Sziasztok!
MAGYARORSZÁG-Csehország 82:52
Elég sima meccs volt!
Kálmán,Pankár és Sitku nyujtott kiemelkedőt! Centerposzton katasztrofa amit müveltünk Czigler és Gulyás ugy mozgott mintha elösször kosaraztak volna! Ha igy játszanak Horvátok ellen vajmi esélyünk lesz nyerni!
Körmend szurkolokban nem csalodtam! Természetesen csak akkor tapsoltak ha egy körmendi szerzett pontot! Sőt Kálmán Lacit még szitták! Persze a végén eleresztettek egy Hajrá Körmendet ami a másik oldalról egy álé álé áléoo-val válaszolt!
Szóval centerposzton javitanunk kell!
HAJRÁ FALCO!
HAJRÁ MAGYAROK!
Ez a sztarcsapat se tudott 50 pontig jutni. A legponterosebb aszuk a 39. percben erte el a 10 pontot! Hiaba az olimpiai ezustermes iranyitok, hiaba a magas centerek (lepattanoban es palank alatti pontszerzesben tenyleg jobbak voltak), harompontosok teren 9-1 ide!!!
Nagy bajnak kellene tortennie, hogy a visszavagon 17-tel kapjunk ki.
Elore a csoportelsoseg fele, utana pedig reszkess Europa!!!
A GySEV ismet megnyugtato elonnyel nyert itthon, ezuttal a Telekomas Vilnius ellen, es a hat meccsbol mar ketto utan ugy nez ki, mint akinek nagyon jo eselye van, hogy a masodik korbe csoportelsokent vagy -masodikkent lepjen tovabb, es a Valenciennes, Ruzomberok, Priolo, Sporting Athen negyes gyengebb ket csapata (varhatoan az utobbiak) ellen folytassa. Ez valoszinuleg a Comoval vivando meccsek eredmenyen mulik, a masik ket csapat nemigen tud ebbe beleszolni.
Ma este Pecsen oriasi derbi varhato a Wuppertal ellen. Mindket egyuttes eselyes, az egyik oldalon nemzetkozi sztarok sora, a masikon egy igazi CSAPAT+KOZONSEG.
A PVSK-honlapon elo kozvetites lesz, de nem olyan, mint a Sportforum.hu-n, ahol egy meccs alatt 3-4 frissites van, mindegyik a valos idohoz kepest 10-15 p kesessel, hanem percenkenti frissitessel lehet kovetni a statisztikai lap aktualis allasat - igaz, szoveges kommentar nincs.
Az a Brno, amelyiket a mult heten sikerult legyurni, tegnap 103-60-ra gazolta el a Panathinaikoszt. A gorogoket nekunk is oda-vissza meg kell utni.
Valóban le a kalappal a Rátgéber-egyetem előtt!!
Minden elismerésem.
A soproni csajok(Postás)pedig azt hiszem lemondhatnak a pénzükről.
De szerintem irreális elvárás tőlük a 2. hely.
Mi az hogy egy szot?! Ha nemzetkozi kosarlabdarol van szo, akkor magyar vonatkozasban elsosorban a nokrol eshet szo.
A Pecs maris nagy formaban van es mire eljon az igazsag pillanata, az egyenes kieses az Euroligaban, a GySEV is belejohet.
A PVSK vedekezeserol annyit: az Euroliga elso fordulojaban a PVSK a masodik legkevesebb pontot dobta az osszes csapat kozul, es nyert, mert a Brno-nak meg ennel is kevesebbet engedelyezett.
A kozonseg valoban mennyisegeben es minosegeben is oriasi Pecsett, kar hogy nincsenek nezoszam-hitelesito eszkozok, igy lehet, hogy a tavalyi Euroliga negyeddonto pecsi meccsenek FIBA-statisztikai lapjara 3000 nezo kerult. Ott voltam, egy oraval a kezdes elott mar nem volt ulohely, es a csarnok elvileg 3500 szemelyes (75 cm-t szamolva egy szemely ulohelyenek)+lepcsok+kuzdoteri szeksorok. Es meg ilyen szamokkal is a legjobb otben volt a csapat az egesz eves nezettseget tekintve.
Ugy hirlik, az UPC-Sport1 adja a PVSK-Brno (dec. 7. 18.00) es a GySEV-Como (dec. 21. 19.00) osszecsapasokat.
No es ki tudja mennyi ido utan bajnoki meccs is lesz a tv-ben: GySEV-Soproni Postas (dec. 10. 15.15, Duna TV). A merkozesnek a szokasos peresztizsen tul olyan szempontbol van kulon tetje, hogy a tragikus Ronchetti-kupa-beli szereples utan a Postas lanyai a fizetesuk egy jelentos reszt csak akkor kaphatjak meg, ha legalabb masodikok lesznek osszel a bajnoksagban. Ehhez pedig elobb a DKSK (most vasarnap), majd pedig a GySEV-Ringa testen at vezet az ut...
Ok!!
Ez engem viszont nem a Szolnok meccsei miatt izgat, mert azokat látom, de amíg nem játszik egy csapat az Olajjal nem tudom felmérni a reális erejét.
