Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 763
Nem emléxel az Oroszlányra?!? Szerinted remek válogatott centeretek, Bognár hol pattogtatott Somogyország előtt?
Szczubial (a jelenlegi lengyel szöv. kap.), Weglorz, Munteán, Bognár...Remek csapat volt a Bányász, különösen a 88/89-es szezonban. Ha nem lejt a döntőben a csepeli pálya, akkor most eggyel több a vidéki bajnokok sora. Így "csak" ezüstöt nyertek. Dombóváron tényleg nem lesz meccs egy ideig, de arról még nem hallottam, hogy hol rendezik őket. Nem ártana tudni, mert 12-én velük játszunk.

Az én tippeim:

Nyíregyháza-Kaposvár -20 (Sima)
Debrecen-Alba -3 (Nagy meccs lesz, elképzelhető a hosszabbítás, de Williams megnyeri a meccset)
ZTE-Paks -9 (Remélem eljutok)
Dombóvár-Szolnok -29 (Lapov tarthatatlan Riley-nak)
Szeged-Falco -9 (Több, mint 200 ponttal)
MAFC-Körmend -29 (Csakhogy ebben is egyezzenek piros-fekete testvéreikkel)

Jó szurkolást a hétvégére mindenkinek!

Üdv.
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!

Előzmény: kaposvari (756)
andrej11 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 762
Ez az! Jó kis játékosok voltak.
Előzmény: kwest (761)
kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 761
Weglorz és Szczubial, bár az elsőben még van egy kis csavar, de a karakterkészlet nem alkalmas erre.
Előzmény: andrej11 (759)
kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 760
Hajaj..az a bajnoki döntő volt nekem a csúcspont, pedig elbuktuk. Persze sokáig tartották magukat bizonyos pletykák arról, hogy kell az az ötödik meccs (bevétel, meg ilyesmi - ki tudja, hogy volt). Annyian szerintem még soha nem voltak (és nem is lesznek) a körmendi csarnokban, mint az ötödik meccsen, de hát nagyon sima volt...
Aztán a következőt sima 0-3-mal buktuk, emlékszem, hatalmas barátság volt Egerszegen a két tábor között, mi bajnokcsapatoztunk, ők meg azt kiabálták, hogy kupagyőztes. Ismerve a két tábor viszonyát, nem semmi.
Előzmény: Feribá04 (757)
andrej11 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 759
Oroszlány! Az volt az a csapat, amelyiket a szövetség tett tönkre. Akkor még nagyon Pest-központú volt ez a sportág is. Nehezen viselték a vidéki sikereket. Az Oroszlánynak nagyon pici volt a tornaterme, és hoztak egy olyan szabályt ami miatt abban nem lehetett játszani. Ők pedig nem tudták bővíteni, így megszüntek.
Volt két kiváló lengyel kosarasuk, de nem tudom hogyan kell leírni a nevüket, így nem kisérletezek.
Előzmény: kaposvari (756)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 758
Sorry! Ez a 89/90-es szezon volt.
Szégyelem magam...
Előzmény: Feribá04 (749)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 757
Szia!

Nem vagyok adatbank, csak nagyon szeretem ezt a játékot (is) és van ami hoszú idő után is elég jól bennem marad. Ez az idény volt az ASE első éve a legjobbak közt így nem csoda, hogy minden részletre emléxem. Egyébként fantasztikus volt. Ki ne emlékezne a varázslatos bajnoki döntőre? A ZTE a hetedik helyről lett bajnok, de hogyan!!!

1. mérkőzés

Körmend-ZTE

Nyernek a zalaiak (0-1)

2. mérkőzés

A Körmend idegenben javít (1-1)

3. mérkőzés

A ZTE megint nyer a katlanban, a meccs döntő momentuma, hogy Farkas lefogja Bell-t. (1-2)

4. mérkőzés

7000-en (!) készülődnek Zalavárosban a bajnokavatásra, ám az MTE gigászi küzdelemben kétszeres hosszabbítással nyer. (2-2)

5. mérkőzés

Ismét KÉK AZ ISTEN Körmenden. Bajnok a ZTE (2-3)

Valahogy így történt.

Okac remek center volt. 216 centi remek kézzel és jó védekezéssel. Amikor megkapta a spanyol ajánlatot még a bútorait is otthagyta Fehérváron úgy rohant Hispániába.
Böhm sem volt rossz, de ő még Okac-nál is kevesebbet játszott. Jó kis csapat volt az a Vidi, ha nem lett volna az a buzi Kovács az irányítója (ugye kedves kaposvari barátom). Egyszer Pakson kijött oldalra és meccs közben ugatott a közönséghez. Hegedűs - Kovács irányítókettős. Rengeteget tudtak a játékról, de nagy tapló volt mindkettő.

