Keresés

Részletes keresés

kwest Creative Commons License 2001.09.03 0 0 258
Az a nagy baj, hogy ez már rég a férfiválogatott szintje, egy olyan csapattal, ami sokkal többre képes. Nem hiszem, hogy a kapitány önkritikát gyakorolna ezek után, esetleg a "megmentő Mészáros visszatér" forgatókönyv még bejöhet, ami ugyanilyen szar lenne. Zalán erőltetését én sem értem; az igaz, hogy lelekes, meg hajt, meg az "én kis fiacskám", de a sorozatos gyatra játék után már észbe kéne kapni, ahogy Czigler esetében is, aki kimondottan égeti ezt a csapatot, még az egyetlen pozitívumot (lelkesedés) is elb.ssza. Mészáros helyett tényleg ott lehetne Simon, viszont az alapfelállás rossz, nem kéne egyszerre három irányítóval játszani (Németh a hármas poszton - abszurdum), igaz a kkor Simonnak nem lenne helye a csapatban. Bár az is igaz, hogy nincs bedobónk. A centerekről meg annyit, hogy nemsokára úgyis lesz Gulyás, mellette meg tessék a Bádert erőltetni egy kicsit, nem rossz. Aztán elég az ötös posztra két ember, úgyhogy nem kell Czigler meg Gémes. Arra kíváncsi lennék, hogy Filipovics mit nyújtana a válogatottban, de érzésem szerint nem ő a megoldás. (Legyen már akkor Grebenár, mert ő semmivel sem rosszabb, mint a többi magyar center, ráadásul gyorsabb is, és van jövője)

gokwest

Előzmény: kaposvari (257)
kaposvari Creative Commons License 2001.09.03 0 0 257
Nincsenek ott fejben a fiúk, ráadásul a kapitánynak is van pár hülye húzása. Pl. Miért favorizálja Mészárost Simonnal szemben? Annyival nem rutinosabb mint amennyivel lassabb. Sitku jó, Czigler, Gémes nem annyira. Akkor inkább a Filipovics Gordan, ő is magyar már régóta.
Olyan nagy gáz azért nincs, bár a fociválogatott lenne ilyen szinten.
Előzmény: kwest (256)
kwest Creative Commons License 2001.09.02 0 0 256
Min?síthetetlen játék az utolsó meccsen
K. O. Ausztriában

AUSZTRIA--MAGYARORSZÁG 87--81 (27--23, 19--15, 23--20, 18--23)

Az eredmény alakulása. 4. p.: 9--6. 7. p.: 14--15. 12. p.: 29--23. 15. p.: 33--23. 18. p.: 45--31. 23. p.: 53--43. 28. p.: 65--51. 32. p.: 71--63. 37. p.: 78--67

Kipontozódott: Fritz (33. p.), Báder (37. p.), Sitku (39. p.), Buggelsheim (40. p.)

Hangulatos meccsel tudták le a fiúk a selejtez? kötelezettségeit. Noha fergeteges buzdításról nem beszélhettünk (az osztrák kosaras hagyományok, ugye...), az a néhány száz néz?, aki kilátogatott, mindent megtett azért, hogy jól érezze magát. Egy sz?ke fiatalember például Sitku büntet?jénél kurjantott jókorát, és minthogy a csendesen morajló csarnokban több szempár is rászegez?dött (Sitkué mindenekel?tt), kötelességének érezte, hogy elnézést kérjen. A zöldmezes négyes csak mosolygott a ?Sorryn", aztán bedobta a második személyijét is. Vagy itt van Gémes esete. Még nem is lépett pályára, máris összeszedett egy személyi hibát. Hogy miként tett szert a neve melletti pöttyre, ne kérdezzék. Senki sem tudta. Gémes mindenesetre kapott néhány elismer? pacsit, és megállapíthattuk, nem véletlenül tartják az egyik legkeményebb magyar kosarasnak.

