Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 945
Egyszer régebben beszélgettem a Petivel (Fodor) és azt mondta, hogy ezt a srácot ő is elnézné a csapatban. Tehetséges, de nehogy úgy járjatok vele, mint a Gémessel.
Előzmény: kaposvari (942)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 944
86/87-es magyar válogatott?

Hadd segítsek!

Szerintem az alábbiak lehettek pályán:

Székely, Zsoldos, Heinrich, Zsebe, Szalay, Morgen, Szűcs, Bencze, esetleg Berkics és Walke.

Elsőre ezekre tippelnék.

Üdv.
Feribá04

Előzmény: be-st (941)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 943
Aha értem. Ha jól tudom (de javítsatok ki) 1985-ben a BS-ben játszotta a Kaunas a Cibona-val a BEK döntőt. Ez volt az első kosármeccs amit bár a TV-n keresztül, de figyelemmel kísértem. Fantasztikus, de botrányos mérkőzés volt fantasztikus sztárokkal. Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomicius, Arvydas Sabonis az egyik DRAZEN PETROVIC, Alexandr Petrovic, Zoran Cutura, Franjo Arapovic, Mihovil Nakic a másik oldalon. Úgy tűnt a Kaunas hozza a meccset ám az óriás elvesztette fejét és ütött. Kiállítás és vereség az egyik oldalon és egy új csillag megkoronázása a másikon.

Üdv.
Feribá04

Ui: S.M. akkor még tényleg nem játszhatott. Fantasztikus élmény lehetett élőben látni a Kaunast...

Előzmény: be-st (941)
kaposvari Creative Commons License 2002.01.18 0 0 942
Gyanítom hosszú távú befektetés lesz a játékos a klub számára, ami azt jelenti, hogy idén örüljön ha pár percet játszik, viszont el kell kezdeni fiatalítani, mert az intő jelek már jelentkeznek. Összesen három élvonal-szintet megütő harminc alatti játékosunk van a sérült Vargát is beleszámítva ami édeskevés egy bajnoki élcsapattól. Az utánpótlásunkat ez sajnos jellemzi is, de annak legalább örülök, hogy a vének még mindig zseniálisak.
Előzmény: Feribá04 (937)
be-st Creative Commons License 2002.01.18 0 0 941
Nem a szovjet válogatott volt, hanem a Zalgiris Kaunas. Debrecen (akkor még valóban szovjet) testvérvárosa Kaunas, és itt nyaraltak (táboroztak) a kaunasiak. És akkor játszottak egy meccset a magyar válogatottal. Nagyon győztek. Szomorú, de az akkori magyar válogatott tagjaira már nem emléxem. Kb. 1986-87-ben lehetett. Előmeccs egy Debrecen-Nyíregyháza meccs volt. Akkor mindkét csapat B-csoportos volt.
Marciulionis vagy még nem volt, vagy még nem volt híres, rá nem emléxem. Szerintem nem volt még.
Üdv
Pistike
Előzmény: DRT (938)
DRT Creative Commons License 2002.01.18 0 0 940
El van nézve :)
Előzmény: Feribá04 (939)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 939
De.

(Elnézést az illetéktelen válaszért)

Előzmény: DRT (938)
DRT Creative Commons License 2002.01.18 0 0 938
Az még a szovjet csapat volt, nem?
Előzmény: be-st (934)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 937
Egészségére. Azért előbb jó lenne, ha fel is tudna mutatni valamit.
Előzmény: kaposvari (936)
kaposvari Creative Commons License 2002.01.18 0 0 936
Milyen karrier? Ahogy írtam, a gyerek pénzt keresni jön:-)))
Előzmény: Feribá04 (935)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 935
Sziasztok!

3 napja nem írtam, így úgy gondolom ideje leporolni a billentyűzetet.

Csapatunk továbbjutott, így kiváncsian várom a ruszkik elleni meccset. Jó lenne legaláb itthon csak egyetlen pontocskával nyerni, mert akkor mégegy igazi skalppal bővülhetne az ASE egyébként sem túl szegényes nemzetközi gyűjteménye. Kíváncsian várom, hogy Laci mit tud kezdeni Zukauskas-sal, illetve Feribá hogyan szopatja le NBA-ben is elismert honfitársát (James Robinson: Portland, Clippers, Minnesota. Több nem jut eszembe). Szóval nagy meccs lesz és én nagyon optimistán 20 százalék esélyt adok a továbbjutásra, illetve 50-et a hazai győzelemre. Nem tiszteletlenségből, de úgy érzem a Kaposvárnak sincs több esélye.