Üdvözlettel:
Feribá04

Előzmény: be-st (752)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 756
:-) Kár, hogy nincs ilyen adatbázis, kíváncsi lennék rá. Ilyen csapatot, hogy Oroszlány, nem is emlékszem rá.
Jó a tippelési pontrendszer. Tippjeim:
NYKE-Klíma-Vill -11
Debrecen-Albacomp +4
ZTE-Paks -5
Dombóvár-Szolnok -8
Szeged-Falco -6
MAFC-Körmend -16
Szívem szerint több meglepetést is szeretnék látni.

Egyébként hallottam egy olyan pletykát, hogy a dombóváriak a csarnokuk bővítése miatt nálunk játszák a szolnok és a paks elleni meccseiket. A mai NS szerint a szolnoki meccs Dombóváron lesz. Hallott erről valaki valamit?

Előzmény: Feribá04 (755)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 755
Ha ilyen linkről tudsz azonnal írd meg és én fel is hívom az asszonyt, hogy két napig nem megyek haza. Sajnos nem tudok ilyenről, pedig milyen jó lenne ha nekünk is lenne olyan remek dokumentációs adatbázisunk, mint az nba.com. Ezt a tabellát a fejemből kaptam elő, ezért nem biztos, hogy helyes, de van rá 90 százalék.
Tipp: Ha eltalálod az eredményt az 1 pont, ha a különbséget is az +3 pont, ha csak egyel lősz mellé, az + 2, ha kettővel az +1. Mondjuk..
Előzmény: kaposvari (751)
andrej11 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 754
Ezt akartad:

Szerintem csak vendégsiker várható. De ez tótó-gyilkos forduló, mert a "kisebb" csapatok megtréfálhatják a jobbakat is, ha azok egy kicsit rosszabb napot fognak ki:
Debrecen-Albacomp -7
NYKK-Kaposvár -9
ZTE-ASE -10
Dombórvár-Szolnok -9
Szeged-Falco -7
MAFC-Körmend -14

Előzmény: kaposvari (748)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 753
1x kb. 2-3 éve játszottunk egyet a kosár-listán, én csináltam, előkeresem, ha még megvan a fájl, amibe beírtam a tippeket, de csak jövő hétre, mert most tényleg megyek.
Üdv
Pistike - de hideg lesz kinn!
Előzmény: kaposvari (751)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 752
Erre még muszáj írnom.
Feribá! Ki vagy Te? Élő adatbank???
Fantasztikus!
A sorrendre már nem emlékeznék, még pontosan az évre sem, csak arra, hogy a 8 közé jutásért volt fontos a derbi.
Viszont Okacról nekem is ez a véleményem. Őrá viszont tényleg kevesen emlékezhetnek, mert gyorsan továbbállt, valamilyen erős csapatba.
Rosinszki kiejtve Rosinszki, de a lengyelben az s=sz és fordítva, sz=s, ezért írnám én Roszinskinek. (A végén lehet, hogy y.)
Kösz a részletes infót, én melletted labdába se rúghatok, mert inkább a benyomások, élmények maradnak meg és a pontos részletek kevésbé. (Leszámítva a Dukla Praha, Paris Saint-Germain, Partizan Belgrád, Manchester United, Zseljeznyicsar Szarajevó, Real Madrid sorozatot, de az egy másik sportág - bocs a kicsit offtopicért)
Üdv
Pistike - akkor Te Zdenek Böhmre is emléxel? Nálam Okac után ő a második, de lehet, hogy csak az akkori színvonalból lógott ki fölfelé
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 751
Jók ezek a régi sztorik!:-) Erről jut eszembe nincs valami link ahol fenn van az utóbbi húsz év magyar első osztályú bajnokság végeredményeiről? Esetleg még eredmények, összeállítások, érdekességek? Pl. ahonnan ezt a tabellát előkaptad. Halimics téma csak vicc, de valahogy tényleg nem hiszem, hogy a Nyírségbe menne.
A tippversenybe még azt kéne kitalálni, hogy mi mennyi pontot érjen. Mennyi, ha eltalálod a győztest, vagy a különbséget, vagy ha eggyel lősz csak mellé, ilyesmi.
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 750
Van kedvem tippversenyre, de most sajnos mennem kell, csak még gyorsan benéztem ide. A következőtől beszállok!
Üdv
Pistike - szeret játszani
Előzmény: kaposvari (748)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 749
Pistike!

