Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 551
Igencsak egyezik a véleményünk. Amiben eltér az egyedül az, hogy én a magyar (férfi) kosárlabda fő problémáját az MKOSZ rugalmatlanságában és vezetésre való alkalmatlanságában látom. Egyetértek a Falco vezetésével is. A szövetség a nyáron az alapozás kellős közepén hívta be a legjobbakat most pedig mereven elzárkózik egy meccshalasztástól. Nekünk jövő szombaton presztizscsatánk van a Kaposvárral. Könnyen elképzelhető, hogy szombaton és szerdán négy játékosunk is pályára lép (három biztos). Mindössze annyit kértünk a szövetségtől, hogy a meccset tegyék át vasárnapra (legalább egy nappal többet pihenjenek a fiúk). A válasz nem. Könyörgöm kit zavart volna az egy nap csúszás. Ráadásul helyt szeretnénk állni a Koracsban is és az idegenbeli meccsek nem a szomszédban vannak. Lassan közös edzést sem lehet tartani és ne jöjjön senki azzal, hogy az NBA-ben 3, 4 meccseket is játszanak hetente, mert nekik ehhez megvan a szükséges játékoskeretük. Nálunk sok csapatban 5-6 hadrafogható embernél nincs több.

A meccsről:

Sokakkal ellentétben én csalódott vagyok. Nem a játék miatt, hanem azért, mert nem nyertünk. Marha kevés hiányzott...A végén egy kicsit jobban kellett volna koncentrálni, de nem ez volt a fő probléma. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a játékvezetők kínosan ügyeltek arra, hogy ne születhessen meglepetés. 35 percig viszonylag korrekten fújtak, de mikor látták, hogy meleg lehet a dolog rögtön akcióba léptek. Érdemes visszanézni Sitku 5. hibáját. Ha mozgott is elzárás közben, akkor azt hátra a védőjátékossal ellenkező irányba tette, ez pedig NEM SZABÁLYTALAN. Csak a történeti hűség kedvéért az egész meccsen betliző Ernő ekkor kapta el a fonalat (zsákolás, tripla és az a gyönyörű íves Palmer feje fölött) és aktív részese volt annak, hogy végén is tudtuk követni az akkor már magas sebességi fokozatba kapcsolt francia válogatottat. Ám ez csak egy volt a végjáték téves bírói közreműködései közül. Természetesen büszke vagyok minden játékosra aki tegnap pályára lépett, mert nem adták fel egy pillanatig sem. Szép volt!

Egyéni teljesítmények:

Kálmán Lacika: Azt hiszem nem kell kommentálnom. Tarthatatlan volt és meg tudta mindazt csinálni amit a bajnokságban szokott. A végén a labdaeladásért kár.
Németh Isti: A NS-al ellentétben én nem emelném ki, mert sokkal többet vártam tőle. Az egy dolog, hogy nem mentek be a kinti dobásai, de hiányoztak a tipikus Istis betörések. Egyébként észrevettem, hogy komolyabb (nemzetközi) tétmeccsen nem nagyon megy neki a játék (Cáfoljatok meg!) és szerintem ennek az az oka, hogy túl kevés ilyen meccsen volt eddig pályán. Kálmán és Mészáros már az EB-n és előtte a selejtezőkön pályára léptek + több kupameccsen. Ez kellene Istinek is és ezért probléma, hogy a Körmend elzárkózik a kupaszerepléstől. Remélem szombaton javít.
Mészáros Zacsi: Kábé azt hozta amit az idei bajnokikon szokott. Stabil megbízható játék pontos távoli dobásokkal. Kicsit többet mozoghatott volna labda nélkül, de elég furcsa volt neki ez a 2-3-as poszt (mint ahogy Istinek is). Betörései és az ezekből való leosztások jók voltak, de többször kellett volna próbálkoznia. Amiben nagyon jó volt az a védekezés (ebben mondjuk mindig jó). Stephane Risacher-t (Gulyás egykori csapattársa) 10 alatt tartani nagy teljesítmény. Nagyon erőszakosan és jól tartotta kívül a 12 cm-rel magasabb játékost.
Báder Marci: Végtelenül tetszett amit csinált. A pontjai mellett a lepattanózásban is oroszlánrészt vállalt. Nem is nagyon lehet hibát felróni neki. Nagy ígéret és tudásban Dávid utódja lehet. Azzal nem értek egyet, hogy nem játszott volna, ha Czigler ott van, mert egy épeszű edző (Varga mondjuk nem ilyen), ha látja Sitku gyengeségét azonnal cserél.
Sitku Ernő: Már írtam, hogy az elején nagyon gyenge volt. A végén volt egy jó periódusa, de sajnos kifújták. Védekezésben számomra kritikán alulit nyújtott, de nem is volt könnyű dolga, mert centereket kellett fognia és ő ugye még 4-nek sem elég súlyos.
Simon Balázs: Sajnos ehhez a szinvonalhoz ő fizikálisan nagyon kevés. Szinte lepattant az emberekről egy-egy elzárásnál, de hajtott, küzdött és a triplája élményszámba ment.
Gémes Lecsó: Remek kiegészítő ember volt. Fontos kosarai mellett viszonylag jól is fogta az emberét (mondjuk nagyon szedte a hibákat). A bokszos srác feje biztos nem fog az idei télen fázni...

