Keresés

Részletes keresés

andrej11 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1354
Alba-Paks +2
Debrecen-Dombóvár +12
Falco-Kapsovár +2
Zte-Körmend -3
Nyír-Szolnok -7
Szeged-Mafc +7

Szoros meccsek. Jó és sportszerű szurkolást mindenkinek.

Előzmény: CVZ (1351)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1353
Alap nélküli? Erre majd vasárnap visszatérünk:-))
Falco-Klíma nem zártkapus meccs lesz egyébként.
Előzmény: CVZ (1352)
CVZ Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1352
Sz'al Ti győztök , mi kikapunk...,alap nélküli erős optimizmus;végül is (ahogy mondani szokták volt)a remény hal meg utoljára! :)))))
Előzmény: kaposvari (1350)
CVZ Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1351
Albacomp-ASE V10 (Ők nem lesznek puhapöcsűek mint mi...)
Debrecen-Dombóvár H20 (Nagyon kell nekik a győzelem!)
Falco-Klíma Vill H10 (Szurkolók nélküli mérkőzésen a Falco hozza a meccset)
ZTE-Körmend V5 (Az MTE ellen sem megy;nem egy súlycsoport!)
Nyíregy-OLAJ V8 (Szerdára formába lendülünk!)
Szeged-MAFC H11 (A hazai pálya előnye)
Előzmény: kaposvari (1350)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1350
Albacomp-ASE H6 (jó ez az Albacomp)
Debrecen-Dombóvár H14 (nemcsak a hazai pálya miatt)
Falco-Klíma Vill V7 (a Falco mélyebb gödörben van)
ZTE-Körmend H4 (igazából háromesélyes)
Nyíregy-Szolnok H1 (Emir, szedd össze magad)
Szeged-MAFC H17 (MAFC nagyon gyenge idegenben)

Hajrá Kaposvár!!!

Fishtax Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1349
Köv. forduló:

Albacomp-ASE -8
Debrecen-Dombóvár +5
Falco-Kaposvár -4
ZTE-Körmend -12
Nyíregyháza-Szolnok -16
Szeged-MAFC +10

fish

be-st Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1348
Tippek:
Falco-Kaposvár +8
Albacomp-Paks +5
ZTE-Körmend +4
Debrecen-Dombóvár +14
Nyíregyháza-Szolnok -12
Szeged-MAFC +25

Kicsit merész tippek, de hátha.
Üdv
Pistike

be-st Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1347
Üdv!
Tegnap megnéztem a kaposvári győzelmünket. Nem ez a legfontosabb, de az elmúlt napok témája miatt ez jut eszembe: a kaposvári riporter rendkívül objektív és korrekt volt. A közönség: sok huhogás volt, és bírószidás, ezen kívül semmi extra, de rendkívül szimpatikus volt Ivkovics, aki nyugalomra intette a nézőket. Ivkovics nem örvend túl nagy népszerűségnek nálam (se) időnkénti viselkedése miatt, de tud rendkívül pozitív is lenni. Ez a tette az volt. Nyilván Váradi személye késztette erre, de mindegy, lényeg, hogy ilyet is tud egy játékos.
A meccsről már sokat lehetett olvasni, röviden annyit, hogy végre kintről is dobtunk, és jól. Ennyi plusz kell szerintem ahhoz, hogy jó csapatunk legyen. Az a 7-8 tripla nem csak a 7-8 plusz pont miatt kell, hanem egyrészt ahhoz, hogy a védekezését jobban megossza az ellefél, másrészt egy triplának valahogy még mindig van egy kis pszichológiai hatása is. Mostanában Williamsnek sem mentek a triplák, de tegnapelőtt igen. És Borosnak is. Báder pedig nagy formába lendült, remélem ez holnapra is kitart. Sanni jó volt, kicsit hiányozni is fog szombaton, ha tényleg Shannon fog játszani, de remélem ezt csak most érzem így, és a meccsen már nem. Sanni úgy kezdte a szezont, hogy nem úgy nézett ki, mint aki meg tud maradni a csapatnál, szóval borzalmasan, de aztán belelendült, és bár messze nem a legjobb center a bajnokságban, de ha van 4 ilyen centerünk, az kitesz 1 vagy 2 nagyon jót, ami más csapatoknál van. Remélem Trunics is 1-nél több triplára lewsz képes, ahogy múlnak a meccsek. Benne van.
A kaposváriak nagyon kevesen voltak (nehogy félreértse valaki: nem kevesek, hanem kevesen). Két cseréjük volt, és ők sem világmegváltók. Sajnálom kicsit őket, hogy így megtizedelte őket az elmúlt néhány hónap, és le a kalappal előttük a rendkívüli nemzetközi helytállásért. És ha ilyen kevesen vannak, és még a pontfelelősnek (Dzunics) sem megy igazán, akkor egy rangadón nem sok kilátásuk van. Igaz, most mi is kicsit lefogytunk, nem tudom, holnapra felépül-e Csirke és Bencze. Kellenének, hogy hosszabbak legyünk. Mert a Paks nagyon hosszú. Olyanok a cserék, mint Jurgilas, Érsek, vagy Rajkó. Hááát... Megpróbáljuk.
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike
kaposvari Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1346
1. kaposvari 41p
2. kwest 33p
3. belfera 32p
4-5. andrej 24p
Feriba 24p
6. Artur Doki 19p
7. Lecso 13p
8. be-st 12p
9.Fishtax 11p
10. olajka 10p
11. realfan 9p
12. isz-akos 8p
13. CVZ 6p
14-15. Mr. Pink 4p
Gabci 4p
16-17.Gery 3p
csaby 3p