Fera!

Ez a Vrankovic, az a Vrankovic (Stoiko)? Ha igen, akkor Bukváéknak lesz problémájuk.

Kaposvari!

Fülöppel jól járhattok, mert egy tehetséges játékos, akit 4-5-ös poszton is be lehet vetni, de tartok attól, ha felépülnek a sérültjeitek nem lesz játékideje. Nem hinném, hogy karrierje szempontjából Kaposvár lenne a legjobb döntés.

Be-st!

Azért érdekes az a debreceni meccs, mert az még szovjet válogatott volt és akiket írtál mind litvánok. A régi nagy szovjet válogatott bizony a Baltikumra épült. Sarunas Marcioulonis irányított azon a meccsen?

Üdv.
Feribá04

be-st Creative Commons License 2002.01.18 0 0 934
Igazatok van a divatszurkolókkal kapcsolatban, egy jó szereplés kell ahhoz, hogy új nézők jöjjenek, és közülük valahányan meg fognak maradni. Nekem csak egy bajom van (volt) ezzel itt nálunk, hogy a fél csarnokot ilyeneknek adták el. Mármint a bérleteket. 5 évre előre kellett széket venni, és ezt nem mindenkinek viselte el a családi kasszája. Ettől
1. soxor nem telt meg a csarnok, mert ők nem mindig járnak, legfeljebb a rangadókra, ha ráérnek
2. sok régi arccal találkoztam hajnali ötkor, amikor beálltam 52.-nek a sorba bérletért, és ha nincs ismerősöm, aki 9. volt, mert este 11-kor lement, akkor már nem jutott volna, és ilyen módon sokan kiszorultak a következő szezonban a csarnokból, jegy ugyanis alig volt. Volt olyan, amikor a Szombathelyről hazatérő szurkolók egy része haza se ment, hanem beállt a csarnok elé, mert reggeltől adtak jegyet a következő meccsre, miközben olyanoknak nem volt gondjuk a jegyszerzéssel, akik tényleg csak divatból szóltak egy ismerősnek, hogy szerezz már jegyet.
3. a következő évben meg már csak úgy kaptam bérletet, hogy széket is kellett venni, ami azért nálunk is megviselte a családi kasszát.
Egyébként a legtöbb divatszurkolót a megismételt Videoton-PSG focimeccsen láttam, amikor elengedték a diákokat az iskolából (és asszem a dolgozókat is a Videotonból), mert csütörtökön déli egykor volt a meccs. Óriási élmény volt, de ez nem focifórum, úgyhogy eldugulok.
Szóval nekem csak a meccsrejutás miatt volt gondom a divatszurkolókkal, de bár most is járnának. Sajnos most nincs ilyen gond. Bár most is lenne! Akkor az azt jelentené, hogy jobban állunk a bajnokságban.
Üdv
Pistike - mezei szurkoló
Ja, és boldog új évet!
Ugye az még nem divatszurkoló, aki csak hazai meccsre jár? Mert én idegenben csak akkor láttam városom csapatát, amikor egyetemista koromban épp Debrecenbe jött a Vidi focicsapata, és épp ott voltam. Hazai meccseken 20 éve ott vagyok (mondjuk focin már nem). Nem vagyok az az eljárós típus, de hazai meccsről csak igazoltan hiányoztam. Viszont Debrecenhez kötődik talán legemlékezetesebb kosárélményem. Kurtinaitis, Iovaisha, Chomicius (lehet, hogy egy-két betűt eltévesztettem). Gondolom ismerősek. Láttam őket játszani. Szórakoztak egyet a magyar válogatottal. Sabonist csak azért nem, mert sérült volt.
Előzmény: Fishtax (918)
kaposvari Creative Commons License 2002.01.18 0 0 933
Igaz a hír, bár a pestiek állítólag ragaszkodnak a sráchoz, aki fizetések elmaradása miatt menekülne.
Előzmény: belfera (932)
belfera Creative Commons License 2002.01.17 0 0 932
Most olvastam a kosarlabda.com-on, hogy a Kaposvár leigazolta Fülöp Gábort a MAFC-ból.
DRT Creative Commons License 2002.01.17 0 0 931
Csak vicc vo't! :)
Előzmény: belfera (928)
kaposvari Creative Commons License 2002.01.17 0 0 930
Most néztem a lengyel csapat- egyébként tök igényes- honlapján, hogy vezetik a szakemberek által is erősnek tartott polák bajnokságot 15gy 2v mutatóval.

