Keresés

Részletes keresés

mondial Creative Commons License 2001.12.29 0 0 835
A vége 97-92. Az elején elhúzott a Nyugat 15 ponttal, innen dolgozta le hátrányát a Kelet, de nyernie nem sikerült. Czigler megsérült.
Előzmény: mondial (834)
mondial Creative Commons License 2001.12.29 0 0 834
Elhúzott a Nyugat a 2.negyedben 46-31!
Előzmény: mondial (833)
mondial Creative Commons License 2001.12.29 0 0 833
No felkerül az a palánk?
Előzmény: mondial (832)
mondial Creative Commons License 2001.12.29 0 0 832
Palánkcsere az elején, még a kezdés előtt.

Keretek:

Kelet:Mészáros,Fodor G., Sitku,Czigler,Orosz,Lapov,Pavlovics,Halm,Ridl,Ricks,Deák,Kangyal

Nyugat:Williams,Boros,Báder,Németh,Mujanovics,Edmonson,Wiley,Simon,Dzunics,Filipovics,Bukva,kámán

A hiányzók: Davis, Maljkovics,Kálmán,Ivkovics

Előzmény: mondial (831)
mondial Creative Commons License 2001.12.29 0 0 831
Mindjárt kezdődik a gála közvetítése a Duna TV-n!
belfera Creative Commons License 2001.12.23 0 0 829
Békés karácsonyt és sportszerű szurkolásban, magyar és körmendi kosárlabdasikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

Hajrá Körmend!

Fishtax Creative Commons License 2001.12.22 0 0 828
Boldog sokmindent, jó Kelet-Nyugatot, szép bajnoki és kupaálmokat mindenkinek! :-)

fish

Feribá04 Creative Commons License 2001.12.22 0 0 827
Hovatartozástól függetlenül kívánok minden kosárlabdarajongónak kellemes karácsonyt és boldog új évet (bár azt hiszem az utóbbiban csak az ASE szurkolóinak lesz része :)))))!!!

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!!!!!!!!!

Ui: Remélem a magas színvonal szakmailag és hangvételben, a jövő évben is jellemezni fogja ezt a topic-ot.

kwest Creative Commons License 2001.12.22 0 0 826
Idén már nem leszek, úgyhogy kellemes ünnepeket mindenkinek.
A kupacsapatoknak hasonló évet kívánok, mint az idei ősz, a válogatottnak egy kicsit jobbat.
A Körmendnek meg egy aprócska bajnokságot.
Na, ideje felébredni.
Sziasztok, jövőre ugyanitt.

Hajrá Magyarok!

Feribá04 Creative Commons License 2001.12.21 0 0 825
Ti szerencsésen, mi viszont annál szerencsétlenebbül jártunk, bár a PAOK továbbjutása még nem tuti.
A Sopot valamivel gyengébb, mint az a lengyel csapat akit kivertetek, a Celje pedig talán valamivel erősebb, mint a Slovan. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy nagy esélyetek van a 8-ba kerülésre. Nekünk kevesebb, de azért ott leszünk.

Sok szerencsét!
Feribá04

Hajrá Magyarország!

Előzmény: kaposvari (823)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.21 0 0 824
Maci Laci örök és kirobbanthatatlan a magyar bajnokságból, pedig ideje lenne abbahagyni.
Előzmény: belfera (821)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.21 0 0 823
Tegnap letudtuk utolsó idei mérkőzésünket Salgótarjánban, ahol a győzelem mellett Filipovics Gordan eredményes visszatérése volt a legnagyobb öröm. Dzunics is rendben van, úgyhogy jövőre reszkthetnek ismét az ellenfelek. A kupasorsolás (ahol már a négyes döntőbe kerülés a tét-jó lenne a SMAFC-ot kapni:-) jan. 20-án lesz. Sikerült megnéznem a fiba honlapot és kiderült, hogy ha azonos pozícióban végez a Klíma és a Paks akkor a négy közé jutásért már egymás ellen játszanánk, feltéve ha a nyolcaddöntőt sikeresen veszi mindkét csapat. Nekünk ott lehetséges ellenfél a lengyel Sopot vagy a szlovén Celje, a Paksnak pedig a Lokomotiv Moszkva vagy a PAOK Szaloniki, de ennyire még ne menjünk előre.