Szerintem is a Szeged lesz a nyolcadik.

csaby1 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 1345
Hát ahogy itt számolgatsz, nekem a Szeged esélyesebbnek tűnik, csak hozznia kell a hazai meccseket a verhető csapatok ellen. Asszem eldől majd a dolog a Szeged-ZTE meccsen.
Előzmény: ChrisClay (1344)
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1344
"Alsóházi kérdések":

Ahogy én számolgatom,a ZTE a legesélyesebb arra,hogy 8-ba kerüljön.
A Szeged helyzete sem reménytelen:
Szeged-Mafc, Szeged-ZTE,Szeged-Nyíregy és Szeged-Debrecen.
Ezek a csongrádiak hátralévő meccsei. Mind otthon!
És mind hozható.
A Vasút ezzel a vereségével,sajnos elég messze került a bravúrtól,de persze nem abszolút reménytelen a helyzetük.
Most mennek Debrecenbe,ha ott nyerni tudnának...

A MAFCnak véleményem szerint már csak matematikai esélye van,nem valószínű,hogy elkapnák otthon a Filkót vagy idegenben az Albát.(sajnos)
És mennek még Szegedre,Dombóvárra is...

A Nyíregyháza tán a legesélytelenebb.
Három idegenbeli meccsen(Debrecen,Szeged,ZTE) kívül 1x játszanak otthon- az Olajjal...

Sajnálom a Dombóvárt,de ma kellett volna nyerniük...

Viszont a legesélyesebb a ZTE,és ez a csapat akár még meglepit is okozhat a rájátszásban. Mindig szokott...

Előzmény: Gabci456 (1343)
Gabci456 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1343
Egy friss hír:

Szeged-Dombóvár 87-81

Hajrá OLAJ.

be-st Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1342
Üdv!
Szép volt, fiúk! A helyi tévé 20.30-ra írta a közvetítést, megyek is haza gyorsan. Csak annyit a szombatról: az újság tényleg azt írta, hogy Shannon fog játszani szombaton, de azért én még erre nem vennék mérget. Bencze sérült volt, ezért nem játszott, és ezért került vissza Sanni. Ha szombaton is sérült lesz, szerintem van esélye Sanninek. Czigler ellen nem is árt a sok jó center. Persze ha Shannon bombaformába lendülne, akkor... de ezt azért kétlem. Bár ne lenne igazam. Nagyon kéne.
Úgy tűnik, az idei csapatunk jobb lesz, mint a tavalyi. (Azért nem akarom elkiabálni, csak remélem.) Még ha szombaton kikapnánk is, akkor is ezt mondom. Tavaly nem voltunk képesek ilyen bravúrra, mint tegnap, és itthon is volt botlásunk (ld. Körmend). Az idén már csak a Pakstól kaphatunk ki itthon, az meg manapság nem szégyen. Lesz még más hazai meccsünk is, de ha a MAFC ellen kikapnánk, akkor mindent visszaszívok, meg az ellenkezőjét is. Várom már a legjobb 8 újabb körét, bár ez sokaknak nam tetszik, de végre több meccs van, ami nem hiszem, hogy ártana a magyar kosárlabdának. És addigra a két kupacsapat is regenerálódhat, és talán őket sem viseli meg nagyon.
Hajrá kosárelabda, hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike

Előzmény: isz-akos (1340)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1341
Egészen pontosan két idegenlégiós szerepelhet a magyar bajnokságban bárhonnan, plusz játszhat egy Európai Unión kívűli európai (magyarul Kelet-európai) játékos. (Keleti-Bosman szabálynak hívták!)

