A kaput, ki fogják nyitni, ha akarják. Múltkor egyszerűen kiráncigálták, de szerintem simán neki is mennének a bobcat-tel, ha nincs más megoldás.
Balhé, aham lehet! Én nem egyszer ordibáltam munkással (természetesen 5 perc higgadt beszélgetés után). Ha te olyan acél vagy, akit ha ütnek még keményebb lesz, akkor ők duplán olyan acélból vannak, ami keményedik. Igazán nem szeretném leszólni a munkásokat (én is dolgoztam már így és szerettem), de szerinted ezek olyan arcok, akik ha balhéról van szó nem veszik fel a lépést? Ok, nekem jön, aztán kirúgatom. De ő tudja hol lakom, betör, megver stb. Szerintem, itt inkább ésszel kell, azért mert balhéval tuti nem megy. Egy szó, mint száz, ahogy Bélabátyó is írta, majd megtapasztalod…
Egyébként pénteken már tuti rossz volt a kapu, lehet, hogy estére visszacsapták a biztosítékot, aztán szombaton megint le, és vissza már nem.
Paco, ezek kozott mukodik a betyarbecsulet, szoval ha szolnak a villanyszereloknek, hogy ki kene nyitni a kaput es jo lenne ha utana ugymaradna, akkor azok szerintem megcsinaljak. Nemtom mi lenne itt a jo megoldas. De hetvegen es munkaidon utan igazan becsukhatnak maguk utan.
Értettem én elsőre is. ;-) De a munkás sem fogja tudni lecsapni a biztosítékot amíg zárva van a kapu. Pontosabban le tudja, de azzal nem ér el semmit. Ha meg aközben iktatja ki amíg kimegyek észre fogom venni, hogy nem záródik be - és balhézok.
Amúgy meg nem az építkezésre gondoltam elsősorban mert szerintem nem az a fő gond. Hanem az aki most nem zárja be maga után az fél év múlva sem fogja. Meg 5 év múlva sem.....
Paco itt az a baj, hogy a taviranyitoval sem tudtam bezarni. Sajnos majd megtapasztalod te is, hogy a munkasok iszonyat talalekonyak akkor amikor arrol van szo, hogy a kaput valahogy "kikapcsoljak". Szoval itt most valamit megbuheraltak nagyon.
Sziasztok! Egesz hetvegen nyitva volt a nagy bejarati kapu. Nezegettem mi lehet vele, de uyg nez ki valahol lenyomtak a kismegszakitot, ami a kapu aramellatasat felugyeli. Ha valaki tudja, hogy ez melyik szekrenyben van, kerem szoljon, en vallalom, hogy kinyitom es visszakapcsolom. Ha meg rossz akkor valakinek meg kellene csinalni! Ilona, ha tenyleg olvassa a forumot, ez uton kerem tisztelettel, hogy intezkedjen.
A "Budafok-Tétény" topikban adtak egy tippet egy szelektív hulladékgyűjtést végző cégről: Asco Hungária Kft. "villa" fórumtárs azt javasolta, Nagy Zitával kellene felvenni a kapcsolatot.
A honlapjukon úgy látom, főleg papírt gyűjtenek, de megemlítik a PET-palackot is, szóval lehet esély egy komplexebb megoldásra is.
Ki az, aki a (leendő) társasház nevében tárgyalóképes lehet ilyen tekintetben? A közös képviselőt (Mérész Andreát) meg lehet bízni ilyennel? (Sajnos nem volt módomban a közgyűlésen részt venni, így nincs semmilyen benyomásom az illetékesekről)
Beszéltem az Önkormányzattal is. Sajnos nincs ilyenre lehetőség, illetve ezt mondták. Én elmondtam azt, hogy ez egy olyan dolog, aminek adnánk sajtó visszhangot is, esetleg, kerületi hírek, sőt, akár nagyobb médiában is, és hogy ez az eleje lehetne egy folyamatnak, és hogy ez mennyire jó színben tüntetné fel a kerület vezetőit stb. Ennek hatására, kaptam egy telefonszámot és egy nevet, akit majd keresnem kell, hogy találkozzunk, illetve ő is keresni fog majd. Ha van valami, megírom…
Felhívtam először a Környezetvédelmi Minisztériumot, ahol azt mondták, hogy hívjam a FKF Zrt-t. Kérdeztem tőle, hogy lát-e esélyt, hogy Ők ilyet megcsinálnak (mert eléggé olyan hangsúllyal mondta, hogy kb. a lehetetlennel próbálkozom). Azt válaszolta, hogy állítólag Gazdagréten már van pár társasház, ahol ez működik. Felhívtam az FKF Zrt-t, ahol egy hölgy azt mondta, hogy hát... kísérleti jelleggel a 7. kerületben már van ilyen, és hogy a 22. kerületben max akkor lehetne, ha kilobbiznánk ezt az önkormányzatnál (hogy kinél azt nem tudta). Azt is elmondta, hogy ismer olyan embert, akinek az unokatestvérének a hentese már hallott olyat, hogy valamilyen magán cég is csinál szelektív szállítást, de konkrétan nem tudja, melyik ez a cég.
