Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2011.01.15 0 0 689

Én is így látom. Ha a veteményeshez kapcsolódó kérdések merülnek fel, kártevők, terményből főzött kaják, stb. az még mehet oda. Talán még a trágya kérdés sem lógott nagyon ki. Viszont amit halványan kell írni, az már tényleg nem odavaló.

Itt egész más érdeklődésű társaság van, mint az idézett másik csevegőben. Ágicza kispadján meg megint más. Van valahol elásva egy Zöld zizegő is, ott megint.

Előzmény: gergerg (688)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 688

Tanulni és csevegni egy helyen csak a résztvevők, az aktív tagok tudnak.Az újak meg azt mondják én nem is ezt kerestem. Nem kell minden szavad kontrollálni csak ha bedobsz egy off témát amire látod hogy ketten-hárman is ráharapnak és valószinű hogy több oldal születik belőle akkor áthívod őlket máshova. Ha egy társaságban beszélgetsz valakikkel valamiről és valaki odafordul hozzád egy másik témával akkor is arrébb lépstek egy lépést nem?

Előzmény: skolikagi (686)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 687

Olvass be ide:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9164168

Ez szerinted melyik kategória? Nem bántani akarom őket, csak az értékes tanácsok, ötletek, tapasztalatok elvesznek a csevegések közt így ez a topic elsősorban azoknak hasznos akik folyamatosan részt vesznek benne. Én kiványcsiságból feltettem ott néhány kertészeti kérdést de csak két ember válaszolt és azok közül is csak Nóra volt aki érdemlegeset is mondott. Mégegyszer mondom nem arról van szó hogy ők szúrják a szemem, csak nem szeretném ha a veteményes is ilyen lenne. Majd mi itt közösségeskedünk ott meg veteményezünk. Nem baj ha egy-egy hsz ide oda csúszik, mert lehet hogy egy off-ért logikátlan lenne máshova írni, csak ne szemeteljük tele az általunk szerkesztett szakkönyvet. És hogy világos legyen én nem kapok sem pénzt sem semmiféle elismerést az inex-től és mástól sem ha az általam nyitott topic-ba sokan írnak tehát nem ez vezérel. Te itt voltál az elejétől, tudod hogy miért és hogyan született ez a topic. Mellesleg jó eséllyel előbb utóbb én magára fogom hagyni ezt a topicot is mert más dolgom lesz majd, és nem fogok ráérni netezni.Tehát hogy rendet tartsunk az a mi és az utánnunk jövő fórumozók érdeke.

Előzmény: gergerg (685)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 686

És az nem lehet hogy tanulni is csevegni is egy helyen?

Van egy topik, ahol ez volt a gond: pontosabban néhány személynek nem tűrték el, hogy csevegjen, másoknak meg igen.

Na mindegy, tehát szigorúan szakmai topikot akartak.

Vagy pontosabban ezzel a címszóval azt akarták elérni, hogy néhányan eltűnjenek onnan.

Nosza erre lett egy csevegős topik, ahol majdnem mindig szakami téma van, de becsúszik a jópofi is meg a hülyülés és az egymástsegítés.

És a szigorúan szakmaiból egyre többen jönnek oda, mert egyszerűen jobb a hangulat:-)

Mert nem kell minden szavamat kontrollálni, hogy most szakmai vagy csevegő  a tartalma...:-))

 

Előzmény: gergerg (685)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 685

Eszemben sincs helyeselni!!:-) El kell dönteni hogy egy topic-nak mi a szándéka. A segítségnyújtás a segítségre szorulóknak miközben mi is tanulunk, vagy létrehozni egy közösséget ahol csevegünk. Na ennek definiálására a topic címe  a legalkalmasabb.Jelesül:

 

Kertészeti csevegő és Házi veteményes (konyhakerti tanácsok)

Előzmény: skolikagi (683)
atandi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 684

Igen, margarinnal. DE más sütinél van, hogy variálom a margarint és a vajat, sőt van, hogy felesbe használom.(attól függően, hogy a smucigságom vagy az egészségmániám nyer) :) Amúgy meg egyáltalán nem érzek rajta margarinízt. Süsd meg, és ha neked nem is válik be, garantáltan lesz, aki megeszi.

