Keresés

Részletes keresés

Tücsök-koma Creative Commons License 2019.07.03 0 2 913

Szerintem eszméletlen modón túl van lihegve a revolut részéről ez a pénzmosás dolog. Sőt megkockáztatom már jogszabálysértő amiket kér (GDPR).

Ha bankszámláról megy hozzájuk a pénz nem az ő dolguk "nyomozni" sokkal inkább a küldö bank feladata. Hiszen a revolutra nem tudok kézpénzt befizetni csak számlapénzt. Ennyi erővel kéne hogy kérje azt a papírt is ahogy arra a számlára ment a pénz amiről hozzájuk került.

Mondok egy példát. Van két bankszámlám. Egyikre befizetek kézpénzt, majd átolom a másik számlára amiről feltöltök. Mi a szar közve van az első számlához a revolutnak?

Ez ugye egyébként lehetne tipikus pénzmosás, de azért ne nevettesenek már ki, a pénzmosást nem a magán bankámláján csinálja az aki pénzt akar mosni.

Ezzel nem is tudom mit tudnak egyáltalán kiszűrni, azon kívül hogy banktitkokhoz jutnak.

Szóval ez az egész egy bullshit.

JeeEm Creative Commons License 2019.07.03 0 0 912

adományozási szerződéssel. :) szerintem az lehet akár egy email is a küldőtől, benne feltüntetve a bankszámlaszámát ahonnan küldi. viszont elveszted az anonimitásodat, ahogy az adományozó is (mondjuk az mindenképp).

szerintem ha valaki adományozni szeretne az inkább írjon rád, és revolutba tudsz a Payments/Request/Payment link/Create link for anyone alatt létrehozni olyan linket amit a másiknak csak ki kell fizetnie. Revoluttal vagy bármilyen bankkártyával (asszem). Ez a link amúgy nem örök életú, lejár, és 1 fizetésre érvényes.

ne kívánd magadnak hogy valaki 1 milliárd dollárt utaljon, mert az minden bizonnyal maffia és nem fogsz jól járni vele.

Előzmény: Törölt nick (911)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 0 0 911

Ha adományként kapom, hogyan készüljek fel erre? Kinn van a weboldalamon a Revolut számlaszámom, hogy "ide lehet pénzt küldeni". Engem csak az érdekel, ha valaki csak az IBAN-t, meg a BIC-t tudja, az elég-e az utaláshoz. Nem hinném, hogy valaki 1 milliárd dollárt fog utalni, hogy igazolnom kellene, amit amúgy hogyan tehetném, ha adományként kapom.

Előzmény: JeeEm (910)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.03 0 0 910

Amely devizánál van helyi bankszámlaszámod, pl EUR, GBP ott bárkitől fogadhatsz pénzt. Csak legyél felkészülve arra, ha igazolnod kell annak a pénznek az eredetét, akkor fel tudj mutatni valamit a Revolutnak, különben zárolhatja a számlád.

Előzmény: czy (908)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 0 0 909

A kérdésem az volt, hogy nekem utalhat-e valaki úgy, hogy mindent tud, csak a nevemet és a címemet nem, amit nem szeretnék a világ szem elé kitenni.

Előzmény: czy (908)
czy Creative Commons License 2019.07.03 0 0 908
Valószínűleg nem. Ha jól értem, csak te, a saját bankszámládról utalhatsz.
Oka a pénzmosás elleni védekezés.
Előzmény: Törölt nick (907)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 0 0 907

Én úgy 20 évre eltűntem a világból, otthon meditáltam. Újra meg kell tehát tanulnom a világot. Elég nehéz visszajönni, de a Revolut nagyon sok ilyen nehézséget áthidalt. Még várom a kártyát, amihez vennem is kellett egy okostelefont. Minden adott tehát ahhoz, hogy bank nélkül legyen bankkártyám, ami helyzetemben nem egy rossz dolog. A weboldalamra kitettem az IBAN és BIC adatokat, hogy tudjanak nekem küldeni zsét, aki akar. A kérdésem az attól, aki ezt tudja, hogy ennyi elég-e ehhez? Nem igazán szeretném a világ elé tárni a nevem és a címem. A postán megpróbáltam utalni erre, de kiröhögtek azzal, hogy az ilyesmihez bankszámla kell és amúgy is fogalmuk sincs arról, mik ezek a betűk és számok és most várom azt az embert, aki ezekre választ adhat.

