Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2005
Isten hozott Csilla.Meseld el nekunk akik a vajog ezzen az oldalan elunk,milyen is egy amerikai kisvaros elete.Milyen kicsi a Tied?
Előzmény: CsilladaKilla (2003)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2004
Vegre hallottam TV-n tegnap este, amirol beszeltel Mumu. A U.S. szerint nincs semmifele (healt risk) egeszsegre hato veszely a loszerektol.
Depleted uranium, majd meglatjuk mi lesz a vizsgalatok utan.
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2003
Szerintem Betisnek annyiban igaza van hogy az USA-ban nagyon nehez a teenagereknek szorakozast talalni. Amikor mar elmultal 21 akkor nem gond, de addig marad az hogy egymas hazanak a pincejeben meg mall-ok parkolojaban leisszak magukat (es persze roviddel mert abbol kevesebb kell es jobban el lehet dugni) meg szivjat a pot-ot. Foleg a kisvarosokra jellemzo ez (mint Beloit is ahol en elek...)

Csilla

CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2002
Hello Wise, hello mindenki! Igen Beloit College. Nagyon wise vagy, tenyleg! :-) Bocs, de a hetvegen nem voltam gepkozelben. Es Te hol vagy Wise? Meg egyenlore csak olvasgatom hogy mirol folyik itt a tarsalgas es csak kicsit kesobb fogok magvas gondolatokat is hozzatenni, amikor mar tudom hogy senkinek nem lepek (nahyon) a tyukszemere....

Addig is sziasztok!

Csilla

Mumu Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2001
Igen lassan a deliek megnyerik a masodik szeccesios haborut,mert a nep szama utan atveszik a tobbseget .
Előzmény: WiseConsin (2000)
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.08 0 0 2000
Udv mindenkinek!
Szoval, aki akar, jojjon Wisconsinba! Mivel tobb allam populacioja nagyobb mertekben novekedett mint itt, ezert a kongresszusi helyek szamat 9-rol 8-ra csokkentettek... Nevada lakossaga tobb mint 66%-kal nott, mig itt 13.2%-kal vannak tobben mint egy evtizede. Mig Texas a '90-es evekben mintegy 1 millio bevandorlot vonzott, itt mindossze 25000 fo korul van az bevandorlok szama. Nevada allamban 18%-ra nott a hispan szarmazasuak szama, ez tiz ev alatt 7%-os novekedest jelent.

Wise

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1999
Bocs Mumu; Ezt en nem tudtam. Erdekes, hogy sohasem hallottam ezt sem.

Te is ugy jartal mint en,valami nincs redben, hogy duplazunk.

Előzmény: Mumu (1998)
Mumu Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1998
Tibor azt hiszem felreerteted.
Nem a Cernobili sugarzasrol van szo hanem arrol amit a szerbek elleni uraniummal bevont lovedekek okoztak.A bevonulo es orjaratokat eszkozolo katonak kaptak leukemiat,valoszinuleg a helyi lakosag is.Az urannal bevont lovegeket mar egy par eve hasznaljak a NATO-ban hogy miutan az uran nehezebb mint a kozonseges golyo,nagyobb sebeseggel es erosebben hatoljanak be a celba.
Előzmény: Tibor Arato (1996)
Mumu Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1997
Tibor azt hiszem felreerteted.
Nem a Cernobili sugarzasrol van szo hanem arrol amit a szerbek elleni uraniummal bevont lovedekek okoztak.A bevonulo es orjaratokat eszkozolo katonak kaptak,valoszinuleg a helyi lakosag is.Az urannal bevont lovegeket mar egy par eve hasznaljak a NATO-ban hogy miutan az uran nehezebb mint a kozonseges golyo,nagyobb sebeseggel es erosebben hatoljanak be a celba.
Előzmény: Tibor Arato (1996)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1996
Ki tudja merre fujt a szel, mikor Chernebol tortent. Hiszen sokaig titokban tartottak a ruszkik. Most hallottam, hogy vegre leallitottak azt az eromuvet ami megmaradt belole a robbanas utan Ukrajnaban.

Szoval igy van, veszekednek. Csak kivancsisagbol kerdeztem. Nem kell tovabbi valasz Mumu.

Mumu Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1995
Osszinten megmondom ,nem tudom adhatnak -e vitetzi cimmet ,erre gondolom van egy kulon szervezett.Utana jarok,aztan megirom.
Az 56-osak sajnos ugy veszekednek mint minden magyar szervezet qakinek 3-nal tobb tagja van...van egy csomo es az ugy meltosagahoz nem megfelelo modon veszekednek egymassal.nem politikai tenyezol azert is -gondolom-mert az eletsorsuk igazsagtalanul megfosztotta legtobbjuket a tovabb kepzes lehetosegetol.Oda se pipalj.
A Balkan sziundrom az a most mar egyre tobb felfedezett leukemia beteg es halott azokbol akik Balkanba,Yugoszlaviaba suzolgaltak es az uraniummal fedett golyo kilott toltenyek kozelebe voltak.Errol alitolag tudott a NATO ,amerikaiak es angolok mar regen hasznaljak..vannak angol de portugal es olasz aldozatok is.Az UNO szakemeberei 11 helybol nyolcban talaltak szokatlanal nagyobb radiatiot.
Előzmény: Tibor Arato (1994)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1994
Errol a Balkan Syndromrol sem tudok. Talan en nem figyelem a vilag hireket annyira mint te Mumu.

