Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1109
Nagykőrösön voltál már? Az sem volt rossz, de Vásárhely tényleg egy élmény.
Előzmény: kaposvari (1108)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1108
Jó, de akkor is max. öt csapat van most az A csoportban, akiket jelentősebb szurkolótábor követ idegenbe is. Persze ez relatív és állandóan változik. Amúgy példám arra vonatkozott (lehet, hogy rosszul fogalmaztam), hogy a köztudottan nem nehézfiúkból álló Albacomp tábor, ha elmerészkedik Körmendre, akkor jobban teszi, ha nem nagyon jelzi hovatartozását (így is tettek).
Egyébként nekem legdurvább vendégszurkolói élményem Hódmezővásárhelyen volt, na az tényleg egy "meleg" hely volt.
Lengyelországban ha nem kapunk ki nagyon, már elégedett leszek. De azért cél a győzelem, persze.
Előzmény: Feribá04 (1106)
be-st Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1107
Üdv mindenkinek!
Sima vereség Körmenden. Ha nem lett volna ilyen sima, akkor mondanám, hogy azért, mert Báder indiszponált volt, mert Sanni félsérült volt, mert már nem volt Antics, még nem volt más, de mindegy, mert sima volt. Mindez, meg még sok más együtt -> sima vereség. Nem tudom, Shannon mennyire lesz megváltó, ránk férne. Nincs egy normális kinti dobónk, az ellenfeleknek nem kell félni a kinti dobásoktól, így nyilván a centerposzton meglévő előnyünk gyorsan odalesz. Már tavaly is ez volt a gondunk. Egyszerűen ott lehet hagyni a kinti embereinket, mert meccsenként két triplánál többet úgyse dobnak, sőt, inkább kevesebbet. Williams hiába fantasztikusan jó, majdnem olyan jó (vagy ugyanolyan jó) máshol is van, és ez így kevés. Sokat bántják, hogy önző, de ő legalább meg tudja oldani a helyzetek jelentős részét, míg amikor leoszt valakinek, az úgy meglepődik, hogy kiesik a labda a kezéből. Többször láttam ilyet Góbival, ill. Báderrel. Ennek ellenére azért szokott rendesen osztogatni is.
Anticsot kicsit korán küldték el, biztos többet használt volna Matusnál. Nem tudom Shannon mennyit fog használni, de három amerikai nem lehet, ezért továbbra sem erősödünk vele annyit, mint ha egy abszolút kiegészítő ember helyére kerülne, vagy az örökös csapatkapitány helyére.

Nagyon örülök belfera pozitív szellemű körmendi véleményének a fórumon, mert az ember nagyon hamar általánosít egyes vérben forgó szemű alulkulturált szurkoló (szurkoló???) láttán. Nem mintha eddig azt hittem volna, hogy Körmenden mindenki olyan, de jó olvasni is, hogy nem. Jó lenne hasonló hangokat hallani Szolnok felől is.
Tegnap a meccs alatt eszembe jutott a tavalyelőtti klasszikus körmendi szurkolás, a Magyarok! Hát most fordítva volt. Így van ez, egyszer Ti, egyszer Mi. Miért kell ezért bántani egymást?
Hajrá mindenkinek a sajátja! De különösen Fehérvár!
Üdv
Pistike

Feribá04 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1106
Sporttárs!

Szóval Robi visszatér. Mit mondjak kemény lesz a jövő szombati meccs, de csak az történt amit előre megjósoltam.

Chris!

Bár alapjában igazat adok a téged kritizáló hangoknak, vagyis elítélem a trágárkodást, de a beírásod mégis nagyon tetszett. A mi játékvezetőinknek sajnos előbb a munkájukban kellene bizonyítani és csak ezután vállalhatnának egyéb szerepeket. Ott a komiszár mérje fel ő a helyzetet és a bíró csak a meccsel törődjön. "Váradi...:-))) Mint igazságosztó...:-))))) " Na ez nagyon talált :-)))))))
Mi 3 évvel ezelőtt fogadtuk a Partizan-t és nem 20, hanem jóval több szurkoló kísérte el őket. Hát tényleg nem volt semmi amit műveltek. Szerb nyelvismeretem hiányában is fogtam mit ordítanak. Ám ennek ell kell tűnnie a pályák mellől!

Kaposvari!

