Feribá, jól átvágtál, már mindenkinek elmondtam, hogy jön a Nunnery ellenünk játszani aztán kiderül, hogy nem is igaz. Ezért csúnyán kikaptok decemberben:-). A hétvégén fáradtan is aránylag biztos győzelem a Szeged ellen (jó csapatuk van, szerintem a nyolcba is beleférhetnek majd), szerdán pedig az első igazi itthoni erőpróba az almakompót ellen. Remélem Sterbenz akkor is valami szellemeset nyilatkozik az első hazai vereség kapcsán.
Fogynak a veretlen csapatok!!
A Szolnok megállította a remek Albacompot
Kosárlabda: A szolnoki Lapov (képünkön világos mezben) nagyszerű játéka nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy hazai sikerrel ért véget a hatodik forduló rangadója, a Mol-Albacomp ütközet. A Szolnok 74-61-re győzte le a szombatig százszázalékos fehérváriakat. A Szolnok megálljt parancsolt a fehérváriaknak
Mezőnybeli dobószázalék: 24/54 44%, ill. 22/57 39%. Büntetők dobószázaléka: 20/29 69%, ill. 13/25 52%. Lepattanók: 21, ill. 20. Legtöbb lepattanó: Lapov 8, ill. Williams 8. Legtöbb assziszt: Maljkovics 5, ill. Williams 6
Mihályi András
Szebbnél szebb kosarakkal kezdődött a rangadó, és mivel a mutatós találatok java részét a hazaiak jegyezték, gyorsan elhúzott a Mol. Mivel fehérvári részről egy időre elfogyott a munició Williams nyitó triplája után, tizennégy pontot dobtak zsinórban a szolnokiak. A bizonyítási vágytól majd szétfeszülő Vukicsevics volt az olajosok jó szériájának vezéralakja, aki kétszer is betalált a hárompontos vonal mögül, az egyik alkalommal ráadásul úgy, hogy közben szabálytalankodtak vele szemben.
Előbb egy időkéréssel, aztán egy kettős cserével próbált segíteni bajban lévő csapatán Sterbenz László, az Albacomp vezetőedzője, ám eleinte csupán annyit sikerült elérnie, hogy ne nőjjön tovább a különbség. Nagyon rosszul dobtak a vendégek, ám mivel hazai oldalon is egyre több volt a pontatlanság - és nem csak a célzásoknál, hanem sok más játékelemben is -, állandósulni látszott a tíz pont körüli távolság a két élgárda között.
Boros Zoltán hármasa vezette be a második tíz percet, ami felcsillantotta a reményt a mintegy harminc, Székesfehérvárról érkező szurkoló előtt: felzárkózhatnak kedvenceik. De csalatkozniuk kellett, az egykori albacompos Lapov kosarival ugyanis 7-0-ás szériát vágott ki a vendéglátó, amely a negyed derekán már tizennégy ponttal vezetett. Innentől kezdve, ahogy mondani szokták, a játék küzdő jellege domborodott ki. Látványos megoldást nem sokat, rosszat és személyi hibát viszont annál többet láthattunk, a színvonal bizony nem volt túl magas ebben az időszakban. Említésre méltó momentum alig akadt, talán csak az, hogy hosszú, többhetes kihagyás után újra pályára léphetett a sérüléséből felépült Báder Márton, a magyar férfikosárlabda egyik legnagyobb ígérete. Az első dobása ugyan homályra" sikeredett, nem sokkal később viszont egy triplával bizonyította: kezd formába lendülni.
