Keresés

Részletes keresés

DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1135
Bírom az ilyen vér városi, elmebajnok elszólásokat...
Előzmény: kaposvari (1133)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1134
Ja és ha valaki elmegy a szomszéd városba szurkolni, mert ott jobb a hangulat, jobb a csapat és olyan cool minden, az DIVAT. Ha valaki megunja a focicsapatát az DIVATból szerette. Lehet, hogy egyszer a kosarat is megunják, majd ha a Hali bejut a Bajnokok ligájába?:-))
Előzmény: belfera (1128)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1133
Hát nem tudom, mifelénk ezt másként gondolják. Itt egy dombóvárinak se jutott eszébe a Kaposvárnak szurkolni akkor sem amikor a B csoport legmélyebb bugyraiban játszottak és én sem leszek soha PVSK szurkoló (max. szimpatikusak, pedig szeretem a női kosarat is) mert nálunk nincs ilyen. A vonzáskörzet más téma, mert egy bivalybasznádi sportkedvelő persze, hogy nem lakóhelyének szurkol (hiszen ott nincs semmi) hanem választ egy csapatot, legtöbbször a legközelebbi városból. És szerintem olyan esetben indokolt a csapatváltoztatás, ha lakóhelyednek egyeszer csak lesz csapata az adott sportágban. Na én ezt nevezem lokálpatriotizmusnak. Nekem lesülne a pofámról a bőr, ha bármilyen sporteseményen mocskos kaposvárt kéne kiabálnom. Másnak ez úgy látszik könnyeben megy a lakóhelyével.
Nem akarok meggyőzni senkit (te is soproni vagy, ha jól tudom, úgyhogy téged se értelek:-), csak ez a véleményem. Kisbaltás poén jó volt, már várom egyébként:-))
andrej11 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1132
Azért én egy kicsit vitatkoznék veled ebben a kérdésben:

1./ A szurkolókat ki védi meg pl. attól a Váraditól, aki 2 hónappal ezelőtt kimutogatott a fehérvári közönségnek és puszikat küldözgetett hölgyeknek??? Ja mellesleg 30.000 forintért vásároltam két bérletet. Ezt kapom a pénzemért?
Hol volt az ellenőr, a sajtó stb.? Egy ilyen után miért nem tíltják el hetekre?

Az eseményeknek mindig két oldala van.

2./ Azzal teljesen egyetértek, hogy a nézőtéri skandálások, bekiabálások botrányosak, minden jó érzésű embert felháborítanak.

3./ Attól, hogy véget vet egy meccsnek még nem fog társadalmi problémákat megoldani.

4./ Ha már a Kálmán Laciról van szó: egyrészt hazánk egyik legjobb játékosáról beszélünk, ez nem is lehet vitás. De mit csinálsz pl. Fehérváron, ahol a muja közönség az ő esetében mindig fütyül és "buzizik". Hogy miért? Mert kiverte a Matus fogát évekkel ezelőtt és akkor ezt nem totolták meg a játékvezetők! Ha akkor kiállították volna (és nem a Matust), akkor már rég elfeletettük volna a történetet.
Ettől még nem védhető a közönség reakciója, de érthető!

5./ Ami pedig a Fehérvári közönséget illeti, hát tényleg elég sznob, és sajnos van egy réteg aki státusszimbólumnak tekinti csak a bérletét. Ez meg is látszik az utóbbi 2 év nézőszámán.
Ha szurkolsz egy vsapatnak, akkor nem csupán akkor tedd ezt, ha megy a szekér, hanem akkor is amikor gyengébbek az eredmények.

Előzmény: Törölt nick (1095)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1131
"és talán egy újpestinek se vetik a szemére, ha a Vasasnak szurkol."
Ezt a kérdést egy másik topicban tedd fel. A Rabóczkis telefon egyébként döbbenet:)))))))))))).
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1130
A DIVAT szót kivételesen pozitív értelemben gondoltam.
DRT Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1129
Tényleg, ti ismertek akár egyetlen embert, akinek megváltozott a csapata??? Én egyet sem...
Előzmény: Feribá04 (1127)
belfera Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1128
Ez nem volt szép...
Mindenesetre adnék némi felvilágosítást ebben a témában, mielőtt Chris teszi ugyanezt kisbaltával a kezében. :-)

Körmenden ugyebár 25 éve létezik A csoportos kosárlabdacsapat, az első bajnoki cím pedig épp 15 éve született.
Namármost Szombathelyen még csak akkoriban ismerkedtek a sportág alapjaival néhány kiöregedett körmendi játékos segítségével. Ennek megfelelően a szombathelyi kosárbarátok, vagy azok, akik unták a focit, lejártak a 30 km-re lévő Körmendre, ahol minden meccsen garantált volt a jó szórakozás és a remek hangulat.