Na azért azt nem állíthatod, hogy Mo-on mindenhol csak 15 fő jár idegenbe és az sem szurkol. Kérdezd csak meg Chirs-t, hogy a kaposvári szurkolók által divatszurkolóknak tartott Atomic Boys milyen erőket vonultatott fel Körmenden a múlt évi bajnoki elődöntőkön. Leszurkoltak minket az tény, de ott voltunk!
A tippversenyről én is lecsúsztam, de ennyi előnyt kaphattok:-))
Egyébként sok sikert Lengyelországban. Valahogy az az érzésem, hogy a lengyelek az elején félválról fogják venni a meccset, tehát mindent bele!

Üdv.
Feribá04

kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1105
1. kaposvari 28p
2. belfera 21p
3. kwest 19p
4. andrej 18p
5. Feribá 17p
6. CVZ 6p
7. Mr. Pink 4p
8. Fishtax 1p
kaposvari Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1104
Ez korrekt volt Belfera, tényleg jól esik olvasni ilyen higgadt hozzászólást körmendi részről, igazad is van. Körmendi utazás egyelőre még függőben van, több dologtól is függ még.
Tippversennyel elcsúsztam egy kicsit, de ígérem ma összeszedek egy friss állást.
Az eredmény alapján a Szeged nagyon soványnak tűnt tegnap, remélem jövő héten se mutatnak többet:-))
Előzmény: belfera (1103)
belfera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1103
Chris!

Én ugyan már régen jártam Szolnokon kosármeccsen, de még jól emléxem a fanatikus szurkolásra, és az anno Harry Bell-t az egész meccsen végigkövető "Afrika-Afrika!" és "Rabszolga!" kórusokra is.
Mások beszámolóira támaszkodva úgy vettem észre, hogy azóta sem változott sokat a szolnoki színvonal, mind a remek hangulat-, mind pedig az alpári szavalókórusok tekintetében. Előbbi nagyon dícséretes, utóbbit viszont én is teljes mértékben elítélem, főleg ha az a saját csapat buzdításának rovására megy.
Szerencsére Körmenden nem ez a jellemző, de azért nem lenne ellenemre, ha a B-közép nem emlegetné minden meccsen a Falcot.

Azt viszont nem értem, hogy rostas hozzászólásának mely sorával védte Sannit.
Egyébként köszönet a Fehérvárról érkező gratulációkért!

kaposvari!

Természetesen Körmenden sem felemelő az anyázás, viszont annál inkább az a szurkolás. Látva a válogatott- és a Koracs meccset ezen a téren Ti is jó úton haladtok.
Nem tudom, hogy jártál-e már Körmenden, ha nem, akkor jobb, ha tudod, hogy a "hazai keményeket" a pályától egy emelet-, a vendégszurkolóktól pedig egy emelet és a pálya választja el. Egyébként nem igazán tudok róla, hogy normálisan viselkedő vendégszurkolókat, vagy vendégjátékosokat inzultáltak volna a csarnokunkban.
A kólás támadást elítélem, csakúgy, mint az olyan játékosokat (Sanni, Halimics, Ivkovics, Nunnery), akik kimutogatnak, kiszólnak a közönségnek, ahelyett, hogy a játékkal foglalkoznának.
A "sorskihívós" hasonlatod remek, csupán annyiban sántít, hogy míg Körmenden csak a szurkolókat anyázó Sannit öntötték le, és nem az egész csapatot, addig Kaposváron mindenkit kivertek a csarnokból - értsd az általad említett nőket és gyerekeket is-, és nem csak a botrányosan viselkedő egyéneket.

Valóban voltak fehérvári szurkolók - főleg hölgyek - akik nem szurkoltak ugyan, de már az is dícséretes, hogy elkísérték csapatukat idegenbe. Ettől függetlenül aki szurkolni akar a csapatának, azt senki sem akadályozza meg ebben Körmenden.

Ha nem hiszed, látogass el hozzánk feb. 23-án vagy márc. 2-án csapatod idegenbeli fellépésére, és én nagyon szívesen beállok melléd a vendégszektorba, hogy együtt győződhessünk meg a körülményekről.

Egyébként hogy áll most a tippverseny?

Hajrá Körmend!

belfera Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1102
Ha nem is könnyen, de azért sikerült hozni a kötelező hazai győzelmet a két nem túl jó formában lévő csapat rangadóján.

