazda ugyanezt csinalna a vidrakkal es kormoranokkal.

Amerika meg azert nem jo pelda mert nagy lakatlan vagy nagyon ritkan lakott teruletei miatt megengedheti maganak azt a luxust ,hogy vedje a nagytestu ragadozokat,mint a medvek, farkasok, sot oda is visszatelepitik oket ahonnan a farmerek kiirtottak ezeket, vagy a cougart.Itt van ehhez hely de a mezogazdasagilag muvelt teruleteken kimeletlenul korlatozna ezeket ahogy korlatozza is.

A texasi rancher sem engedne,hogy a legeloin bolenyek randalirozzanak a marhai karara.Nem beszelve a mezogazdasagilag muvelt buza es kukoricaovben.

Fürösztölő Creative Commons License 2005.03.19 0 0 136

Azért 3 ciklusnál több volt:

az átlagos középhőmérséklet pedig így néz ki:

azaz 5 fok a különbség.

A vízháztartás változása, egyáltalán nem biztos, hogy kedvező lesz sokak számára, tekintettel arra, hogy ott eshet, ahol nincs rá szükség és ott száradhat, ahol nem kellene. Az átmenet nem óriási nehézséget jelent, hanem a mai strukturákban lehetetlen feladatott, a korrupt, tehetetlen, fél/egész hülye vezetők és haszonlesők részére.

A világvége bizony eljön sok-sok millió ember számára, abban a pillanatban, amikor, ha csak feltételezés szintjén, de eszükbe veszik az emberek, hogy mi vár rájuk.

Előzmény: Első Polgár (130)
Pásztörperc Creative Commons License 2005.03.19 0 0 135

A lényeget nem érinti, de D-Amerikában is élnek erszényesek (túléltek a méhlepényesek között).

Bocs:

Pasteur/c

Előzmény: micu (132)
micu Creative Commons License 2005.03.19 0 0 134
tkp az a kerdes izgat hogy szeretheto e az ember. es mik lennenek azok a tulajdonsagai amik szerethetove teszik...

Akkor viszont felteszem a kérdést: ki által is szerethetõ ? Mert tudtommal az emberen kívül nem nagyon van olyan faj a földön aki képes lenne elvont tulajdonságok alapján szeretni vagy nem szeretni. Ilyesmire csak az ember képes. Ez szvsz már egy pozitív tulajdonság a többi élõlényhez képest. De tudunk még mást is. Pl. más fajban fel sem merülne például hogy megpróbálja megakadályozni egy másik kipusztulását. Szóval szvsz az értelem mindenképp mellettünk szól - a virág akkor is szép ha csak egy bogár mászik rajta, azonban számára ez csupán egy tereptárgy - a virág (és a bogár) szépségét csak az ember tudja értékelni.
Előzmény: alfredoo (109)
micu Creative Commons License 2005.03.19 0 0 133
vagy ha az ember maskeppen alakult volna ki genetikailag es mondjuk nem pusztitja ki, nem zabalja fel a mummutot

Bár ismét csak a NGC-bõl van az infó de amennyire én tudom (és õk tudják) a mammutok nem azért pusztultak ki mert felzabálták õket az õsök, hanem mert az õsember ahogy haladt amerika felé vitte magával a kutyáit is. Ezek pedig valamilyen vírusfertõzést (nem igazán jut eszembe a neve hogy melyiket) amik ellen ezek az állatkák meglehetõsen védtelennek bizonyultak.
Előzmény: alfredoo (122)
micu Creative Commons License 2005.03.19 0 0 132
Arról szól a nóta, hogy annyit zabálhatunk a magunk tenyésztette állatokból, amennyit csak akarunk, nem kell vadászni meg ilyesmi.