Két éve ti a Saportában voltatok, mi pedig most a Koracsban. A kettő színvonala nem ugyanaz.
A sok divatszurkoló csak az eredményekre emléxik, ezért nem jelent semmit nekik Szizov és Trusin. Az én kedvenc paksi játékosom Morgen Frici volt, pedig az A csoportban részsikereken kívűl semmi eredményt nem értünk el az ő ideje alatt.
A meccs amit említesz a 88-89-es szezonban játszódott. Fantasztikus derbi volt (ez volt a Szolnok első éve az élvonalban) és valóban Rosinszki (helyesen) dobhatott büntetőket egy vitatható fault után. Azért a Szolnok nem volt még olyan jó abban az évben, mert az alapszakaszban csak a 9. helyre ért oda.
1. Csepel SC
2. Tungsram SC
3. Oroszlányi Bányász
4. Atomerőmű SE
5. Körmendi DMTE
6. Bp. Honvéd
7. Zalaegerszegi TE
8. Bajai SK
9. Szolnoki Olajbányász
10. Videoton

Ez volt az alapszakasz, ha jól emlékszem (a két utolsó abszolút nem ugrik be). Ezután még volt egy jó évetek, mert Fehérvárra szerződött Jiri Okac, aki az egyik legjobb centere volt a magyar bajnokságok történetének. Az ARÉV ekkor mégcsak a B-ben játszott.

Kaposvari!

Monok "Ropi" Tibi nálunk is játszott. A hármasokat nagyon tudta dobni, de piálásban még ebben is jobb volt. Ha megemlíted neki a paksi Drink Bárt, tudni fogja miről beszélsz. Jó kis Kaposcukor...Gosztonyi, Vojvoda, Monok + Magyar Bandi a padon. Ugye ki lehet kapni a Bajától 17+ról is hazai pályán?
Halimics legkorábban a jövő héten ír alá Nyíregyre. A vezetőség ma ül össze megbeszélni a részleteket, illetve hogy anyagilag tudják-e finanszírozni. Tehát cinkelj meg!
A tippverseny tőlem mehet, de semmiképp ne számszerű eredményre, mert az hülyeség.

Üdvözlettel:
Feribá04

kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 748
Nekünk se lesz könnyű dolgunk Nyíregyházán holnap, pedig a NYKE még olyan se mint a Debrecen. Csak emlékszem tavaly is kikaptunk ott az alapszakaszban. De ha Halimics nem dob nekünk legalább három triplát, akkor nagyon megcinkelem Feribát, hogy kacsákat röptet:-))
Amúgy nincs kedvetek kosárlabda tippversenyt játszani magyar bajnokikra? Nem pontos eredményre, hanem úgy ahogy a kézis topicban van, csak a különbséget és az előjelet kéne megtippelni. pl NYKE-Klíma Vill -22.
Ha van akkor elkezdhetjük ezzel a fordulóval.
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 747
Dehogy sértődök meg, sőt örülök, hogy számodra sem volt kérdéses, hogy melyik S.-re gondoltam:-)
Előzmény: andrej11 (746)
andrej11 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 746
Ugye nem sértődsz meg, ha ebben most nem érünk egyet.
Előzmény: kaposvari (745)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 745
Rendben van Pistike. Este remélem a szerényebb Sterbenz csapata győz:-))
andrej11 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 744
Szizovot és Trusint illetően is egyetértek. Másképpen kellett volna bánni velük...
Egyébként ez a vidire is jellemző volt.
Előzmény: be-st (736)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 743
Kösz a magyarázatot. (Megelőztél.)
Ez egy rossz szokásom.
Üdv
Pistike - ez a rossz szokása
Előzmény: Fishtax (742)
Fishtax Creative Commons License 2001.12.14 0 0 742
Az utóiratodat nem értem.

