Nyilván a tévés közvetítés is szerepet játszott a helyszín kiválasztásában: gondolom, a Sport1 nehezen tudta volna mindkét mérkőzést közvetíteni különböző városok esetén, ha már egy napon (és itthon) játszották a meccseket.
És ezek szerint tényleg jól hallottam, hogy Zacsi ellen "szurkolt" a közönség! :-(
Pécsett inkább a női meccseknek van hagyománya, legalábbis az elmúlt másfél évtizedben. Igazad van, a Matáv meccseken jóval kevesebben voltak kint, mint a női derbiken, úgyhogy szerintem ezt figyelembe kellet volna venni a helyszín kiválasztásakor. Megjegyzem az MKSZ illetékesei a múltkori női meccs helyszínét is jó érzékkel választották meg - Kismartoni út -, eredmény: 500 néző! Pécsett legalább többen voltak a férfi meccsen.
A magyar-lengyelt egyébként olyan helyre kellett volna vinni, ahol van férfi csapat az NB1-ben és jelenleg jó helyen is állnak. Tehát Paks, Kaposvár, Körmend stb. Korábban gyakran voltak férfi válogatott meccsek Zetében is, de ahogy most a csapat áll, nem hiszem, hogy 500, esetleg 1000 nézőnél többen mentek volna ki szurkolni és nem azért, mert nem érdekelte volna őket, hanem, mert nincs a városban olyan kosárláz, mint korábban. Valszeg Pécsett is ezért nézték jóval kevesebben a férfimeccset.
Az általad leírt jelenség valós (sőt, én azzal kezdeném, hogy a válogatott meccsen immár visszatérően nem voltunk annyian, mint a PVSK egy-egy EuroLiga-fellépésén), de én egyrészt a mértékét vitatnám - nyilván nem számoltam meg, de látvány alapján a lelátók lefedettsége szerintem nem csökkent feltűnően a fiúk meccsére, "csak" némileg nőtt a fenéktávolság -, másrészt pedig az általánosításod megalapozatlanul terhelő a pécsi közönségnek arra a részére nézve, akik maradtak, és szurkoltak - nekem például semmi hangom nem maradt mára.
Hát szép volt...Ilyen dobóformával nem is lehetett kikapni. A gond csak az, hogy így többször nem fogunk dobni. A lendzsik nagyon gyengén védekeztek. Figyeltétek, hogy jóformán minden játékosunk üresen hintette a trojkákat? Ám ez semmit nem von le a csapat nagyszerű teljesítményéből.
Sokan sztárolták meccs után a Matyi bácsit, hogy meg merte húzni a zónát. Erre én azt mondom, hogy minden hozzáértő ember számára világos volt, hogy ha nem állunk át a végére egy emberünk nem marad. Sokkal hamarabb meg kellett volna lépnie, már csak azért is, mert egy-egy poziban faulttal sem tudtuk levédeni a lendzsik 4-5-ös játékosait. Ha 3 perccel hamrabb átáll legalább 5 hibát "megspóról". Olyan ideges voltam, hogy odatelefonáltam Pécsre, valaki szóljon már a "mesterre". Szerencsére épp ekkor volt az időkérés. Szóval továbbra sem vagyok a főnökkel kibékülve. A padon olyan szinten magyaráz a játékosoknak, mintha mondjuk az úttörő2-nél lenne. Ami viszont pozitívumot jelentett az a kevés figuráink remek kijátszása volt. Ez ha Matyitól ered, akkor hétfő óta verte beléjük, mert ilyenekre a korábbi két meccsen még csak kisérletet sem láthattunk.
rostas!
A légióból tényleg haza kéne hozni a két faszt, mert így sajnos nem jutunk tovább, akármennyire szimpatikus ez a magyar csapat. Mondjuk a Gulyás állítólag kijelentette, hogy januárban sem hajlandó pályára lépni.
kaposvári!
Köszönöm elismerő szavaid, de had jegyezzek meg pár dolgot:
1. A németek is csak pár játékossal kezdték a honosítást (sőt amikor EB- nyertek egy sem volt) és nézd meg most hol tartnak. Arányokban kb. úgy néz ki a válogatottuk, mint amit én leírtam.