Õszintén szólva nem feltétlenül látom a határt - lásd Pl. a vadásztársaságok által tenyésztett fácánok, amiket aztán elengednek és egy részüket késõbb levadásszák. Másrészt pedig az ember elég sokat tesz az egyes eltûnõ fajok megmentéséért a gepárdtól a bölényekig, vagy épp a farkasokig. Közben persze egy rakás faj eltûnik a tevékenysége közepette - mint ahogy ez már régebben is megtörtént számos más fajjal, sõt számos más faj esetén - naivitás azt gondolni hogy csak az ember az ami kipusztított egy rakás más fajt - miért is élnek aursztáliában erszényesek és sehol másütt nem ?

Azt hiszem egy ideje már az a helyzet, hogy a környezetünk pusztítása valójában önmagunk elpusztításának részévé vált.
Õszintén szólva nem igazán látom ennek okát. Az hogy elpusztul az izlandi lilafejû saskeselyû (már ha van ilyen) szvsz az emberiség túlélése szempontjából nem oszt és nem szoroz. Persze biodiverzitás rulez, de kétlem hogy ha jönne teszem azt egy járvány ami kiirtja az összes búzát és rizst akkor az emberiséget megmentené hogy bezzeg a nyamm-nyammok földjén a majomkenyérfa túlélte a fertõzést. Én akkor már inkább bízok a bio/géntechnológiában mint a biodiverzitásban.

Ha annyira fosnak az emberek a vírusoktól, akkor miért a Pentagonnak adják a sok pénzt odaát???
Nem csak a vírusoktól kell tartani, a Peak Oil sem kisebb probléma. Bár szvsz az amcsik alapvetõen rosszul állnak a kérdéshez - nem az olajra kellene rátenniük a kezüket mindenáron hanem alapvetõen inkább az olajtól való függést kellene megszüntetniük. Csak hát az amcsikat (és amúgy szvsz az európaiak jó részét, sõt a zöldek hangadóit is) az olajtársaságok mozgatják.

Szerintem inkább Bush szavazóit kellene rezervátumokba vagy karanténba zárni, senki és semmi sem jelent nagyobb veszélyt az emebriség létére, mint ők!
Ez igaz.

Előzmény: Neocortex (111)
micu Creative Commons License 2005.03.19 0 0 131
Viszont voltak kisebb dínó fajok is, akik elvben ugyanúgy túlélhettek volna mint ahogy Pl. a madarak. Nekem az tûnik érdekesnek hogy a rengetek kisebb-nagyobb dínó faj közül egy sem élte túl - ez pedig számomra legalábbis azt jelenti hogy volt valami ami meglehetõsen szelektíven irtott - ez pedig szvsz leginkább betegség lehetett.
Előzmény: Timna (101)
Első Polgár Creative Commons License 2005.03.19 0 0 130
En azt olvastam, hogy a multbeli globalis homersekletvaltozasok spektralis analizise kihozza a 3 ciklust.
Az LGM 20.000 eve 10 fokkal volt alacsonyabb, mint a jelenlegi homerseklet. a holocen optimum 8.000 eve 1-2 fokkal volt magasabb.
Az szerintem vitathatalan, hogy 2-3 fokos globalis homerseklet emelkedes eseten a bioszfera osztomege megno, egyreszt az eszaki teruletek felmelegedese , masreszt a sivatagok nedvesedese miatt. Az emberiseg oriasi teruleteket kaphat Sziberiaban, Kanadaban es a Szaharaban, ezert kicsi ar Hollandia es Banglades. Nem is szolva India koros vizhianyarol, ami akar 10 even belul is katasztrofat okozhat. Jol jonne nekik egy kicsit erosebb monszun.
Az is vitathatatlan azonban, hogy az atmenet soran oriasi nehezsegekkel kell szembenezni. De a vilagvege nem jon el, az biztos.
Előzmény: Fürösztölő (117)
Hy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 129

Mééé?

Hát pápábbak vagyunk mi a Pápánál is!

Legalább is 1es körök.