Azert kerdeztem toled Mumu erol az 56-os Szabadsag Harcos Szovetsegrol; Mert egy 56-os regi baratom azt allitja, hogy megkapta Magyarorszagrol a "Vitezi" cimet az 56-os buliban valo reszveteleert. Ez egy hivatalos valmi, vagy csak egy megvasarolhato valami?
Itt az usa-ban mindent meglehet venni penzert, meg diplomat is. Biztos van Magyarorszagon is ilyesmi, hogy penzert arulnak humbuk iratokat.

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1993
Erdekes, hogy Magyarorszagrol kell ezt a Bo Derek dolgot megtudni. En nem vagyok Bush barat, de ilyesmit csak a pletyka ujsagok irnak, keves alap nelkul.
Előzmény: Mumu (1988)
Mumu Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1992
Mit irnak az USA-ban a Balkan-Syndromrol ?
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1991
Kedves Betis; Biztos vagyok benne, hogy Atlantaban van boven szorakozasi lehetoseg. Csak meg nem talaltad meg. Ha *gyalog* vagy akkor nehez lesz. Minden esetre, ha szorakozast keresel minden helyi ujsagban van egy *Extra* Entertainment rovat ahol felvannak sorolva a szorakozo helyek. Mozi, Szinhaz, Sport, Stb.
Sok szerencset. See ya Tib.
dr poljakov Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1990
ma nezek egy filmet egy francia maszo gyerekrol. maszik az istenadta szabadon, fel egy epuletre, valahol amerikaban. a rendorok persze alul nyomulnak es aggodik mindenki. es egy hang hatulrol kerdezi:

- ugye ha leesik es raesik valakire, akkor az gyilkossag?

majdnem kezdtem felrohogni, hogy mekkora egy barom, de erre a rendor majd' gondolkodas nelkul ravagja:

- igen, persze hogy az.

ez kesz. ha veletlenul ralepnek a labadra es nem ugral korbe a "tettes" ezerrel es ker nyolcvanszor szornyen sajnalkozva elnezest, akkor fogjal hozza es pereld le meg a gatyajat is gyilkossagi kiserletert. :(((

Mumu Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1989
Orulok hogy itt vagy.isten hozott.
Ne felejtsd el a topic azt kerdi Mi NEKED Amerika.Ez mindjart le redukalja a dolgot az o sajat szubjektiv velemenyere es nem altalanos ertekezes az USA-rol.
Lund(gondolom a sved malmo melletire gondolsz ) meg tavalyelottik minden evben legalabb haromszor celom volt mert ott lakott az egyetemen dolgozo rokonom.Ma nyugdijba itt van nem messze tolem Pesten,de martadt egy par kedves ismeros ott.
Előzmény: Betis (1986)
Mumu Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1988
Bush az itteni media szerint kijelentette hogy az o fantazia BO Derek azt a not szereti (kijavitani ha pontatlan a magyar media ! ) a felesege a gibralktari szikla a Derek a fantaziaja...
Mire Laura Bush kijelentette (lehet hogy csak gunyosan) akkor le fog fogyni 8 kilot es valtoztatja majd frizurrajat..szoval nagyon komoly problemakot elunk meg..
Előzmény: Tibor Arato (1982)
Betis Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1986
Sziasztok!

En ma talalkoztam eloszor ezzel a temaval, es valamennyire en is erintett vagyok Amerikaban, mivelhogy most itt vagyok 1 iskolaevre Georgia allamban Atlanta mellett egy kisvarosban.

Sok erdekes dolgot olvastam, volt koztuk sok igazsag, nem igazsag, de a legtobb fel-igazsag volt. Azt azert nem nagyon ertem, hogy emberek hogy tudnak megitelni egy kontinensnyi orszagot 250 millio emberrel, par elitolo mondatban, elegge igazsagtalanul.

Ez egy nagyon osszetett tema, es minden egyes reszet orakig lehetne elemezni, ugyhogy en csak a tapasztalataimat irom le, hatha segitek masoknak akik szeretnenek idejonni tanulni.