Én is a szelektív hulladékgyűjtés híve vagyok! De… Előbb azt kéne elérni, hogy, ha már valaki kidob műanyag flakont, tejes dobozt, akkor legalább azt tegye már meg, hogy összenyomorgatja!!!! Állandóan tele vannak a kukák, alig lehet belepakolni. Nem kukáztam ki más szemetét, de mivel kint volt, látszódott, hogy tele volt össze nem nyomott műanyag flakonnal és dobozokkal. Ha nem is olyan nagy lépés környezetvédelmi szempontból az összenyomorgatás, mint a szelektív hulladékgyűjtés, de legalább egy lépés afelé. Ezért ha kérhetem a kedves lakótársakat, legalább ezt tegyék meg. (a környezetvédelem melett pénzt is spórolunk ezzel, mert kevesebb kuka kell, és a szemétszállítást kukában mérik) A szelektív gyűjtés kb. minden (3) lakógyűlésen felmerült, és ha jól emlékszem a közösképviselő ígért valami olyat, hogy utánajár, utána néz…
Igen, szelektiv gyujtesnel a tarolas (ha nincsen szelektiv gyujto a haztombon belul) maceras. En leviszem a tarolomba es ha autoval megyek valamerre, akkor csak gyorsan bedobalom a jarganyba... Igy nincsen a lakasban a cucc.
Tényleg jó lenne házon belül megoldani a szelektív gyűjtést. Mi csak a műanyag flakonokat gyűjtjük külön. Nem mondom h az is macera, de mi mindig összegyűjtünk jó párat és úgy rohamozzuk meg a szelektív kukákat, mert 2 db-bal nem megyek el addig:) A "kukarohamig" pedig tárolnunk kell itt lakáson belül és összenyomorgatva is nagy helyet foglal. A papírhulladék szelektív gyűjtéséhez is eljutnék, ha kétnaponta ide le tudnám vinni a kukatárolóba. Így annak csak az összepréseléséig jutok el:( ..de lehet h 1x erőt veszek magamon... Én úgy gondolom h a szemétszállításnál kell érdeklődni.
Ma az Orczy úton araszolva láttam pont ilyen kék és sárga kukákat két zöld kuka mellett. Csak az egyik ház előtt voltak ilyenek, a többi mellett a hagyományos zöld kukák sorakoztak, ahogy nálunk is a liliomdombon szoktak. Elképzelhető, hogy azért a két kukáért külön jönnek. De persze tele van a környékünk szelektív gyűjtőkkel, ahogy Belabatyo is mondta, campona felé, spar mellett, sőt, aki "felfelé" megy a 70-es úthoz, annak is útba esik egy mindig üres szemétsziget, ajánlom mindenkinek.
Bennem pedig még az az álom is felmerült, hogy esetleg minden házban többszínű kukák lennének, mondjuk egy kék a papírnak, egy sárga a műanyag palackoknak, és ez a mostani zöld a többinek. És ezek valahogy szelektíven lennének ürítve is.
Persze ehhez a szemétszállító céggel is meg kell egyezni (ha van rá egyáltalán nekik erre technikai lehetőségük, amiben nem vagyok biztos itt e szerény, elmaradott hazánkban...)
A C epuletben kifuggesztesre kerult az Europeatol egy papir. Ezen rajta van, hogy melyik lakasnak mennyi a kozos koltsege es tulajdonkeppen egy felszolitas is, miszerint el kene kezdeni pengetni a kasszaba.
En szivesen fizetnem a kozoskoltseget de azert az Europeaval meg kene szerintem beszelni nehany dolgot. Ezek:
- szemetesek elhelyezese (jelenleg 1 db van)
- a szemettarolo kitakaritasa
- a haz rendszeres takaritasa (folyosok, kulso lepcso is, garazs is, stb...)
Esetleg A es B epuletbol tud valaki hozzaszolni ehhez? Figyeljunk oda valamire, vagy tudunk egyaltalan valamit is elerni?
Itt szeretnem megragadni az alkalmat arra, hogy felhivjam a lakotarsak figyelmet, hogy a kornyekunkon nagyon sok szelektiv hulladekgyujto van. Szoval kerdes, mindenkihez (akar A es B epuletek lakoihoz is):
Nagyon megterhelo mindenki szamara az, hogy a muanyag palackokat, papirt otthon szelektiven gyujti, es amikor autoval elindul akkor bedobja azt a csomagtartoba (szelektiven gyujtve ezek nem budosek), majd alkalmas kontener elott megallva bedobja azt? A kukaink nem lennenek annyira teletomve, mindig lenne hely a konyhai hulladeknak, stb. Persze en mar annak is orulnek ha a muanyag palackokat legalabb osszenyomva tennek a kukakba. Helyet mar ugy is sporolnank...
Szelektiv kukak hozzank legkozeleb:
- Nagytetenyi uton a Campona es a Naygtetenyi Sorompo megallo kozott
- a lakotelepen, a SPAR mellett
Hasznalati utmutato: http://www.okopannon.hu/index.php?id=ID04010000