Szerintem vagy a Szeged jut be nyolcadikként, vagy az Egerszeg. Az előbbinél a sok hazai pálya, az utóbbinál pedig a jobb játékerő a döntő.
"Ez egy jó forduló volt, de most már a Paks és az Olaj is bukhatna:-). (Ha máshol nem majd nálunk.)" Majd meglátjuk, de remélem addigra nem lesz ennyi sérültünk.
Egyébként mind Pesten, mind Fehérváron 15 pontos különbséget várok. Győztesek: Albacomp, Szeged.
Dombóváron nem volt nagy gáz. Az elején egy kicsit kötekedtek a kocsmában, de semmi komoly nem történt. Szurkolásban egyértelműen többet vártam tőlük.
Fishtax!
"Sajnos nem voltam, mostanában elég kevés meccsre jutottam el" Divat!!!
"Szép kis zakót kaptunk Egerszegen" Én azért nem vagyok elkeseredve. Simán vezettünk az első félidőben, de harmadik negyedben megsérült Geri és Ernő. 3 válogatott hiányát egy remek formában lévő ZTE ellen más is megérezné, nemcsak egy fáradt tartalékos ASE. Pénteken nyerünk 7-el és továbbmegyünk.
Sajnos nem voltam, mostanában elég kevés meccsre jutottam el. :-(
Szép kis zakót kaptunk Egerszegen, ilyenkor látszik, mennyire is hiányzik a (sok paksi által is) szidott Cziegler (és hogy a magyar csapatok talán tényleg nincsenek hozzászokva a sorozatterheléshez). Szorongva várom, mikor isszuk meg ennek igazán a levét csapatszinten. Meg aztán jövő héten válogatott meccsek, egy fáradt Sitkuval és egy nem teljesen ép Lacikával.
Annyi bizonyos, hogy a 8. hely megcsípéséért folyó harc legalább olyan izgalmasnak ígérkezik, mint az előkelőbb helyezésekért folyó küzdelem.
A Szeged bravúrjainak értékét növeli, hogy (jelenleg) csak két légióst foglalkoztatnak, de szerintem éppen ezért maradnak majd alul vetélytársaikkal szemben.
Tippjeim szerdára:
MAFC - Szeged +6 (már ha játszik Curley)
Albacomp - Dombóvár +12 (muszáj nyerni a Sterbencz-csapatnak)
Beszállok, bár nem ígérem, hogy mindig eszembe jut majd tippelni! :-)
MAFC-Szeged H7 (hunbasket.hu-n egyébként 20-ára, vasárnapra van kiírva!)
Alba-Dombóvár H3
Ma még van (6-kor kezdődött) ZTE-ASE Magyar Kupa selejtező, a visszavágó pénteken lesz szintén 6-kor, közben szerdán Ankarát kell lenyomni itthon, jaj, húzós a sportemberek élete... aztán..., aztán jól látom, hogy hétvégén semmi? (Gondolom, a jövő heti válogatott meccsek miatt.)
Két meglepő, de örvendetes:-) eredmény is született a fordulóban. Másokkal ellentétben szerintem sokba fognak kerülni a szegedi vereségek, a hazai meccsdömpingükben bőven össze tudnak kaparni elegendő győzelmet a nyolchoz, de a ZTE is dettó, azaz még a Falcónak is fel kell kötnie az alsót ha nem akar csúnyán arcra esni.
Mi a könnyed győzelmünkkel megerősítettük a harmadik helyünket. A meccsről annyit, hogy az első félidőben attól féltem, hogy elalszanak a fiúk a pályán, de aztán egy negyed elég volt a papírformához. Bosznicsnál önzöbb játékost pedig még nem nagyon láttam, de a MAFC szurkolók szerint is inkább ártott mint használt. De ez legyen az ő bajuk. Összességében szimpatikus csapat a MAFC, de szerintem ők a leggyengébb láncsszem a 12-ben (vagy a Nyíregy).
Ez egy jó forduló volt, de most már a Paks és az Olaj is bukhatna:-). (Ha máshol nem majd nálunk.)
"Mától xxxxxxxx xxxxxxxx LIGA a Férfi Kosárlabda Bajnokság neve.
Tervszerűség és improvizáció, rendszerek és egyéniségek, gyorsaság, lendület, nyitottság. A kosárlabda és az Internet közös tulajdonságai ezek."
Majdnem három hónap telt el azóta, hogy a bajnokságnak új névadó szponzora lett.
A mai sport szerint egyszerű a képlet, azaz bármekkora győzelem esetén továbbjutó a Klíma-Vill, 27 pontos siker esetén pedig csoportelső. Hogy ez, hogy jött ki nekik, azt nem tudom, a lényeg, hogy nyerjünk amennyire csak lehet aztán majd másnapra kiderül mire volt elég.
A MAFC-nál állítólag van egy új délszláv irányító. Ő most jött vagy le vagyok maradva? Mit kell tudni róla?
"ha 9-cel nyerünk akkor mindkét csapatnak +1 (na ilyenkor mi van?)"
Szerintem ilyenkor az egymas ellenni eredmeny dont. Legalabbis regebben igy volt.
