Keresés

Részletes keresés

jazso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1021

Könyörgöm!!! nem kvad hanem QUAD!

abban igazad van tejlejes mértékben hogy védett területen semilyen masinának de még engedély nélküli embernek nincs.

deahol nics ilyen akkor oda miért ne mehetnénk?

Előzmény: igen7 (1013)
csanya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1020

Jazso

"és akkor te amikor turázol gyalog akkor a kezedben van egy térkép amin be van jelölve minden parcela tulajdonos és helyrajz szám az azonósítás véget.

és keresel olyan utat ahol nics magánerdő?"

Nincs szükségem arra, hogy tudjam kié az adott erdő. Ugyanis az erdőgazdálkodási törvény kimondja, hogy az a tulajdonos aki a területét nem keriti be az erdőgazdálkodási törvény álltalános rendelkezései aláveti magát ami kimondja, hogy lóval,motoros járművel,kerékpárral az erdöben csak a kijelölt úton-területen szabad haladni. Ám a gyalogos áthaladást a törvény nem tiltja. Ennyi. Ha bekeriti tudom, hogy azt szeretné kerüljem el az adott területet. Ilyenkor szokták a túristaútvonalakat elterelni.

csanya

Előzmény: jazso (952)
brumaire 18. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1019
Azokat a szerencsétlen prosztókat, akik a természetbe mennek quad-ozni.
Előzmény: gGAbesz (994)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1018
vaze ne idegesíts pár hsszel ez előtt linkeltem be más hszét , ahol idézte ezeket!
Előzmény: cs.imre (1017)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1017
Olvasd át légyszi mégegyszer,hogy milyen szabályok tiltják!
Előzmény: igen7 (1013)
kutya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1016

de a szabályok nem ismerete se téged se mást nem ment fel annak hatálya alól - ez nagyon sommás, de ennyi erővel pl. ha megállsz egy földúton a MŰÚTRÓL lehajtva (vegyünk profán példát) pisilned kell. Hogy gyorsabban kikászálódj, a földúton araszolva kikapcsolod az övet hiszen LETÉRTÉL A FORGALOM SZÁMÁRA LÉTESÍTETT KÖZÚTRÓL szabályok nem vonatkoznak rád.

"Arra járó" rendőr meglát és megbüntet. Erre Te:

- Én 95-ben vizsgáztam, akkor még ez nem volt KÖZÚT !!! - ERRE Ő:

- A szabályok nem ismerete... blablabla...

Tehát van olyan hogy ALAPVETŐEN tudni kell, és van olyan hogy kaput teszek a házam elé, mert a BARMA nem fogja fel hogy udvar !

Előzmény: igen7 (1008)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1015
vegyél túristatérképet! nem feladatuk ingyen megdobni bárkit bármilyen kiadvánnyal!
Előzmény: jazso (1005)
jazso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1014
42-es bakanc si hagy nyomot
Előzmény: JEEPI (1012)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1013
"azért mert van nekem engedélyem neki meg nem.
akkor neki sincs semmi köze ahoz hogy én olyan helyen megyek a masinnámmal ahol nincs kint semmien tiltó tábla.
nemde?"

picit keverednek nálad a fogalmak. intézkedési jogköröd neked sincs, ahogy a turistának sem. viszont a szabályokat neki is és neked is be kell tartanod. ez a jogállam lényege. ha nem tartod be a szabályokat, arra van joga a turinak hogy hívja az illetékeseket és tanúskodik.
attól hogy nincs kint tiltó tábla még nem feltétlenül mehetsz be, mert más jogszabályok adott esetben ezt tiltják neked ha kvaddal vagy.
Előzmény: jazso (998)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1012
1-2 adat:

quad abroncs széleség: 15+15+30+30cm
súly: 250kg +70kg

bringa gumi szél: 3+3cm
súly : 15kg + 70kg

Na melyiknek nagyobb a talajterhelése????
Melyik kapar nagyobbat???
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1011
szerintem meg kvadon ülve természetben gyönyörködni önellentmondás. mert a természet része a csend és a nyugalom, amit a kvad eleve megszüntet a hangjával. és egyébként ezt kellene belátnotok, hogy E MIATT nem teszik senkinek az hogy túristák által látogatott területen kvadoztok, és nem mellesleg emiatt nem is szabad ott az ilyen tevékenység.
Előzmény: Bogárdi Pista (997)
Hoppy Lőrinc postamester Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1010
jól van buksika.
Előzmény: Bogárdi Pista (1006)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1009
MIÉRT kellene ingyen térképet osztogatnia? ne vicceljünk. vedd meg a túristatérképet, azon rajta lesz mi védett és mi nem.
Előzmény: gGAbesz (1002)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1008
"Innen indultunk, ezt állította a cikk."

elkanyarodott a téma, hogy miért az most mindegy, de ti sem vagytok/voltatok hajlandóak belátni egy csomó dolgot.

