Az Európa Expressz nagyon gáz! Tisztára, mint egy Szív-Tv-s z-katagóriás akciófilm! Annyi előnye van, hogy vicces. Sajnos azonban nem annak szánták. Én speciel visítottam rajta a röhögéstől! Hogy miért? Elég ha elolvassátok miről szól...
A 8mm-t most mutattak be az Usa-ban, ugyhogy nagy vonalakban 3-4 honapot meg varhatunk ra itthon. Egyebkent a kinti kritika meglehetosen vegyes volt...
Ronda ügy - kíméld meg magad ettől. Ez a film anélkül unalmasan idegesítő, hogy bármilyen tekintetben szórakoztató lenne. Semmi köze Tarantinohoz színvonalban, stílusban - csak annyiban, hogy ebben a filmben is van brutalitás. Csak az jut róla eszembe, hogy fos filmekben abból csinálnak feszültséget, hogy már épp megmenekültek vona hőseink, de a kutyus elkóborolt, és most még érte külön el kell mennie főhősünknek. Hát ilyen szar. Egy óra után kijöttem róla a Plázában kipengetett hat kiló ellenére.
Most jövök a moziból, megnéztem a Szükségállapot című csodát. Hát, lehet, hogy későn, de megcsömörlöttem a "tökös törvénytisztelő amerikai vagyok, akinek az országa a mindene, úgyhogy nem ajánlom hogy belémköss" típusú filmektől. Hihetetlenül szar volt, komolyan mondom. Anette Bening, akit pedig eddig színésznőnektartottam, az egész filmben mást sem csinál, csak bámul bambán. Denzel Washington gyönyörű fehér fogait villogtatva vérzik, és mellesleg iszonyatosan kemény és tisztességes. Bruce Willis megpróbálja eljátszani a gonosz tábronokot, de ez színészi képességek hiányában nem jön össze neki, úgyhogy a figurából kihoz egy megalomániában szenvedő szar kis idiótát.
Iszonyat, na, és azt hiszem, elég régóta ez az első film, amiről kijöttem.
Sziasztok
Neil
Hat en lattam bizony, meg a filmszemlen es el is keseredtem amugy rendesen, de ami meg elszomoritobb, amit rola azota irnak a lapok, hogy milyen jo.
Roviden osszefoglalva: Perverzio, alsagos magyar valosag, kisimult arcu veragressziv alkoholistak, kinyomott szemek es a halalravalt Juhasz Jacint, mint halalravalt Juhasz Jacint. Sajnos a nyomor nem esztetikai kategoria, habar a csunya is lehet szep, de ez a film nem szep. De persze azert nezd meg, ha eros az idegzeted, akkor sajat velemenyt alkothatsz.
BagolyMondja: Nekem semmi bajom a rajzfilmekkel(CartoonCh.:Chiken&Cow király), csak olyan mélységű kritikákat nyomtok róluk, hogy az embertelen! Easy!
Inkább arról nyögjetek, hogy hallotatok-e az új Cage filmről, a 8mm-ről?
Joel Schumacher a rendező és az az arc írta a forgatókönyvet, aki a Se7en-t
A sztori 1 zsaruról szól, aki olyan filmeseket üldöz akik valóban megölnek 1 embert, ha a forgatókönyv azt kívánja stb..!
Hát, én legutóbb májkel daglesz-néként láttam, ott eléggé rongy volt, de itt olyan szinten erotikus, hogy az már sok. Meg istentelenül jól jáccik. És finom humora van meg minden. Mármint a filmnek.
Az asszony valamit érezhetett mert hazafelé megkérdezte, hogy ugye nekem teccett a csaj, mondtam na igen, de neked a csávó teccet, igen, válaszolta.
Szerintem egy film jó, ha kijössz és legalább fél óráig szerelmes vagy a főhősnőbe még.
Kedves GyB,
asszem irónia. Lehet, hogy untad azokat a filmeket, de ha nem nézed meg, nem tudod meg, hogy sz@rok. Pl. írtátok a Katona c. filmet, amit ezekután biztos nem fogok megnézni. Hja, az egyik szopik, a másik tanul ;-)
Amúgy meg nem, és tele van egy csomó élvezhető filmes stikával (és itt nem full 3d animációra gondoltam...) Ez az első film, ahol a technika tényleg művészi kifejezőeszköz.
Szerintem a rajzfilm ugyaúgy része a kultúrának, mint bármi más. Én például a Cartoon Network némely produktumait (Dexter, Johnny Bravo...) mániákusan nézem, és esetenként igen komoly tartalmakat fedezek föl. Bár nem gyerekeknek valóak, az tuti.