Kwest már szorít a Vasútért...

isz-akos Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1340
Shannon fog játszani szombaton. valószínű (megint) Sanni helyett
A helyi őjság azt írta azért nem játszott Kaposváron mert külön az ASE ellen készül...
Van egy kis lemaradása de remélhetőleg szombatra helyrejön
Trunics valószinü 3masai miatt fog játszani Williams meg hááát izé:-))
Sanni helyett van center...
Hajrá Alba!
Előzmény: ChrisClay (1339)
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1339
Én ezt a szabályt eddig úgy ismertem,hogy max. 2 EURÓPÁN KÍVÜLI spíler szerepelhet,de lehet,hogy neked van igazad!

A végeredmény úgyis ugyanaz jelen esetben:
Sanni,Williams és Shannon nem játszhat egyszerre.

Csak később döbbentem rá,hogy csak ma játsszák le Szeged-DVMSE-t!

Nagyon kíváncsian várom!

Aki tud eredményt mindenképp közölje,legyenszíves!

Hallod,kwest?:-)

Előzmény: olajka91 (1338)
olajka91 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1338
Sziasztok!
Csaby1
Van egy olyan szabály féle ,hogy 3 azonos országból lévő játékost egyszerre nem lehet nevezni,tehát egy Amerikai mindenképpen pihenni fog.Ez valószinű a leggyengébb láncszem Shannon lesz.Remélem tudtam segíteni.
Hajrá olaj! Forever!
G_e_r_y Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1337
Nem azért, de nem emléxem hogy mi kikaptunk volna idén...

Sőt szerintem Fehérváron se nyert senki ebben a szezonban.

Úgyhogy 4 csapat veretlen hazai pályán.

kwest!

Simán elértük a vonatot, de ha esetleg hallasz pletykaszinten valamit a faluban....:))

Egyébként valahogy megint a balogunyomi vendéglátóipari egységben kötöttünk ki tegnap...

Szombaton visszük a fényt!!

És persze ma még Hajrá Vasút!

Hajrá piros-feketék & Dombóvár!

csaby1 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1336
Kíváncsi vagyok ellenünk kit neveznek. Ugye Williams egyértelmű. Kell Sanni is centerposztra. Na akkor Trunics, vagy Shannon?
Előzmény: kaposvari (1335)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1335
De így van. És sajnos jól döntöttek.
Előzmény: isz-akos (1334)
isz-akos Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1334
Szerintem azért mert ha jól tudom akkor 3 légiost lehet nevezni és Trunics Sanni Williams játszott most. Ha nem így van sorry...
Előzmény: csaby1 (1329)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1333
A szombati menet sem lesz egyszerű,fóként annak a tükrében, hogy az Alba nyert Somogyban...egyre jobban felszívják magukat..
Én persze bízom kedvenceinkben és tudom hogy sokan leszünk ott paksi szurkolók,tehát a hangulattal nem lesz problem.Igyekszünk hazai pályát,vagy legalább is hangulatot varázsolni...viszont egyetlen emberkétől tartok,de attól nagyon: úgy hívják Szabó György és sípmester és nagyon szereti a PACALPÖRKÖLTET...á la Paks.(no comment)
Remélem normálisan fog hozzáállni a dolgokhoz...
Hajrá ASEEEEEE!!!Szombaton is mindent bele!!!
Előzmény: Artúr Doki (1332)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1332
Érdekesen alakulnak a dolgok az egyszer biztos.
Tegnap sima meccsen vertük a Falco-t,valóban "országos egyes" volt,ahogy azt valamelyik kocsmatárs jelezte volt előre.
Elég gyengus ez a Falco,nem tudom mit erőlködnek pl.:ezzel a kiégett Alexe-vel...20 percig nem sok köze volt a meccshez,végül beesett neki asszem 2 trojka meg pár pont..Azért még a hazai publikum nem felejtette el neki az elmúlt évek "kedvességeit",de most elég jól tűrte a cikizést...
Most Tarle volt kissé ideges..mondjuk a helyében én is az lettem volna,egy egész évre való sapkát gyűjtött be Czigler Lacitól.Falco szurkolók is otthon maradtak,na azt nem csodálom,hogy hétköznap ezért a csapatért nem mozdultak ki...
Terry Davis elvitte a tegnapi műsort,ismét produkálta magát a paksi közönségnek,akik vették is adást...legszebb mikor a végén csókokat hintett az Atomic Boys felé megköszönvén a buzdítást.
Előzmény: csaby1 (1329)
Gabci456 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1331
Sziasztok.