Végül Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kosárfannak! (még a körmendieknek is:-))

kezil Creative Commons License 2001.12.20 0 0 822
Wuppertal-Pécs 49-76!

Szép volt lányok, csak így tovább. FinalFour lesz ebből Pécsen.

RÁTGÉBER EGYETEM !

belfera Creative Commons License 2001.12.20 0 0 821
Magyar Kupa nyolcaddöntő:

Körmend - Dombóvár 82-65
SMAFC - Nyíregyháza 80-65

A végig vezető egyetemisták nagy küzdelemben verték ki A csoportos ellenfelüket, akik inkább a pankrációban jeleskedtek, mintsem a kosárlabdában.
Rezák mester végig egykedvűen rágózott a padon.

Hajrá Körmend!

Willie Creative Commons License 2001.12.20 0 0 820
En is gratulalok minden kupacsaptunknak a gyozelmehez. Ilyenkor sajnalom, hogy a szolnoki vezetok nem vallaltak a szereples, mert akkor most eggyel tobb csaptert szorithatnank.
Mas. Nem latta valaki veletlenul a BSE meccset. A Sport ugynis azt irja, hogy Bellovai 360 fokos fordulattal szerzett kosarat es ezt en sehogyan sem tudom elkepzelni. Ha valaki leirna, hogy hogyan is tortent az eset akkor megkoszonnem.
Willie
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 819
Sziasztok!

Nagyszerű nap volt a tegnapi és jó ilyenkor magyarnak, paksinak lenni. Gratulálok a Kaposvárnak a sikerhez (bár mint megjósoltam, nem okozott komolyabb erőfeszítést a győzelem).
A mieink az elmondások szerint (de jó lenne megszerezni a felvételt) remekül játszottak és a csapat nem érezte meg Geri hiányát. A hátvéd nagyon lázas volt és édesapja nem kockáztatta a pályáraküldést. Amit Marci az utóbbi időben csinál az fantasztikus. Kíváncsian várom, hogy fog kinézni kezdőötösünk Geri visszatértekor. Feribá végre megtalálta régi önmagát, Laci pedig egy tripla-duplával tette fel a koronát a hetek óta tartó remek teljesítményére. Szóval szép volt így az évvége és ilyenkor az ember nem is gondol a problémákra.
Úgy tudom, ha az egyik magyar csapat bejutna a 8 közé, akkor automatikusan kapnánk egy Saporta helyet jövőre. Az eredmény tudatában néztem tegnap az Euroliga meccset (Partizan-AEK, qrva nagy meccs volt!) és egyszercsak eszembe jutott, hogy csapatomnak köszönhetően már mindkét gárdát láthattam élőben is (sőt a görögöket le is nyomtuk). Ezért van értelme az európai kupáknak! Tudom, hogy ez elsősorban pénzfüggő, de olyan szép lenne, ha a bajnoki helyosztók a kupakvalifikációk miatt hoznának kemény ütközeteket. Talán egyszer még Euroligás csapata is lehet a férfi szakágnak...

Gratulálok Gulyás Robinak a Leverkusen elleni győzelemhez, illetve Munteán Andrásnak és Bovánovics Miklósnak (két egykori játékosunk) a Falco elleni remek dobóteljesítményekhez (Munti 19, Bova 20). Nélkülük valószínüleg nem áll ilyen szépen helyt a kecskeméti csapat élvonalbeli ellenfelével szemben.

Sporttárs!

A paksi produkció alapján valóban nem meglepő a sikerünk, ám azóta a Himki a bajnokságban és a Koracsban is bizonyította, hogy nem szabad leírni. Ha nyernek Opavában még tovább is juthatnak. Szerintem nyugodtan legyünk büszkék arra, hogy egy orosz csapatot idegenben megvertünk (ez a csapat az Ural-al és a CSZKA-val játszik egy bajnokságban!), illetve, hogy egy osztrák gárdának esélye sincs egy magyar ellen. Fociban lenne Europában olyan kupaellenfél, aki ellen bármelyik magyar gárda bárhol és bármikor győzni tudna? Arról, hogy milyen kupában indulhatunk egyes egyedül mi tehetünk. Szerintetek fontos az MKOSZ-nek a kupaeredmény? Ha igen miért nem támogatja a kupaindulókat? Ha lenne egy fix biztos támogatás erre, nem karikásostorral kellene hajszolni a kupaindulókat. Remélem jövőre elkezdhetjük a menetelést komolyabb ligában is.

