a párizsiak figyelmét szeretném felhívni egy holnap délutáni hangversenyre, Mahler 2-ik, "Feltámadás" szimfóniáját játssza az Orchestre Du Capitole de Toulouse, egy spanyol vendég kórus, és két orosz szólista közreműködésével. Az utolsó tételben az orgona is megszólal egy picit, ezt én játszom :)
A koncert a Salle Pleyel-ben lesz, 16 órakor. Akinek van kedve, jöjjön :)
Köszönöm a segítséget. Most kimertem pipettaval is a 25kg-nak megfelelő adagot, az 1 evokanalnyi. A patikus gondolom sokalta a kiirt dózist.
Vírusos hányás, hajnalban kezdődött el. Normál esetben én sem adok rá semmit, de reggel mar nem jött neki semmi, csak az inger. Ma még kap este lefekvés előtt gyógyszert, hogy tudjon aludni, amúgy semmi kaja csak folyadék.
Bár mar a konyhában lezengett, hogy éhes, de ma meg nem ehet.
Jó hétvégém lesz, mert egyedül vagyok velük meg 1 hétig, és mivel vírusos a lányommal is tuti kijön.
Köszi mégegyszer a segítséget, idegességemben nem is gondoltam a legegyszerűbb megoldásra.
Elöször is nézd meg, hogy a gyógyszer amit kaptál szintén 0,1 százalékos-e (van belőle 0,4es is)
Másodszor nézd meg, hogy a 25kg-hoz mi az adagolás (naponta, alkalmanként, stb - különösen odafigyelve a limitre). Aztán számold ki, hogy a doki vagy a patikus adaja közelíti meg legjobban a gyógyszer saját adagolását és azt vedd figyelembe.
Egyébként én egy hányásra nem adnék gyógyszert, de nem tudom mi a háttér.
A 0,1 egyébkétn ezt írja:
Nourrissons et enfants :
. Enfant de plus de 15 kg :
La posologie est de 2,5 à 5 mg par prise, soit 1/2 à 1 cuillère à café par prise, au maximum 3 fois par jour (soit au maximum 15 mg par jour).
SOS segítséget szeretnek kérni.
Fiamnak (7eves múlt) VOGALENE 0,1% gyógyszert irt ma ki az orvos, mert reggel hányt.
A doki 1 evőkanálnyit irt a papírra, a patikus athúzta és javította 1 kaveskanalra. A dobozban levő pipetta pedig kg-os. Ő kb. 25 kg.
Valaki kapott mar ilyen gyógyszert?
Néztem neten is a hasznalatijat, de nem értem az adagolasat. Tudd valaki segíteni?
talán tudok segíteni, mert most én is kimenőben vagyok és elég komolyan néztem a dolgok után. Ezt a papírt a Magyar Államkincstár tölti ki, nekik is az úgynevezett NKO részlege, akik az unióban lakó, áttelepült vagy ott dolgozó családok családtámogatási ügyeivel foglalkozik. Ráadásul az unokatesom a MÁK-ban dolgozik, úgyhogy hiteles infóm van! Ki kell töltened a Rád és a családodra eső részt és nagyon fontos be kell írnod a megfelelő helyre azt a CAF irodát és annak címét ahová a MÁK postázza a papírt, ezt ugyanis nem adják ki személyesen hanem ők postázzák a francia CAF-nak. Ebben ugyan biztos nem vagyok, de fordíttatni nem kell! Küld el nekik nyugodtan a franciát, segítőkészek és ki fogják tölteni! A telefonszámuk 06-1-452-2910. Azt javaslom keresd meg őket telefonon és elmondanak minden teendőt!
Sok sikert kívánok és ha tudok segítek amiben tudok!
Köszönöm a gyors választ. A konzulátus honlapját megnéztem kb 400 eur lenne csak az oda vissza fordítás. Persze ha nem lesz más játható út akkor megpróbáljuk. Kicsit még várok hátha valaki még ír valami költségkimélőbb megoldást.
