Úgy érzem, hogy nekem is ez lesz a befutó. Az EU-ra hiába várok, mert a bécsi MM-ben is 999-ért mérik, az meg ugye annyi mint, amennyit írtam.
UV szűrőm az van a korábbi kamerámról, azt már lencsetisztítóval rendbe is szedtem. Én más szűrőt soha nem használtam, és nagyon szépek lettek így is a tengerparti filmek.
Milyen teljesítményű akkut rendeltél hozzá, és mennyiért mérik?
Szia Zeki!
Jó lenne ha bejönnének az uniós árak, csak nem tudom hogy mitől jönnek be.
A vám továbbra is marad, mivel a kamerát nem az EU-ban gyártják, tehát távol keletről inportáljuk.
Az ÁFA marad a 25%.
Az üzleti haszon nagyságát nem az EU dönti el.
Szia! Egy hete van NVG-120 EG kamerám, egy canon 600-at cseréltem le. Igen nagy élmény. Most rendeltem egy nagyobb akkumulátort. Szeretnék még venni hozzá szűrőket, még nem döntöttem el hogy hol, és milyent. Nyáron az Adrián lesz hajókázás, az égbolt plusz a víz milyen szűrőt kíván? Van v-kinek tapasztalata?
Sziasztok! én samsung vp-d20 kamerázgatok,eddig mpeg2 be mentettem és onnan dvd-re irtam a kérdésem az lenne: ha dv aviba mentek,ami rengeteg helyet foglal akkor hogyan tovább?hogy tömöritsem, hogy lesz belöle dvd kompatibilis fileok? aki tud segitsen köszi.
Vannak már tapasztalatok az új Panasonic NV GS120-szal? Nagyon jó kamera lehet, 3 CCD, Leica Dicomar lencse, manuális beállítások, stb. és csak 250.000 Ft! Nekem nagyon bejön, különösen, hogy analóg-digitális cserére készülök.
Nem érdemes ezen sokat rágódni. Valaki mond egy számot (ez megvolt :) és akkor jön a következő kérdés: mi okoz nagyobb elhasználódást? A fizikai kopás vagy a szalag átmágnesezése? Ha a kopás, akkor a lejátszás is beleszámít ebbe, sőt a gyorscsévélés is, hiszen ilyenkor is kijelzi a kamera az időkódot, ami azt jelenti hogy a fej érintkezik a szalaggal. Sőt ha belegondolsz, amikor megnyomod a pause-t felvétel közben, a szalag áll a fej meg dörzsöli folyamatosan...
Más...
Időről-időre visszatér a DV bemenet engedélyezésének témája. Ha igazak az itt leírtak (első hozzászólás, beidézett rész), akkor mostanában már nem tanácsos arra számítani, hogy utólag engedélyeztetni tudjuk a bemenetet :(
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy mit lehet elvárni egy Sony DV kamera (jelen esetben TRV14) hangminőségétől? Az egyébként nagyon szép kép mellett esetenként elég rossz hangminőség hallatszik, például ha kisgyerekek énekelnek (a rájuk jellemző inkább kiabálással), de volt arra példa, hogy egy szabadtéri rendezvényen (egy iskolai ünnepély) a hangszóró közelében álltam a kamerával, és egyes zenei részek nem jó minőségben jönnek le e TV-n visszanézve. Ez hiba lehet, vagy bizonyos hangfrekvenciák okoznak ilyen rezonálás jellegű hanghatást?
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó..., akkor bocs.
Szal szerintetek hányszor lehet felvenni egy kazettára (miniDV), anélkül, hogy romlana a minôsége?
hello. a minap vettem eszre, hogy a capture-olt video felso es jobb szelen kis vibralo zoldes csik van. tv-n visszanezve a szalagot ez nem latszik, de pc-n igen zavaro. ez mitol lehet?
Kössz a választ Joy! Sajnos ritkán van időm netközelben gépelőtt ülni, igy bocs a késői reagálásért. Még mindíg tipródom kamera ügyben. Most kivárok, hátha itthon is lecsúsznak egyszer már az árak a kintiek közelébe.
Nekem Pyro 1394 DV van, az nem szívat.
A gépem teszi 64Mb-s optára és C-333-as procia révén.
:o(
Szvsz egy PYRO-Platinum kellene neked, hozzá illő robusztus gépbe.
Én Sony-hoz Corában vettem egy közepeset (gyári), amit 25%-kal olcsóbban megkaptam, mint a márkaboltban adták volna. Ezeknél az apró vacakoknál ez már borsos összeg!
Bocsi, de talpalni kell hozzá. Nekem két napom ráment -igaz több minden árát írtam össze április elején.
sziasztok,
egy gyors kérdés: milyen firewire kártyát érdemes (kell) venni?
elég nekem egy pyro basic pl? csak az anyag áthúzására kell a kamerából...
inkább legyen _kicsit_ több, de megbízható. unom már a hardveres szivatást 8).
kérdeznék:
van-e már olyan gép consumer/prosumer kategóriában, amely camcordeként működik (azaz nem vállról indítható légvédelmis méretei vannak) mozit minidv-re rögzít, emellett pedig a következőket tudja: min 3 mpixeles (lehet 3x800k vagy egybe 3 mega) állókép, kézi (mehcanikus/gyűrűs) zoom (min 10x), állítható zársebesség és blende. (Én csak a PC330-at ismerem majdnem ilyennek, de állítgatni azt sem lehet)
azért arra az EU garanciára nem vennék mérget! (innen Belgiumból)
a történet folytatódik:
visszavittük egyeskét, akinek horror motorzaja volt, ami a felvételen is tisztán hallatszott (ezért viszont semmi más nem).
ketteskét csak tegnap volt érkezésünk kipróbálni, már a bekapcsolásnál adott egy éles, nyikorgó hangot, olyan érzésem volt, hogy mindjárt bekrepál az egész cucc. utána minden kapcsolás/állítás ugyanezt a jelenséget eredményezte. ma ez a darab is vissza.
bolt: nincs több raktáron, ha visszaküldik a JVC-nek hetek, amúgy kifutó termék, másik nem lesz.
most: válaszunk másikat.
probléma: a többi lehetőség vagy mélyen ezalatt, vagy kb. mellette, de mind ezek a kis téglalap alakú kütyük, amikkel szemben eddig komoly ellenérzésem volt, h 1. nem lehet nyomkodni a gombokat, mert kicsik és nem esnek kézre, 2. elviszi a szél a cuccot, olyan könnyű (kézben, állványról), 3. stb.
este beírom a pontos modelleket, hátha vki, addig is: felmerült bennem, h mégis 8-t kéne venni, abból is van néhány.
vélemények?
pls. segítsetek egy tanácstalan és sürgősen lefilmezendő kismamának!
Nos, kösz az infót, de igazából engem az érdekel, hogy van-e értelme kiadni 70e Ft-tal többet a nagyobb kamerára, észrevehető-e a különbség a 800knormál video rögzítésnél és DVD-re archiválásnál. Fényképezni nem akarom használni.
(Kinti beszerzéssel meg már egyszer megégettem magam, a Nikon fényképezőgépem most van szervizben, USA-ból származik, így nincs rá magyar gari, azt remélem, hogy csak szoftver baja van, és nem kerül csillagászati összegbe a javítás.)