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!

Ui: A Kelet-Nyugatra jön valaki?

kaposvari Creative Commons License 2001.12.20 0 0 818
Nem tud valaki még egy oldalt a neten a fiba.com-on kívül, ahol fenn vannak az idei Korac kupa eredmények? Sehogy se jön le nekem mostanában.
kaposvari Creative Commons License 2001.12.20 0 0 817
A vártnál könnyebben sikerült a győzelem, a többieket is feldobta, hogy Báne ismét játszhat. Főleg Ivkovicsot aki megintcsak a legjobb volt.
A Szaratov ljubljanai győzelme viszont nagyon de nagyon rosszul jön nekünk.
belfera Creative Commons License 2001.12.20 0 0 815
St. Pölten - Kaposvár 77-111
Moszkva - Paks 87-99

Mindkét csapatnak gratulálok!

Jó hír Kaposváron, hogy Dzunics már 28 percet játszott és dobott 18 pontot, Filipovics viszont nem kapott legetőséget.
Az ellenfél erejét jelzi, hogy bizonyos Beck és Domonkos nevezetű fiatalemberek 15 ill. 16 percet töltöttek a pályán.
Amúgy a Szaratov 22 ponttal nyert Ljubljanában, szóval sűrűsödik a mezőny, nem szabad még elkiabálni a továbbjutást.

A Paksot Czigler (19 pont, 14 lepattanó, 9 labdalopás), Davis (27 pont, 6 lep., 6 assziszt) és Fodor Marci (17 pont, 4 lep., 4 assz.) repítette.
Még azt is elbírta a csapat, hogy a "nagy védekezők", vagyis Czigler, Sitku és Mészáros is kipontozódott.
Ahogy az várható volt az Opava hazai pályán simán verte a törököket.

Gulyás csapata otthon győzte le 2 ponttal a Bayer Leverkusent, Robi 14 ponttal és 7 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.

Dicséret illeti a lányokat is, hiszen a BSE és a Postás is kiharcolta a csoportból való továbbjutást mai győzelmével.

kwest!

Igencsak gondolkodnom kellett rajta, de aztán beugrott, hogy Milun Nyíregyházán szerepelt még kishazánkban.

Feri bá!

Így már érthető a szitu.
Nem is tudtam, hogy Djura nálatok is pattogtatott.

Hajrá Körmend!

Feribá04 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 814
Bizony, bizony ma kemény meccs lesz. Azért nem mondom, hogy meccsek, mert szerintem ti nagyon nem fogtok megizzadni, nekünk viszont rettenetesen nehéz lesz nyerni a megerősödött Moszkva ellen. A paksi meccs tanulságaiból semmit nem szabad leszűrni, mert ez az orosz csapat már sem a bajnokságban, sem a kupában nem az amelyik Pakson szenvedett. Sima huszassal küldte haza a nálunk diadalmaskodó cseheket, illetve ugyanennyivel nyert Ankarában is. Ha győzünk még nem biztos a továbbjutásunk, ám ha vesztünk, akkor legalább 3 pontos győzelem kell Opavában a kvalifikációhoz.

Üdv.
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!

Előzmény: kaposvari (812)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 813
Stan akkor az ASE játékosa volt. Így már érthető.
Előzmény: belfera (810)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.19 0 0 812
A nagy nosztalgiázás között, halkan felhívom a figyelmet a mai Koracs kupa mérkőzésekre, melyek továbbjutást megalapozó összecsapások lehetnek a magyar csapatok számára.