2. Én egy akkora nacionalista fasz vagyok, hogy előbb berakom a válogatottba Varga "Láncfűrész" Bobót, mint egy honosított Terrence "MindenkiFeribácsija" Davist. Ugye érted mire gondolok?
3. Abban, hogy sok idegenlégiós jobban küzdene hazánkért, mint Gulyásék sajnos teljesen igazad van. Életemben nem láttam úgy hajtani játékost a pályán, mint Arunas Visockast. Ha semmi nem jött neki össze a közönség akkor is megtapsolta. Ilyet Tohonya soha nem lenne képes csinálni, az isteni Kornélka pedig szerintem már mindenkinek bebizonyította, hogy nála kizárólag csak saját érdek létezik.
4. Egész véletlenül Morgennel (a KIRÁLLYAL!) már beszéltem Gulyásról, igaz van annak öt éve is. Frici akkor azt mondta, hogy Baggio sokkal tehetségesebb és jobb játékos, mint ő volt, de a mentalitása miatt soha nem fog tudni önmagából mindent kihozni. Azt, hogy a személyesen mit gondol Gulyás legújabb attrakciójáról, nem tudom, de egy 106-szoros magyar válogatottnak erről csak egy véleménye lehet.
belfera!
Honnan vetted ezeket a statisztikákat? Zacsi 13/9-et dobott. Mi van a vírussal? Az én gépem még műxik.
Fishtax!
Szombaton mindent bele! Fanatizáljátok a fiúkat! Szeretnék bíztató SMS-eket kapni. Azt hiszem nagyon megbüntet még az Isten, hogy kihagyom a rangadót.
Tényleg szép volt fiúk, most lehet igazán sajnálni az elvesztett hazai meccset, de még nem kell feladni küzdeni kell amíg van remény. Sőt még utána is. A következő meccs mikor lesz és kivel? (Sajnos nem nyílik ma nélam a fiba.com).
Feribá,
jó volt a tudósításod a román meccsről:-), de én azért nem ilyen szélsőségre gondoltam, hogy a 16-os keretben ne legyen mo-i. születésű, hanem mondjuk 3-4 kulcsjátékos honosítására akik leteszik a kötelező állampolgársági vizsgát persze, hogy azért alapja is legyen a dolognak. Lehet hogy lelkesebben küzdenének a magyar címerért mint egyes mo.-i születésű fro.-ban játszó légiósaink. Róluk vajon mit gondol Greminger Jani vagy Morgen Frici?
Böngészve a meccs statisztikáit kiderül, hogy 2 mutatót leszámítva nagyjából azonos teljesítményt nyújtott a két csapat.
Viszont a hárompontosok (12/23, 52% nálunk, 4/21, 19% náluk) és a gólpasszok (24 nálunk, 7 náluk) terén nagyon megvertük őket, akárcsak csapategységben és lelkesedésben.
Egyéni mutatók:
Németh 27/12 pont (11/14 a mezőnyből), 4 assziszt, 6 labdaszerzés
Káprázatos, a legmaximálisabb elismerést érdemlő férfiválogatott, a papírformát könnyedén hozó női csapat, varázslatos lelátók!!!!!!!!! Fantasztikus Báder, Kálmán, Németh, Sitku, meg persze mind-mind a többiek!!!!!!!!!!! SZÉTFANATIZÁLTUK ŐKET!!!!!!!!!!!!!!!
Magyarország - Lengyelország 101-86 !!!HIHHETETLEN!!! (amúgy Knézy-sen)
Mindenki remekelt, főleg támadásban, de a második félidőre a védekezésünk is feljavult. Végre Isti is hozta magát (27/12).
A pécsi közönség és Varga Matyi - akiről most már azt is tudjuk, hogy Kaplár F.-fel együtt volt katona, és egy iskolába járt Pálinkás "Jocival" - végig űzte-hajtotta a csapatot.
A "b*sszunk oda egyet félpályánál" - Matyi bá mondta időkérésnél - nagyon tuti volt!
Reméljük januárban visszatérnek a centereink, és akkor még erősebbek leszünk.
Csak így tovább fiúk, no és persze lányok!
Nagyon úgy tűnik.
Szóval ha bárkit, bármilyen levelet kapna tőlem, aminek nincs tárgya, vagy csatolt fájllal rendelkezik, akkor azonnal törölje a gépéről.