Nem tettem még ilyet, de gratulálnom kell az Albacompnak. Nekünk is jót tettek ezzel, és így fölértékelődött a szombati remek helytállásunk is ellenük. Lehet, hogy megint számolnunk kell velük? Azért szerintem ez csak egy véletlen fellángolás volt.

Magunkról csak annyit (Hajrá OLAJ!), hogy ismét bebizonyosodott, gyengébb játékerőt képviselő csapatok ellen nem tudunk meggyőzően és látványosan játszani.

Hajrá PIROS-FEKETÉK!

Bojan ai Isten.

Előzmény: kaposvari (1330)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1330
Tippverseny állás a tegnapi öt meccs után:

1. kaposvari 40p (6)
2. belfera 32p (6)
3. kwest 31p (5)
4-5. andrej 24p (-)
Feriba 24p (-)
6. Artur Doki 16p (5)
7-9. be-st 11p (3)
Lecso11 11p (3)
Fishtax 11p (6)
10-11. olajka 9p (3)
realfan 9p (-)
12. isz-akos 8p (-)
13. CVZ 6p (-)
14. Mr. Pink 4p (-)
15-17. Gabci 3p (3)
Gery 3p (3)
csaby 3p (3)

Ma a Szeged-Dombóvárral még lehet pontot és pontokat gyűjteni.

csaby1 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1329
Na itt a nagy meglepetés. Szóval akkor a Kaposvárt is meg lehet otthon verni. Ha jól tudom már csak a Szolnok és az ASE veretlen otthon. De nem vagyok benne biztos. Szombaton irány Fehérvár. Asszem nehéz lesz megállítani most az Albát, de majd meglátjuk. Albások, Shannon miért nem játszott?

Remélhetőleg mi nem leszünk ilyen fáradtak. Mert szerintem nem a sérültek miatt kapott ki a Kaposvár, hanem mert az "öregek" már lépni alig tudnak a fáradságtól.
Hajrá ASE!!!

Előzmény: kaposvari (1328)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1328
Látom a tényeket már tudod, sokat én se tudok hozzátenni. Abszolút megérdemelten nyert az Alba a végére teljesen széteső csapatunk ellen. Támadásban végig gyengusok voltunk (ehhez a szinthez-Dzunics 19), a végére a leppatanószerzést is elfelejtettük. Tőlem Bencze Tomi érdemel dícséretet, a másik oldalon Báder és Williams szenzációs volt, Sanni kicsit túl durva. Ja és Váradi szektort akart üríttetni. (két ilyen divatszurkolótábor meccsén-nevetséges:-)))
A lényeg viszont amit a végén a csapat összeboruláskor kiáltott: MESSZE MÉG A VÉGE!
Előzmény: isz-akos (1327)
isz-akos Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1327
Köszi szépen!:-)
Hát ha nem ír senki akkor ime a Nemzeti Sport igy látta:

Kosárlabda: EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság, A-csoport - fáradt csapat benyomását keltette a Kaposvár
Alba-bravúr: behódolt a bajnok

Kaposvári Klíma-Vill KK-Albacomp-UPC 77-90 (24-16, 18-23, 15-26, 20-25)

Kaposvár, 1300 néző. V: Váradi, Ádám

Eddig is volt tekintélye Somogyország székhelyen a fehérvári együttesnek, s mi tagadás, a szolnokiak múlt heti legyőzésével ez csak növekedett. S bár a vendégek elleni csata kimenetelét jósolgatók többsége kaposvári győzelemre esküdött, ám érthetően volt ebben jó adag kincstári optimizmus is, mert hát ne feledjük, elég sok problémával kell megküzdeniük a hazaiaknak mostanában.

