Miközben már gőzerővel folynak az alapszakasz küzdelmei a honi bajnokságban, egyre közeleg válogatottjaink őszi Európa-bajnoki középdöntőciklusa is. A nemzeti csapatok vezetői javában szervezik a külföldi utakat, mert eldőlt, hogy a mérkőzéseket hol játsszák.
Férfiegyüttesünk először Lettországgal csap össze november 22-én, ennek a meccsnek a színhelye Paks lesz, az a város, ahol két esztendeje hosszabbításban sikerült legyőzni a lengyeleket egy hasonlóan fontos Eb-kvalifikációs összecsapáson. Ezt követően, három nappal később a csoportelső Horvátország következik idegenben, erre a találkozóra valószín?leg Csáktornyán kerül sor, majd ismét a szomszédba, csak ezúttal északra, Szlovákiába utaznak legjobbjaink, és november 29-én Zsolnán zárják a középdöntő 2000. évi szakaszát.
Szerintetek hogy fognak alakulni a meccsek?
Üdv minden új topic-látogatónak!
Mostanság nem volt lehetőségem benézni a fórumba,de örömmel tapasztolom,hogy azért vannak itt még "kosárszeretők".
Szerintem az Atom is esélyes a bajnokság megnyerésére a Mol és az Albacomp mellett.
Szvsz a sportág pesti gyengélkedésének az is oka lehet, hogy ott jópár első osztályú focicsapat van és az embereket az érdekli jobban. Vidéken meg sok helyen a foci alacsonyabb osztályú, ezért "vigasztalódnak" a kosárral. Pl. nálunk az első osztályú női kosármeccsekre kb. 2x annyian járnak, mint a 3. osztályú focira.
OFF!
A 4-es metrót ne is említsd!Végtelenül bosszant,hogy pont erre kéne szerintük költeni.Közben az országban meg egy csomó helyen nincs csatorna,gáz,meg normális utak.(ezt most mind tősgyökeres pesti mondom)
ON:
Akkor is elkeserítő,hogy egy ekkora városban nincs egy olyan szponzor,aki támogatná a kosárlabdát.Mondjuk normális csarnok sincs a BS kivételével (most már az sincs).
Vidéken pedig állandó telt házas meccsek vannak,és lassan népszerűbb lesz a sportág,mint a foci.
Hát erre én csak azt tudom mondani, mivel nem megy túl jól a csapatnak ezért nincs szponzor, ezért nincsenek kiemelkedően jó játékosok (bocs, hogy elhappoltuk Adderlyt) ezér nem is fog túl jól menni = még kevesebb szponzor.
Szerintem a fővárosnak magának kéne támogatnia a kosárlabdát, de hát nem teszi, mert spórol a 4-es metróra.
Ugyan ez volt szolnokon is csak nem a kosárral, hanem a focival, aztán rájöttek, hogy csak kéne mind a kettő és lám: az Olaj bajnokesélyes, a MÁV meg vezeti a csoportját az NB1/b-ben vagy 6 ponttal. Jönnek ám a szponzorok dögivel, és újítják felfele a "focistadiont" az Olaj "Szentély" mellett. :)))
A Honvéd csak ne essen ki! Küzdjönek, mert nekik van multjuk.
Isten hozott mindenkit!(Igaz ez nem az én tisztem volna,hiszen Tempo007 a topicgazda)
Daze!
Köszi az infót!!
SZVSZ idén is Szolnok-Albacomp párharc várható az elsőségért,a bronzéremért pedig Körmend-Atom párharcot tippelek.
Egyetlen bánatom,hogy valszeg ki fog esni a Honvéd,ez pedig a főváros szégyene.
Mit gondoltok,miért nincs igény a fővárosban egy normális kosár csapatra??
Szlavisa Koprivica, bemutatkozása 6 pontot ért, elsőre nem rossz, és ha belejön még minden lehet!!! :)))
SMAFC vereség: NO COMMENT, vagyis csak annyi, hogy ilyen langyin nem leszünk bajnokok. Mondom én, hogy hasonlít ez a csapat az egykori Danonra. Viszont ők bajnokok lettek!! :))
Andrej Tyubin: miután Szolnokon királlyá koronázták, a bajnoki arany után, elment amcsiba szerencsét próbálni, de nem jött össze neki, a Szolnok vissza akarta hozni, de ő már addigra két évre aláírt oroszba, aztán meg nyugdíj. Majd egy amolyan Magyar ólsz@r gálán, Szolnokon bemutatta, hogy ledobálja még Halmot is a pályáról trípointba. Tomboltunk ám rendesen, aztán köd előtte, köd utánna. Ez aztán összetettre és értelmetrenre sikeredett, de majd kihámozzátok. :)))
daze
OLAJ FAN!!!
TORONTO FAN!!!
PHOENIX FAN!!!
... FAN!!! (de az már egy másik sport) :))
NB I. női „A” csoport:
MiZo-Pécsi VSK–ZTE KK 103–32 (23–4, 28–8, 28–8, 24–12), DKSK–GYSEV-Ringa 70–92 (10–26, 28–23, 19–17, 13–20), BSE-ESMA–Soproni Postás T.T. 50–53 (8–18, 13–14, 16–14, 13–7), BEAC–Kecskeméti KC 77–73 (16–15, 19–20, 25–15, 17–23) A Kecskemét csapata a mérkőzést megóvta
Egy hir a Falco házatájáról is: Dénes Gábort a csapattagjai mentették meg a haláltol! Ugyanis zsákolás után rosszuk esett eltörött a kulcs csontja és lenyelte a nyelvét szoval majdnem az életével felelt egy rossz mozdulatért!
HAJRÁ FALCO!
Nem voltál az,de attól még hogy itt játszik,lehet nagyon jó játékos..-igazából én nem is hallottam róla(más kérdés,hogy sok mindenkiről nem hallottam a kosár világában,az általad említett oroszról sem).A szöveg mellesleg a sportforumból van.VVVVVVVVVVAAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,CSAK ENNYIEN VAGYUNK?!
Nem akarok ünneprontó lenni,de ha még mindíg annyira jó,akkor mit keres itt?
De ne legyen igazam.
Volt a Szolnoki bajnokcsapatban anno egy orosz kosaras( talán Tyubin?),aki marha jó volt,aztán elment a bajnokság végén.Mi lehet vele,ki hallott róla?
A SMAFC-tól elszenvedett vasárnapi vereség meggyorsította a harmadik légióshely betöltését Szolnokon. A Mol vezetoi nem tétlenkedtek, és már hétfőn megállapodtak az együttes új centerével, a jugoszláv Szlavisa Koprivicával. A 32 esztendős, 206 centis kosaras egyelőre harmincnapos próbaidőre kötelezte el magát Kmézics csapatához. Koprivica az egyik legnagyobb sztár, aki az elmúlt esztendőkben hazánkba igazolt, a jugoszláv juniorválogatottal 1987-ben világbajnoki címet szerzett (a teljesség igénye nélkül néhány név abból az együttesbol: Kukoc, Divac, Djordjevics, Radja), öt évvel később pedig - többek közt Rebracsa, Danilovics és Szilobad csapattársaként - tagja volt a Partizan Beograd BEK-győztes alakulatának. Szlavisa Koprivica szerepelt Jugoszlávia felnőttválogatottjában is, játszott olasz és görög klubcsapatokban, az elmúlt években pedig a jugoszláv Beobanka Beograd, a KK Partizan és a lengyel Pruszkow együttesét erősítette.