Előzmény: inmi (676)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 683

Erről a topiktémaszétválasztósdiról nekem az alábbi a véleményem.

Egy topikba ír 5-10-20 ember, különböző élettörténetekkel, különböző tájairól az országnak-világnak.

És ez jó.

És az is jó, hogy megismerhetjük egymást, nem csak azt hogy mikor veti a magokat, hanem azt is, hogy milyen megoldandó gondja van, amit ki akar tárgyalni.

Vagy hogy madártejet készít vagy ilyen verdenizét amit Atandi.

Lehet mereven ragaszkodni ahhoz, jogy egy topik csak egy dologról szóljon, csak akkor be kell vállalni, hogy "uborkaszezonban" nincs pörgés.

Ami persze nem feltétlenül baj.

Viszont ha mereven ragaszkodunk az egy topik=egy témához, akkor előbb-utóbb nyílik egy másik topik ugyanazon emberekkel, ugyanazon fórumban, ahol lazán kötöttségek nélkül megbeszélhetnek mindent.

Saját tapasztalom van rá, hogy ez így (is) működik.

Persze ettől a régi topik nem hal ki, jönnek új, csakatémábanírok emberek.

Viszont azok, akik a másik topikban közben mindent kitárgyalnak magukról, lehet, hogy közelebb kerülnek egymáshoz, jobb csapat lesznek, és élvezetesebb lesz a topik.

Ez csak a saját véleményem nem kell helyeselni....:-)

gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 682

Fogja diétára magát az orvos! Zabapárti vagyok!Majd tavasszal leadjuk!Ne hagyd magad Inmi!

Előzmény: Deryan (680)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 681

De ha nem ugrálsz akkor lesz még egy pár kert-növények minden téma jöhet topic, amivel nekem nincs személyes problémám csak épp a házi veteményest sokkar értékesebbnek tartom ettől.Én maradok az ugrálásnál.Az oltás szemezésbe is be tudok ugrani meg a villanyszerelésbe is akkor ide miért ne tudnék.

Előzmény: Deryan (678)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 680

Ezek szerint nem vagy éhes csak nassolni akarsz! Nem tesz jót! Előbb utóbb Téged is 160 gr. szépnhidrátra fog majd az orvos :(

Előzmény: inmi (669)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 679

:D

Előzmény: CBNora (666)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 678

Na, ez az! Válaszolni kíván az ember valakinek vagy a szakmaiság mellett dönt. Vagy ezért vagy azért mindig ugrálni kell. :)

Előzmény: CBNora (663)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 677

margarinnal...na

Előzmény: inmi (676)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 676

Megnéztem, mi az, amit sütöttél (google, tudod), jó lehet biztos!  A receptet margarinnak írta a készítője, te is azzal csináltad? Nem kedvelem a margarin ízét, hogy látod, a végeredményből nagyon kiérezni?

 

Jó ötletet adtál, majd valamikor elkészítem.

Előzmény: atandi (671)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 675

Az is nagyon jó, csőpostával a túrósból egy szeletet... amíg hűl a madártej kin a kamrában...

Előzmény: gergerg (673)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 674

Itt is sok béka volt:)) Nyeretlen egy éves terrierem be is kapott néhányat, utána órákig törülgette a száját a keserű íz miatt!

Előzmény: atandi (671)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 673

Bibi nekünk meg anyukám túrós rétest sütött, meg almásat!

Előzmény: atandi (671)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 672

Szerintem minden hozzászólást oda kell írni ahol válasz remélünk rá.Ha valaki viszont rossz halyen kérdez de tudom a választ akkor ott válaszolok.Nekem be vannak kedvencezve a látogatott topic-ok így látom ha valaki ír valahova.Oda kattintok és megnézem mi az.Most is 3 topic-ban beszéltem ugyan azzal az eberrel csak másról és semmi problémát nem okozott.

Előzmény: CBNora (670)
atandi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 671

Látom, kívánós nap van, én is épp az előbb estem neki Verdens bestét sütni, már esszük is a fiammal. Egyszerű, gyors, isteni, imádom.

Úgy terveztem, ma folytatom az avargyűjtést, de irtó bolond szél fútt egész nap. Ami nem baj, hátha szárítja a földeket.