A Klíma-Vill tovább fogyatkozott. Varga Roland és Beck Attila mellé Filipovics Gordan is feliratkozott a maródiak listájára: csütörtökön műtik a Sportkórházban. „Úgy érzem, kevesen leszünk ehhez a nagy mérkőzéshez" - így Sztojan Ivkovics, aki a mondottak ellenére éppen a negatívnak tűnő előjelek miatt volt bizakodó. Mint mondta, rajta nem fog múlani a siker. Nem is múlott. Földi Sándor edző is kifejtette, hogy min múlhat a győzelem. A kinti dobások eredményességét hangsúlyozta, no meg a szemben állók centerjátékát, illetve az ellene történő hatásos védekezést emelte ki.

Minden a hazaiak szája íze szerint kezdődött. Bencze két triplával nyitott, melyet Bukva és Ivkovics egy-egy duplával nyomban meg is fejelt. És a nagyszerűen kezdő Bencze egy horogdobással (!) néhány perc elteltével már nyolcadik pontját is megszerezte. Ennyi volt a hazai előny is egyben. Góbiék csak lassan ocsúdtak, ám mikor ez megtörtént, elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Báder bemutatkozásul dobta a fehérváriak első tripláját a 8. percben, majd egy eladott hazai labdából szerzett egy újabb kosarat. Ezt követően a palánk alá betörő Dzunicsot valósággal beledöngölték a parkettába. Tartós volt a hazai fölény, amely nyolcpontos negyedvéget jelentett a somogyiak javára.

A folytatás azonban a fehérváriaknak sikerült jobban: gyors kosarakkal egy pontra zsugorították hátrányukat. Élénk volt az iram, mindkét együttes elsősorban a saját palánkja alatt gyűjtötte eredményesebben a lepattanókat. A változatosság kedvéért a 15. percben a dobni készülő Szőkét takarították le a pályáról, aki két büntetőponttal, majd egy újabb kosárral vehetett elégtételt. A fehérváriaknál Williams és Báder mindinkább kezdett belemelegedni. Ők voltak a fő gólgyártók, ám jellemző a mérkőzés hevességére, hogy Góbi, Báder és Bencze már a második negyedben három-három személyinél tartott.

Hátrányt jelentett a kaposváriaknak, hogy Dzunics nagyon keveset vállalkozott fő erőssége, a kinti dobások végrehajtására, egy-egy eredménytelen kísérlete ugyan akadt, ám ez még inkább elbizonytalanította. A játék közepéig szerzett hat pontját két palánk alá való betörésből és büntetőkből érte el. Kevés volt. A játékrészt a vendégek nyerték öt ponttal.

És ez meghozta kedvüket. A nagyszünetet követően valósággal lerohanták a Bencze irányította hazaiakat, és döntetlenre módosították az állást. Tudatosan fokozták az iramot a fehérváriak, jobb cserék révén láthatóan arra törekedtek, hogy a hazaiak szűk körét kifárasszák. Érezte ezt a kaposvári publikum is, fergeteges buzdításba kezdett, ám ez mintha Williamset sarkallta volna, akinek kosaraival az Albacomp a mérkőzésen először átvette a vezetést.

„Védekezz! Védekezz!" - zúgott a lelátó. A tribün is ráérzett, hogy nagy a veszély. Úgy ahogy Ivkovics tartotta a lelket a hazaiakban, ám Dzunicséknak továbbra sem jöttek be a kinti dobásaik. Bejöttek viszont Williamsnek és Bádernek, akik révén a következő játékrész is vendégsikerrel zárult. Az utolsó negyed elején Bencze Tamás (névrokona, a fehérvári Zoltán szerdán nem lépett pályára) ismét csak triplával nyitott, majd Simon és Dzunics eredményességével egy pontra csökkent a hazai hátrány. Ismét lázba jött a nézőtér, felcsillant a lehetőség az előny visszaszerzésére. Sterbenz László nyomban időt is kért, és, hogy sikerrel, azt jelezte, hogy Williamsék gyors két triplával megint csak megugrottak.

