Keresés

Részletes keresés

DRT Creative Commons License 2001.12.18 0 0 798
Én mondtam, hogy kurvára nem emlékszek :)))
Amúgy így, hogy mondtad, teljesen képben vagyok.
Akkor tételesen:
1, Nem az Oroszlány dobott egyszer "önkosarat" Pakson?
2, Elhiszem simán. Pedig anno a kettes korszakban nagy király volt a Tónió (azóta is faterom kollegája, bár akkoriban még sportállásban nyomta). Egyébként igazad van, amikor a Frici, meg a Tarnai pont alattunk laktak az alagsorban (Kurcsatov 8.), még nem voltunk az "A"-ban. Emlékszem anyámra egyszer a frászt hozta a Frici, mikor "benézett" a konyhaablakon :) És tényleg a Radóval javult egy minőségnyit a csapat.
3, Így már abszolute megvan, a Halmainál botkezűbb embert én még nem láttam a paksi csarnokban...
4, Persze, ezt tudom, nem is ezt mondtam, hanem hogy anno még oda jártunk meccsre (meg persze suliba is :-D).
5, Lehet, hogy meggyőzöl, de én a Muntit nem láttam annyiszor, mint a Mokit...Végül is mindegy, szép firma volt mindkettő :)

Ja, ha már az ősidők: azért a Baja (Likártól lilát tudtunk volna hányni, ahogy megláttuk), a Szolnok, az Oroszlány, meg a Körmend elleni derbik, de jók voltak anno....Viszont a Tungsram rendesen megalázott minket egyszer-egyszer.
Radóról: szerintem sosem jött ki igazán, hogy mennyit tud az az ember. Sokkal jobb képességű játékos volt, mint amit mutatott (bár az sem volt kevés).

Előzmény: Feribá04 (792)
be-st Creative Commons License 2001.12.18 0 0 797
A Videotonnál én maradnék Roszinskinál, mert ha nem a legjobb képességűt, hanem a leghasznosabbat kérdezed, akkor inkább ő. Ő hosszabb ideig volt itt, és többnyire a legjobb volt a csapatban.
És nálam Shannon is csak hajszállal előzi meg Szizovot, mert a csúcson már Shannon volt ott, de az oda vezető utat az előtte itt járt oroszok kövezték le (hogy irodalmias legyek).
Még 1x egy fantasztikus jelzőt Feribának!
Ahogy írod, természetesen ismerősek ezek a nevek, de magamtól eszembe nem jutottak volna. (Nem a fehérváriakra gondolok, hanem a többiek jelentős részére.)
Üdv
Pistike
Előzmény: Feribá04 (796)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 796
Szia!

Nem tesztelni akartalak. Ha le akarok valakit tesztelni, akkor azt kérdezem mondjuk, hogy milyen poszton és hol játszott Brian Pollard és Sylvester Norris és miért kellett idő előtt elhagyniuk Mo-ot. Camprag-et igazából azért hoztam szóba, mert érdekel a véleményed. Furcsa volt akkor ez a körmendi igazolás. Irányítóban ott volt Szájer és az új feltörekvő szupertehetség Kálmán, ennek ellenére a vezetés az egyik idegenlégiós helyét egy nem túl acélos irányítóval töltötte be. Vagy nemis volt ő valójában irányító?

