Szerintem ez legalább kettős szenzáció. Egyrészt ahogy Rebecca elszúrta, azt nézni is fájdalmas volt. A másik, hogy ki lett a világbajnok. Az is meglepetés lett volna, ha Soni végigbírja, és Higl bejön másodiknak. Az ő nevét a bemutatást követően akkor mondták ki először, amikor célba ért.
Eddig ma van egy 17. és egy 9. helyünk, plusz egy szétúszás. Hát ezért kell baromira odatenni magukat az úszóinknak az előfutamokon, mert a legtöbb esetben a döntőbe (elődöntőbe) jutás a cél.
a komplett élmezőny teker le 3-4 ezer kmt 40es átlaggal 3 hét alatt bringával (alpokon-pireneusokon át).. én nem hiszem h bármelyikük is kenyéren +vizen tennék...(ráadásul volt 1 gyanús terjedése a "javulásnak" amerika ausztrália kína európa sorrendben)
a szabálymódosítás oka tökmind1 2010 január elsején a cáparuhás úszót ugyanúgy fogják diszkvalifikálni mint ma a "repülő gerelyt" dobóval tennék... máshoz pedig nem tudom hasonlítani
Veldhuis világcsúcstartó volt kb. 3 percig :-) Ha nem "a ruha teszi az embert", akkor mindenkinek jutott az új szerből, mert gyakorlatilag a komplett élmezőny sokkal jobbakat úszik, mint eddig.
A gerelyhajításnál lenullázták a világcsúcsot, amikor megváltoztatták a szabályokat, de ott kifejezetten a kisebb dobás volt a szabálymódosítás célja (a legjobbak túldobták a futballpályát, és a kisebb stadionok alkalmatlanná váltak a gerelyhajító-versenyekre). Itt elvben nem tudható, hogy hagyományos ruhákban mit tudnának az élversenyzők.
"Arról nem mondtak semmit, hogy mi lesz a világcsúcsokkal."
1. ha "más" van a nagy javulás mögött és ez csak fedősztori volt akkor 2-3 éven belül ott lesznek a csúcsoknál újra 2. ha nem tudnak majd hozzászagolni sem akkor lehetne külön "világ valaha futott legjobb eredménye" és "világrekord"
asszem a gerelyajításnál is jártak már 100 fölőtt azóta változtattak a gerelyen és visszaállították a rekordot most 96 körül van
De az, hogy a 200 hat vilagcsucsa mar alig marad el a 200 pillangotol az nem semmi. Piersol sokkal jobban uszik mint barki mas, bar Lochtenak jobbak a forduloi.
Eldőlt: január 1-től nincsennek többet csodadresszek. Arról nem mondtak semmit, hogy mi lesz a világcsúcsokkal.
Más. Nem tudom, tudtátok-e nézni délelőt, akkor kielemezték: a magyar 4×200-as férfi váltó ugye kilencedik lett a selejtezőn. Nos, kiderült, hogy lényegében a váltásokat rontottuk el, ha csak átlagos váltásokat csinálunk, simán megvan a 6-7. hely.
Megint más. Libby megpróbálta, de 75 méter körül elfogyott, Britta Steffent ma nem (ma sem) lehetett megverni. Evelyn leúszta, ott volt, ez önmagában is dicsőség. A VB-n kb. a száznegyvenkettedik versenye volt, ennyit bírt, nyolcadik hely.