Hali! Van két Sony NP-F330 akksim. Ezeket használtam évekig a TRV13E kamerámhoz. Most be kellene újítani egy miniDV-t.
Jók lennének ezek az akksik a mostani Sony miniDV-khez?
Tudjátok-e ajánlani a Canon mv600i-t? Most elég kedvező áron van a MM-ben.
1. Talán kevesebb adó van rajta
2. Több a vásárló (amíg egy típusból nálunk eladnak 1000 darabot az országban, addig ott 1 milliót.
3. Jólét van, van pénz "luxuscikkekre".
4. Vám.
azt el tudja nekem valaki magyarázni, hogy ugyanaz a Sony vagy Canon kamera miért majd feleannyi az USA-ban, mint nálunk??? esküszöm, nem értem.
Akkor már inkább behozatok egyet, mint hogy itthon fizessek kétszerannyit.
Egyébként ilyen célra meg lehet próbálni őket is: internetvilag.hu - nekem egy routert hoztak haza pár hónapja, és teljesen rendben volt (az is feleannyi volt kint, mint itthon)
Kamera vásárlás elött állok, a GS120 a számomra legszimpatikusabb, viszont van egy fontos kételyem. Otthon 16/9-es TV-m van - kérdés, hogy a kamerával CINEMA üzemmódban felvett ilyen képarányú képet a TV automatikusan széthúzza-e (tehát anamorf a felvétel) vagy a a TV-n alul és felül fekete csíkokat látok majd (letterbox kép). Sajnos ez számomra az interneten talált tesztből nem derült ki egyértelműen.
Olvasgattam a JVC magyar oldalát és a JVC doktor rovatban érdekes dologra bukkantam:
Valóban így van: a PAL-szabvány szerinti képfelbontás 720x576-os, a kameráknál is ez a norma érvényesül, azonban a névleges 576 sorral szemben az 520 vízszintes sor a tényleges felbontást jelenti a két érték közötti különbség 56 sor, amely a képfeldolgozási veszteség. (Analóg rendszereknél ez a veszteség még nagyobb, legjobb példa a PAL/SECAM analóg videójel-átvitel, ahol a 625 soros névleges értékből csak 420 sort lát az egyszerű szines tv-képen.)
A JVC kamerák 520-as sorfelbontását nem a 720-as értékhez kellene viszonyítani?
Ha tudnátok adni néhány tippet nagyon megköszönném. Szóval kamera vásárlás előtt állok és 2 típust néztem ki az egyik Panasonic NV-GS11 (vagy 15) illetve JVC GR-DX28.
Ha valakinek van valami jó tanácsa ezekkel kapcsolatban vagy tud valami hasonló kategóriát ajánlani azt szívesen veszem.
Van egy Sony DCR-TRV 265E D8 kamerám.
Csináltam fotókat a szalagra ,de nem tudom sehogysem lementeni a pc-re. A hozzá adott szoftwerrel sem. Lehet,hogy rosszul csinálok valamit?? A videot magát letudom menteni kiírni dvd-re ,cd-re ,csak a fotókat nem.
Köszi! Addig próbáltam mindent, míg WEB kamerakánt működött. Video Studio-nál is bejött, de csak ahogy írod 160*120! Holnap kénytelen leszek venni egy illesztőkártyát.
Nincs telepítve az alaplapod USB vezérlőjéhez driver. Ezt az alaplapodhoz kapott CD-n találod.
Azt ugye tudod hogy az USB kábelt csak a fényképek és rossz minőségű videó átviteléhez használhatod? (160*120 pixel WEB kamerához)
Az Ulead Videostudio DV anyag (720*576*25p) vágására való. Ehhez venned kell egy FireWire illesztőkártyát, kábellel. (ha nincs az alaplapodon/hangkártyádon)
Meg is vettem, nem bírtam tovább várni. Igazság az, hogy már kb. két hete nézem, tesztet olvastam róla a www.camcorderinfo.com honlapon, kerestem a depo-n, kézbe vettem a MM-ban.
Szerintem nagyon szuper kis készülék. A Hi8 nagysága után nekem is furcsa volt, de könnyű megszokni. A képe nekem nagyon szép, a kezelése sem bonyolult.
Azért ha szerdán meg lesz az utángyártott akkud, - tényleg milyen gyártmány? - akkor a próbákat követően írd meg légy szíves a véleményedet, mert ha bejön, akkor lehet, hogy ez ügyben a segítségedet kérem. Addig is firewire kártya és kábel, mivel a filmeket - csak úgy mint eddig - DVD-re írom ki.
Vettem egy samsung VP D24i kamerát.
Az USB porton nem működik, se kazettárol, se WEB kameraként nem működik. Memoria kártyáról megy itt felismeri háttér tárolóként.
Az eszközkezekőben az egyéb eszközök, USB vezérlő
? ! található. Sajna a VideóStudió így semmit sem tölt le, nem ismeri. DVC 5.0 driver-t telepítem, de semmi változás. XP-t használok.
Ebben kérek segítséget!
Köszi!
minden profi kamerán pl BETA Sp Digit Beta DVCam is igy van a fehéregyensuly manuális állitása hogy fehér/fekete lapra vagy ...felületre..... ez teljesen normális az a "manual wb"
A hagyományos manuális beállítás valóban nincs, pedig a gyártónak az lenne az egyszerübb. Helyette van a fekete ill. fehér papírlapos módszer. A hagyományos kézzel állítás az lcd monitoron nézve ritkán hoz jó eredményt, ezért egyre több gyártó ezt a manuálist választja.