Tehát ha lehet, akkor ne divatozzuk le azokat a szombathelyi szurkolókat, akik 10-15 éve ott vannak a Körmend meccsein, mert szeretik a csapatot, a hagyományokat, a meccsek hangulatát és a szurkolást, és attól függetlenül, hogy azóta már az ő városukban is van férfi kosárlabda, hűek maradtak kedvenc csapatukhoz.
Gondolom Pakson és Kaposváron is vannak olyan szurkolók, akik a város 30 km-es vonzáskörzetéből érkeznek, és talán egy újpestinek se vetik a szemére, ha a Vasasnak szurkol.

A lokálpatriotizmust pedig arra értettem, hogy Chris annyira rajong kedvenc csapatáért, hogy már körmendinek érzi/vallja magát, sőt talán szombathelyiként körmendibb sok körmendinél, és ez szerintem mindenképpen megsüvegelendő.

Hajrá Körmend!

Előzmény: kaposvari (1126)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1127
Félreérted! A legtöbben már akkor a Körmendnek szurkoltak, amikor Falco még nem is volt. Utánna pedig tudod hogy van: Gatyát, nőt válthat az ember, de csapatot nem!

Üdv.
Feribá04

Előzmény: kaposvari (1126)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1126
Hát igen, a lényeg az első mondatod harmadik szavában rejlik. Én eredetileg is ezt akartam írni, de féltem, hogy megint lincshangulat lesz:-))
Előzmény: Feribá04 (1124)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1125
Köszi. De nekem nagyon tetszik rossz tulajdonságai ellenére is a szolnoki, szombathelyi és különösen a körmendi B közép.
Előzmény: be-st (1123)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1124
Szombathelyen nagy divat az MTE-nek szurkolni. Én a két kezemen nem tudom megszámolni hány szhelyi piros-fekete szimpatizánst ismerek. Igaz ott voltam katona.
Előzmény: kaposvari (1122)
be-st Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1123
Félreértesz. Nem a B-közepekkel van bajom, hanem azzal, ahogy egyes (nem minden, hanem EGYES) B-közepek, illetve hangadóik viselkednek. Ebből a szempontból nekem a paksi szurkolótábor a pozitív minta. Nem tudom, ott hogy alakult így, de sokkal kulturáltabb a szurkolótábor a többinél. Meccs közben szurkolnak, és nem az ellenfelet gyalázzák. Szerintem ez fontos különbség. És azt meg nem szeretem, és nem tudom, miért kellene szeretnem, hogy figyeljek arra, hogy lehetőleg ne ugyanazon az ajtón jöjjek ki a csarnokból, mint az ellentábor szurkolói. Mert veszélyes lehet. Én azért még nem akarok megverni senkit, vagy belekötni, mert körmendi, szolnoki, kaposvári, paksi, stb. Belém se kössenek, engem se akarjanak bántani ilyenért.
És ezúton köszönöm a lelkes szurkolást azoknak, akiknek ez a mentalitásuk, ha ezt sportszerűen teszik. Én csendesebb vagyok, ez tény, de tetszik a pozitív zajcsapás. A POZITÍV!
Üdv
Pistike
belfera! És természetesen a fórum hangulata is pozitív (szvsz). Nem Te vagy az egyetlen pozitív körmendi, természetesen. És én is szeretném, ha többen lennénk, akik így gondolkodnak.
Az a szurkolj, ne háborúzz jelmondat a kormány kivételesen jól eltalált mondata. Mert a jövő még nem kezdődhetett el. Azért jövő. Ez a fiaim szintje volt 2-3 éves korukban, amikor reggel azt kérdezték, hogy akkor most holnap van?
Előzmény: Feribá04 (1117)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1122
Szombathelyi??? Hol van itt lokálpatriotizmus?
Előzmény: belfera (1118)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1121
Én sem értem mire gondol Chris. 20-ával kapcsolatban majd egyeztetünk.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: belfera (1120)
belfera Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1120
Chris!