Nagyon belelendült Ognjen Vukicsevics is, akit egyre több kritika ért az utóbbi időben a szolnoki szurkolók részéről. A pontokkal mindeddig adós jugoszláv bedobó bevágta harmadik és negyedik hárompontosát is a harmadik negyed elején, és mivel közben Orosz is betalált kintről - nem tévedés, a nem éppen vajkezéről" ismert center triplát hintett -, egyre tekintélyesebbé vált a Mol előnye. A nagyszer?en védekező hazaiak szorításában alig tudott pontot dobni a meglehetősen gyengén játszó Albacomp, így esélyük sem volt Boroséknak a rangadónak titulált találkozó szorossá tételére. A befejező tíz perc elején már húsz ponttal vezetett a Szolnok, így aztán a hátralévő időben csak a hazaiak diadalának különbsége lehetett kérdéses. Mivel Maljkovicsék túl sokat könnyelm?sködtek a hajrában, a kék-fehéreknek sikerült emészthetővé kozmetikázniuk a vereségüket, de ez nyilvánvalóan kevéssé vigasztalja őket makulátlanságuk elveszítése után.
Mestermérleg
Goran Miljkovics: - Védekezésben nagyon jól játszottunk. Gratulálok játékosaimnak a jó teljesítményhez és a győzelemhez, egyúttal szeretném megköszönni szurkolóink segítségét, amely erőt adott a nehéz pillanatokban.
Sterbenz László: - Vaktölténnyel lőni egy háborúban megbocsáthatatlan hiba.
Group F:
BC Khimki Moscow (RUS)
Büyük Kolej SK Ankara (TUR)
BK Opava (CZE)
Atomerömü SE Paks (HUN)
Group H:
Klima-Vill KK Kaposvár (HUN)
Avtodor Saratov (RUS)
Geoplin Slovan Ljubljana (SLO)
UKJ Süba St. Pölten (AUT)
A Paks továbbjutás esetén az E-csoportból (Maccabi Ironi Ramat Gan (ISR), AEL Limassol (CYP), Lokomotiv Mineralnye Vody (RUS), PAOK BC SA Thessaloniki (GRE)), a Kaposvár továbbjutás esetén a G-csoportból (Pivovarna Lasko (SLO), Mlekarna Kunin Novy Jicin (CZE), Prokom Trefl Sopot (POL), EURAS Ekaterinburg (RUS)) kap ellenfelet a keresztbejátszás szabályai szerint.
A csoportbeosztás (F,H) azt is jelenti, hogy a két magyar csapat a legjobb nyolc között találkozhat egymással, ha az egyik csoportelsőként a másik pedig csoportmásodikként jut tovább és a nyolcaddöntőt is abszolválják, ha ugyanolyan helyezést elérve jutnak tovább a csoportjukból, akkor csak a döntőben kerülhetnének össze. Nem is lenne rossz!
Az ASE egy moszkvai, egy ankarai és egy cseh csapatot kapott. A neveket sajnos nem tudom, de úgy tűnik a ruszkikkal kezdünk itthon.
A Kaposvár a St. Pölten-nel, a Saratov-val (Lukminas ASE előtti klubja. Verhető), és a Pivovarna Lasko-val (Hi Nunnery!) fog küzdeni a továbbjutásért.
Azt mondom mindkettőnek tovább kell jutnia. Nem mondom örültem volna, ha megkapjuk a Chalon sur Saone-t és találkozhatunk régi dagadt kedvencünkkel, de mindegy majd a 16 között.
Jó, persze, meccs után voltam, egy kicsit elragadtattam magam, igazából nem akartam ennyire kiélezni a dolgot, inkább a saját nevelésen kellett volna lennie a hangsúlynak.
Igazad van, csak játékosokat lehet venni, csapatot nem, de talán könnyebb úgy csapatot építeni, hogy megvan a lehetőség a legjobb játékosok megszerzésére. A csapatépítés relatív dolog, egy erősebb kerettel rendelkező csapat azért képes úgy is bajnokságot nyerni, hogy nem "áll össze" igazán.
Szeretettel gratulálok a KÖRMEND diadalához! Nagyon tetszett a meccs! Már jóideje szeretem a KÖRMENDET:elsősorban,mert csináltak csapatot és nem vettek,meg a szurkolók ott a legklasszabbak!!!