A leggyengébb láncszem meglátásom szerint Varga volt. Nem a cseréi voltak rosszak, hanem egész meccsen nem fedeztem fel a támadójátékban improvizáción és 2-2-n kívül semmit.

Az bebizonyosodott, hogy a legkisebb probléma a játékosok tudásával és különösen a lelkesedésével van. Szedje össze magát az MKOSZ! Csalogassa vissza a nagyágyúkat, szerződtessen egy rendes edzőt (Zsoldos szabad!) és a klubokkal karöltve dolgozzon ki felkészülési programot, mert a magyar válogatott (mondjuk: Gulyás, Dávid, Czigler, Sitku, Báder, Kámán, Trummer, Pankár, Németh, Kálmán, Mészáros, Simon) tudás alapján állítom, hogy Európa 10 legjobb gárdája között van.

Elnézést, hogy nagyon-nagyon hosszú voltam, de nem mindenhol van SPORT1.

Üdv.
Feribá04

Hajrá MAGYAROK!

Mindenki Tiszaújvárosba!

és azért:

Hajrá ASE!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (546)
andrej11 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 549
Teljesen egyetértek. Ha a falco megcsinálja amivel fenyegetőzik, az felháborító lesz.
De annyit azért jegyezzünk meg, hogy nincs Magyarországon a kosárlabda bajnokságnál rosszabbul megszervezett pontvadászat. Ez a szövetség és az egész kiírás botrány.
De ez nem menti a falcot és mást sem.
Előzmény: Törölt nick (547)
kaposvari Creative Commons License 2001.11.22 0 0 548
Először is, szép volt fiúk, lányok. Másodszor igaza van a felháborodóknak, szemét dolog a válogatott érdekeit csorbítani, bajnoki azaz anyagi érdekek miatt. A paksiaknál biztos, hogy felépül a két nagybeteg, a szombathelyiek ha nem engedik el a két játékost, akkor ők is nagyon mocskos dolgot csinálnak. Dávidékról már leírtam a véleményem. Rátgéber meg mit képzel, hogy nem utazik el a válogatott EB -selejtezőjére??? Mi ez az egész?
A lengyelek ellen nagyon fontos meccset játszanak a fiúk szerdán, győzni kell!!!
VIOLA_ Creative Commons License 2001.11.21 0 0 545
Sport1 mindkettőt.
Előzmény: Fishtax (544)
Fishtax Creative Commons License 2001.11.21 0 0 544
Melyik tv közvetítette a meccset (férfit, a nőin kint voltam, vélemény a vonatkozó topikban)???

fish

Előzmény: VIOLA_ (542)
belfera Creative Commons License 2001.11.21 0 0 543
Én is gratulálok a fiúknak, remek meccset játszottak az olimpiai ezüstérmes franciákkal. Ha nincs az néhány buta eladott labda, a bírók által biztosított hazai pálya, és Isti is jobban dobja a hármasokat (1/10, ha jól számoltam), akkor akár nagyobb meglepetés is születhetett volna. Kálmán (20 pont felett) és Báder (kb. 15 pont, 10 lepattanó)kiemelkedőt nyújtott. Örülök, hogy Czigler otthon maradt, hiszen tuti, hogy Báder helyén játszott volna, és vele támadásban biztosan gyengébbek lettünk volna. Remélem Marci Fehérváron is sok lehetőséget kap majd, hiszen semmivel sem jobb nála Sanni, vagy Góbi.
Kár, hogy Matyi bácsi nem próbálta ki Pankárt Isti helyén, talán neki elsült volna a keze.

Csak így tovább, válogatott!
Hajrá Magyarok!