A Mineralnye Vody pedig nem valami szponzor, hanem a város neve, mégpedig a grúz határ közelében Groznij felé.

kaposvari Creative Commons License 2002.01.17 0 0 929
Tegnap egy hihetetlen izgalmas meccsen sikerült kivívni a továbbjutást. Pedig nagyon simának indult az elején, de aztán feljöttek a szlovének, elég sok, a sporthoz méltatlan fegyvert is bevetve, szerencsére a játékvezetők nem dőltek be a sok színészkedésnek, cirkuszolásnak, amellyel sikerült elérniük a nézők haragját. A végén nagyot küzdött a csapat a sporttörténelmi tettért.
Az új ellenfélről annyit, hogy hatból ötször nyert, a vereség is akkor csúszott be amikor már kézben volt az első hely.
Ja és a négy közé jutásért a Klíma-Sopot, Atom-Szódavíz győztese egymás ellen játszik. De ez még odébb van.
belfera Creative Commons License 2002.01.17 0 0 928
Röviden a "gyenge" orosz és lengyel ellenfélről.

A Mineralnye Vody csoportjában 1 vereséggel végzett az élen, maga mögé utasítva az izraeli Maccabi Ironi-t és a görög Paok Szaloniki-t.
Van egy orosz (Kugyelin) és egy litván (E. Zukauskas) válogatottjuk, melletük három amerikai (Farmer, Johnson Jones és az egykoron az NBA-ben is bizonyító James "Hollywood" Robinson), két jugó/horvát (Jagodnik, Bencic)és négy orosz alkotja a csapatot.

A Sopot szintén 1 vereséget gyűjtött, megelőzve a szlovén Pivovarna Lasko-t, illetve az előzőleg a Debrecent búcsúztató cseh Kunin-t és az orosz Jekatyerinburgot, akiket oda-vissza megvert. Náluk a már lengyel válogatott McNaull mellett még egy amcsi (Ansley), egy litván (Maskoliunas), egy cseh (P. Welsch), négy jugó/horvát (Milicic, Vrankovic, Markovik, Gregov) és négy lengyel szerepel az együttesben.

Szóval egyik párharc sem tűnik sétagaloppnak, de egy jó otthoni első meccs esetén bármi megtörténhet.
Mindenestre sok sikert mindkét magyar gárdának!

Előzmény: DRT (925)
borishun Creative Commons License 2002.01.16 0 0 927
Aix-en-Provence - MiZo Pécsi VSK
46 - 75
(15-21) (17-15) (10-23) (4-16)

EuroLiga, 8. forduló - Aix-en-Provence, 750 néző. (1.566 néző a monitorok előtt)
Vezette: Alberto Grossi (ITA), Eric Bertrand (SUI).

Aix-en-Provence: Falcoz, Holland-Corn 8/3, Agbatan 13, Lacroix 4, Jekabsone 12/6. Csere: Fernandez, Kuklová 4, Mercier, Bertal 5, Rigelo. Edző: Abdou N'diaye.

MiZo-Pécsi VSK: Iványi 16/9, Csák 23/9, Tuvic 9, Pechová 4, Károlyi 5/3. Csere: Delmis, Ujvári 1, Mahoney 9, Keller 8, Kalmár Nagy. Edzők: Rátgéber László, Fűzy Ákos.

Előzmény: filippo (923)
DRT Creative Commons License 2002.01.16 0 0 925
Ha az oroszok olyan félelmetesek, mint a nevük (ásványvizek), akkor nem lehet gond :)
Előzmény: belfera (924)
belfera Creative Commons License 2002.01.16 0 0 924
Bocsika, ezt elírtam.
Azért ma is szorítunk a pécsi lányokért.