Himki Moszkva-Paksi Atom és
St. Pölten-Klíma Vill

A mieinktől egy kis háttérinfó: Dzunics és Filipovics is leül a padra Ausztriában (Gordan van jobb állapotban), a mester szerint csak akkor küldi be őket, ha veszélybe kerül a győzelem nélkülük. Meccs után alvás Sopronban, majd tovább Salgótarjánba (ez ám a sűrű program, csak nehogy az eredmény rovására menjen) az MK meccsre ahol négy ifikorú és egy légiós (Bukva vagy Allison) fog szerepelni. Aztán 16 nap megérdemelt pihenő (kivétel a négy All-Starosnak).
Hajrá Kaposvár (és Paks a Koracsban)

kwest Creative Commons License 2001.12.19 0 0 811
Kálmán tényleg Fodornál volt titkos fegyver, bár bajnokin egyszer sem játszott, csak kupameccsen. Az, hogy szupertehetség volt-e vagy nem, akkor még nem derült ki, javarészt a hozzáállása miatt. Egyébként Feribának van igaza, 92-ben még itt volt.
Ja, hasznosság szempontjából azért a Klisura sem volt semmi Körmenden (ha már itt van ez a történelmi játék, akkor esetleg mondja meg valaki, hogy melyik magyar csapatban játszott Körmend után).
Előzmény: belfera (810)
belfera Creative Commons License 2001.12.18 0 0 810
Feri bá!

Camprag irányító poszton jutott szóhoz, hiszen mellette a Halm-Zsebe-Klisura-Czigler négyes szerepelt a kezdőben.
Szerintem eléggé felemás volt a megítélése, csakúgy mint Klisuráé, aki állandóan töketlenkedett, meccsenként 5x ellépte, de valahogy mindig berámolt 20-25 pontot.
Amint már írtam, Földi edző is akkor került a csapathoz, és hát ő most is szeret a délszláv vonalra alapozni.
Én is úgy emléxem, hogy Kálmán Fodor Peti "titkos fegyvere" volt az azt megelező szezonban, és nem vagyok benne biztos, hogy már akkor szupertehetség lett volna.

Pollard és Norris (ahogy filippo már jelezte bedobó ill. center poszton) voltak az első amcsik- mindketten ébenfeketék - a magyar bajnokságban, a MAFC csapatát erősítették. és talán egyetemre is jártak Budapesten. Azt nem tom', hogy miért kellett idő előtt távozniuk. Talán megbuktak egy gyakuvén, vagy esetleg túlzott alkoholizálás miatt? :-)

Gorjanác Marin a Hosszú, Likár, Rátvay, Mihálovics féle Bajában játszott, ha jól emléxem 4-es , 5-ös poszton.

Az emlegetett önkosarat nem igazán értem (paksi játékos bedobja alapról szolnokinak, aki kosarat szerez?), elmagyaráznád még 1x?

A végére két mai eredmény a kupából:

Körmend - Dombóvár 102-72 (Lee nem játszott)
Debrecen - Szeged 119-95

Egyik helyszínen sem fukarkodtak a pontokkal.

Hajrá Körmend!

DRT Creative Commons License 2001.12.18 0 0 809
Na látod, hogy a gyerekkor homályából azért csak előjön valami :)

1, Ez az, persze.
2, Így van, de ettől még egy végtelenül szimpatikus faszi. Akkor is az volt.
3, Szerintem meg nem, de mindegy, ne menjünk bele. Talán annyit, hogy a teniszpályára menet/onnan jövet elég sokszor beugrottunk megnézni az "istenek" edzéseit. Na amiket a Halmai ott művelt, azon összevizeltük magunkat a röhögéstől, még jó, hogy pályára nem nagyon került!

Likárra mindenki emlékszik, ha másra nem, az egykezes büntetőire biztos. Tényleg jó játékos volt, de kevés embert gyűlöltek Pakson annyira, mint őt.
Látod Feribá, azért van, amire jól emlékszek :) A Nagy Zolika pl az ominózus meccsen hülyét csinált az egész csapatunkból, nem akartunk hinni a szemünknek...
Radó: egyetértünk, teljesen.

Előzmény: Feribá04 (808)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 808
Szia!