VIOLA_ Creative Commons License 2001.11.21 0 0 542
Bravó, fiúk!!! Példát mutattatok alázatból és küzdeni tudásból.
Az első negyed után bevallom, nem gondoltam volna, hogy a meccs végéig tartani tudják ezt a kiegyensúlyozott formát. Alighanem hirtelen abbamaradt volna a népünnep tényleg csak pár plusz kivédekezett támadás vagy jó befejezés után... A Dávid és - főleg - a Gulyás Robi innentől erősen gondolkodjon el magán, tőlük az a minimum, hogy a szövkaptól elnézést kérnek, és felajánlják, hogy amennyiben úgy döntene Varga úr, szerepelnének ebben a ma látottak alapján sokra hivatott csapatban. /Akár állva jó dolgukban az ezzel járó költségeket./
A lányok erejét pedig mutatja, hogy rossz játékkal is eredményesen kezdtek.
bölcs27 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 541
Magyarország - Finnország 76-55

GRATULA A LÁNYOKNAK IS!!!

(Igaz, a félidő 30-30 volt és gyenge volt a játék...)

NB2 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 540
Franciaország-Magyarország 81-73

FANTASZTIKUSAK VOLTATOK SRÁCOK!!! Ha ez a meccs nem Franciaországban van....
A hülye békazabálók azt hitték sima lesz de nem. Végig ott lihegtünk rajtunk. 77-73 volt a vége előtt 20 másodperccel. Itthon leverhetőek +8-cal.
Mégegyszer SZÉP VOLT FIÚK!!!

belfera Creative Commons License 2001.11.21 0 0 539
Mit szóltok Zsoldos menesztéséhez? Én nem egészen értem, hiszen ettől a csapattól, főleg 2 megmaradt légióssal, nem igazán várható több.
Kíváncsian várom a ma esti meccset, remélem a fiúk leverik a franciákat. :-))
Feribá04 Creative Commons License 2001.11.20 0 0 538
Szóval holnap se Gulyás, se Dávid, se Trummer, se Czigler, se Fodor nem játszik. Nem lesz semmi. Szerintem lassan ott tartunk, hogy vissza kellene hívni centernek az öreg Morgent meg Berkics Lacit. Ti milyen kezdőötöst szerepeltetnétek?

Németh
Kálmán vagy Mészáros
Pankár (Jesszus!)
Sitku
Báder (Vállalja a játékot egyáltalán?)

Borzasztó! Ezt a kezdőt a Szolnok vagy a Kaposvár simán leverné. Ennek ellenére tapadok a SPORT1-re és tegye ezt mindenki!

Hajrá MAGYAROK! Szombaton mindenki Tiszaújvárosba!

bz_ Creative Commons License 2001.11.16 0 0 537
Először is gratula az Atomnak és a Kaposvárnak (ábécésorrendben) a kupameccsekhez.

Nov. 28-án Pécsett 18.00-kor Magyarország-Szlovénia női meccs, utána ugyanott 20.30-kor Magyarország-Lengyelország férfi meccs. Aki jön - remélem minél többen -, így készüljön ;-)

Egyébként a lettek elleni tiszaújvárosi meccs a MKOSz-honlapon 18.00-ra van kiírva.

Hajrá magyarok!

Előzmény: kaposvari (536)
kaposvari Creative Commons License 2001.11.16 0 0 536
Ja, agyon vannak reklámozva a meccsek.
Ha Tiszaújvárosba nem is, Pécsre lehet, hogy lemegyek buzdítani.
Kösz az infót.
Előzmény: Feribá04 (534)
kaposvari Creative Commons License 2001.11.16 0 0 535
Ja, agyon vannak reklámozva a meccsek.
Ha Tiszaújvárosba nem is, Pécsre lehet, hogy lemegyek buzdítani.
Előzmény: Feribá04 (534)
Feribá04 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 534
Kedves Kaposvári szurkolótársam!

Remélem azért érdekelnek a helyszínek, mert buzdítani szeretnéd a fiúkat. Szóval:

Nov. 24. Tiszaújváros Magyarország - Lettország
Nov. 28. Pécs Magyarország - Lengyeloszág

A kezdési időpontokat sajnos nem tudom. Egyébként valszeg tudatlan vagyok, de sehol nem láttam hirdetni ezeket a meccseket. Én is úgy kaptam meg egy ismerőstől, aki az ASE ügyvezető igazgatójától szerezte. A szövetségnek rettenetesen fontos lehet a kijutás és ezért ölnek ennyi energiát a meccsek propagálásába. Hajrá MKOSZ!