Mondom, hangulatos meccs volt. Pedig felettébb rosszul indult. A vendégek, úgy fest, figyelmen kívül hagyták, hogy kétemberes csapat az ellenfél: a pályán lév?ket gyakorlatilag egyetlen cél vezérelte, kiszolgálni Kollikot és McCawt. Az el?bbi szök?évenként tapasztalható hatékonysággal ostromolta a gy?r?t, az els? felvonás tíz perce elég volt számára tizenhat pont összeszorgoskodásához. Csekély vigasz, hogy a túloldalon Sitku is ennyinél tartott. Egynegyednyi játék után az osztrákok vezettek, és e tény különösebb kommentár nélkül is kemény kritika.

Elnézve a magyarok játékát, sokkal inkább hihettük sörmeccsnek a felek randevúját, semmint az egyik fél számára a csoportels?ség szempontjából kulcsfontosságú találkozónak. Miután Kollik a padon pihent, a színes b?r? McCaw vette kézbe a karmesteri pálcát, és az ? pontjai elégnek bizonyultak ahhoz, hogy Ausztria tartsa jelent?sebbnek nevezhet? el?nyét. Magyarázatként annyit, a második felvonásban kétségbeejt? hatékonysággal tüzeltek a magyarok, még belegondolni is rossz, hová vezet az össznépi tanácstalanság, ha nincs Báder. Aki legalább igyekezett. És dobott nyolc pontot.

A rémálomnak azonban közel sem volt vége. A szünet után folytatódott Kollik és McCaw bemutatója, meg kell hagyni, elég kínos volt látni, amint a két fiatalember bohócot csinál a mieinkb?l. A négyfaultos Sitku a padon figyelte, mennyire szenved a csapata, Czigler hasztalan gyötr?dött a nála tíz-húsz centivel kisebbek között, a mez?nyemberek pedig hiába dobáltak rá, ezúttal nem ment be semmi.

Miután a két méter feletti Kollik semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett a centereink számára, Varga kapitány a kisebbeket állította az er?csatárra: el?bb Pankár, aztán Fodor, végül Mészáros próbálkozott. Németh érezte át leginkább a tíz pontnál is nagyobb osztrák el?ny súlyát, és kezdett bele a kosártermelésbe. El?bb labdát csent és ziccerezett, aztán pedig távolról volt eredményes, és minthogy a túloldalon csak a 170 centis Jandl talált a gy?r?be, csökkent a hátrányunk.

Igen ám, de vészjóslóan fogyott az id? is. Ausztria pedig egyre inkább érezte, elejtheti a -- számára -- nagyvadat. Kapaszkodjanak meg, megtette. Nem segített Varga kapitány azon elképzelése sem, hogy a finisben csak kisembereket szerepeltetett (Simon, Mészáros, Németh, Fodor, Pankár), sem az, hogy két magyar támadott egy osztrákot.

Nem segített semmi. A több mint negyvenpontos szombathelyi zakó után Ausztria legy?zte a magyar válogatottat. Másként: a lelkes amat?rök hatalmas pofont adtak a profiknak.

Mestermérleg

Michael Schrittwieser: -- Fiatal csapat a miénk. Tudtuk, hogy a magyarok magasabbak nálunk, és er?sebbek is, de megmutattuk, hogy ennek ellenére képesek vagyunk legy?zni ?ket. Hatalmas eredmény ez.

Varga Mátyás: -- A magyar férfi kosárlabdának nincsenek olyan tartalékai, hogy megengedhetnénk magunknak, hogy bárki ellen is motiválatlanul, akarat nélkül menjünk fel a pályára. Ha ezt tesszük, a leggyengébbekt?l is kikaphatunk. Egyetlen lényeges dolog volt, hogy nyerjünk -- a csoportels?ségért. Nem sikerült.