Önmagáról beszél egyes szám harmadik személyben. Reménykedik.

fish

Előzmény: kaposvari (740)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 741
Ez sajnos hihetően hangzik.
Sebaj! Még két hét és új naptári év kezdődik! Remélhetőleg kétszeres "kontingenssel".
Üdv
Pistike - reménykedik, hogy kosármeccset lát
Előzmény: Fishtax (738)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 740
Meg amikor mostani ifiedzőnk, Monok Tibi ott játszott. Nem sok vendégjátékos kapott akkora tapsot a városi sportcsarnokunkban.
Az utóiratodat nem értem.
Előzmény: be-st (739)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 739
Aha. Szurkoltam bizony!
Még láttam játszani Gellért és korosztályát. (Azért öreg nem vagyok, csak időben kezdtem meccsre járni.)
Legemlékezetesebb az volt, amikor 60-63-nál az utolsó másodpercben a Szolnok ellen (akkor volt feltörekvő csapat) Wojtech Roszinski (jól írtam?) beleállt egy triplába, és szabálytalankodtak ellene. 3 büntetőt kellett bedobnia a hosszabbításhoz. Bedobta. (Azóta minden büntetőnél eszembe jut.) A hosszabbítást elvesztettük. Aztán kiderült, hogy meccs közben két pontot nem írtak be, és újrajátszották a meccset. Azt is elvesztettük. Ezek az évek voltak, amikor a Videoton kezdett lefelé menni, az Építők meg feljönni.
Hát ennyit a régi szép időkről (Egyelőre.)

Üdv
Pistike - nem fognak vérben forogni a szemei Körmend-meccs után sem - azért se!

Előzmény: kaposvari (737)
Fishtax Creative Commons License 2001.12.14 0 0 738
A Duna Tv lassan leszoktatja magát a kosármeccsek közvetítéséről? Vagy miért olyan ritkán adnak meccset? Tud erről valaki valamit?

Már többször felmerült ez a kérdés a topikban, a legelfogadottabb/legtöbbször felmerült válasz az volt, hogy naptári évre és fix számú közvetítésre szerződtek aMKOSZ-szal és tavasszal nagyon sokat (nagyon sokat? röhögni kell!) felhasználtak a "kontingensből".

fish

Előzmény: be-st (736)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 737
Üdv, azért itt sincs mindig béke és szeretet, főleg egy-egy Kaposvár-Körmend rangadó után:-)),(szerintem egyes szemek még vérben is forogtak:-) bár az lehet, hogy egy másik topic volt. De azért általában baráti a hangnem. Azt írod több mint húsz éve vagy fehérvári kosárrajongó. Ezek szerint te még a szépemlékű Videotonnak is szurkoltál, igaz?
Előzmény: be-st (735)
be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 736
Üdv!
Ma este játszik az Albacomp Debrecenben. Hát ha ezt a meccset hozzuk, akkor jó a csapat. Nagyon nehéz lesz. A Debrecen nagyon jön fel. Nem csak helyezésben. Érdekesség: a szembenálló felek edzői testvérek. Volt már ilyen a magyar kosárlabdában?

Ja, őszinte gratuláció a paksi és a kaposvári csapatnak a magyar kosárlabda érdekében is aratott győzelmeikért. Nekünk ez nem sikerült két éve. 50%-os teljesítménnyel sikerült 5.-nek lenni a hatos csoportban. 4 jutott tovább. :-((

A Duna Tv lassan leszoktatja magát a kosármeccsek közvetítéséről? Vagy miért olyan ritkán adnak meccset? Tud erről valaki valamit?

Andrejnek:
"Azt pl. soha nem értettem, hogy miért nem búcsusztattuk el tisztességesen azt a játékost, aki szinte a legtöbbet tette ezért az egyesületért..."
Annak idején Szizovot és Trusint sem búcsúztattuk el. Ők is kb. annyit tettek. Sőt! (Csak ezt már kicsit felejtjük.) Én sem értem, miért.

Üdv
Pistike

be-st Creative Commons License 2001.12.14 0 0 735
Üdv!
Most akadtam rá erre a topicra. A boldog emlékű kosárlabda levelezőlistáról ismerhet, aki járt ott. Akkor az most már megszűnt? Nem éleszti újra senki? Van itt valaki az ottani törzstagokból?
Tőlem nemigen lehet számítani belső infókra, mezei szurkoló vagyok, igaz már több, mint húsz éve. Nem vagyok fanatikus, igyexem reálisan nézni a játékot. Egy lapnyi (asszem 40) hozzászólást olvastam el, és tetszett a hangnem, a hajrá magyar kosárlabda mentalitás. Én is így vagyok vele. Nem szoktam szimpatizálni a vérben forgó szemű mocskolódó fanatikusokkal.
Üdv
Pistike - Hajrá Fehérvár! (a hajrá magyarok az természetes)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 734
Igaz.
Előzmény: Feribá04 (733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!