Üdv.
Feribá04

és Hajrá MAGYAROK!

Előzmény: kaposvari (533)
kaposvari Creative Commons License 2001.11.16 0 0 533
Igen, sajnos valószínűsíthető egy-két pofon, pl. mindjárt a nyitómeccsen Franciaországban, de azért előre ne temessük a fiúkat. Szvsz a szöv. kapitányunk talán a leggyengébb láncszem a keretben, ezt az eddigi meccseink taktikájára alapozom. Azért a jelenlegi csapat sem olyan gyenge. Itt lenne az én kezdőcsapatom: Kálmán, Németh, Pankár, Sitku, Czigler.
Valaki aki tudja, írja be a selejtezők pontos helyszíneit plíz.
Előzmény: Törölt nick (532)
Feribá04 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 531
Az OK, hogy Gulyás nem az ASE-ból lett Európa válogatott (nem is lehetett, hisz azt a keretet az EB játékosaiból állították össze), de azért kis klubunknak is volt némi köze hozzá, hogy odáig eljutott. Mire gondolok?

ASE - Estudiantes Madrid
ASE - AEK Athen
ASE - Partizan Beograd
ASE - Pamesa Valencia

Ezeken a meccseken figyeltek először fel rá.

Üdv.
Feribá04

Hajrá ASE!

Előzmény: belfera (530)
belfera Creative Commons License 2001.11.16 0 0 530
Egy kis adalék a profizmus témához:

Idén néhány jugoszláv játékos (Varda, Radmanovics, Rebracsa- nem rossz nevek) kiszerződött az NBA-be, ennek ellenére Pesics kapitány nem hívogatta őket, hogy "Mi újság, gyerekek? Hogy megy az angol? Milyen az amcsi kaja?", viszont - mivel nem jelentek meg az edzőtáborban - szó nélkül kihagyta őket a - néhány héttel később EB-t nyerő - jugó válogatottból.

Abban igazad van, hogy "a kapitány feladata, hogy a legjobb csapatot hozza össze". Csakhogy nem mindig a legjobb játékosok alkotják a legjobb csapatot. Az ugyanis nem tud "meghalni" a pályán a sikerért, aki állandóan attól remeg, hogy véletlenül megsérül. Arra jó a válogatott, hogy felfigyeljenek rám külföldön (Robika nem ASE-ból, hanem a válogatottból lett Európa válogatott), utána viszont már túl veszélyes, nomeg pénz sem jár érte.

Előzmény: kosarfan (529)
kosarfan Creative Commons License 2001.11.15 0 0 529
Wendriner úr!

Tévedsz! A kapitány feladata, hogy a legjobb csapatot hozza össze, ő ezért kapja a fizetését.
Tehát nem minden nap, hanem akár óránként is fel kellet volna hívnia Dávidot.
Ezt hívják úgy, hogy profizmus, és ez az ami nálunk hiányzik. Sajnos.

Előzmény: wendriner úr (528)
wendriner úr Creative Commons License 2001.11.15 0 0 528
En egyetertek azzal, hogy Davidnak ha meggondolta volna magat, fel kellett volna hivnia a szovetsegi kapitanyt. megsem jo dolog az, ha a kapitany konyorog: Kornelkam (Lacikam), legyszives gyere veluk kosarazni! inkabb David a sertodott primadonna, mint Varga. en sem hivtam volna fel naponta sem ot, sem a Gulyast. ha nem ertek es dicsoseg nekik a valogatottban jatszani, akkor le kell vonni a konzekvenciat es nem keseregni. szar urugy ez a telefonalgatosdi.
Előzmény: Gábor2 (526)
kwest Creative Commons License 2001.11.15 0 0 527
Üdv Gábor,

Éppen az előbb "találkoztunk" egy másik fórumon.

Tökéletesen igazad van, egy valamirevaló edző normálisabban tudná kezelni ezeket az ügyeket (főleg Gulyásra gondolok, mivel a másik esetben kb. 95%-ban Dávidot tartom hibásnak).

ittiskwest

Előzmény: Gábor2 (526)
Gábor2 Creative Commons License 2001.11.15 0 0 526
Feribá!
Fehérvári létemre nekem sem volt szimpi Kornél szon húzása, amikor lemondta a válogatottságot. Sokan vannak így vele Fehérváron még rajtam kivül is. Azonban valamilyen szinten érthető volt, mert bármilyen kis probléma meggátolhatta volna NBA-s pályafutását. Lehet ezért szidni, de azért megérthető az állaspontja, és szerintem megbocsáthatók az ambíciói. Gulyás Európában játszik viszonylag fix szerződéssel. Az eset talán így súlyosabb nála. De ez szubjektív, mert nem tudok párttatlan lenni.