Ankarában lenni volna jó

Nincs bajom Traiskirchennel, hangulatos kisváros, békés, nyugodt, hamisítatlan osztrák település. Csak éppen a magyaroknak ezekben a napokban Törökországban lenne a helyük. Ki ne tudná, ott rendezik az Európa-bajnokságot, amelyre a mieink helyett Lettország kvalifikálta magát. A derék baltiak egyébiránt a pénteki nyitónapon kis híján meglepték a kontinenst, hiszen szoros meccsen 85--82-re veszítettek a házigazda törökök ellen. Bemutatkozó meccs, több ezer fanatikus drukker, NBA-ban pattogtató törökök -- és mindössze hárompontos gy?zelem. Egy adalék mindehhez: Magyarország sz?k két esztend?vel ezel?tt gy?zelemmel kezdte a középdönt?t Lettországban. Most pedig Traiskirchenben játszik (és veszít) Ausztria ellen, miközben török földön...

Ankarában lenni volna jó. Persze, nem a szombatihoz hasonló játékkal.

Traiskirchen, 300 néz?. V: Bruna (cseh), Dovei (szlovén)

AUSZTRIA
Geisler 1
Fritz 4
Buggelsheim 5
KOLLIK 30/12
MCCAW 32
CSERE
JANDL 11/6
Mayer 2
Kogler 2
Knabl --

Szövetségi kapitány:

Michael Schrittwieser

MAGYARORSZÁG
Mészáros Z. 9
Németh 17/6
Pankár 6/6
Sitku 20
Czigler 3
CSERE
Simon 5/3
Báder 10
Fodor G. 11/3
Gémes --

Szövetségi kapitány:

Varga Mátyás

No comment.
Bocs, egy kicsit hosszú.

gokwest

CVZ Creative Commons License 2001.08.31 0 0 255
A SPORT1 fog meccseket közvetíteni, azt hogy mennyit nem tom , de ma már lesz közvetítés 15.30-kor!
Előzmény: kaposvari (254)
kaposvari Creative Commons License 2001.08.31 0 0 254
Nem tudja valaki, közvetít-e valamelyik TV adó (külföldi műholdas) a férfi kosárlabda EB-ről?
CVZ Creative Commons License 2001.08.30 0 0 253
Nem csak a csapat játéka "gázos" , hanem maga az edző tevékenysége is!Senki sem hozta a formáját (kivétel a Báder gyerek)de végülis nyertek!Ezt a rossz telejesítményt vajon most mire lehet fogni...?
Előzmény: big l (250)
kaposvari Creative Commons License 2001.08.30 0 0 252
Indítsd el a topicot, de ha akarod én itt is megtippelem neked a jövő évi bajnokot:-))
Előzmény: kwest (251)
kwest Creative Commons License 2001.08.30 0 0 251
Kinn voltam a román meccsen, nevetséges volt. Én a kapitány hibájának tudom be, hogy egy olyan csapat, amelyik ennél sokkal többet tud, sorozatosan ezt a játékot produkálja. Azt sem lehet mondani, hogy nem voltak eleget együtt, mert egész nyáron játszottak, teljesen feleslegesen, emiatt a klubcsapatok sehol sincsenek a felkészülésben (persze csak néhányról van szó). Úgy hallottam, hogy az elnökségi ülésen megszavaztak még egy edzőtábort. Ugyan már! Semmi esély a középdöntőn, amíg ennyire elképzelés nélkül játszunk, és persze nincs Gulyás. A tegnapi lelketlen teljesítmény után egy játékost (vajon kit?) meg el kellene zavarni a francba (bocs paksiak, ez nem a szokásos körmendi ellenszenv).

Esetleg még egy kérdés.
Akartam indítani egy topicot külön a férfi bajnokságnak (tippverseny meg minden más), de ahogy látom, ez sem pörög túlzottan. Szerintetek érdemes?

gokwest

Előzmény: big l (250)
big l Creative Commons License 2001.08.29 0 0 250
Nézi vki a magyar-Román meccset ???
Elég gáz a magyarok játéka ! Remélem yobb is lesz !

a topikot is fölkelett hozzam :-))