Hétpontos hazai hátránynál Földi edző is időt kért. Nem is egyszer, de hiába, csak tovább nőtt a fehérváriak előnye. S Báderékat már nem lehetett megfogni. Elképzelésük bevált, sikerült felőrölniük a fáradt együttes benyomását keltő Kaposvár erejét. A hajrában szinte már csak a vendégcsapat akarata érvényesült, ami meg is hozta az Albacomp győzelmét.

Jutasi Róbert

Mestermérleg

Földi Sándor: - Nagyszerű kezdés után leálltunk, támadásaink kissé szervezetlenné váltak, s ezzel nyakunkra hoztuk az ellenfelünket. Ők jól dobtak, nekünk semmi sem jött be, csak gratulálni tudok a győzelmükhöz.

Sterbenz László: - Ismét óriásit játszottak a fiúk. A második félidőben szinte hiba nélkül végrehajtották a megbeszélteket. Győzelmünkben maroknyi szurkolóinknak is része volt. Köszönet ezért nekik is.

Kaposvári Klíma-Vill KK-Albacomp-UPC 77-90 (24-16, 18-23, 15-26, 20-25)

Kaposvár, 1300 néző. V: Váradi, Ádám

KAPOSVÁR Simon 8
Bencze T. 13/9
Dzunics 19
IVKOVICS 14
Bukva 14/3

CSERE Szőke 9/3
Fülöp -

Edző:

Földi Sándor

ALBACOMP Matus 2
BOROS 12/9
WILLIAMS 30/12
Góbi 6
BÁDER 23/3

CSERE Sanni 12
Trunics 5/3

Edző:

Sterbenz László

Az eredmény alakulása. 5. p.: 12-8. 15. p.: 30-25. 22. p.: 44-44. 25. p.: 51-46. 27. p.: 51-55. 34. p.: 66-73

Mezőnybeli dobószázalék: 30/75 40%, ill. 33/68 49%. Büntetők dobószázaléka: 12/20 60%, ill. 15/20 75%. Lepattanók: 33, ill. 30. Legtöbb lepattanó: Ivkovics 15, ill. Báder 9. Legtöbb assziszt: Dzunics, Ivkovics és Simon 2-2, ill. Boros 5

Mol Szolnok-ZTE KK 80-69 (9-13, 26-19, 29-17, 16-20)

Szolnok, 1200 néző. V: Szabó Gy., Hegedűs

SZOLNOK: MALJKOVICS (12/6), Pavlovics (11/6), VUKICSEVICS (17/6), OROSZ (16), LAPOV (20). Cs: Mérész Cs. (-), Trepák (4). Edző: Goran Miljkovics

ZTE: Mavrenszki (9/3), PARKER (20), KÁMÁN (19/12), Csaplár-Nagy E. (8/3), Reed (3). Cs: Mészáros R. (5), Képli (-), Szájer (5/3). Edző: Nikola Lazics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-8. 8. p.: 7-11. 15. p.: 15-23. 18. p.: 29-28. 23. p.: 47-36. 28. p.: 57-47. 33. p.: 68-56. 38. p.: 76-66

Kipontozódott: Reed (35. p.), Lapov (36. p.), Kámán (37.p.), Csaplár-Nagy E. (40. p.)

Meglepetésre a ZTE kezdett jobban, az agilis Parker (otthon érezhette magát Szolnokon...) ügyeskedett támadásban, míg védekezésben a vendégeknek sikerült semlegesíteniük a szolnokiak külső sorát. Jellemző, hogy az első negyedben a házigazdák képtelenek voltak a mezőnyből pontot dobni. Közben forrtak az indulatok, a Szabó Gy.-Lapov „összecsapásból" a játékos húzta a rövidebbet, technikait kapott a játékvezetőtől. A második negyed elején utolérte ellenfelét a Szolnok, ám Kámán zsinórban nyolc pontot dobott, s ismét meglógtak a kék-fehérek. Lapov dupláival a félidő utolsó két percében átvette a vezetést a házigazda. A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt a hazai legénység, Vukicsevics és Maljkovics tripláival, valamint Orosz látványos zsákolásaival távolodtak a zalaiaktól. Az utóbbiak közül ebben az időszakban mindössze Parker ponterősségét lehetett dicsérni. A zárónegyed 15 pontos szolnoki vezetésről kezdődött, ám a ZTE nem adta fel, a 37. percben hat pontra faragta le hátrányát, ám a vendéglátó rutinos játékosai révén nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Varga Csaba (Szolnok)

Mestermérleg

Goran Miljkovics: - Gratulálok a fiúknak, hogy ilyen körülmények között is megszerezték a győzelmet.