A találkozó némileg emlékeztetett a fehérvári odavágóra, ahol ugyanilyen dzsungelharc folyt a pályán kosárlabda helyett, jelzem nem a Körmendnek köszönhetően. Az volt a különbség, hogy akkor körmendi oldalon járt le többször is a támadóidő, most pedig az Alba nem tudott mit kezdeni a labdával támadásban, hacsak Williams meg nem oldotta egy-egyben. Illetve az, hogy most játszott nálunk egy unszimpatikus, önző, halvérű Delmonte Madison. :-)

Sajnos a palánk alatt megettek minket az Alba magas emberei, amit hűen tükröz a 19-35-ös lepattanóarány. Azt is hozzá kell tenni, hogy a fehérvári játékosok általában fél támadásokat töltöttek a körtében, és ezt a játékvezetők csak nagyon ritkán vették észre.

A Matus-Boros-Csirke "véreb-trió" ismét nagyon megfogta Istit, az már más kérdés, hogy milyen eszközökkel.
Mi viszont nem tudtunk mit kezdeni Williams-szel, és ez nem kimondottan Madison hibája, hiszen a "Démon" 2-3 ember között is simán ziccerezett, Grebi és Zsebe sem tudott mit kezdeni vele.
Sanni már biztosan tudott Shanonn érkezéséről, ezért pörgött túl a meccsen, ezért mutogatott és ordítozott a szurkolóknak, ezért nem akart lejönni a pályáról, amikor Sterbencz cserélni akarta.

A játékvezetők kritikán aluli teljesítményt nyújtottak, nem kis bosszúságot okozva ezzel mindkét félnek. Szabó IV néhány megnyilvánulása egész egyszerűen pszichiátriai esetet sejtetett. A hazaiak ellen 26-, a vendégek ellen 23 faultot ítéltek, teljesen széttördelve ezzel a játékot, viszont teljesen egyértelmű szabálytalanságokat nem vettek észre, főleg fehérvári oldalon. Érdekes adat, hogy a vendégek a 4. negyedben 7:37 perc után kapták az első faultjukat.

Összefoglalva a történteket, a Körmend a szünet után jegyzett 17-0-ás rohammal döntötte a maga javára a találkozót, melynek megnyerésére az Albának is lett volna esélye, ha jobban céloznak kintről (3/19, 16%), illetve ha nem blokkolnak le a 3. negyedben.

Nickel és Feri bácsi volt jó, Eddy, Isti, Grebi átlagos, Rudi és Mujke pedig gyenge.
A Falco ellen több jó teljesítményre lesz szükség, bár Szombathelyen nem várható ilyen kemény védekezés, viszont annál több pont. Remélhetőleg Kálmán ellenünk tovább rontja az idei pontátlagát, és akkor nem lehet gond. :-)

Hajrá Körmend!

kaposvari Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1101
Miért, ezt te döntöd itt el?
Előzmény: ChrisClay (1098)
Ropek Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1100
Most 1100
Ropek Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1099
1100
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1098
Te nem vagy kompetens a témában.
Előzmény: kaposvari (1093)
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1097
Remélem,kistesó,ezt magadra értetted,mert te véded meg a bunkó,tahó Sannit!:-)))
Előzmény: Törölt nick (1094)
kaposvari Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1093
Eléggé nyögve nyeltünk a Debrecen ellen, de ez várható volt a Koracs meccs után, szerencsére Dzunics vajkeze eldöntötte a mérkőzést. Gémes Lecsó jó volt nagyon.
Sporttárs, ne aggódj, Körmenden felemelő az anyázás, az ellenfél játékosainak inzultálása.
Igaz Görögországban is anyáznak, sőt verekednek is, egyébről nem is beszélve, de ott van két többezres egymással szembenálló szurkolótábor. Nálunk egyelőre az megy, hogy hazai pályán a tizenötfős (köztük öt nő, három gyerek) vendégszurkolókat inzultálják a hazai kemények és a vendégcsapatot, legfeljebb a játékvezetőket. Bravó. (Nemcsak Körmenden, máshol is van ilyen és ezt nem kell bevédeni azért mert az én táborom)Biztos vagyok benne, hogy voltak Körmenden fehérváriak, csak okosabbak voltak annál, hogy szurkoljanak. Chris barátunk írta a kólásesetről, hogy szerencsétlen Albacomp játékos kihívta a sorsot maga ellen (vagy valami ilyesmi).
Az ő kaposvári fellépésükkel kapcsolatban ezt elfelejtette leírni.
ChrisClay Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1092
Persze,szakítsuk meg a meccset,ha vkit szidnak,aztán menjünk szépen haza!
Igaz,hogy a játékvezetőnek ez (mármint a játékosok védelme) baromira nem feladata,de legalább a kosárlabdának nem használ-ez is valami.