Egyébként ennyi nosztalgiázás után eszembe jutott valami, amivel ki tudnánk tölteni a bajnoki szünetet. Kik voltak azok az idegenlégiósok akiknek csapataik a legtöbbet köszönhettek? Tehát nem a legjobb képességű, hanem a legtöbbet nyújtó idegenlégiósok listája érdekl. Ezen elég jól el lehetne vitatkozni. A vizsgált csapatok legyenek: Kaposvár, ASE, Körmend, Szolnok, Falco, Albacomp, ZTE, Nyíregyháza, Debrecen, Sopron, Dombóvár, Pécs, Videoton (Fehérvár KC), Honvéd, Tungsram, MAFC, Csepel, Oroszlány...meg aki még eszetekbe jut.
Tehát:
Kaposvár: Ivkovics vagy Halimics (szerintem az előbbi)
ASE: Davis
Körmend: Edmonson
Szolnok: Tyubin
Falco: Dzunics
Albacomp: Shannon
ZTE: Lekarauskas, esetleg Dzunics
Nyíregyháza: Pavlovics
Debrecen: Ivkovics
Sopron: Liepa (súlyosan él bennem a nekünk dobott 44 pontja)
Dombóvár: Miedzik
Pécs: Grigas és Venclovas
Videoton: Okac, esetleg Milivojsa
Honvéd: Kuzmin
Tungsram: Szakáll
MAFC: Ezt hagyjuk...
Csepel: Skala
Oroszlány: Szczubial

Üdv.
Feribá04

Előzmény: belfera (795)
belfera Creative Commons License 2001.12.18 0 0 795
Feri bá!

Kösz, hogy nem válaszoltál, bár egy igent azért lökhettél volna. :-))
Nehogy már más nem tudja ki volt az a Tomasz Szluzalek.

Természetesen emléxem Dragoslav "Charlie" Camprag-ra, aki 92-93-ban érkezett Körmendre Halm, Czigler, Klisura és Földi edző társaságában. Elég jó keze volt, ha elkapta a fonalat berámolt néhány trojkát.
Ha tesztelni akarsz, akkor ne a saját csapatomról kérdezz. :-))

Újabb két név, amire vissza kellene emlékezni:
Maleras és Jasiunskas.

Jó szurkolást mindenkinek a magyar és nemzetközi kupában!
Hajrá Körmend!

Előzmény: Feribá04 (792)
General Horny Creative Commons License 2001.12.17 0 0 794
Elvileg már nem a piaristában lesz a meccs, hanem az új csarnokban.
HAJRÁ SZEGED!!!!
Előzmény: kwest (787)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 793
Szia!

Struccka_d-nél a pont, mert míg Moki csak heti 3-szor, 4-szer járt abba kocsmába, addig Munti max. csak egyszer nem blokkolt hetente. Ha valaki akkor én tudom, mert mindennap ott voltam.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: DRT (791)
Feribá04 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 792
Sziasztok!

Bizony elég szépen elcsúsztam a tippbajnokságban, de mindegy ez csak játék.
Nyíregyen azt hittem simábban nyer a Kapos, mert mi is ritka szar játékkal tudtunk nyerni 18-al. Az Alba meccs tudtam, hogy szoros lesz, az egészből az zavar a legjobban, hogy nem bíztam szülővárosom csapatában (Debrecen). Az ASE sima győzelme is egy kicsit meglepett, ám annál örömtelibb. Különösen Fodor Marci és Czigler Laci remek játékának örülök. A Szolnok csalódás, mert az hittem, hogy híres védekezésével esélyt sem ad majd a Dombóvárnak. A Szegednek gratulálok, a Körmendnél pedig lassan meg kell szokni, hogy mindig annyit ad ki magából, amennyi a győzelemhez kell.

Kaposvari!

Ez Szombathelyen elég ismerős. Nekem is van két Devils-es ismerősöm, akik szombathelyiek, de mondok egy ennél durvábbat. Idén sajnos nem tudtam elmenni a Falco meccsre, de az öcsém révén családunk képviselve volt a nyugati régióban és innen van a sztori.
A meccs kezdése előtt egy faszi (szombathelyi őslakos) odajött a paksiakhoz, hogy szeretne velük szurkolni.
-Körmendnek szurkolsz? kérdezték a paksiak.
-Nem. Nincs kedvenc csapatom. Egyszerűen csak utálom a Falco-t és mindig szurkolok a csapat aktuális ellenfelének. No comment...Egyébként a Falco-sok voltak az idei legsportszerűbb házigazdák...Kellemes csalódás...