Visszaolvasva nem találtam semmit előző hozzászólásomban a körmendi "huhogással" kapcsolatban, és nem is sejtem, hogy mire gondolsz.
Persze ha leírod, akkor nagyon szívesen átgondolom még1x!

Előzmény: ChrisClay (1119)
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1119
Kezdem azt érezni,hogy te vagy nem jártál még Körmenden 1995 előtt, vagy,ha igen,akkor füldugóval.

Ellenkező esetben nem irkálnál le ilyen valótlanságokat a körmendi "huhogásról".

Ezt légyszí' gondold át még1x!

Előzmény: belfera (1103)
belfera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1118
kaposvari!

Kösz a tippek összesítését, azért majd utánaszámolok, mert a 7 pontos vezetésed kicsit soknak tűnik számomra. :-)

Pistike!

Azért nagyon korrekteket írogat ide bizonyos dancsi, kwest és ChrisClay (benne néha túlzottan előtör a körmendi lokálpatriotizmus - szombathelyiként ez nem kis teljesítmény -, de ettől függetlenül a doktor úr aranygyerek :-) ) Körmendről, illetve xGabi és CVZ Szolnokról, szóval nem én vagyok az egyedüli "pozitív szellemű" piros-fekete drukker.
Ettől függetlenül én is örülnék, ha egyre többen lennénk.

Feribá!

Ha sikerül lejutnom Paksra, akkor mindenképp megkereslek. Gondolom Fishtax ill. Chris és kwest is ott lesz, és talán sporttársat és/vagy rostast is az atomvárosba szólítja munkája (hacsak nem a Kaposvár-Szolnok derbire), akkor pedig akár egy szolid topiktalálkozót is tarthatnánk.

Hajrá Körmend!

Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1117
Miért baj, hogy vannak ultrák és B közepek? Én diplomás ember vagyok, irodában dolgozom, de amikor meccs van bizony elejétől a végéig "örjöngök" és emiatt mégsem érzem állatnak magam.
Előzmény: be-st (1114)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1116
Ez egy teljesen korrekt hozzászólás volt. Tényleg nem kell szalonközönségnek lenni meccsen, de az anyázás felesleges. Bár ha valamelyik játékos valami nagyon durvát csinál és utánna egy kicsit megkapja azzal szerintem túl nagy gáz nincs. Kálmán mikor kért nyilvánosan elnézést a Matus ügy miatt? Ha Varga a múltévi bajnoki döntő után megteszi, hogy elnézést kér a paksi szurkolóktól most nem költenének róla dalokat. Ez lett volna a dolga Körmend felé Czigler Lászlónak is! Mindent egybevetve a normális, baráti szurkolás mellett vagyok és hiszek abban, hogy a lelátón is csak ellenfelek és nem ellenségek vagyunk. Ha bármelyikőtök elkiséri Paksra a csapatát nyugodtan megkereshet, mert meccs előtt és után is szivesen elbeszélgetek akárkivel szurkolói hovatarozástól függetlenül.

Szurkolj! Ne háborúzz!
Belegondolt már ebbe egyáltalán valaki?

Előzmény: Törölt nick (1115)
be-st Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1114
"abszolút érthetetlen számomra, hogy Dávid Kornélt mitől gyűlölik ennyire egyes helyeken. Ha valaki, ő aztán soha nem volt sem alattomos, sem balhés, sem bunkó. Amikor a szolnoki vendégszurkolók a meccsek előtt már kórusban buzizták, miközben még ki se jött a pályára"