1. Nem Stan önkosarára gondolsz? Azt szerintem aki látta nem felejti el. Képzeljétek el, hogy az ellenfél kosarat szerez, Mokos kimegy az alapra és bedobja Stan-nak. Djurica megkapja palánk alatt egyszer leüti, befordul, kiteszi a könyökét (hogy a védő ne férjen hozzá) és ahogy azt egy centernek kell, bedobja a palánk alól. Az első pillanatban dermedt csend támadt a csarnokban, majd mindenki elkezdett röhögni.
2. Gömbi (Antóni) a a 87/88-as szezonban játszott kiemelkedően. Ez után már számottevő mérkőzése sem volt a B-ben.
3. Cső (Halmai) valóban nagyon fakezű volt, de szerintem klasszisokkal jobb múlt évi centerünknél Molnár "Kolbi" Tamásnál.

Likár lehet hogy undoritó volt, de tudott kosarazni. A kis köcsög mindig egy kézzel dobta a büntetőket, sőt volt olyan meccse (amikor nagyon szídták), hogy az elsőt jobbal, a másodikat pedig ballal. A Szolnokot 108-78-ra vertük, a Körmendet 83-76-ra az Oroszlányra pedig már nem emléxem, de biztos, hogy kerek huszas volt közte.
A Tungsram egész pontosan egyszer nyert Pakson, mégpedig 90-ben a rájátszáskor. Ez volt Juhász Sanyi első meccse és bizony az öreg elég rendesen beégett. Nagy Zoli a Zsoldossal hülyét csinált Radóékból és ezt sokan nem fogják elhinni, de egy teljes busznyi szurkoló (nem divatszurkoló!) elkisérte a fővárosi csapatot úgy, hogy a meccs szerdán volt.
Radó egy érdekes téma. Nagyon jó lehetett volna, ha van egy igazi edzője.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: DRT (798)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 807
Zsarkov érdekes figura volt. Az tény, hogy Skachenko-val együtt nyomta a CSZKA-ban, de szerintem éppen ezért nem lehetett Tyubin csapattársa. Szolnokiak javítsatok ki, de szerintem Andrej nem Moszkvában játszott.
Azért amit Hosszú Piluval a Honvéd ellen csinált, azt gondolom sok piros-fekete nem felejti el.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: Willie (802)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 805
Én inkább Ivkovicsra szavazok (akármennyire utálom). Lehet, hogy Halimics látványosabb volt, de IBM pontok tekintetében Stojan nagyon megverte és vesztett meccs sem szárad annyi a lelkén, mint Emirnek.
Lukora semmiképp nem szavaznék már csak azért sem, mert a 90/91-es bajnoki döntő nagyrészt rajta ment el.
Visockas-t imádom, ám valahogy mégis Feribát tartom a leghasznosabbnak (remélem holnap nagyon megszopatja a muszkákat).
Nézz utánna, de én nem hiszem, hogy Lacika már 92-ben Szhely-en lett volna. Ha igen akkor nagyon öregszem.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: kwest (799)
Fishtax Creative Commons License 2001.12.18 0 0 804
[nemzetközi kosárlabda]
(Talán jobban passzolna az NBA-s topikba, de oda nem szoktam írni.) Nem tudom, kinél fogható a Fox tv-csatorna, esténként, éjszakánként elég sűrűn adnak amerikai sportokat, kosárlabdából minden héten van vagy ffi, vagy női egyetemi bajnokság. Tegnap este láttam a Florida State University és a Wake Forest University összecsapást, ahol nagy sztárolást kapott egy bizonyos Darius Songaila a házigazdáktól. Ahogy ma próbáltam utánanézni, 23 éves litván srác, ha minden igaz, benne volt a bronzérmes sidney-i olimpiai csapatba. Hát tényleg nem semmi, amit csinált.
Érdekes volt még, hogy mennyire különbözik a játék kerete a megszokottól: két 15 perces félidő, 35 mp-es támadásokkal.
És még megemlítendő, hogy az egyetemi bajnokság szintjén még mennyivel több fehér bőrű kosaras szerepel az NBA-hez képest!

fish

Feribá04 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 803
Szia!

Shannon szerintem vitathatatlan, mert ő volt az egyetlen idegenlégiós, aki mindhárom bajnoki címnek aktív részese volt. Nekem egyébként Blanks sokkal jobban tetszett nála. Igaz ez csak szubjektív vélemény, de amikor annak faszinak megláttam a mozgását rögtön beleszerettem. Tudom, hogy voltak vele gondok, de nagyon jó játékos.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: be-st (797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!