Szerencsére én itt homokon megúsztam a csigákat, nál unk békainvázió volt, de ők meg nem zavartak, csak este, ha már lépni nem lehetett a kisbékáktól. TÉnyleg annyi volt!! És mennyi gyönyörű-édes zöld levelibéka! Remélem jövőre azaz idén is lesznek! :)

 

A büdöskesorom a fólia tövében még nekem is áll, sztem ott is kikel majd rengeteg. Tegnap már fel akartam húzni őket, de egyrészt már nem győztem, másrészt még szigetel a magok fölött, ráér még.

CBNora Creative Commons License 2011.01.15 0 0 670

Persze, ha mindet olvasod, akkor nem izgat. Viszont ha az ember a zöldségekkel kapcsolatban mindent szeretne elolvasni, viszont fecsegni esetleg nem akar, ezt nem olvassa.

Nem Neked címeztem, nem kesztyű ez, amit fölveszel, vagy nem, de sztem azért a kétféle hozzászólás szétválasztható.

Előzmény: inmi (668)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 669

Jaaaaa... inkább ellépek, felteszek egy madártejet. Igen megkívántam, az esti filmre már kanalazhatom is:) hamánacsigákelbújdokoltakjanuárban

Előzmény: gergerg (665)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 668

Sőt, nyithatnék új topikot is, ahol meg jól le lehetne szedni a fejem, hogy már van erről topic:))))

 

 

Nora, engem nem izgat, hol olvasok róla. Olyan kesztyű ez, amit nem veszek fel. Részemről itt a vége. Továbbra írok arról, amiről akarok, ott, ahol akarom.

Előzmény: CBNora (663)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 667

Na igen.Nem egyszerű megfogalmazni mit hova...

Előzmény: CBNora (663)
CBNora Creative Commons License 2011.01.15 0 0 666

Ja, meg van spanyolcsigás topik is. Akkor már 4 fele.

Előzmény: CBNora (663)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 665

Akkor mond meg neki hogy ne mondja majd meg hogy mi az!

Előzmény: inmi (664)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 664

Ne idegejjé... bár Lajos aszongya, hogy olyan az íze, mint a laska gombának, erre nem tudom rávenni magam:)

Előzmény: gergerg (662)
CBNora Creative Commons License 2011.01.15 0 0 663

Szerintem ez nyugodtan mehetett volna a veteményesbe. Crys családi élete tényleg marhára off volt, Ilnek teljesen igaza volt, hogy szóvá tette, de hogy mi rágja le a zöldséget, hogyan védekezzünk, az régebben mindig simán belefért abba topikba és sztem most is oda való. Az is roppant kellemetlen, ha folyton ugrálni kell a topikok között, kérdés ott, válasz itt.

Ez persze mehetne még a növényvédelembe is, akkor lehet 3 fele is ugrálni.

Előzmény: Deryan (660)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 662

Inkább csináltass Lajos bá'-val pörköltet belőle!

Előzmény: inmi (661)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 661

Köszönöm:) Kihelyezek vizes rongyokat. Csinálok fahamut is, egy rakatra nem teszek szenet. Mikortól érdemes vizes ronggyal begyűjteni őket? Ha sok lesz, megfőzöm a tyúkoknak (nyersen rá se néztek, amikor bedobtam nekik egy adagot - ezek bóti' csirkék...)

Előzmény: Deryan (660)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 660

Konyhakerti tanácsokban az előzmény:

 

A mesztelen csigák nekem is csontig rágták a múlt ősszel frissen kiültetett kínai kelemet.

A közelben lévő rukkola nem kellett nekik, az újzélandi spenótban pedig csak megbújtak. 

Az utolsó kinai kelemet úgy mentettem meg, hogy befőttes üveget nyomtam rá. Kíváncsi voltam, hogy aláásnak-e az üvegnek. Az üveg körül sem voltak nyomok. A csigák nem látják hanem érzékelik a kedvenc növények jelenlétét. Úgyanúgy mint a zsizsik a babot. Érzékeli valamilyen formában a táplálék létét a közelben, mely szintén valamilyen jelanyagot bocsájt ki magából.

 

A kinai kel megmaradt nagyon sokáig az üveg alatt, de nem fejlődött. Kísérletnek jó volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!