Viszont a kapitányt nehezen tudom megérteni. Eddig sírt, hogy jöjjön haza Dávid, majd amikor itt van akkor eljátssza a sértődött primadonnát. Simán lett volna még lehetősége benevezni, tehát hiba volt tőle az alkalmat kihagyni. hogy ezek után ilyen amatör kapitánnyal nem tudnak a profi ambiózus játékosok szót érteni, az nem csoda. De ennek ellenére meggyőződésem, ha most hívnák Dávidot, azért meggondolná magát. A válogatottnak egy profi edzőre van szüksége.

Hajrá magyar kkosárlabda!!!
Hajrá Albacomp!!!!!!!!!!!

(Gábor2= Gábor más fórumokon)

Előzmény: Feribá04 (524)
Fishtax Creative Commons License 2001.11.15 0 0 525
A paksi meccs, egy kicsit részletesebben, mint az NS-ben (az oldal alján).

fish

Előzmény: belfera (516)
Feribá04 Creative Commons License 2001.11.15 0 0 524
Nekem sem tetszik Kornélka legújabb húzása, de el kell ismerni, hogy nagyon nem válogathatunk a magas emberek között.

Paksiként sajnos azt mondanom, hogy ebben az ügyben Gulyásnak nagyobb a sara. Nem kellene túl sokat sírnia. Ha profi játékos, akkor játszon. Egyébként hülye, hogy pont a franciák ellen nem akar pályára lépni, mert növelhetné kinti értékét. Szerintem Kornélkának is azért támadt fel hirtelen a nemzeti öntudata, mert közben ő is Strassbourg-ba szerződött. Szégyen, hogy a két legjobb magyar kosaras egyfolytában csak nyafog.

Azért:
Hajrá MAGYAROK!

Előzmény: kwest (523)
kwest Creative Commons License 2001.11.15 0 0 523
Igazad van, bár Dávidot a történtek után most nem szívesen nézegetném a válogatottban.
Gulyás ügye is meglepett, bár nekem nem egyértelmű, hogy kié itt a felelősség.
Rudi mindenképpen kell, mert az idén (Kaposvár kivételével) fantasztikusat produkált, és ugye az a hármas poszt...
Varga szerintem sem alkalmas kapitánynak, de ebben is egyetértek; Zsoldos jó választás lett volna.

Hát, ez így elég nehéz lesz.

Hajrá Magyarok!!!

Előzmény: Feribá04 (521)
Jay-X Creative Commons License 2001.11.15 0 0 522
csatlakozom szintén...

Hajrá KÖRMEND!!!

Feribá04 Creative Commons License 2001.11.15 0 0 521
A magyar válogatottnak négy emberre lenne szüksége, hogy legyen esély a kijutásra:
-Gulyás
-Dávid
-Trummer
-és egy edző (mondjuk Zsoldos).

Ne legyen igazam, de azt hiszem így nagyon be fogunk égni.

Azért:

Hajrá MAGYAROK!

Előzmény: Törölt nick (520)
kaposvari Creative Commons License 2001.11.15 0 0 519
Langyos meccsen hoztuk a kötelezőt (nem túl acélos az osztrák gárda),csak a 4. negyedben játszott úgy a csapat ahogy igazán tud. A köv. ljubljanai meccs húzósabb lesz, ha jól hallottam nyertek tegnap Szaratovban is.
Gratula a Paksnak és a GYSEV-nek is persze.
Néztétek a válogatott keretet? Mit tippeltek?
Dávid is elmehet a búsba ezzel a hozzáállással.

kwest, szerintem is lépjünk túl az egész témán.

kwest Creative Commons License 2001.11.14 0 0 518
Ha folytatnám a reklámtábla-ügyet, akkor az már szőrszálhasogatás lenne. Való igaz, a kitámasztás után is "mozogtak" (az első sorban voltam), de hát elég szűkös volt ott...

Na, mindegy, hülyeség ezen vitatkozni.

gokwest

Előzmény: kaposvari (510)
kwest Creative Commons License 2001.11.14 0 0 517
Csatlakozom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!