Hogyne:-) Örülök egyébként, hogy megvertétek őket, kell faragni a szolnokiak arcából is:-) Egyébként nem tudod miért csak 30-án folytatódik a bajnokság?
Az idei év eddigi legjobb bajnoki meccsét játszotta tegnap a csapat. Végig feszült hangulatban, a Szabó, Király bírópáros szemét módon fújt, Ivkovicsra rászálltak, ki is pontozták hamar. A körmendi tábor az elejétől kezdve provokált, mutogatott, de ez már megszokott itt tőlük. A végén hatalmas szívvel fordított a Klíma, bebizonyítva, hogy sérültekkel is jobb csapat vagyunk. Ja, és a Mujanovics is egy provokatív majom, ha már itt tartunk.
Jöhet a Koracs kupa és a Paks.
Ebben teljesen igazad van, és sajnos nagy baj, hogy egyáltalán nincs megoldás. Az eredménykényszer a jobb csapatokat belehajszolja abba, hogy egyrészt mindenképpen három légióssal játsszanak, másrészt a magyar sztárokat is felvásárolják. A légiósok számának csökkentése jót tehet a válogatottnak, de a nem,zetközi kupákban jelentősen mérsékli az esélyeket (sajnos nincsenek euroligás csapataink, akaik alkalmazhatnának légiósokat kizárólag a nemzetközi meccsekre). Aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal játékos jut stabil játéklehetőséghez az élcsapatokban (sajnos, nálunk Kömenden is így van, a "nagy generáció" beépülése után mintha elvágták volna). A B-csoport sem a legjobb megoldás, mivel a tehetséges fiatalok nagyrészt "ottfelejtődnek", ha egy csapat körülnéz játékosok után, nem ők lesznek azok, akaikre elsőként felfigyelnek.
Azt hiszem, hogy még mindig nem érted a dolgot.
Attól, hogy itthon ők a legjobbak, attól még nem lesznek jó kosarasok. Ahogy Zolika is fogalmazott: vakok között félszemű a király.
Az Alba keretében egyébként Bencze, Nunez, Mihalics, Dávid van ott a tavalyi bajnok juniorból, de csupán Bencze Zoli jut néhány percnyi lehetőséghez (belőle még nagyon jó kosaras lehet).
A többiek majd esetleg akkor kapnak néhány perces lehetőséget, ha az Alba ismét kimarad az első négyből, és elküldik a légiósokat (bár most már akkor sem, ugyanis az 5-8 helyért nem lesznek meccsek). Kerettagsággal pedig nem lehet fejlődni, csak játéklehetőséggel. (Igaz, a B csoportban hétről-hétre meccselnek ezek a srácok, de ott azért kicsit alacsonyabb a színvonal)
ajjjajjj Olaj folt a tengerben:-))
Szóval fogalmam nincs mit játszana egy jugo/olasz csapattal az Alba ifi de amig a hazai bajnokságot nyerik nem hiszem hogy bárki más jobb eredményt érne el az olasz vagy jugo csapat ellen ami azt jelenti hogy itthon mégiscsak ök (Albacomp) a legjobbak.
Amugy a felnött csapat keretében több tavalyi junioros is van Sporttárs biztos név szerint tudja mindegyiket én csak annyit mondhatók hogy Nunez Martinnal egy suliba jártunk és évfolyam társam volt ö kerettag.
Egyetértek, de szerintem ezen nehéz változtatni. Fehérváron hasonló a helyzet pl a foci területén.
Ha olvasod az NS-t csak felidegesíted magad, változtatni viszont nem tudsz.
Van benne valami, csak az a gond, hogy aki nem látta a mérkőzést, az az NS alapján formál véleményt.
Az meg egyszerűen felháborító, hogy egy helyi újságíró ennyire az ellenfélhez húz.
Csütörtöki címlap:
két negyedoldalas kép (Brno-Gysev, Szolnok-Kaposvár)
fejléc: "A Kaposvár Szolnokon, az Atomerőmű Körmenden veszített"
képaláírások: "Ami a férfiak hazai küzdelmeit illeti idegenben veszített a legutóbbi évad két döntőse. A Kaposvár Szolnokon, az Atomerőmű Körmenden botlott, ez utóbbi erdemény azt is jelenti, hogy nincs már veretlen csapata a ligának."
Körmendről se kép, se számszerű eredmény.
Én eddig azt hittem, hogy magyar csapat csak külföldi ellenféllel szemben veszíthet, ugyanis két magyar összecsapása esetén az egyik csapat NYER, és nem a másik veszít, vagy botlik. Még jó, hogy nem írták utána, hogy sajnos!!!!
Pénteki cikk a fordulóról:
fejléc: "Mészáros úgy véli, erős hazai pályát kapott a Körmend"
Mészáros szó szerint: "Sok újat nem tudtunk mutatni egymásnak, véleményem szerint a hazai pálya döntött, bár ebbe beleértem a fújást is. Fontos helyzetekben ugyanis nem kaptunk egyforma elbírálást." (Milyen helyzetekre gondolsz, Zacsi?)
Lehet, hogy az én hibám, de sehol sem látom, hogy Zalán használta volna a fejlécben szereplő ERŐS jelzőt.