Szerintem azt a papirt az otthoni TAH (Területi Allamhàztartàsi Hivatal) hoz kell bevinni, és ök majd szépen kitôltik az otthoni jogaidat a külömbféle csalàdi juttatàsokra. Gondolom ez azért kell az itteni CAF-nak, hogy megbizonyosodjanak arrol, hogy minden àlltalad bevallott adat jogos, és, hogy nem veszel fel 2 helröl ugyan olyan juttatàsokat....
A problémàk, amik hirtelen eszembe jutottak :
- Otthon, majd néznek ràd csunyàn, hogy mi ez a francia "sz@r"
- Le kell hitelesen forditanod, hogy kitôltsék, és utàna visszaforditani, (hitelesen), hogy a francia is megértse
- Otthon, és itt nem ugyan azok a juttatàsi hatàrok (szabàlyok, stb....) szoval, lehet, hogy semmire sem fogsz vele menni.
Ezt csak GONDOLOM (meg némi rossz tapasztalat a 2 orszàg közôtti ûgyintézésekböl) szoval, lehet, hogy nem igy van !
Esetleg probàld meg elintézni a Consulatuson keresztül (Ök végül is azért vannak itt Pàrizsban, hogy segitség a szegény magyart), mert néha tudnak segiteni....
Kis segítségre lenne szükségem. Korzikán vagyok családostól és szeretnénk lakbértámogatást igényelni( CAF). Amit első körben kértek papírokat minden beadtunk de utólag kaptunk egy E 411 jelzésű nyomtatványt amit Magyarországon kellene kitöltetnünk viszont azt sem tudjuk milyen hivatalall kellene ezt kitöltetni vagy hogy egyáltalán egy francia nyelvű nyomtatványt kitöltenek e otthon.
A nyomtatvány neve: E 411 DEMANDE DE RENSEIGNEMENTS CONCERNANT LE DROIT Á PRESTATIONS FAMILIALESDANS L'ÉTAT DE RÉSIDENCE DES MEMBRES DE LA FAMILLE.
Már azt hittem felszereltél, úgy eltüntél.
Én szabadságoltam magam a topikból, mert a betük halmaza ugyan ismerősnek tünt, de a mondatok velejét nem sikerült kihámoznom
szerintem semmiről nem maradtál le! Ez a szokásos! Most éppen én lettem az akinek ki kellett a szavait forgatni a "politika mentes" nap miatt! Mint ahogy Te azt jól érzékelted és írtad is idézőjelben!:-)
A lényeg!
Nem azért nem válaszoltam neki mert nem vagyok itt és nem olvasok, hanem nem AKAROK!
Tehát ez így is lesz!
Összefüggés az nincs a szavaiban, mint ahogy írtad is, de ezt úgysem lehet neki elmagyarázni.
Az pedig, hogy ki mikor és mit csinált és miért az nem tartozik rám! Ez egy fórum, "név" nélkül, cím nélkül. Ha akarod leírhatod ki vagy, ha nem akkor nem!
Nekem ez a véleményem és az eddigi ötleteket, segítséget köszönöm, politikáról nem beszélek, mert túl sok nekem itthon a jóból, 3 gyerekkel. Ha majd kiköltözünk, akkor biztos fogok érdekes témákhoz kapcsolódni, mert nem vagyok egy beszürkűlt ember, de most ahogy írtam is, erre nincs időm.
Nekem az elsö biztositàsomnàl volt hasonlo problémàm, mert a kocsit 1996-ban vettem, viszont a francia jogsim 1995-ös volt....
Ott elég volt az, hogy bevittem a magyar jogsim màsolatàt (ami ugye 1988-as) ugyhogy csak alàirattak velem egy nyilatkozatot, hogy 88 ota napi szinten vezetek x kilométert, és ez elég volt, hogy ne "fiatal jogsis" biztim legyen.....