Ez jó. Pont ezt akartam még az előbb a végén írni, csak enélkül is elég hosszú lettem. Emléxem, mikor mentem a csarnokba, a szolnokiak már ott voltak, és a bejáratnál már a b**i Dávid ordítást lehetett hallani. Ezek után figyeltem, mennyi pozitív hangjuk lesz, hát a szurkolásuk (ill. nálam ez nem szurkolás) felénél kisebb részben volt hajrá Olaj, vagy hasonló, a meccs nagyobbik részét mocskolódással töltötték. És igazad van rostas, Dávid szidását végképp nem értettem. Normális gondolkodású országban mindneki büszke arra, ha egy emberük valami olyat ér el, amit mások még nem (és itt nem csak sportról beszélek), és tiszteli. Nálam az lenne az evidens, hogy a bemutatásnál megtapsolom, ha sportoló az illető. Nálunk ez nem így megy. Talán ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is - mentalitás. Kár. Van még mit tanulnunk.
Na jó, befejezem a moralizálást.
Üdv
Pistike
Nem , még nem fejezem be. X éve, mikor még focimeccsekre is rendszeresen jártam (sőt!), az tetszett a kosármeccsek hangulatában, hogy itt illik megtapsolni az ellenfél játékosait a bemutatáskor. Más volt a hangulat - engedtessék meg: a színvonal - mint a stadionokban. Akkor még nem voltak ilyen elvakult (elvadult) ultrák, B-közepek, nem volt lincshangulat egy rangadón se. Jó, én se vagyok az a fanatikus típus, és biztos kell olyan is, de ha már valaki fanatikus és ordít, legalább ne az ellenfelet ócsárolja, hanem a sajátját biztassa. Szóval a csarnokok színvonala ment lefelé rendesen. (Most itt nem az állagukra gondolok.) Én legalábbis nem őrjöngeni járok meccsre, hanem szórakozni. Mert tetszik, és jól akarom érezni magam. És nem gyűlölködni akarok, hanem örülni, vagy ha nem megy a csapatnak, akkor bosszankodom, de nem utálom az ellenfelet. Biztos én vagyok a hülye. Utálni kéne?

Előzmény: Törölt nick (1111)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1113
Sajnos nem tudtam lemenni, mert a vasárnap miatt a pesti visszaút csak mai szabivel lett volna megoldható, ezt pedig a rangadókra tartalékolom pl. 27-ére. Kábé 50 paksi volt lent és azt mondják jó hangulatú meccs volt viszonylag sok nézővel. Az ASE nincs rossz formában, így már az elején eldőlt a meccs. A csarnok állítólag nagyon szép.
Előzmény: kaposvari (1110)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1112
Irigység, kisebbségi komplexus, egyéb társadalmi problémák. De ez utóbbi kettő már abszolút nem a sportról szól.
Előzmény: Törölt nick (1111)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1110
Ott "sajnos" nem voltam még, de már hallottam róla. (Anno fősulin volt egy nagykőrösi haverom). Ha voltál Szegeden írj már valamit róla, vasárnap le akarok menni. (jegyár, milyen a felújított csarnok, mennyien voltak, szurkoltak-e, ilyesmi)
Előzmény: Feribá04 (1109)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1109
Nagykőrösön voltál már? Az sem volt rossz, de Vásárhely tényleg egy élmény.
Előzmény: kaposvari (1108)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1108
Jó, de akkor is max. öt csapat van most az A csoportban, akiket jelentősebb szurkolótábor követ idegenbe is. Persze ez relatív és állandóan változik. Amúgy példám arra vonatkozott (lehet, hogy rosszul fogalmaztam), hogy a köztudottan nem nehézfiúkból álló Albacomp tábor, ha elmerészkedik Körmendre, akkor jobban teszi, ha nem nagyon jelzi hovatartozását (így is tettek).
Egyébként nekem legdurvább vendégszurkolói élményem Hódmezővásárhelyen volt, na az tényleg egy "meleg" hely volt.
Lengyelországban ha nem kapunk ki nagyon, már elégedett leszek. De azért cél a győzelem, persze.
Előzmény: Feribá04 (1106)
be-st Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1107
Üdv mindenkinek!
Sima vereség Körmenden. Ha nem lett volna ilyen sima, akkor mondanám, hogy azért, mert Báder indiszponált volt, mert Sanni félsérült volt, mert már nem volt Antics, még nem volt más, de mindegy, mert sima volt. Mindez, meg még sok más együtt -> sima vereség. Nem tudom, Shannon mennyire lesz megváltó, ránk férne. Nincs egy normális kinti dobónk, az ellenfeleknek nem kell félni a kinti dobásoktól, így nyilván a centerposzton meglévő előnyünk gyorsan odalesz. Már tavaly is ez volt a gondunk. Egyszerűen ott lehet hagyni a kinti embereinket, mert meccsenként két triplánál többet úgyse dobnak, sőt, inkább kevesebbet. Williams hiába fantasztikusan jó, majdnem olyan jó (vagy ugyanolyan jó) máshol is van, és ez így kevés. Sokat bántják, hogy önző, de ő legalább meg tudja oldani a helyzetek jelentős részét, míg amikor leoszt valakinek, az úgy meglepődik, hogy kiesik a labda a kezéből. Többször láttam ilyet Góbival, ill. Báderrel. Ennek ellenére azért szokott rendesen osztogatni is.
Anticsot kicsit korán küldték el, biztos többet használt volna Matusnál. Nem tudom Shannon mennyit fog használni, de három amerikai nem lehet, ezért továbbra sem erősödünk vele annyit, mint ha egy abszolút kiegészítő ember helyére kerülne, vagy az örökös csapatkapitány helyére.