Jay-X Creative Commons License 2001.04.06 0 0 249
Mivel mi nyertük az alapszakaszt ezért mi kezdünk otthon... :)
Előzmény: Fishtax (247)
Fishtax Creative Commons License 2001.04.06 0 0 248
Zalánt itt sem szeretik túlzottan (nagyképűnek tartják), Czieglerről sincs túl jó vélemény (ezzel a magassággal sokkal, de sokkal több pontot kellene dobnia palánk alól, nem csak a lepattanókra mennie), ennek ellenére egymásra talált a csapat meg a szurkolók - én csak az újságban olvastam már, hogy állítólag nem is olyan rég még a paksiak is csak egy szolíd délutáni programnak tekintették a meccseket, végigkussolták, aztán hazamentek. Az utóbbi néhány találkozón azonban nagyon klafa kis hangulat volt, még Fészkesen is voltunk vagy másfélszázan.
Ne félj, okozunk majd csendet Körmenden is! :-)

Fishtax

Előzmény: Jay-X (239)
Fishtax Creative Commons License 2001.04.06 0 0 247
Jay-X, nem tudod, hogyan alakul a további menet mérkőzéseinek időpontja? Annyival tisztában vagyok, hogy a Paks-Alba és Körmend-Nyíregyh. párosok győztesei egymás ellen folytatják, de mikor? Feltételezve, remélve és bízva benne, hogy az Atom továbbrobog, nálatok meg ti nyertek, hogyan kell készülni? Ki lesz a "pályaválasztó", ki játszik otthon hétvégenként? Eddig meg tudtam oldani, hogy a hazai meccseket megnéztem, Fehérvárra is le tudok ugrani hétközben, de Körmend azért egy kicsit messze lenne... A Nyírségről nem is beszélve... :-)

Fishtax

Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 246
eegen de ti nem tudjátok megoldani hogy legyen EGY nagy tábor, és az menjen mindenhova, nehogymár a kislányoknak kelljen Körmendre jönniük, menjenek ők a kézire... :))))))
Előzmény: isz-akos (245)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 245
Látod ezért van az hogy Nektek velünk ellentétben kialakulhatott komoly szervezett szurkoloi csoport kosárban...
Nekünk meg oda kell figyelni korongra, kézilasztira, focira, kosárra többekközt...
És ezekközül a legnépszerutlenebb (mégis legeredményesebb) a kosár...
/no comment/
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 244
meg hát az önkormányzatnak csak max egy elsőoszt. csapatra van pénze...
Előzmény: isz-akos (242)
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 243
hát igen, de ha az emberek itt rákapnának..., de igazáből itt az embereket nem igazán érdekli a foci, jó mongyuk engem pl érdekel de itt a sport a kosárlabda...
Előzmény: isz-akos (242)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 242
nahh azért megye I és NBI között van egy árnyalatnyi különbség...ha más nem akkor 5-6000 néző:-)
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 241
nyugi mi megyei egybe nyomjuk a focit, de ha akarnék járhatnék, jártam is anno, eccer megnyertük az NBIII-at de pénzhiány miatt nem mentünk az akkor másodosztályba, azóta nem járok annyira megbántottak... :))))
Előzmény: isz-akos (240)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 240
Jahh mondjuk Körmend ennyivel szerencsésebb (vagy szerencsétlenebb) hogy nekik csak a kosárra kell öszpontositani szurkolás szempontjábol nálunk viszont nem ritka hogy egyidöben van Vidi és Albameccs...
legutobb például szombaton Pakson első meccs...
ugyanakkor Ujvárosba megyei focirangadó volt...de ez hetente igy van..
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 239
na ja, de ha már nem mi nyertük akkor el kell ismerni hogy ők voltak a jobbak, én komolyan szurkoltam nekik a kupadöntőn, ugy élveztem azt a kaposvári csendet, amit okoztak... :)))
DE a Zalán meg a Czigler attól még nem szimpatikus...

ÉS

HAJRÁ KÖRMEND!!!!