A férfiakhoz visszatérvem, a Kaposvár a lengyel Sopot-, míg a Paks az orosz Mineralnye Vody csapatával játszik majd a nyolcaddöntőben.

Előzmény: filippo (923)
filippo Creative Commons License 2002.01.16 0 0 923

A Pecs pont most jatszik...

Euroliga: Aix-en-Provence-Pécs 30-33 (19. perc)

belfera Creative Commons License 2002.01.16 0 0 922
Megvan a másik férfi továbjutónk is, szintén 2. helyen:

Kaposvár - Ljubljana 78 - 74

Női fronton szintén két győzelem:

Soproni Postás - Vojvodina 80 - 65

BSE - Ljubljana 70 - 57

Ezzel mindkét magyar csapat csoportgyőztes.

Gratula minden együttesünknek!
Sok sikert holnap a GYSEV-nek és PVSK-nak!

Hajrá Magyarok!
Hajrá Körmend!

belfera Creative Commons License 2002.01.16 0 0 921
Egy továbbjutónk már van:

ASE - Büyük Kolej 82 - 71

Czigler is már játszott 18 percet (4 pont, 8 lepattanó, 4 assziszt), de Jurgilas hozta a meccset (26 pont, 9 lepattanó).

Sajnos az Opava (Vukoszavljevics 27/27!!) 23 ponttal verte a Moszkvát, így a Paks a 2. helyen jutott tovább.

Remélhetőleg Kaposvárról is jó híreket kapunk.

kwest Creative Commons License 2002.01.16 0 0 920
Alba-Dombóvár +14
kaposvari Creative Commons License 2002.01.16 0 0 919
Estére győzelmet és továbbjutást mindkét magyar Koracs-csapatnak!
Ugyan még mindig nem értem miért elég nekünk az egypontos győzelem is, de örülök neki. Nagy csalódás lenne így a kiesés, pláne hogy Bukva is játszik ismét.
A MAFC-Szeged meccs tényleg a hétvégén lesz.
Fishtax Creative Commons License 2002.01.15 0 0 918
A szmájlikkal próbáltam utalni rá, hogy nem érzékenykedtem. :-)

...mert legalább sokan voltunk. Itt a lényeg, ha a divatszurkolók egy része megragad, akkor már nem is kell olyan nagyon "cikizni őket".

fish

Előzmény: Feribá04 (916)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 917
Ez bizony előfordul, mind ASE, mind Dombóvár meccsen. Egyébként örülök, hogy említetted a Sportfórumot. Az agyvizem felforr attól a hangvételtől ami ott van és ezt a paksiakra is értem. Na mindegy...
Előzmény: kaposvari (913)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 916
Na ne érzékenykedj már...csak poénból mondtam. Egyébként ennyi divatszurkolót, mint amennyi Dombóvárra eljött még nem láttam, de nem gond, mert legalább sokan voltunk.
Előzmény: Fishtax (915)
Fishtax Creative Commons License 2002.01.15 0 0 915
""Sajnos nem voltam, mostanában elég kevés meccsre jutottam el" Divat!!!"

:-) Sose tagadtam. Tavaly tavasszal kezdtem el ASE-meccsekre járni, mert végre látni akartam, milyen egy jó kis férfimeccs élőben. Addig csak az Atomerőmű KSC mérkőzéseket néztem szekszárdiként, szóval azért teljesen outsider nem vagyok, azóta viszont talán 4-5-öt hagytam ki az Atom "csapásaiból". Igen, divatszurkoló vagyok, de remélem, ez nem baj. Ha csak azoknak lenne helyük a különféle magyar csarnokokban, akik évek óta törzsgárdatagok, akkor elég szolid lenne a legtöbb meccs. És valahol el kell kezdeni azt a folyamatot, amikor vkiből főszurkoló válik, nem?! Továbbá, csak hogy tudd :-): kabalának sem vagyok utolsó: én még nem hagytam úgy el a paksi nézőteret, hogy az ASÉ-t veszíteni kellett volna látnom! :-)))

fish

Előzmény: Feribá04 (912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!