En augusztus 8-an erkeztem ugy 40-45 celsius fok lehetett arnyekos reszen, es egy het mulva mar kezdodott is a tanitas. Elegge izgultam elotte, merthat nem ismertem senkit, es raadasul beteg is lettem, igy az elso heten betegen kellett iskolaba jarnom. Hat en errol a harom lepeses tavolsagtartasbol nem sokat erzekeltem, bar ez biztosan az idosebbekre vontakozik, de velem diakok-tanarok mindenki nagyon kedves volt, es mar az elso napokban sikerult ismerosoket szerezzek. A tanitasi szinvonallal kapcsolatban, sokkal konnyebb mint otthon, de nekem peldaul a matek nagyon nehezen ment, csoportot is valtottam, mert teljesen mas dolgokat tanultak mint en addig otthon tanultam, a tanulassal kapcsolatban itt nem a szivatasra megy ki az egesz mint otthon.
A legjobb dolog az iskolaval kapcsolatban, azthiszem egyertelmu a sportorientaltsag, ami az egesz USA-ra jellemzo, ha jo vagy egy sportbol, akarhova mehetsz egyetemre az osztondijaval. Az iskolaban szinte mindenfajta sport kozul valaszthatsz, nem kell fizetni erte, ahogy az iskolaert sem, de mindennek megvan a kulon szezonja. Erts: amerikai foci es softball, futas volt augusztustol oktoberig, aztan kosarlabda, most baseball, europai foci, es birkozas, aztan jon meg a golf, uszas.
En a magam reszerol futottam, es most fog kezdodni a foci amit mar nagyon varok.
Az iskolamban 80%-20% a feherek-feketek aranya, a feherek javara, de rasszizmus egyaltalan nincs, egyszer sem talalkoztam vele, es nekem is vannak fekete haverjaim, akikkel mindenesetre vicces volt hogolyozni.
A gyerekeknek 15 eves kortol lehet jogositvanyuk, rengeteg gyereknek van kocsija, de a jogositvanyhoz szukseges gyakorlati vizsgat nagyon konnyu megcsinalni, es igy eleg sok baleset is szarmazik belole.
Szorakozast tekintve ez az egyik legnagyobb baj, hogy keves a szorakozasi lehetoseg, tehat nagyon sok gyerek kabitoszerezik, a marihuana nagyon el van terjedve.
Mostmar befejezem mert elsore nagyon sokat irtam, es raadasul a kedvenc hokicsapatom is kikapott (Atlanta Thrashers) ha valakit erdekel valami kerdezzen, igyekszem majd valaszolni!
Andris

Mumu: Te tenyleg gyakran jarsz Llundba? En tavaly majusban voltam ott egy hetig, es nagyon elveztem! Te mit csinalsz ott?

WiseConsin Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1985
Koszonom szepen kedves Tibor, ennyi boven eleg itt... Egyebkent en sejtem mi van WI-ban, hogy mindenki ide jon :)
Csilla: Beloit College? Szo szerint hatareset :) Az ablakodbol lathatod Illinois-t...
Wise
Előzmény: Tibor Arato (1982)
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1984
Udv Neked CsilladaKilla! Te merre vagy behavazva? :)
Wise
Előzmény: CsilladaKilla (1979)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1983
Nem ertem, de valami nincs rendben a Forum Torzsasztallal. Mikor lenyomtam az OK gombot a hozzaszolas utan azt mondja, hogy azonos hozzaszolas, mikor ujra lenyomom akkor meg dupla hozzaszolas lesz belole.
Furcsa!!!!
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1982
(nem azonos) Mi az a Bush meg Bo Derek story? Valaki meselje mart el!

Wise; Tietek lehet az osszes HO. Nalunk meg nincs belole es nem is hianyzik nekem.

Mumu; Azzal az 56-os Szabadsag Harcos Szovetseggel kapcsolatban.
Azok adhatnak hivatalossan "Vitez" cimet.

Hazatertem, Nashville-ben Szilvesztereztunk az Oreglannyal. Az Americaban lakoknak ajanlom.
Opryland Hotel Entertainment nagyszeru az unnepek alatt.

Soval mi van ott Wiseconsin-ban, hogy mindenki oda megy. Van valami titok amirol en nem tudok esetleg.

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1981
Mi az a Bush meg Bo Derek story? Valaki meselje mart el!

Wise; Tietek lehet az osszes HO. Nalunk meg nincs belole es nem is hianyzik nekem.

Mumu; Azzal az 56-os Szabadsag Harcos Szovetseggel kapcsolatban.
Azok adhatnak hivatalossan "Vitez" cimet.

Hazatertem, Nashville-ben Szilvesztereztunk az Oreglannyal. Az Americaban lakoknak ajanlom.
Opryland Hotel Entertainment nagyszeru az unnepek alatt.

Soval mi van ott Wiseconsin-ban, hogy mindenki oda megy. Van valami titok amirol en nem tudok esetleg.

Mumu Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1980
Talan letre jon egy magyar-,agyar talalkozo..
De a kerdes, Bo Derek marad.
Előzmény: CsilladaKilla (1979)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1979
Sziasztok Fiuk es Lanyok! Most bukkantam erre a forumra es en is csatlakoznek. En is Wisconsinbol.... :-)
Mumu Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1978
Mit szoltok a Bush-Bo Derek storyhoz? PR vagy valosag ?
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1977
Tenyleg mindenki teli almot alszik? :)
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1976
En vagyok lemaradva, vagy csak nemasagot fogadott mindenki iden? Gyertek ide hogolyozni! Vagy nezzetek meg, ahogy a Bulls-t megverik 30 ponttal... Csak igy tovabb Milwaukee Bucks!

Wise

szephaju Creative Commons License 2001.01.01 0 0 1975
B U E K beled is!

Melyik egyetemre gondolsz?

Előzmény: pestiutca12 (1974)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!