Láttam én már Bukvát 30-at dobni Cziglerről, ráadásul a múlt évben.

DRT!

Rosszul emléxel.
1. Az Oroszlánnyal játszottuk az idénynyitót és valóban 18-al kikaptunk, de ezt Pakson visszaadtuk nekik. A rájátszás szintén 1-1-re végződött ellenük és Oroszlányban majdnam sikerült nyernünk.
2. Antóni akkor már max. csak kerettagként szerepelt, de Fricinek már a harmadik ASE-s idénye volt az akkori. Nézz utánna! A 87-88-as idényben kerültünk fel a B-csoportba és ekkor már Morgen is kerettag volt (ha ő nincs ki is estünk volna). Az ezt követő idényben Radóval megerősödve jutottunk fel az A-ba.
3. Az akkori 10-e keret az alábbi volt:
Szaffnauer Csaba
Radovics József
Zbigniew Pyszniak
Ryszard Stankiewicz
Morgen Frigyes
Tarnai Béla
Halmai Tibor
Juhász László
Kovács Gábor
Búzási Béla
4. 1987-ben adták át az ASE sportcsarnokot, tehát Morgenék már nem játszottak a kettesben.
5. A Drinkről többet Mokinál egy kosaras azért többet tud: Munteán András. Tipikus Muntis megérkezés: - János egy Zipfert légyszíves és a kulcsot (a nyerőgéphez). Abban az időben sajnos én is gyakran megfordultam ott.

Fera!

"Ha minden igaz, akkor a MAFC (Armaghani, Mokos, Gergely, Lesti) és a Sopron (Rozwadovszki, Dokmanovics, Molnár Csabi, Sterbencz Tamás) a két csapat, ami nem jutott eszedbe." A MAFC-ra emlékeztem csak nem ugrott be, hogy 11 vagy 12-ik helyen végeztek. Később beugrott, hogy a Sopron volt a 12. és az ezt követő évben cseréltek helyet a Szegeddel.
"A paksi csapatban akkoriban Radovics játszott irányítót." Radó az ASE-ben soha nem volt irányító. Hármasdobásban és betörésben volt ő jó és jobban ki lehetett használni kettesen. 89-90-ben Szaffnauer, 90-91-ben pedig Mokos irányított mellette.
"Nagy kedvenced Morgen Frici egy 26 pontos szolnoki zakó után 0 dobott ponttal is csupa nagybetűt kapott az - akkor még - Népsportban." Ilyen kiváltságot csak egy igazi király élvezhetett.
"Emléxik még valaki Tomasz Szluzalek-re?
Feri bá!
Te ne válaszolj, úgyis tudom, hogy tudod kiről van szó. :-))"
OK! Nem válaszolok. Neked biztos mond valamit az az irányítónév, hogy Camprag. Ugye?

Struccka_d!

"Nem Munteán volt az ital istenkirálya?"
Dehogynem. A gintonicot szerette a legjobban.
Stankiewicz tényleg nagyon jó játékos volt. Ficinél is idősebb két évvel, de ez a mozgásán nem látszott meg. Oleg csak a beceneve volt, az eredeti keresztneve: Ryszard. Amikor Stojan Mo-ra jött a Szolnok velünk kezdte a bajnokságot. Az Olaj kezdőötöse az alábbi volt:
Tóth Attila
Hosszú István
Berkics László
Djurica Stan
Stojan Ivkovics
Na itt baszta el Rezák papa először, mert ezek a játékosok irányító nélkül meghaltak és az ASE szellemes letámadása, illetve Mokos triplái már a meccs elején 16 pontos előnyt eredményeztek. Ezt a mérkőzést mindenki fix 2-re vette, ezért volt nagy szó, hogy levertük a Szolnokot. A meccs hőse Oleg volt. Lefogta Ivkovicsot, dobott 14 pontot és szedett ugyanennyi lepattanót. Így leírva nem tűnik soknak, de higgyétek el fantasztikus teljesítmény volt egy 38 éves játékostól. Akkora alázattal volt a játék és csapata iránt, amit én Visockas-on kívül soha egy ASE-s játékosban sem láttam.