Azt kiabálták a szolnokiak,hogy " táncolj,köcsög!".

Ha ezért egy meccset félbe kell szakítani,akkor lassan az egész országot félbeszakíthatjuk,de a parlamenti közvetítéseket minimum.

Ha Váradi lefújta volna a meccset Szolnokon,akkor Lacikát megvédhette volna,de a saját életét már valszeg nem.
És tudod mit? Az ilyen hülye haljon is csak meg!

De legegyszerűbb,ha előbb megtanul korrektül meccset vezetni.

Váradi...:-))) Mint igazságosztó...:-)))))

Kicsit felébredhetnétek már ti ott a "sportszerű oldalon",és ugyan már,nézzetek már meg pl. egy Olympiakos-Panathinaikosz rangadót!
Nem akar ott lefújni senki semmit,megy végig az anyázás,de valahogy az egész mégis felemelő.
De írhattam volna Real-Barcat is,ha meg véletlenül egy Partizan ellátogatna csak 20 szurkolójával Fehérvárra,akkor talán megtudnátok,mi is az a "sportszerűtlen" szurkolás!

Moliere csak nem rólatok mintázta meg egyik drámájának főszereplőit?

Mindenesetre nem Berlinben vagyunk,a negyvenes években,amikor felfüggesztettek különböző kulturális eseményeket,"a nem megfelelő hangnem" miatt...

Előzmény: Törölt nick (1091)
belfera Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1090
Feribá!

Természtesen én is örülnék ha már a következő szezontól - talán a Paks és a Kaposvár idei eredménye elég lesz ehhez, még1x köszönet érte mind2 csapatnak - szóhoz jutna magyar alakulat a Saportában, hiszen még jól emléxem azokra az évekre, amikor kishazánk 2 együttessel képviseltette magát a sorozatban (96-97: Körmend, továbbjutás a csoportból, 97-98: Körmend, továbbjutás a csoportból, Honvéd 5. hely, 98-99: Paks, továbbjutás a csoportból, Körmend 5. hely, 99-00: Albacomp 5. hely, Pécs 6. hely).

A paksi kiruccanást nagyon tervezem, bár sok függ attól, hogy sikerül-e rábeszélnem nagybátyámat egy baráti látogatás összekötésére egy remek kosármeccsel. Ez pedig azon is múlik, hogy a csapat mit nyújt az Alba, a Falco, a Nyír1 és a Zete ellen.
Egyébként köszönet a szíves invitálásért!

Üdv:
belfera

Előzmény: Feribá04 (1089)
Feribá04 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1089
Szia!

"Én eddig úgy tudtam, hogy a nemzetközi kupákban 4 légiós szerepelhet (az EU természetesen más tészta). Hogy lehet, hogy a Sopot-ban 6-, a Vody-ban pedig 5 légiós játszott (Markovic, Vrankovic, Milicic, Ansley, Maskoliunas,Gregov ill. Robinson, Farmer, Zukauskas, Jagodnik, Bencic)?" Ez jó kérdés bár én úgy tudom, hogy idén már nincs korlátozva a légiósok száma az európai kupákban.
"Hogy a manóba lehet, hogy a szutyok osztrák kosárlabda csapatot indíthat a Saporta Kupában?
Jó tudom, a megelőző évek eredményei alapján, dehát ez akkor is nevetséges." Gondolom téged sem zavarna különösképp, ha nekünk is lenne legalább egy csapatunk a második legerősebb európai ligában. Arról, hogy nincs nem az eredményeink vagy a szövetség, hanem kizárólag mi vagyis a magyar csapatok tehetnek. Hogy miért, ezt te is tudod.

Jössz 20-án Paksra? Várunk!

Üdv.
Feribá04

Előzmény: belfera (1088)
belfera Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1088
Feribá!

A "népszerűségért" természetesen én sem Zacsit okolom, de ettől függetlenül nagyon idegesítő a dolog.

Köszönet a részletes elemzésért, rajtad kívül nem igen írt más a két vesztes meccsről.

Egy kis érdekesség a Koracsból: az Opava és a Szaratov is 22-vel szívott idegenben, szóval a másik ág csoportmásodikjai (Pivovarna Lasko, Ramat Gan)sem piskóta csapatok.