_koko_ Creative Commons License 2019.07.03 0 1 906

végül az utolsó havi fizetési jegyzékemet (full magyarul) pdf-ben feltöltöttem nekik és elég volt, feloldották. Pedig 3 havit + adóbevallást + banki kivonatot kértek eredetileg, szóval azt gondolnám, hogy a nyugdíjátutalás elég lehet nekik

Előzmény: Petykó50 (905)
Petykó50 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 905

Ha valakinek felfüggesztik a számláját, és jövedelemigazolást kérnek, de az illető nyugdíjas (tehát adóbevallást nem tud feltölteni), akkor vajon elfogadják csak a nyugdíjátutalás igazolását? 

Még nem volt ilyen problémám, de jobb felkészülni.

nyman Creative Commons License 2019.07.02 0 1 904

Tavaly az en szamlamat is felfuggesztettek, de ugy emlexem az alkalmazasban a chatben tobb dokumentumot fel tudtam tolteni.

Előzmény: _koko_ (902)
kridli Creative Commons License 2019.07.02 0 1 903
Nem értem mi alapján korlátoznak. Én szinte csak arra használom a revolutot, hogy kártyával feltöltök (jellemzően több százezret), azt pedig szinte azonnal továbbutalom a KBC-nek. Ezt évente pár alkalommal. Ez akár gyanús is lehetne nekik, de még sose korlátozták. Magát a kártyát csak egy tavalyi utazásnál használtam párszor, egyébként sose használom.
_koko_ Creative Commons License 2019.07.02 0 0 902

Korlátozták a számlám egy 15k HUF feltöltés után. Írja, hogy miket kellene feltöltenem, hogy igazoljam, de csak 1 doksit enged fel csak :) pedig felsorol vagy 5-öt mivel bérből élek

Ilyenkor mi van?

JeeEm Creative Commons License 2019.07.02 0 0 901

természtesen Revolutra gondoltam, csak kimaradt a szövegből.

Előzmény: JeeEm (900)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.02 0 0 900

nem tudom meddig elérhető, de a szivárvány színű kártya ingyen igényelhető. :)

én rendeltem egyet.

johndone Creative Commons License 2019.06.30 -2 0 899

Ha már 5 font:

Ha ezen a linken regisztráltok Revolutra a következő két hétben, akkor az első revolut kártyás vásárlásotok után jóváírnak 1500 Ft-ot. (Nyilván én is kapok ugyanennyit, de Revolut esetén elég ritka ez a promó, szal akiknek nincs még rev azok valszeg hasznosnak találják.)

Üdv

baksaati Creative Commons License 2019.06.29 0 0 898

Nem az 5 font a lényeg! regisztráltam és levont több összeget!3232 ft-ot+98ft -ot+361ft -ot,tudja valaki mik ezek?

mzsombi Creative Commons License 2019.06.29 -1 0 897
Buksi754, rosszul írtad, ez a jó kód: DWG8K56E ... :)

Viccet félretéve, tényleg 5 fontos jóváírásokért fog versengeni a topic...? :(
Előzmény: buksi754 (896)
buksi754 Creative Commons License 2019.06.29 -1 0 896

Bocsánat, ez a helyes kód: KNV4825D

Előzmény: buksi754 (895)
buksi754 Creative Commons License 2019.06.29 -1 0 895

Parancsol, regisztrálj ezzel a kóddal az alábbi linken és kapsz 5 fontot kezdésnek: jNV4825D https://curve.page.link/tPpL

Ha van más kérdésed, tedd fel, válaszolunk. 

Előzmény: baksaati (894)
baksaati Creative Commons License 2019.06.29 0 0 894

Sziasztok!Tudnekem valaki segíteni Curve kártya regisztráció ügyben?

incredibad Creative Commons License 2019.06.28 0 0 893

Az a kérdés, hogy volt e sima bedugós CHIP-es tranzakciód (akkor 100% elkéri a PIN-t), mert a sima SWIPE vagy CONTACTLESS nem számít.