A Z iszonyú poén, nem pusztán látvány: a közösségi szellem és a csordaszellem közötti különbséget, az egyéniség erejét, az álmok és a valós célok közti különbséget taglalja. A Bug's Life is poén valószínűleg, de ahogy elnéztem, főleg az (szerintem az animációja is gyengébb), na meg némi akciófilm mikroszinten. Doszt olyan, mint a Toy Story, látszik, hogy ugyanaz a csapat követte el.
6:3= többet vártam az Eperjestől
Rémségek könyve: gyermeteg
Eleven hús: nagyon cool. Almodovar megint alkotott.......érdemes a kameramozgásokat figyelni.....
Megnéztem a Ronda ügy c. filmet. Tetszett. Fekete humor tekintetében túltesz a Ponyvaregényen. azoknak ajánlom akiknek az előbbi film is eléggé toplistás.
A Jackie Brown elég gáz, márminthogy sehol eleddig. Pedig kijött, ugye december 25-én, 1997-ben. Állítólag a Miramax filmek magyarországi forgalmazásával volt valami zűr, de mostanában +int beindult ez a vonal is, talán most már nemsokára. Mindenféle véleményt hallottam már róla. de szinkronizálni kellen, annyi benne a szöveg, hogy aki nem anyanyelvi, annka felirat, az + sovi.
Mult heten lattam idekunn a legujabb Mel Gibson filmet (Payback; hogy mi lesz a magyar cime arrol fogalmam sincs: a Leszamolas logikus lenne, de epp a logikussaga miatt nem ez lesz) :( , annak ellenere hogy utalom az akciofilmeket. Ellenben kesz tenyek ele lettem allitva, es mar nem szalltam ki menet kozben a kocsibol... :) Szoval bantam volna ha nem nezem meg, vegre egy olyan akciofilm, ami kicsiben legalabb, de ujat mondott. Klasszikus retroBogart krimi-utanerzesu alapok, de vegre egy olyan akciofilm amiben nem az a nagy szam hogy ki milyen magassagrol veti ala magat, es eli tul, meg hazteton lovoldozes/futkarozas, stb. Ilyen ertelemben veve nagyon keves akciojelenet van benne, viszont vegig izgalmas (kezdenek ezek megvilagosodni idekinnt..). Igaz ugyan hogy van benne egy-ket brutal jelenet, vannak olyanok is amik a nezoknek is fajnak (nem lovom le a poenokat, fajjon nektek is! >>:))) , de nem ez a lenyeg. (Megjegyzem, aki nem birja Gibsont a szenvedos jeleneteiben - ilyenre mar volt pelda, sok -, az talan ne nezze meg. Aki meg ugy gondolja, hogy az nagy szineszi teljesitmeny, amikor valaki sokat es latvanyosan szenved nezzen inkabb rajzfilmeket...)
Persze ettol meg amerikai marad a film, mert ugye a jo gyozedelmeskedik, bar az a bokkeno hogy itt egyetlen jo ember sem akad (NYC-ben jatszodik a tortenet). Osszesegeben jo muvi, aki szeret gondolkodni a filmen, legalabbis elore kitalalni a slusszpoent meg a feloldast, annak szivbol ajanlom, en se tudtam kitalalni a veget.
Frankón nemértelek titeket! Ennyi shit rajzfilmen vitatkozni! Az ilyet megnézi a látvány miatt az ember aztán csá!! Én láttam mind a 2-t és egy kaptafa, attól függetlenül, hogy látványilag bejött!
primo: a Z zseniális. Hogy ki kitől lopta az ötletet, nehezen kideríthető, de hogy a Bug's Life bemutatója gyermeteg baromság a Z-hez képest IMHO, az tuti.
secundo: Megvolt a Téli vendég. Baromi jó: csendes, gyönyörű, nagyon emberi film, sok jó alakítással. Kell ilyen is.
A Z tényleg vudielenes, szerintem nagyon szórakoztató mind a képi, mind a szövegi humora. Összességében jobb, mint a Bug City (bár az is aranyos).
Sikoly 2:
Hm. Nem is volt annyira rossz, mint számítottam. Igazság szerint elvileg egy ugyanolyan középszerű horror/thriller, mint az első rész (azaz nézhető), viszont az egy jó húzás volt, hogy egyben a saját paródiáját is eljátsza (meg úgy általában horrorparódia is).
Rejtélyes alkony:
Hm, ez viszont értékelési szempontból az előző ellenkezője. A színészek alapján jobbat vártam. Nem volt egy rossz film, de semmi kiugró, így ez is maradt (nálam) a középszer kategóriában.
A Katona:
még nem láttam, de attól tartok, már nem is fogom (pedig gondolkodtam rajta).
[kösz a figyelmeztetést alienne]