Nikola Lazics: - Jó meccset játszottunk. Az elején kiváló volt a védekezésünk, ám a sok személyi hiba miatt nem tudtuk mindezt folytatni.

Atomerőmű SE-Falco KC-Szombathely 96-67 (25-20, 15-12, 26-14, 30-21)

Paks, 1000 néző. V: dr. Valovics, Király

ATOMERŐMű: Mészáros Z. (9/9), FODOR G. (9/3), DAVIS (26/3), SITKU (25/6), CZIGLER (11). Cs: Fodor M. (7/3), Jurgilas (4), Rajkó (5/3), Érsek (-), Lőrincz (-). Edző: Fodor Péter

FALCO: KÁLMÁN (15/3), Alexe (11/6), Pankár (6/6), WILEY (14/9), Tarle (6). Cs: Gráczer (2), Dénes (2), Borszéki (7), Henrik (2), Molnár (2). Edző: Szrecsko Szekulovics

Az eredmény alakulása. 3. p.: 6-0. 7. p.: 15-12. 12. p.: 29-20. 16. p.: 34-23. 25. p.: 51-38. 33. p.: 76-51. 37. p.: 94-56

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a mérkőzés, hiszen a labda feldobása előtt Czigler Lászlót köszöntötték, akit az elmúlt évben Tolna megye legjobb férfi kosarasának választottak. Aztán az ünnepelt rögtön letette névjegyét, (egy-egy lepattanó mindkét palánk alatt), és Sitku már a kosárba is betalált, szóval jól kezdett az Atom. A vendégek egy rövid időkérést követően összeszedték magukat, s Kálmán, valamint Pankár pontjaival felzárkóztak. Ezt követően azonban ismét az ASE volt a kezdeményező, rendszerint 9-10 ponttal vezettek Sitkuék. A szünet után sem kellett megerőltetni magukat a paksiaknak, magabiztos volt az előnyük, olyannyira, hogy a 26. perctől már látványos örömkosárlabdát játszottak Davisék. A záró negyedben hiába cserélt gyakran a Falco, egyre csak gyarapodott a hátránya, míg a paksi oldalon ekkor már a cserék voltak a pályán.

Mestermérleg

Fodor Péter: - Úgy érzem, fokozatosan felőröltük az ellenfelet, és amint megtaláltuk az igazi játékunkat, a gyors indításokat, azt követően már egyértelmű volt a győzelmünk.

Szrecsko Szekulovics: - Az első félidőben még viszonylag jól védekeztünk, de támadásban ekkor is gyakran hibáztunk. A szünet után nem tudom miért, nem kocentráltunk eléggé, védekezésben, támadásban egyaránt gyengén tgeljesítettünk.

Marc-Körmend-Marso-Isobau Nyíregyházi KK 91-78 (28-14, 13-21, 23-18, 27-25)

Körmend, 2200 néző. V: Harsányi, Forrai

KÖRMEND: NÉMETH (26/15), MADISON (22/3), Trummer (6/6), Mujanovics (12/9), Edmonson (11). Cs: Zsebe (4), GREBENÁR (8/6), Keresztes (2). Megbízott edző: Sabáli Balázs

NYÍREGYHÁZA: Ricks (9/3), Halimics (13/9), MÉRÉSZ T. (18/6), Ecseri (6), Jeremenko-Kesztner (15). Cs: KRIVACSEVICS (12), Hutás (-), Herczku (5/3), Zácói (-). Edző: Rezák László

Az eredmény alakulása. 5. p.: 14-7. 15. p.: 34-24. 19. p.: 38-35. 23. p.: 49-36. 28. p.: 59-49. 33. p.: 75-59. 38. p.: 89-73

Madison és Edmonson betörései eredményesebbeknek bizonyultak, mint a vendégek távoli kísérletei, így viszonylag gyorsan állandósult a tízpontnyi különbség. A második tíz percben Krivacsevics centerezése felrázta a nyírségieket, persze felzárkózásukhoz a hazaiak támadójátékának sikertelensége is kellett. A fordulás után Németh vette hátára a csapatát, és szükségük is volt a ritmusváltásra a körmendieknek, mivel Rezák László tanítványai szívósan küzdöttek. Aztán újabb hazai sebességváltás következett, és ekkor már kidomborodott a két gárda közötti különbség. A hajrában végletekig kijátszott akciókkal, közönségszórakoztató kosarakkal magabiztos győzelmet aratott a Körmend.