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA

DRT Creative Commons License 2001.12.17 0 0 791
Dehogynem, csak ő nem járt annyit a Drinkbe :)))

Amúgy Oleg nagy király volt, a Pisekkel együtt. eszméletlen technikával dobott mind a kettő.

Feribá, majd azért válaszolj majd! Kösz!

Előzmény: Struccka_d (780)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.17 0 0 790
Minden tippelő egy pontot kap a tegnapi meccsek után, a Szegedben senki se bízott és a MAFC-nak is nagyobb vereséget jósoltunk. Így az állás

1. belfera 10p
2. kaposvari 9p
3. kwest 6p
4. andrej11 5p
5. Feribá 4p

Januárban folytathatjuk a tippversenyt, más is beszállhat.
Idén már csak Koracs és Magyar kupa meccsek lesznek ha jól tudom. A mieink pl. St. Pöltenből nem is haza, hanem egyenesen Salgótarjánba utaznak, hogy gyorsan letudják azt is és minél hosszabb legyen a jan. 5-ig tartó szünet. Ránk fér.

andrej11 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 789
Nem tudom milyen volt a játékvezetés Debrecenben,mert nem láttam a derbit, de a kipontozódások száma sok mindent mutat...

A Debrecen kifogott egy jó napot, szinte mindegyik kulcsjátékosa hozta magát. Mi sem vallottunk szégyent, de ez a vereség még sokba kerülhet.
Lehet hogy a mi kis csapatunknak még mindig nagy szüksége lenne egy Halmra a kispadon? Nekem tavaly is ez volt a meglátásom, és ez a helyzet szerintem idén sem változott. Nincs meghatározó, (sőt bevethető) magyar bedobónk.

Előzmény: Törölt nick (783)
kwest Creative Commons License 2001.12.17 0 0 788
Ja, kihagytam; gratulálok a Szegednek. Így hogy a Falcot...hát nagyon-nagyon gratulálok.
Előzmény: kwest (787)
kwest Creative Commons License 2001.12.17 0 0 787
Én általában egész héten ott vagyok, bár körmendiként. Nem baj, január 12-én jön még egy busznyi kolléga. Még akkor is a Piaristában lesz a meccs?
Előzmény: General Horny (786)
General Horny Creative Commons License 2001.12.16 0 0 786
Bizony kijött végre a lépés SZEGEDEN!!!!
Beindult a szekér!!
Reszkessen mindenki aki idejön!!
HAJRÁ SZEGED!!!!
Előzmény: kaposvari (785)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.16 0 0 785
Meglepetést én se Pesten várok ma, inkább a Szegednek várom már hogy jöjjön ki végre a lépés.
kaposvari Creative Commons License 2001.12.16 0 0 784
Igen ezt már én is megfigyeltem nála, a rangadókon nem megy neki annyira, Cziglertől pl. kifejezetten retteg, fóbiája van. De tegnap nagyon elkapta a fonalat. Akárcsak egy másik, (szintén mindkettőnk számára jó ismerős) center: Gémes Lecsó:-))
kaposvari Creative Commons License 2001.12.16 0 0 782
Az igazi játékról is pár szó. Remek védekezéssel és Bukva kiváló centerjátékával győztük le a szabolcsiakat (a rádió szerint, de majd ma TV-n is megnézem), volt is törlesztenivalónk ui. tavaly ott egy ponttal kaptunk ki. Az Albacomp botlás káröröm, de jól jött mindenkinek az élmezőnyben, jó lenne ma is legalább egy meglepetést látni.
kaposvari Creative Commons License 2001.12.16 0 0 781
Akkor a Feribá által felállított pontversenyen pillanatnyilag a köv. az állás 4 végeredményt követően.