Előzmény: zsele5 (127)
alfredoo Creative Commons License 2005.03.19 0 0 128

nc

haat ha ilyen szarok az amerikaiak es ezen belul az amerikai magyarok akkor a vilag problemainak egy/nagy reesze (koztuk a globalis felmelegedes is) megoldodhatnak kiirtasukkal...

ezen gondolkodtal?

es az altalanositas veszelyeit illetoen?

talan segit ha megmondom hogy en ismertem nagyon rendes amerikas magyart is. tudom hogy ez csak kivetel de megis meg kellett mondanom. sot mondhatom hogy vannak barataim is kozottuk... (tudom hogy ez az altalanos keepet es hatartalan artalmassagukat csak modulalja de meegis...)

Előzmény: Neocortex (126)
zsele5 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 127

>> Az amerikás magyarok jelentős része átesik azon a kórságon, hogy amerikaiabb akar lenni a született amcsiknál, így aztán a hülyeségeik nagyítva jelennek meg bennük.

Pedig a steak-primitivista szemléletet túllihegni igen kemény sport.;))

Előzmény: Athlay (125)
Neocortex Creative Commons License 2005.03.19 0 0 126

Délen lakik, nem tudom általában mi a helyzet a Délen, de Texasban magasról leszarják a környezetvédelmet - ezt egy amcsi fórumon olvastam!

Előzmény: Athlay (125)
Athlay Creative Commons License 2005.03.19 0 0 125

Hagyd a fenébe szvsz... Az amerikás magyarok jelentős része átesik azon a kórságon, hogy amerikaiabb akar lenni a született amcsiknál, így aztán a hülyeségeik nagyítva jelennek meg bennük.

Szerintem ez igencsak szánalmas, dehát ez van.

Derek hülyeségeit a felmelegedés témáról meg nem érdemes komolyan venni, egyszer régebben én is próbáltam vitatkozni vele, de nem igazán ment.

Előzmény: Neocortex (124)
Neocortex Creative Commons License 2005.03.18 0 0 124
Amúgy sajnálom az egészet, mert alapjában véve bírlak, nem is értem, hogy jött tőled az a hozzászólás.
Előzmény: Derek (121)
Neocortex Creative Commons License 2005.03.18 0 0 123
A rácsos ágyikó emlegetésével te kezdted a személyeskedést, én csak utaltam arra, hogy ilyen véleménye mostanában csak az amerikaiaknak van a világon. Tulajdonképpen te is egy magyarul beszélő amerikai vagy, te magad mondtad a múltkor, hogy valójában már amerikai vagy. Kicsit dühös lettem, amikor a tigrisek által okozott veszéllyel hozakodtál elő, amikor a környezetszennyezés sokkal veszélyesebb! A fajok modern kori kipusztítását pedig a létért való küzdelemmel magyaráztad... Ne haragudj, de ez egyszerűen nevetséges! Az pedig elszomorító és egyben idegesítő, ha a mindenható szuperhatalom hiperfelsőbbrendű állampolgárai gondolkodnak így...
alfredoo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 122

derek

es ha mondjuk, neadjisten, bocsanatot kerne?

egyebkent amig ervelt abban volt igazsag is...

a duhkitoreset meg nyugodtan be lehetne tudni a globalis felmelegedesnek. kurvara alattomos ez a globa. egyszeruen nem tudjuk mikor hol tamad es milyen hatasai vannak.

szerinted ha az ember maskeppen alakitotta volna a dolgait, vagy ha az ember maskeppen alakult volna ki genetikailag es mondjuk nem pusztitja ki, nem zabalja fel a mummutot, akkor minden rossz lenne? minden szar lenne?

ha viszont a determinizmust vesszuk akkor minden ugy jo ahogyan alakult. pedig ez biztos nem igaz mert alakulhatott volna jobban es alakulhatott volna rosszabbul...

miert zarod ki az emberbol a szentimentalizmust? es ha ez az egyetlen olyan vonasunk ami biztositotta a fennmaradasunkat? honnan tudod?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!