Bocsi mindenkitől a kellemetlenségért!
Igen én vagyok személyesen. Könnyen lehet az ismerettség, mert én arcról szinte mindenkit ismerek, de név szerint csak a régebbi szurkolókat. A Pruzsiékat ismerem (mind a hármat), de mostanában csak a legidősebb jár meccsre és az is csak akkor, ha nincs külföldön. Olasz Zsoltival (nem ártana, ha végre megtanulna dobolni) évekig egy házban laktam.
Nem tudom, hogy mikor jött (most már nagyon sajnálom, hogy letöröltem). Ma reggel, amikor megjöttem az irodába akkor láttam. A mellékelt file-okat viszont lecsatoltam. Elküldjem?
Te vagy az "előéneklő" a paksi táborban? Akkor szerintem ismerjük is egymást: én általában a Pruzsiékkal szoktam járni meccsre (v. az Olasz Zsoltival), és szd-i vagyok! :-)
A belfera@axelero.hu-ról jött Belencs... (nem emléxem a névre, mert sajnos letöröltem) névvel és két teljesen értelmetlen, lefuttathatatlan álománnyal mellékelve.
Mi is szerettük volna vasárnapra tolni a rangadót, de sajnos a miénk TV meccs és a Dunával nem jó összeveszni. Bár gondolom sok szurkoló szivesen megnézett volna egy Szolnok-Körmendet.
Egyszer már leveleztünk, ha jól emléxem valami közös kosarazás kapcsán, de a meeting akkor nem jött össze (én akkortájt nősültem és nem nagyon értem rá). A tegnapi nap kiderült, hogy sajnos most sem fog. Az asszonnyal a Madáchba megyek a Nyomorultakra (illetve kell mennem) és sajnos nem tudok hazamenni Paksra. Hát igen így alakult, a legőrültebb szurkolóból (ahogy mostanában a fiatalok hívnak) szombaton divatszurkoló lesz!
Vajon ki fogja a "Hé fiúk!"-at előordítani...
De akkor is:
Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!
Ui: A legközelebbi meccsen majd sörözünk! Dombóvárra sokan akarunk menni gyere te is! Neked még közelebb van, mint nekünk.
A Falconak végül csak sikerült kicsikarnia a meccsük vasárnapra halasztását. Érdemes elolvasni a témához az - általam eddig sokat szapult - NS írását. (A szövetség ismét bizonyította töketlenségét.)
Nevetséges az egész, aki 1x nem bírja ki a szerda-szombat ritmust, az nem NBI-e szintű játékos.Ráadásul eredetileg az egész forduló elhalasztását akarták elérni. Milyen alapon?
A Kaposvár - és gondolom a Paks is - 7(!!) tétmeccsen lép pályára dec. 1. és 22. között, de ők mégsem fenyegetőztek a válogatottjaik visszahívásával.
Eddig nem volt különösebb bajom a Falcoval, de most én leszek az első, aki gratulál majd az Albacomp vasárnapi győzelméhez.
Még egy kérdés a végére: ha nem halasztják vasárnapra a meccset, akkor Alexét is visszarendelték volna a román válogatottból?
(Feribá, mit szólnál hozzá, ha a Paks-Kaposvár meccs nagyszünetében összefutnánk? Mondjuk a közvetítőállvány alatt! Részemről piros adidas-póló, ASE-sál, nem igazán kosaras termet. Hm?
Értem. Alakítsunk egy ütőképes magyar válogatottat. A keret:
Pl:
Bukva, Ivkovics, Lapov, Edmonson, Williams, Mujanovics, Dzunics, Pavlovics, Kálmán, Németh
EB selejtező: Magyarország - Románia
Helyszín: Kaposvár (a hazai válogatottakra való tekintettel)
A mérkőzés előtt felcsendült előbb a román (amit a közönség végigfütyült), majd a magyar himnusz, amit a jelenlévők a játékosokkal együtt végigénekeltek.
A meccs egyébként sima volt. A jobb erőkből álló, rutinosabb magyar csapat simán verte a kulcsjátékosai hiányát jelentősen megérző román válogatottat. A hazaiak játékában ugyan adódott hullámvölgy, de a közönség támogatásával (RIA-RIA HUNGÁRIA, MAGYAROK!, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!) a csapat túltette magát a hibákon és összességében teljesen megérdemelten nyerte a találkozót.