Tehat hamindenki jatszott mindenkivel es van ket azonos pontszammal allo csapat, akkor koztuk nyilvanvaloan az egymas elleni eredmeny donti el a helyezest. Harmas korbeveresnel az egymas ellen elert eredmenyek kosarkulonbsege. Ha ez is egyenlo, akkor azt hiszem a kosararany majd a dobott pontok szamitanak. Ha a kosarkulonbseg kiszamitasa utan mar csak ket csapat helyezese kerdeses ugy koztuk szinten az egymas elleni eredmeny dont.
Namost az meg lehetseges, hogy nem a kosarkulonbseg, hanem a kosararany az elso szamu mutato. Sajnos a reszletes kiiras nincs fent a FIBA honlapon. Mindenesetre a Kaposvarnak es a Paksnak is jo sokkal kell nyerni es akkor nem kell szamolgatni.
Willie
Ennek tükrében a csoportunkban a Szaratovnak +18-a van (ez már nem is változik), a Geoplinnek +10, nekünk ugye -8. Ez azt jelenti, hogy, ha 9-cel nyerünk akkor mindkét csapatnak +1 (na ilyenkor mi van?) , azaz minimum 10-zel kell nyerni a továbbjutáshoz. Ami meg kell, hogy legyen.
Köszi az infókat.
Nőin lett volna? A gond az, hogy én sem láttam csak akkor erről beszélt mindenki no meg arról, hogy a budapesti maffia ismét szivat egy vidéki csapatot. Próbálom előkotorni emlékeimet és könnyen lehet, hogy igazad van. Elnézést, de ez a meccs már majdnem húsz éve volt.
A varos rendben van en kovettem el hibat mert veletlenul felcsereltem a csapatok sorrendjet, dehat nekem is hazahuz a szivem. Szoval a helyes allitas Bajai TK- Szolnoki MAV-MTE noi meccs. Persze ettol meg lehetett ferfi derbin is ilyen. Lehet, hogy ez arrafele nepszokas volt.
Willie
Állítólag (nem biztos) ha van körbeverés, akkor az egymás elleni ksárarány dönt. Tehát:
- Kikaptatok Szlovéniában (-6)
- Kikaptatok a muszkáknál (-23)
- Itthon meg lenyomtátok őket (+21)
Tehát jelenleg -8-on álltok. Ebből a számból indulj ki!
Nálunk jobb a helyzet, mert +9-en állunk és ez már nem változhat. Ha Opavában nyernek a csehek, akkor mindenképp csoportmásodikok vagyunk. Ha a ruszkik 16 alatt nyernek csoportelsők vagyunk, ha 16-al vagy többel, akkor ők az elsők mi pedig a másodikok. Ehhez azonban verni kell a türköket, ami qrva nehéz lesz Czigler nélkül, mert nem olyan kutyaütők ők.
Willie!
Az esernyős tuti, hogy Baján volt, mert akkor tiltották be a tornatermet. Nagy botrány volt belőle.
Hmm... Erdekes en ugyyanezt a sztorit hallottam egy allitolagos szemtanutol (az akkori kezdo iranyito ferje) csakhogy szerinte egy Szolnoki MAV-MTE - Bajai TK kosarmeccsen tortent a dolog.
Willie
Most nézem, hogy a paksiak csoportjában is hasonló lenne a helyzet ha meglepetésre a Himki nyerne Opavában, de mivel erre kicsi az esély, mondhatjuk, hogy az atomosoknak csak a kutyaütő törököket kell itthon legyőzni a továbbjutáshoz. Könnyű nekik.
A tegnapi nap elég gyászos volt a magyar kosárcsapatoknak, mi is lezakóztunk úgy ahogy kell. Hiába dob a Dzunics 27-et, ha a Sztojan és az Allison nulla (utóbbi mondjunk sérült). Most aztán futhatunk a továbbjutás után. Ha megverjük itthon a Geoplan-t, a ruszkik pedig biztosan verik a labancokat akkor mindenkinek 4gy 2v-es mutatója lesz (persze a St. Pöltent kivéve). Ilyenkor mi számit? Az összkosárarány? Vagy az egymás elleni arány? Az nem igazán, mert akkor megint körbeverés lesz. Az NS azt írta, hogy nagyon meg kell így vernünk a szlovéneket. A gólkülönbségünk viszont azt hiszem így is jobb az övükénél. Akkor miért nem elég az egypontos győzelem? Ha valaki tudja a pontos szabályt az írja be legyen szíves.
Pálkerti még most is játszik, sőt Hosszú Puska az egyik húzóember. 40 évesen!!! Tulajdonképpen beszállhatna az elnök is, akit egyébként Ágfalvi Györgynek hívnak! Pozíciójátékban agyonvernék a másodosztályt az biztos.
Egy ezüstre azért tellett nekik és remek volt az utánpótlásuk. Jellemző a magyar kosárlabdára, hogy abból a bajai ifiből még Szabó Attila sem lett játékos pedig ő akkor az egyik legjobb juniornak számított Mo-on. Belőle sem és Rátvayból és Pálkertiből is csak magyar átlag lett amikor eligazoltak .........Na jó hozzánk.