És nem itt kell szurkolni a csapatnak, hétvégén kell... :)))

Előzmény: isz-akos (238)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 238
látod ezzel én is igy vagyok ... inkább ök mint ti:-))

Csak furi hogy mig mi már 2 évvel ezelött a 4 közé jutásért a Pakssal játszottunk és ott is szinte baráti volt a hangulat addig ti hirtelen most hogy megnyerték a kupát kezditek el éltetni a Paksot...
Végülis mind1 csak ne felejtsetek el közben szurkolni saját csapatotoknak sem:-))
Lassan mindenki szurkol mindenkinek csak a sajátjainak nem...:)

Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 237
könnyebb, persze hogy könnyebb , már erre készülök egész héten hogy rekedtre fogom anyázni magam... :)))))) egyébként én nem mondtam hogy baráti a viszony(annyira biztos nem mint a szolnokiakkal), de inkább ők mint ti má ne is haragudj... :)
Előzmény: isz-akos (236)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 236
mind1 kár ezen vitatkozni...de dupla erövel mégis könnyebb az anyázás nem?:)
Amugy egész idáig semmiféle jo Paks-Körmend viszonyrol nem lehetett hallani, de most hogy megnyerte a Paks a kupát egyböl ilyet irogat pár körmendi hogy "végülis a Paks a körmend kistestvére és jo helyen van náluk a kupa...és hát az sem baj hogy tavaly a Szolnok lett a második mert hát az ö szinük is piros-fekete és különben is mi mindenkit szeretünk csak az agyonvásárolt sztárokkal megtuzdelt Albacompot nem szeretjuk merthák 3 évig ök voltak a legjobbak"
Amugy ha azt nézzuk ki hol mennyit játszott akkor fehérvári szempontbol barátaink :
Kapsovár (Gémes, Varga)
ZTE (Farkas)
Paks (Rajkó)
Szolnok (Lapov)
etc...
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 235
azt észrevettem, de te mondtad hogy a falcosok még elmennek... én erre utaltam, viszon te most arra gondolsz hogy mi csak azért birjuk a szolnokot mert szeretünk együtt "anyázni"?? hát egy kicsit akkor el vagy tévedve... :))
Előzmény: isz-akos (234)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 234
Alba-Falco barátság? Szerintem a két szurkolotábor között már majdhogynem családi a viszony:-))) 2 éve mikor a Falcoval játszottunk döntö akkor az utolso meccsen megtapsoltuk A SZOMBATHELYIeket ÉS A SZURKOLOKAT IS!!!
Ráadásul az ö amerikaijukat ("Vájli") a vállunkon ünnepeltük mert nagyon jo fej...
Azota el telt egy kis idö és manapság ujra megy oda-vissza a qrva anyázás fasszopozás
DE valami mégis emlékeztetett a multbol mert MK 4 közé jutásért Falcoval játszottunk és a Fehérvári "b közepesek" + a szombathelyi "b-sek" egyesült erövel szidták a Körmendet...

De ha már barátságnál tartunk nem tudom észrevetted - e hogy Fishtax PAKS fan igy esetleg egy Alba-Paks barátság alakulhatna ki...
Bevallom erre nagyobb esélyt látok mint egy Alba-Falco barátságra...
Mellesleg mi a paksiakkal sosem voltunk rossz viszonyban...
Amugy sajnos semmit nem jelent az hogy egy fehérvári jol megérti magát egy (szekszárdi)paksival...
De még mindig jobb mint 1-2 körmendivel anyázni!

Előzmény: Jay-X (233)
Jay-X Creative Commons License 2001.04.05 0 0 233
hujj, egy uj kapcsolat van születőben? alba+falco barátság?? jesszus... :)))

a paksiakkal nincs semmi baj, főleg a szurkolokkal, azt nézzétek el haogy a zalán meg a cigi laci nem szimpatikus... :) de ott a Fodor Cida, az érsek Pityu meg a Madison is volt nálunk , plusz a Fodor mester, szóval megvagyunk velük :)

és akkor is ha nektek nem jelent semmit:

éljen a Körmend-Olaj barátság!!( hétvégén közösen szurkolunk!)