Pénzösszegben kb. 100e HUF-ot járattam meg rajta, mire aktiválták és használtam majdnem minden szolgáltatást (vásárlás, devizaváltás, kripto, stb.).

Előzmény: Kerno2002 (892)
Kerno2002 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 892

De jó, hogy minden akciót visszakereshetek:

Első top up 06.08.

Card verification 06.17.

1. vásárlás 06.20.

Arra nem vennék mérget, hogy PIN-es volt-e, de azt hiszem igen.

Nincs más teendő tehát, mint várni, végül is nem nagy összegről van szó! 

Köszönöm még egyszer!

Előzmény: incredibad (891)
incredibad Creative Commons License 2019.06.27 0 0 891

Igen, ebbe én is belefutottam. No worries: válasz itt és itt. ;-)

Előzmény: Kerno2002 (890)
Kerno2002 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 890

További iránymutatásra van szükségem!

A Revolut a következőket írja a hivatkozás létrehozásánál:

"Sorry for security reasons you need to top up more and use a card first before using this feature"

A kártyára feltöltöttem a 3500 Ft-ot, próbaképpen 2x már használtam. Külföldre kb. 1 hónap múlva megyek, még nem raktam rá többet. 

A kérdésem: mennyit tegyek rá, és hányszor használjam, hogy elkészítse a hivatkozást? 

Kösz előre is a segítséget!

Előzmény: incredibad (888)
csini75x Creative Commons License 2019.06.27 0 0 889

Tényleg, végülis logikus amit írtál.

Köszi a segítséget!

Előzmény: buksi754 (882)
incredibad Creative Commons License 2019.06.27 0 0 888

Sikerült, igen. @daddymeister bogozta ki az annyira nem is gordiuszi csomót: payment request linket hoztam létre 5GBP-vel, Curve-ot átállítottam Curve Cash-re, kifizetem és kész, aztán mehet kriptoba.

Előzmény: Kerno2002 (887)
Kerno2002 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 887

Sikerült-e az 5GBP-t átemelni Revolutra? 

Szeretnék kérni egy konkrét leírást, én is új vagyok ebben a témában!

Előzmény: incredibad (831)
incredibad Creative Commons License 2019.06.27 0 0 886

Revolut: Bank transfer

A héten akartam először utalni Revoluttal, így elkezdtem létrehozni a kedvezményezett profilját. Nemzetközi utalás lévén természetesen az IBAN-ra és a SWIFT kódra is szükség van, így ezekkel érdemes készülni. Ami meglepett, hogy ezen felül a kedvezményezett címére is kötelezően szükség van (tel és email opcionális).

Ezután nekem mindig hibára futott a mentés, főleg az SMS-es verifikáció döglött be.

#megoldás

App reinstall, majd bejelentkezés után végigmegy a folyamat csont nélkül. (Sajnos sima újraindítás, account relogin nem segít.)

incredibad Creative Commons License 2019.06.27 0 0 885

Érdemes figyelni tranzakcióknál a Notif-okat. Nekem olasz autópályafizetésnél volt, hogy a Revolut kártya hol chip+pin, hol swipe, hol pedig contactless-nek érzékelte a terminált (mindenhol csak be kell dugni a kártyát és vagy beveszi teljesen, vagy csak félig). Ebből adódóan volt, hogy visszadobta és engedélyezni kellett a kapunál.

Előzmény: buksi754 (882)
nyman Creative Commons License 2019.06.27 0 0 884

Korrekt osszehasonlito cikk.

A konkluzio meg az, amirol meg mar itt is beszeltunk.  :)

A penzugyi eredmeny sajnos meg 2017-es, nem 2018-as. Kerdes, hogy mennyire massziv a Revolut vesztesege es hogy meddig tarthato fenn ez a kedvezo "dijazas".

A TW tavaly ev vege fele bevezetett nehany dijat, igy lehet javul az eredmeny. A befektetok gondolom elobb utobb latni szeretnenek valamit. 

Előzmény: Petykó50 (879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!