"Egyébként akinek köszönetet mondtál az úgynevezett védelemért az egy olyan fickó aki azt vállalta hogy zsoldért másokat gátlástalanul parancsra meggyilkol.
(remélem nem tévedek)"
Lol...hát borzalmasan tévedsz. Több dologban is.
1. Az irónia nem az, mikor odamegyünk egy terhes nőhöz és elmeséljük neki, hogy Zairéban
12 en szokták megerőszakolni őket és addig rugdossák utána, amég ki nem folyik a méha.
Ez ugyan igaz, csak izléstelen és nem vall ép elmére ha valaki ezt csinálja. Az, hogy utána ezt iróniának
nevezi, az a butaság olyan szintje, aminek léte bizonyitja Isten humorérzékét.
2. "Egyszerű barátom"...lol.
3.Pontosan tudod te, mivel párhuzamosan több topikra is szarsz, hogy nem voltam légiós.
De a remény hal meg utoljára...a lepényhal meg először:P
Közben kicsit okosodtam: a biztosító 5 évet köteles igazolni visszamenőleg, ennél régebbi igazolást nem kötelező adnia. Tehát ha Ügyintéző Arankának van kedve, akkor utánanéz. Ha nincs, akkor nem :S
eljöttél kishazánkból arra számítva hogy itt majd kolbászból lesz a kerítés??? aztán 2hét csövezés után meg osztod az észt hogy milyen szar ez a hely?! nagyon nagy! nem mondom!
Túl sok ez nekem! Zsidózás, cigányozás, brutalitás és folytathatnám!
Ha eddig nem vetted volna észre mindig kimaradtam az ilyen "beszélgetésekből"most is ezt fogom tenni. Igyekszem szűrni azokat a témákat amik engem érdekelnek. Persze sok minden van amit szeretek de a mostani helyzetem időben nem engedi hogy foglalkozzak velük. Majd máskor! Viszont ez egyáltalán nem érdekel, hogy Te párhuzamot vonj az én életem és más élete között. Nem az én gyerekeimmel nem történt semmi, hál istennek! Átérzem annak a fájdalmát akinek a gyerekével történt már szörnyűség. Mi is túl vagyunk már olyan dolgokon amit meg Te nem tudsz az életemről és a gyerekeimről. Így hát kérlek kímélj meg a haszontalan véleményedtől!
Én azt csináltam, hogy mivel a szerződéseket a netrisken kötöttek onnan kinyomtattam a megbizások idejét (azaz, hogy mikor voltam biztositva). Ez eleg volt...
Május 12.-én késő este érünk Strasbourgba. Párizsból megyünk kocsival(kellett egy kocsit bérelnünk, hogy jobban tudjunk mozogni amíg nem vesszünk kocsit). Ezért most nem számít milyen messze van a szállás a várostól! Persze ésszerű kereteken belül:-) 16.-án adjuk vissza a kocsit, addig meg kell oldanunk a saját autó kérdést is:-) Remélem összejön! Egyenlőre azért is maradunk pár napot Strasbourgban mert ha be kell még szerezni valami papírt a férjem cégétől azt ott az irodájukban meg tudjuk tenni.
Nem vagyunk nagy igényűek, mondjuk ha kapnánk reggelit az jó lenne:-), de ha van anélkül van valami jó szállás nem gond, megoldjuk! 16.-án már irány Mulhouse és ha minden jól megy akkor ott már vár az új "élet". Ott szeretnénk intézni a lakással kapcsolatos dolgokat és a lányoknak az óvodai beiratkozást is! Na meg az autó átiratását. A férjemnek 24.-re kell Bordeaux-ba érnie, addigra ott kell lennünk, úgyhogy kalandos utazás vár ránk! Én ezután jövök haza és pakolok, intézkedek tovább! Ez a haditerv!
Esetleg ha van ötleted hol érdemes használt autókat nézegetni?! Itthon ugyebár vannak tipikus helyek Pesten ami tele van autókereskedésekkel...nem tom ez ott hogy működik?