Szerintem jobban járnánk, ha a soros ellenfél tudósítója írna a hazai meccseinkről. Talán korrektebb lenne, mint Tőke "Szombathelyi" Péter.
Közben meg elsiklottunk egy kis apróság felett (hogy tényleg apróság-e, majd az idő megmondja...)! Szóval: néhány hete a férfi bajnokságnak névadó szponzora lett, most meg már ezen az oldalon el is olvashatjuk, mi a cég célja a pénzeléssel. Nem ártana felhívni az érintettek figyelmét, hogy szerencsére egyre több weboldal, fórum, topik foglalkozik ezzel a témával, próbálják meg egy oldalra gyűjteni őket. Jó lenne látni, hogy ez a közösség is része lesz az Enternet-Internet kosárlabda bajnokságnak - ki is kötődne jobban hozzá, mint internetes kosárszurkolók! :-)
Pedig nagy szükség lenne a tehetséges magyar játékosokra. Ha megnézed a felnőtt mezőnyt nagyon kevés azon magyar játékosok száma, akik meghatárzó szerepet tötenek be a csapatukban.
Így pedig nehéz lesz fejlődni.
Az utóbbi években a leghosszabb győzelmi sorozat, amire (körmendiként)emléxem a Körmend nevéhez fűződik.
1999-2000 alapszakasz 8 meccs (ZTE, Paks, Debrecen, Pécs, Kaposvár, Albacomp, Dombóvár, Szolnok)+ rájátszás 1 meccs (ZTE), azaz összesen 9 meccs. Hát, erről most lemaradt a Paks.
A múlt szombaton volt szerencsém látni az utánpótlás csapatotokat. Az tény, hogy ezzel a gárdával nincs probléma, de az is tény, hogy a töredékét sem költik máshol utánpótlásra annak a pénznek, amit az Albacomp erre a célra felhasznál. Ez mondjuk dicsérendő, de a legtöbb helyen inkább vesznek még egy idegenlégióst, mint azt az utánpótlásra költsék. Rövidtávon csak a felnőttekből jön vissza a pénz tehát azt támogatják. Mi lesz veled válogatott?!?
Azért nem kellene annyira a saját junior játékosainkat leszólni. Rendben van, hogy a mostani keret gyenge, de 1 meghatározó játékosa most is van és arról se feledkezzünk meg, hogy egy idén Kecskemétre kölcsönadott ifink mennyit dobott két héttel ezelőtt a felnőttek között. Úgy emléxem 32-t. Ez azért nem rossz egy fiatal játékostól.
Üdv.
Feribá04
Hajrá ASE!
Zolika!
Hétvégén legyen már egy korrekt szurkolás. Két remek csapat találkozik. Ne keressük a balhét!
Gyertek!
Az utánpótlással szerintem az a gond, hogy megmarad az utánpótlás szintjén, és nagyon kevés fiatal játékost sikerül beépíteni a felnőtt csapatokba.
Hiába nyer valaki temérdek junior bajnoki címet, ha ezek a játékosok nem kapnak játéklehetőséget a felnőttek között, akkor nem tudnak tovább fejlődni, és előbb utóbb elvesznek a magyar kosárlabda számára.
Ha egy 18-20 éves játékos igazán jó, akkor helyet kellene kövtelenie/kapnia a felnőttek között, de nem csak meccsenként 5 percre.
Nézzük meg, hogy hány ilyen játékosunk van, és utána mondjunk véleményt az utánpótlásról.
Nem tudom mióta tart, de anno már a Berkics korában sem volt valami baráti a viszony, pedig mi még csak akkoriban jöttünk felfelé és a Baja volt a "főellenség" :-D Mondjuk engem nem különösebben foglalkoztatnak a "szurkolói viszályok", csak nyerjünk. Addig fújolhatnak bárhol :)
Azt nem tudom, hogy máshol milyenek a srácok, de Pakson kevesen is vannak és elég suták is szegénykéim. Míg nagyobb volumenű volt az erőmű szakközépiskolája és főiskolája, addig hoztak 1-1 ügyesebb gyereket innen-onnan, de mostanában már ez sem működik.
hmm...
Mindenhol?
Szerintem ha megkérdeznéd a fehérvári utánpotlás szakosztályvezetőt hogy van-e itt gond akkor azt mondaná gondolom hogy tavaly két korosztályban is bajnok lett az Alba. Köztük a junior csapat!
Gond egy szál sem:-))
Körmenden sem lehet olyan nagy baj...Bár itt kaptak egy húszast még a play off elött:-)
Nekem egyébként szimpatikus a paksi csapat, a döntőben is nektek szurkoltam (hát inkább, mint a Kaposvárnak).
Nem is értem(bár lehet, fiatal vagyok), hogy miért nem bírják itt Szolnokon az ASE-t.Remélem jó kis derbyket jáccunk majd veletek!ű
Egyet értek, csak én a Zalgirisnek szurkoltam :) Szerintem ugyanis Sabonis volt a korszakalkotó játékos, de a "jugók" sem voltak akárkik.
Ha már itt tartunk, akkor gondolom megvannak még emlékben a Tracer - Tel-Aviv meccsek is. Na ott meg Zsámsi (direkt írom így, mert héberül meg végképp nem tudok, talán Jamchi) miatt imádtam a Maccabit.