andrej11 4 pont (3 jó végkimenetel és a Szolnok meccsen kettővel lőtt mellé)
kaposvari 8 pont (4 jó előjel, Klíma és Alba meccsen kettővel, Szolnok meccsen eggyel mellé)
Feribá 3 pont (a különbségek nagyok voltak)
kwest 5 pont (3 jó, a ZTE meccs majdnem telitalálat)
belfera 9 pont, de többet ilyet nem adunk meg, a tippet a kezdés előtt le kell adni. (3 találatból két telitalálat, de minket kissé lebecsült:-)

Ma még két meccs lesz, lehet a pontokat tovább gyűjteni és újaknak is tippelni.

Struccka_d Creative Commons License 2001.12.15 0 0 780
Nem Munteán volt az ital istenkirálya?

Csak egy emlékezetes játékos Paksról: Oleg Stankievics. Egy kupameccsen szerettem bele a játékába. Százhalombattát kellett nagyságrendileg 30-cal megverni a továbbjutáshoz. Az ASE megcsinálta Oleg vezetésével. Lepattanóknál illetve zsákolás közben féltem attól, hogy beveri a fejét a gyűrűbe. Kb. 30-at vállalt.

Előzmény: DRT (770)
mash Creative Commons License 2001.12.15 0 0 777
777!

azt mondták, hogy nyúljam le!

belfera Creative Commons License 2001.12.14 0 0 776
Egy kérdés nosztalgiázóknak:
Emléxik még valaki Tomasz Szluzalek-re?
Feri bá!
Te ne válaszolj, úgyis tudom, hogy tudod kiről van szó. :-))
kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 775
Nem is rossz eredmény.
Mellesleg a bckormendes tippversenyben kihagytam néhány (asszem hat) fordulót, hogy egy kicsit elbízzátok magatokat :))))
Előzmény: belfera (774)
belfera Creative Commons License 2001.12.14 0 0 774
Debrecen - Albacomp 91-89

Na, most majd kezdhetek magyarázkodni.
Azért remélem elhiszitek, hogy még nem ismertem az eredményt a tippem leadásakor.
Én mindenesetre tudom, és nekem ennyi elég. :-)

Remélem a többi tippem is legalább ennyire bejön majd.

Hajrá Körmend!

belfera Creative Commons License 2001.12.14 0 0 773
Engem is megérintett az utóbbi néhány hozzászólás nosztalgiázása, beugrott néhány általatok említett név, és előástam a féltve őrzött házi archívumom (értsd Vas Népe és Népsport cikkek 1988-tól).

Feri bá!

Ha minden igaz, akkor a MAFC (Armaghani, Mokos, Gergely, Lesti) és a Sopron (Rozwadovszki, Dokmanovics, Molnár Csabi, Sterbencz Tamás) a két csapat, ami nem jutott eszedbe.

A paksi csapatban akkoriban Radovics játszott irányítót.

Nagy kedvenced Morgen Frici egy 26 pontos szolnoki zakó után 0 dobott ponttal is csupa nagybetűt kapott az - akkor még - Népsportban.

Egy hihetetlen eredmény 92-ből:
Tungsram SC - Kaposcukor 151-100 (73-48) !!!!!

Elődöntők ugyanezen évből, egyazon napon Budapesten :
Honvéd - ZTE 1100 néző !!!
Tungsram - Körmend 1000 néző !!!

A 21. helyért(!!):
Salgótarjáni Kohász - Dunai Kőolaj 1000 néző !!!!!