Attól félek, hogy ha így folytatjuk, ennek nem lesz jó vége... Tavaly az egész alapszakaszban 3-szor kaptunk ki, most 7 meccsből már most 3-at buktunk. És még megyünk Kaposvárra, Szombathelyre, jön majd az Alba, a Falco - szóval lesznek még rázós meccsek. Ilyen játékkal ebből a 3-ból (sajnos) könnyen lehet 5 is, ami viszont sok egy bajnokesélyes csapatnak. Attól félek nagyon gázos lesz a play-offunk. Tavaly én az optimisták közé tartoztam a bajnokság megnyerését illetően, most egy kicsit visszafogottabb vagyok - lehet, hogy ez fog bejönni. Azért persze bizakodó vagyok. A nemzetközi porondon viszont nagy meglepetést szimatolok! Ha ez bejön, akkor lehet mire fogni a bajnoki szereplést - mindenki meg fogja érteni! :-))
Tavaly a döntőben minden vesztes meccsünk után nyilvánosan gratuláltam a fehérvári kocsmázóknak - akkor valóban jobb volt az Alba. Szóval tudok veszíteni, mivel jómagam is sportember vagyok (vízilabdás).
Bevallom így pár nap távlatából, hogy egy kicsit indulatos voltam , de a véleményem magja most is ugyanaz. Megnéztem a meccset felvételről is, és tényleg lassúnak tűnt Borisz és Walke Karcsi, de azért azt is vegyük figyelembe, hogy ha már a félidőben 3-4 faultnál járnak, akkor nem mernek olyan bátran védekezni - inkább elengedik az ellenfelet. (az első két negyedben még nem volt olyan nagy a különbség)
Most is azt mondom: lehet, hogy szerdán jobb volt az Albacomp(az eredmény tudatában ez igen valószínű), de sajnos nem engedték, hogy ezt korrekt körülmények között bizonyítsák.
És még 1: Zorán nem szokta nyilvánosan a játékvezetők tevékenységét elemezni... (talán ez is elmond valamit...)
De mostmár hagyjuk az egészet!
Van igazság abban amit mondasz, de azért abban is van sok amit Zolika mond! Nem csak azért mondom mert Olaj drukker vagyok, de 1-2-5-10 bíró nem igazán kedvelik a Szolnokot. Az igaz, hogy minden csapatnak jó a hazai pálya, de minden évben van két-három meccse a Szolnoknak ahol a bírok adnak az ellenfélnek vagy 20 pontot, és ez a többi csapattal ritkábban fordul ez elő.
daze
Ui: EZ NEM A MOSTANI MECCSRE VONATKOZIK, MIVEL NE? LÁTTAM!!!!
Hát ez az!
Ha (egyesek szerint) jobb az Albacomp, akkor mi szükségük van a bírói segítségre - minden rangadójukon. (Hogy ne csak az Olajról beszéljek, gondolom emlékeztek a tavalyi Körmend-Albacomp meccsre - az sem volt semmi...:-(((((( )
csak egyszer látnám, hogy korrekt bíráskodás mellett nyer az Alba. Akkor megnyugodnék, és elismerném, hogy ők a jobbak. De így kétségeim vannak, és ilyenkor nagyon dühös vagyok.
Tavaly kicsit necces volt az a 7 pontos különbség Fehérváron, a Szolnoki 6-tal szemben, ezért most hamarabb elkezdtek minket kiszórni, nehogy esetleg újabb "probléma" történjen...:-(((((
Mindezt gyakorlatilag vegig vezetve, fantasztikus vedekezessel.
Ket adalek: tavaly az EuroLigaban a Brno kapta a legkevesebb pontot, utana jott a PVSK. _Eddig_ a Brno volt az egyetlen csapat, aki ellen nem sikerult nyern az EuroLigaban.
Egy jó hír Kornélról.
"Kiválóan sikerült a magyar csatár számára a Toronto Raptors előidénybeli utolsó mérkőzése: 16 pontot és 8 lepattanót ért el, s fontos szerepet játszott abban, hogy a kanadai csapat fordítani tudott a Charlotte ellen."
Ajánlom figyelmedbe a hunbasket.hu-t,vagy a nemzeti sport online kiadását(itt is vannak jó dolgok,naponta),de a hunbasket.hu-n még találhatsz linkeket.
Tud nekem valaki ajánlani egy honlapot ahol MAGYAR kosárlabda eredményeket csodálhatok meg...mégpedig részletezve is....
....ahogy huszabi kollegánk is tette aztat
"Toronto signed veteran forward Tyrone Corbin, a former Lenny Wilkens player from their Atlanta days. The Raptors also signed centre Nick Sheppard on Friday, the same day Alek Radojevic had season-ending back surgery."
A Charlotte Hornets ellen nem ment a Toronto csapatának. 91–66 arányban vereséget szenvedtek. Dávid Kornél 7 percet töltött a pályán. Dobóteljesítménye 0/5 volt mezőnyből, 1/2 büntetőből, tehát 1 pontot szerzett. Három lepattanó és egy gólpassz javítja még mérlegét.