TŐKE PÉTER

Mestermérleg

Sabáli Balázs: - Az első negyedben gyors indításokból dobtunk kosarakat, majd távolról próbálkoztunk. Nem volt szép meccs.

Rezák László: - Összességében nem vagyok elégedetlen, amikor hibáztunk, a körmendiek rendre kosarakkal válaszoltak. Patonay Imrének mielőbbi gyógyulást kívánok.

MC MAFC-Debreceni Vadkakasok 95-87 (32-19, 24-20, 16-18, 23-30)

Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző. V: dr. Vígh, Kékesi

MAFC: BOSZNICS (17/9), EHLERS (30/9), KANGYAL (11), Horváth Cs. (6), CURLEY (20). Cs: Kecskés (8), Horváth Á. (3/3). Edző: Kangyal Tibor

DEBRECEN: McDaniel (7/3), Halm (12/6), Ridl (17), GÉMES (20), Rucker (2). Cs: CSAPLÁR-NAGY A. (14), Ádám (2), Lakatos P. (4), Tóth G. (9/9), Boldizsár (-). Edző: Sterbenz Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-6. 8. p.: 27-13. 12. p.: 37-23. 18. p.: 50-35. 23. p.: 60-41. 28. p.: 66-57. 32. p.: 78-59. 37. p.: 86-71

Kipontozódott: Lakatos P. (37. p.)

Az első negyedben pillanatok alatt meglépett riválisától a sérült Bakonyit nélkülöző MAFC, amely a tizennyolcadik percig az eredeti felállásban kosarazott. Szükségtelen volt megbontani az egységet, hiszen jól ment a fővárosi nyitó sornak. Különösen a három légiós volt feltartóztathatatlan. Nem úgy a Debrecen, amely csöppet sem keltette a győzelemért harcolni kész csapat benyomását.

SAHIN TÓTH RÓBERT

Mestermérleg

Kangyal Tibor: - A jelenlegi állapotok ellenére a fiúk akarása meghozta számunkra a sikert. Az elmúlt időszakban a csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, ám úgy néz ki, hogy a fiúk most már átérzik a játék lényegét. A mezőny gyengébb együttesei ellen már tudunk győzelmeket aratni.

Sterbenz Tamás: - A múltkor sem állt szándékomban megmagyarázni a vereségünket. A mai teljesítményt pedig nem is lehet.

Az állás 1. Atomerőmű 18 17 1 1602-1287 0.972
2. Szolnok 18 15 3 1518-1262 .917
3. Kaposvár 18 14 4 1607-1351 .889
4. Körmend 18 14 4 1512-1334 .889
5. Albacomp 18 13 5 1596-1442 .861
6. Falco 19 10 9 1689-1637 .763
7. Debrecen 18 6 12 1443-1560 .667
8. Zalaegerszeg 18 5 13 1302-1507 .639
9. Dombóvár 18 4 14 1424-1632 .611
10. MAFC 18 4 14 1433-1707 .611
11. Szedeák 17 3 14 1345-1582 .589
12. Nyíregyháza 18 3 15 1372-1542 .583

Atomerőmű kezd nagyon elhúzni de ha jól tévedek ők nemsokára Fehérvárra látogatnak:-)
Hajrá Alba!

ChrisClay Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1326
Annyit tennék még hozzá kwest válaszához,hogy Körmendi Dózsa MTE -KDMTE volt a neve a csapatnak-ebből maradt meg az "MTE"-illetve néhány dalban még a "KDMTE" és a "Dózsa" is.

A Körmend mindig "MTE" marad,és ez jól is van így.

Előzmény: Fishtax (1318)
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.14 0 0 1325
És a Dombóvárt nem tudja valaki?

Kwest,beírhatnád!

Szegény Filkó...:-((( Vízzel főz.

Előzmény: isz-akos (1320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!