Megtaláltam kedvenc tudósításom is az utolérhetetlen Weisz "Kuki" bácsitól egy Sopron-Körmend meccsről:
" A soproniak letámadása meglepte a vendégeket, olyannyira, hogy Liepa már az első percben zsákolt."
Szerintem fenomenális ez az ok-okozat összefüggés!
:-))

A tippelést én is jó ötletnek tartom, már a Körmend oldalán is résztvevője vagyok a játéknak.
Mellesleg ott kwest állok néhány hellyel. :-))

A tippjeim:

Debrecen-Albacomp 2
NYKK-Kaposvár 3
ZTE-ASE -15
Dombórvár-Szolnok -17
Szeged-Falco -11
MAFC-Körmend -16

Reménykedem néhány - a csapatomnak kedvező - meglepetésben. :-)))

Jó szurkolást és tippelést mindenkinek!
Hajrá Körmend!

kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 772
Hát igen. Meg most gondoltam bele csak, hogy milyen érdekes lenne egy Dombóvár-Körmend meccs Kaposváron a jelenlegi helyzetben :)))
Előzmény: kaposvari (769)
DRT Creative Commons License 2001.12.14 0 0 770
Hú de nagyon vert minket az Oroszlány annak idején...Pláne Szczubial volt nagyon jó az akkori mezőnyben. Nekünk meg volt egy Tóniónk (bár lehet, hogy ő akkor már nem is játszott...).
Tényleg, kik voltak akkor nálunk? Szaffnauer, Antoni, Főnök, Tarnai? A Friciék később jöttek, nem?
Szóvalj mesélj, mert én már rohadtul nem emlékszem pontosan (de ha mondod, be fog ugrani), csak arra, hogy anno még a "Kettesbe" jártunk meccsre...

Ja, említetted a Drinket. Hát arról asszem a Mokosnál többet egyetlen magyar kosárlabdázó sem tud :)))

Előzmény: Feribá04 (763)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 769
Ez tényleg érdekes. Emlékszem, mikor tavaly Szhelyen voltunk meccsen, az étteremben a pincér mesélte, hogy nagy kosárfan. Aztán amikor kérdeztük, hogy akkor ugye jön az esti, meccsre akkor mondta, hogy persze, csak nem ide, hanem Körmendre:-)). Nálunk viszont tényleg nem fogsz találni Dombóvár drukkert, nem is szeretik a csarnokunkat, nem emlékszem, hogy valaha is nyertek volna itt, még a másodosztályban sem. Na meg a szurkolók viszonya is. Gazdaságilag viszont megérné nekik. 30km, kocsival 20 perc.
Előzmény: kwest (768)
kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 768
Pedig a mi esetünkben (kupameccs) még erről is volt szó, de aztán letettek róla. Az indoklás: szurkolói nyomás :))
Persze megértem; elég furcsa lenne, ha például mi Szombathelyen játszanánk a hazai meccseinket (pedig nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, hogy Szombathelyen legalább annyi Körmend-szurkoló van, mint falcós).
Előzmény: kaposvari (767)
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 767
Azt nem csodálom, hogy Kaposváron nem akarnak játszani:-))))
Előzmény: kwest (766)
kwest Creative Commons License 2001.12.14 0 0 766
Nem akarnak se Pakson, se Kaposváron játszani (nem tudom mi van Szekszárddal), a kupában pl. mindkét meccs Körmenden lesz.
kaposvari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 765
Annyira emlékszem még rájuk, hogy ott játszott Nagy Imi (Guba), a Klíma-Vill mai szakosztályvezetője, de magára a csapatra vagy eredményeire nem nagyon.
Ha pedig tippverseny, egy másik játékot is kitaláltam:-). Írjon mindenki egy listát arról, hogy kinek mely csapatok szimpatikusak ill. unszimpatikusak az nb1-ben. Lehet 12-es sorrendet is felállítani, vagy csak kiemelni 3-3 csapatot pozitív ill. negatív oldalon. Ez teljesen szubjektív szavazás lenne, egyéni érzések alapján, mindegy hogy mi befolyásolja. És szerintem senki ne sértődjön meg rajta, ez egy izgalmas JÁTÉK:-)) Indokolni se kell a listát, persze lehet ha valaki akarja. Ha benne vagytok, kezdje valaki én nem merem:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!