"Oda kell MÉLYEN BEBETONOZOTT oszlop jelzésnek, figyelmezettésnek. Ha a csürhe nem érti (mér' értené) akkor szankció. DE EZ MEGINT NEM AZ ÉN FELADATOM !"

valóban, de a szabályok nem ismerete se téged se mást nem ment fel annak hatálya alól!

Előzmény: kutya. (996)
Hoppy Lőrinc postamester Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1007
hallottunk itt pár hsz.el ezelétt illetékesekkel kezdett tárgyalásokról.
az eredményekről hallhatunk valamit?
Előzmény: kutya. (996)
Bogárdi Pista Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1006

Qrvára nincs nyoma a quadnak a földön.Kis tömeg,széles kerekek.Szinte nem is látszik!

jazso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1005

nekem is van táblám!!!!

még valami én már érdeklődtem a felénk müködö erdészeteknél hogy adjanak térképet amin vannak olyan utak amiket közember is használhat retorziok nélkül!

erre lzavartak hogy azok bizalamas infok!

kutya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1004

Akkor valaki erőltesse a guglit : az amúgy "motorosbarát" TV2-őn elég hosszú riport volt, még a híradóban is róla (ott tények tudom, de így érthetőbb)

Biztos van nyoma valahol - a riportban épp egy LTZ snek adott át az erdész egy ilyen térképet.

csanya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1003

Minden kvadosnak!

Na mégegyszer mivel persze egyesek számára nem egyértelmü a kérdés.

Arra lennék kiváncsi mit szólnátok hozzá ha a kijelölt kvad pályára/terepre ami nincs bekeritve de persze tudom, hogy nekem ott semmi keresnivalóm mert törvény tiltja , hogy ott legyek besétálnék szép lassan bandukolva eszegetve fütyörészve fényképeszkedve? Ha ügyett sem vetnék rátok csak mennék szépen pont az ideális kanyaríven néha ugorva egyet jobbra balra, hogy ne lehesen kiszámítani merre fogok lépni. Zavaró lenne nem?

Na pont ilyen zavaró ha a túrista ösvényen nekem kell arra figyelnem, hogy életben maradjak, ne üssenek el.

Afefgyan válaszai

"Próbáld meg!

Ha magánterület max kikergetnek!

De az erdőből max a tulajdonos kergethet ke nem te!

Ugyanannyi jogom van odabemenni és aszt csinálni amit szeretek mint neked!"

"Ugyanannyi jogod van egy quadpályára bemenni bogarászni feltéve ha az nem magánterület!

Értsük már meg egymást!

Azé mert erdő oda bárki bemehet bármivel ha nincs külön tiltva és nem magánterület!

Mert ha az akkor te sem gyalog meg én sem quaddal nem mehetünk be!"

Megkérhetlek, hogy idézz abból a törvényböl amire hivatkozol?

Sanos az első  kérdésre nem sikerült válaszolnod. megkérhetlek, hogy probáld meg újra?

Egyébként honnan veszed, hogy én kiakarlak kergetni az erdőböl?

"És amikor lószartól bűzlik az ösvény és belelépsz az jó?

Vagy az természetes?"

Igen az természetes. Sőt ha a róka,őz,vaddisznó stb pottyant oda az is természetes. Nem tudtad?

"Nagyon csöndbe van mindenki a szemétszedéssel kapcsolatban?

Ekkor mi van a természetvédelemmel?"

Nyilván nem olvasod a FUTO Bolondok és a Teljesítménytúra topikokat igy nem tudod, hogy MI szoktunk szemétszedös túrákat szervezni. Ime a legutobbi ilyen megmozdulásunk bizonyitéka:

larzen válasz | megnéz 2006.10.07 13:15:49 (71364)

Őszi szemétszedés
Időpont: 2006. október 8. (vasárnap), 9 órától kb. 12-13 óráig
Találkozó: Hűvösvölgy, Gyermekvasút végállomás. Egész pontosan: a vágányokhoz vezető folyosó bejáratánál, a büfé (vendéglő?) mellett, ahol a legutóbbi Futóbolondság versenyközpontja volt. Ttúrázóknak: Meteor és BEAC túrák célja. Ha Hűvösvölgyben végzünk, akkor megbeszélés alapján elindulunk valamerre, például a Nagy-Hárs-hegy irányába.

Eddigi jelentkezők:
IV.kercsaj
CanisLupus +esetleg 2 lánya is
alow
aakrisz
procaliber
-ethka-
-blans-
lutak
speti
papamaci67+Dóri
berzso
Vándorköszörűs
gudluking
7241gabi
sommarnatt
east
csanya
larzen
(remélem senki nem maradt le)

Amit nem kell hozni: szemeteszsák
Amit viszont igen: kesztyű, de én inkább azt javaslom, hogy hozzatok vékony nejlonzacskókat, és azzal szedjétek majd a szemetet.