Nagyon örülök belfera pozitív szellemű körmendi véleményének a fórumon, mert az ember nagyon hamar általánosít egyes vérben forgó szemű alulkulturált szurkoló (szurkoló???) láttán. Nem mintha eddig azt hittem volna, hogy Körmenden mindenki olyan, de jó olvasni is, hogy nem. Jó lenne hasonló hangokat hallani Szolnok felől is.
Tegnap a meccs alatt eszembe jutott a tavalyelőtti klasszikus körmendi szurkolás, a Magyarok! Hát most fordítva volt. Így van ez, egyszer Ti, egyszer Mi. Miért kell ezért bántani egymást?
Hajrá mindenkinek a sajátja! De különösen Fehérvár!
Üdv
Pistike

Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1106
Sporttárs!

Szóval Robi visszatér. Mit mondjak kemény lesz a jövő szombati meccs, de csak az történt amit előre megjósoltam.

Chris!

Bár alapjában igazat adok a téged kritizáló hangoknak, vagyis elítélem a trágárkodást, de a beírásod mégis nagyon tetszett. A mi játékvezetőinknek sajnos előbb a munkájukban kellene bizonyítani és csak ezután vállalhatnának egyéb szerepeket. Ott a komiszár mérje fel ő a helyzetet és a bíró csak a meccsel törődjön. "Váradi...:-))) Mint igazságosztó...:-))))) " Na ez nagyon talált :-)))))))
Mi 3 évvel ezelőtt fogadtuk a Partizan-t és nem 20, hanem jóval több szurkoló kísérte el őket. Hát tényleg nem volt semmi amit műveltek. Szerb nyelvismeretem hiányában is fogtam mit ordítanak. Ám ennek ell kell tűnnie a pályák mellől!

Kaposvari!

Na azért azt nem állíthatod, hogy Mo-on mindenhol csak 15 fő jár idegenbe és az sem szurkol. Kérdezd csak meg Chirs-t, hogy a kaposvári szurkolók által divatszurkolóknak tartott Atomic Boys milyen erőket vonultatott fel Körmenden a múlt évi bajnoki elődöntőkön. Leszurkoltak minket az tény, de ott voltunk!
A tippversenyről én is lecsúsztam, de ennyi előnyt kaphattok:-))
Egyébként sok sikert Lengyelországban. Valahogy az az érzésem, hogy a lengyelek az elején félválról fogják venni a meccset, tehát mindent bele!

Üdv.
Feribá04

kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1105
1. kaposvari 28p
2. belfera 21p
3. kwest 19p
4. andrej 18p
5. Feribá 17p
6. CVZ 6p
7. Mr. Pink 4p
8. Fishtax 1p
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1104
Ez korrekt volt Belfera, tényleg jól esik olvasni ilyen higgadt hozzászólást körmendi részről, igazad is van. Körmendi utazás egyelőre még függőben van, több dologtól is függ még.
Tippversennyel elcsúsztam egy kicsit, de ígérem ma összeszedek egy friss állást.
Az eredmény alapján a Szeged nagyon soványnak tűnt tegnap, remélem jövő héten se mutatnak többet:-))
Előzmény: belfera (1103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!