Én fradista vagyok és amelyik népszerű sportban nincs szakosztályunk kiválasztok magamnak kedves csapatot...HAJRÁ KÖRMEND!!!
Üdv mindenkinek,VICTORY
Gratulálok a győzelmetekhez, bár azt el kell mondani, hogy ez a Falco valami bűn gyenge volt. A Körmend a második félidőben csak félgőzzel játszott, de ez is elég volt a KO-hoz. Nagyon sok pont bennragadt a játékosaitokban, különösen Toroman-ben.
Szerintem ez a Falco sokkal gyengébb, mint a múlt évi. Dzunics hiányát Stephens nem pótolhatja.
A Körmend biztos, hogy odahaza nem sok meccset fog elveszteni. Komolyan mondom jobban félek a körmendi túrától, mint a kaposváritól. Ha 5 tripladobóból 4 elkapja a fonalat az ellen nagyon nehéz védekezni. Mindegy 7-én meglátjuk.
Nem tudom kikre céloztál K***va jó kezdetű mondatoddal (de van egy tippem), azért hadd áruljam el neked, hogy csapatot nem lehet venni, legfeljebb játékosokat, a csapatot formálni, kialakítani kell, ami általában a mindenkori bajnokcsapatnak megy a legjobban.
Nov. 10-én gyertek!
Hajrá Kaposvár
Hát, nagyon jó lenne azt mondani, hogy ez az igazi Körmend. de mindegy, most lehet: EZ AZ IGAZI KÖRMEND!!!! (de tényleg jó lenne). Ma bemutattuk, hogy miért nem lefutott az az első két hely.
K**va jó dolog csapatot venni, de csinálni még jobb.
Köszi, Feribá,
remélem előbb nem találkozunk, nagy szemétség lenne a Fiba részéről ha a két magyar csapatot egy csoportba tenné. Bár nektek rosszabb lenne:-)
December 1-én természetesen megyünk a számunkra oly kedves csarnokba, szép emlékek fűznek hozzá.
Üdv
Hajrá BAJNOKCSAPAT!!!
MKS Pruszków-Klíma Vill Kaposvár 98-93 (17-26, 29-22, 34-19, 18-26)
Legjobb dobóink:
Ivkovics 25
Allison 18/3
Simon 13/6
Dzunics 13/3
Jöhetnek a csoportmeccsek,
Sztojan a király!
Még egy-két év stabil nemzetközi szereplés, növekvő szurkolótábor és aztán a leendő saját honlapotokon vagy legalább a Somogyi Hírlapnál lesz online közvetítés az idegenbeli meccsekről. Remélem!
Te honnan tájékozódsz?
Próbáltam valami hírforrás után nézni, ahol meg lehet valamit tudni a pruszkówi meccsről, de a lengyel csapathoz kapcsolható egyik nem hivatalos lapon még ugyan van eheti információ (bár a kaposvári meccsről teljes a csend), de a másikon nyáron megállt az idő, a www.basket.pl-on meg kb. két hete.
Már attól féltem, hogy nem marad más, mint a FIBA-honlap valamikor az éjjel folyamán, meg a holnapi Sport.
Nem tudom, hogy a Kaposvár továbbjut-e. Ha egy pillanatra kiengednek kiegynlíthetnek a lendzsik. De az biztos, hogy szép eredmény lenne, ha továbbmennének.
Nekünk a horvát csapat nem volt igazi ellenfél, de ezt tudta mindenki előre. Az igazi meccsek csak a csoportba kezdődnek majd.
Gratulálok az Atomnak a táblára kerüléshez. Remélem, a Kaposvár is követi, és abban is bízom, hogy területileg irányított sorsolás ide vagy oda, nem kerülnek össze a csoportküzdelmek során. Így talán több esélyük van, hogy mindketten továbbjussanak a nyolcaddöntőbe.