Na neee!!!
Azt hiszem ma kedvenc témává válik nálam a honosítás, mert a körmendi topic-ban már leírtam véleményem a Madison-Mujanovics ügy kapcsán és ez áll (sőt inkább áll!!!) a magyar válogatottra is. Nem érdekel mit csinálnak a németek. Felőlem Bradley után akár az egész NBA-t lehonosíthatják, én akkor sem akarok olyan VÁLOGATOTT sportsikernek örülni, amit nem MAGYAR emberek érnek el. Lehet, hogy maradi vagyok, de nekem ez a véleményem! Mit gondolsz Greminger Jani, Gellért Sanyi, Morgen Frici vagy az egész 55-ös Európa bajnok csapat milyen érzésekkel tekintene büszke válogatott utódaira?
Cziglerrel kapcsolatban az a véleményem, ha sérülése nem akadályozta pályára lépését, akkor ugyanúgy elítélem, mint Gulyást vagy Dávidot, de hogy mi az igazság azt se te se én nem tudhatjuk. Emberileg (nem mint szurkoló), ha Laci és Zalán úgy döntene, hogy többet nem lesz válogatott azt meg tudnám érteni, mert amit ők válogatott színekben a közönségtől kaptak az nyomdafestéket nem tűr. Emlékezzünk pl. az egerszegi magyar-horvát meccsre! Én ezt akkor is undorítónak találtam, pedig a két fiú ekkor még nem a piros-kékeket erősítette.
Üdvözlettel:
Feribá04
Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!
Egyébként egy közkérdés: Minden csarnokban betiltották a pénztárszallagot?
Fodor. Mivel játszott, rá természetesen nem érvényes.
Czigler. Mi az hogy nem rajong a válogatottért?
Neki nem rajongani kell (azt hagyja meg a drukkereknek), hanem játszani benne legjobb tudása szerint.
És a három hónap pont jövő szombaton jár majd le, igaz?:-))
Azért a nemzetközi kupákat ne keverjük ide, női oldalon már vannak sikereink, a férfiaknál pedig két csapat idén szeretné elérni az eddigi legkiugróbb eredményt. De ha arra céloztál, hogy egyes csapatok lemondanak az indulási jogukról ezzel is égetve a honi kosárlabdát, akkor igazad van.
Más topicban valaki felvetette, hogy milyen gáz lesz ha mindenki nekiáll majd itthon honosítani, így teljesen vége lesz a hazai kosárlabdának. Szerintem pedig az is egy járható út. Nem vagyok benne száz százalékig biztos, de azt hiszem, hogy akárcsak fociban itt is az a szabály, hogyha az ilető nem volt még válogatott, akkor az új hazájában az lehet ha megkapja az állampolgárságot. Szerintem senkinek se lenne ellenére, ha egy Dzunics Laci, Ivkovics Sanyi, Davis Feri stb. (:-))) válogatottal kijutnánk végre egy világeseményre és ott jól szerepelnénk. Ha pl. a németek nem csinálnak ebből lelkiismereti kérdést, akkor nekünk se kéne szerintem. Hány echte germán van a kosár, röpi, kéziválogatottjukban? Nem sok.
Persze az igazi magyar fiatal tehetségeket sem elfeledve közben.
Lehet, hogy csak kamuzunk a sérülésekkel, de mégis adtunk kettő, illetve három játékost.
Fodor: Ha tényleg kamuzik, miért vállata hétvégén és miért fogja szerdán is?
Czigler: Ő már más tészta. Az biztos, hogy a könyöke egy ideje már nagyon szar és ezért hagyott ki korábban is meccset. Az orvos 3 hónap pihenőt írt elő. Viszont az is igaz, hogy nem rajong túlzottan a válogatottért és ebben személyes okai is vannak. Ellenetek tuti, hogy pályán lesz.
Fishtax:
Kambala tényleg brutális. Fizikálisan inkább egy bivalyra emlékeztet, mint egy átlagos európai centerre. Állítólag jövőre már fix helye van az NBA-ben, pedig még Istinél is fiatalabb. Hiszem, hogy meg fogja állni a helyét. Akik figyelemmel kisérik a SPORT1 Euroliga közvetítéseit, szintén így gondolhatják.