A szemetet szelektíven gyűjtjük: flakon, üveg, sörösdoboz és egyéb külön-külön.

Fakultatív program: a szemétszedés után futok egy lassú BUÉK kört (20km), akinek van kedve egy hegyi kocogáshoz, hozzon cuccot és csatlakozzon hozzám!

"Vannak sajnos olyan quadosok akiknek még rendszámuk is van de azt leszedik mert félnek az azonositástól!

Szóval kezdeményezést tettünk egy önkéntes azonositó táblára amit eddig száznál is többen igényeltek.

Az lenne a cél,hogy ha már rendszámot nem lehet szerezni(jelenleg)addig is lehessen azonositani azt aki tilosban jár!"

Némi ellentmondást érzek a soraidban. Mert ha nem tilos az erdőben kvadozni akkor minek leszedni a rendszámot? Nem értem.

Jeepi

Sajnos a kérdésre neked sem sikerült válaszolnod. Azt meg, hogy hogyan irom hadd döntsem el én.

csanya

gGAbesz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1002
Tévedsz. A DINPI nem osztogat ingyen térképet. De még az Ipoly Erdő Zrt se. Rendszeresen járok be quaddal az Erdészetre ügyintézni. De az erdőt nem túrom fel. Sőt az elsők között viseltem, és viselem kutya topiktárs azonosítótábláját.
Előzmény: igen7 (945)
jazso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1001
gyree el és megmutatom vagy ha kéred legközeleb lefényképezem milyen nyomot hagyok mikor szépemn megyek meg mikor úgy megyk(ez ramit nem teszek) mint amiket ti irtatok
Előzmény: Fine Tune (999)
kutya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1000
1000 quad nem okoz annyi nyomot, mint egy rakott teherautó. :-)
Előzmény: Fine Tune (999)
Fine Tune Creative Commons License 2006.11.22 0 0 999
Nézd, én nem ellenőrzöm a motorok és quad-ok kerekeit, de hogy nem lovak azok, akik rendszeresen tönkreteszik az ösvényeket, az hót ziher. És nem is traktorok, vagy tehetarutók, mert ezek meg nem férnek el.

(Egyszer találkoztam velük, 5 quad, 2 motoros)
Előzmény: jazso (985)
jazso Creative Commons License 2006.11.22 0 0 998

azért mert van nekem engedélyem neki meg nem.

akkor neki sincs semmi köze ahoz hogy én olyan helyen megyek a masinnámmal ahol nincs kint semmien tiltó tábla.

nemde?

Előzmény: igen7 (993)
Bogárdi Pista Creative Commons License 2006.11.22 0 0 997
Sztem jó quadon ülve a természetben gyönyörködni,persze meg-meg állva
Előzmény: igen7 (989)
kutya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 996

Nah, ez is megvolna. Következő lépcső:

Az egyik autós nem kapcsol övet. Gyorsan is hajt. Elé vágok, és megbírságolom mert ÉN IS autózom? Nem.

Szabálytalan quados csapat az erdőben. Szememben nagyobb bűnt elkövetve neveletlen is (nem 'veszi észre' a gyalogtúrásokat, sőt erejét fitogtatja) Nem tudom megbírságolni, mert

a, nem vagyok ott

b, nincs jogköröm rá.

És századszor is leírom (hátha hat) : ha van jellemzően KIJELÖLT NP ÉS GYALOGTÚRA útvonal, és ezen JELLEMZŐEN sok motoros/quados van akkor ott nagy a baj. Tenni kell valamit, amit innen a gép előtt ülve nem lehet mellesleg. Innen indultunk, ezt állította a cikk.

Oda kell MÉLYEN BEBETONOZOTT oszlop jelzésnek, figyelmezettésnek. Ha a csürhe nem érti (mér' értené) akkor szankció. DE EZ MEGINT NEM AZ ÉN FELADATOM !

A tavaly a Börzsönyben elkezdett - már évek óta nem használt - kidőlt fáktól, gaztól járhatatlan utak ATV-s rendbetétele a későbbi használat fejében : ez a nagy ötlet !

Sok ilyet még... Tényleg : Jeepi és Bulldog - mi van azzal a projekttel ? Mer' ha segítség kell, csak írjátok be a gugliba a kutya + quad keresőszavakat és már jöhet is az üzenet hogy menni kell segíteni...

Előzmény: igen7 (976)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 995
nekem ez eddig is evidens volt.
Előzmény: kovad1 (990)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 994
Pontosan kiket?
Előzmény: brumaire 18. (933)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 993
te miért küldhetnéd el? semmi közöd hozzá.
Előzmény: jazso (991)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 992
nem értél a kör végére ha csak egy jogszabály alapján próbálod meghatározni hogy mit szabad és mit nem.
Előzmény: kutya. (983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!