Előzmény: isz-akos (232)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 232
A Falco még ugyahogy elmegy a másik kettő borzasztó...ráadásul egymásba szerelmesek az összes körmendi a szolnoknak szurkol a szolnokiak meg a körmendnek...(mondjuk össze kellett fogniuk nekik mert egy valami közös biztos volt (van) bennuk ez pedig az Albacomp iránt táplált gyülöletük...)
Nem tudom mi a véleményük a Paksrol de ha jol tévedek akkor a Paksi edzö egyik fia Körmenden játszik a másik Pakson...gondolom ez egyfajta kapocs lehet a két tábor (?) között is...
Jahh meg persze ne felejtsuk hogy
"testvériség szabadság
körmend olaj barátság" :-)
Remélem ( ha kivertek minket) akkor a kupa mellé megszerzitek a bajnoki aranyat is!
Fishtax Creative Commons License 2001.04.05 0 0 231
Én "csak" szeretem a kosárlabdát, elvarázsolnak a passzok, zsákolások, hárompontosok, de eredményekre nem emlékszem, nem tudom felsorolni a csapatok csereembereit évekre visszamenően...
Láthatóan az Alba szurkolói tényleg elfogytak, a néhány fiatalnak nem sikerült felrázni a csarnokot, de legalább ült néhány igen dekoratív drukker is közöttük! :-) Szimpatikus volt, hogy a végén nem anyáztak, sőt, Madison utolsó kosaránál még ők is tapsoltak (megjegyzem, szép is volt: Érsek (Rajkó?) saját palánk alatt labdát szerez, hosszan indítja a bal oldalon felfutó Davist, aki felviszi a labdát, majd az egy védővel a nyakán érkező Madison elé pattintja úgy, hogy az a túlfutó védő mögött a magasba emelkedik, Madison pedig behúzza a gyűrűbe - én az ilyenekért járok meccsre, bárki is csinálja meg! :-) ). Aztán csak nézték, ahogy a paksi tábor visszacsalogatta az öltözőből a kedvenceket - biztosan nosztalgiáztak... Nem tudom, milyen lehet egy körmendi, szolnoki, szombathelyi B-közép, velük biztosan nem lesz ennyire nyugodt a viszony.

Fishtax

Előzmény: isz-akos (230)
isz-akos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 230
sajnos a szurker témát nálunk 2 éve nagyon elqrta "valaki" A Vidi b-közép jo néhány tagja felajánlotta hogy kijár segiteni Albameccsekre is szurkolni de sok nagyképü fiatal (akik ott ülnek a vendég szektor mellett dobbal és mezzel...) szoval ok ezt elutasitották mondván tudnak ök is hangulatot csinálni...de most hogy nem megy a szekér ezek a fiatalemberek nem nagyon járnak ki a meccsre...
Megaztán sokan a városban nem is szeretik az Albacompot (de azért bajnokavatásokon mindig volt 3-4 ezer ember és jo volt a hangulat)
Most is nagyon égő volt látni hogy félig ures volt a csarnok...(bezzeg a régi szép idok amikor elöször lettunk bajnokok és a honvéd elleni uccso meccsre nem fértunk be akkor egy 5x5 méteres kivetiton nézte a csarnok elott a meccset még kb 800 ember...)
Amugy most jut eszembe hogy Nektek van miért visszavágni nekünk mert ha jol rémlik valamikor rajtatok keresztul jutottunk a legjobb 4 közé ...(?)
Fishtax Creative Commons License 2001.04.05 0 0 229
Kösssz a nevükben is, ugyanis én nem vagyok paksi, a szomszédvárat, Szekszárdot erősítem, de a kosárlabda ott is Atom: a női csapat (akik végre megrázták magukt, otthon egyenlítettek a Postás ellen!). Ha igazán élvezetes kosárlabdát akarok látni, akkor szoktam a hétvégeken átruccanni Paksra, most hogy megy a szekér, még Fehérvárra is elmentem - megérte! :-)

Ahogy a költő is mondja: lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér... fel a fejjel! :-) Azért vmi rendes szurkolótábort összeszedhetnétek! :-) Szekszárdon sincs, tudom, milyen érzés úgy drukkernek lenni, hogy nem üvölt veled még legalább 100 ember...

Fishtax

Előzmény: isz-akos (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!