Két kérdés a végére:

- Én eddig úgy tudtam, hogy a nemzetközi kupákban 4 légiós szerepelhet (az EU természetesen más tészta). Hogy lehet, hogy a Sopot-ban 6-, a Vody-ban pedig 5 légiós játszott (Markovic, Vrankovic, Milicic, Ansley, Maskoliunas,Gregov ill. Robinson, Farmer, Zukauskas, Jagodnik, Bencic)?

- Hogy a manóba lehet, hogy a szutyok osztrák kosárlabda csapatot indíthat a Saporta Kupában?
Jó tudom, a megelőző évek eredményei alapján, dehát ez akkor is nevetséges.
Mellesleg a Traiskirchen eddigi 9 meccsén átlag 25 pontos veréseket kapott.

Hétvégén végre újabb forduló a bajnokságban.

Hajrá Körmend!

Előzmény: Feribá04 (1084)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1087
Biztos, hogy tudtak volna ennél jobban játszani, de lényegtelen, hogy mi lett volna ha, mert ez csak ugyanolyan, mint "ha Mészáros, Sitku, Czigler a legjobbját hozza.". Zukauskas természetesen ennél jobb teljesítményre képes, de az nem elhanyagolható szempont, hogy amíg Czigler friss volt, addig a litván szinte semmit nem tudott hozzátenni a játékhoz (1. negyed 0 pont, 2 lepattanó).
Petit szivesen elkaptam volna meccs után, de nem sikerült. Cida tényleg nagyon jó volt, de a végére azt éreztem, hogy elfogytak az ötletei és bizony védekezésben Zacsi mindig minden körülmény között jobb. A B középben ez mindenkinek feltűnt és vissza is jött Zalán, de szerintem egy kicsit későn.
Előzmény: Törölt nick (1086)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1085
Kedves ZsuZsuV!

Ha nincs Czigler legalább 20 ponttal kikapunk. Ezt nem kellene elfelejteni.

Előzmény: ZsuZsuV (1082)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1084
Sporttárs!

"Bár érzem az iróniát soraidban" Pedig eszembe sem jutott ironizálni.
"Varga Matyi szerintem is jó fej, de nem ez kell, hogy meghatározó legyen egy edzőnél" Ez teljesen igaz.

Fera!

"U.I.: Egy magyar azért biztosan akad az NCAA-ben, méghozzá Szendrei József, az egykori válogatott focikapus fia. "Dodi" 22 éves és az Oklahoma Sooners csapatában játszik." Szendreyt ismerem és játszottam is már ellene. Nem rossz, de kellene egy kis ész is.
"Annyi mindenestre bizonyos, hogy nincs még egy olyan játékos, akit 10 pont alatti teljesítménnyel oly soxor méltattak volna, mint őt." Ez nem Zalán bűne.

És akkor végre a meccsről...

Titkon reménykedtünk benne, hogy sikerül megverni a "ruszkikat", de már a melegítésnél látszott, hogy nem lesz könnyű. Amit Peti kitalált, hogy az elején rohanjunk ahogy csak lehet meglepte az ellenfelet és a viszonylag tekintélyes paksi vezetés ennek volt köszönhető. A második negyedben realizálódtak az erőviszonyok és Kugyelin tripláival fordítottak az oroszok. Itt a faultok miatt már hozzá kellett nyúlni a cserékhez és ez sok jóhoz nem vezethetett. A félidő után jó ideig úgy tűnt nagyon kikapunk, de Marci beállásával friss vér került a csapatba és sikerült 8-10 pont hátrányra fagyasztani az eredményt. Mentünk-mentünk utánnuk, de Kugyelin és Robinson csak nem tudta kintről elhibázni. Egészen a negyedik negyed feléig. Ekkor fáradni látszott az ellenfél (ez érdekes volt, mert nagyon jó cserepaddal rendelkezetek) és pontról-pontra sikerült ledolgozni a hátrányt. 50 másodperccel a vége előtt 86-88-nál Fodor hibázott egy tempót (ha jól emléxem), a 216 centis Zukauskas könnyedén húzta volna le a lepattanót, de Davis egy embertelen súlypontemelkedés mellett kitépte a litván keze közül és jó irányzékkal tette vissza. Fantasztikus jelenet volt és majdnem leszakadt a csarnok. Az ellentámadásnál a szerb jv. teljesen indokolatlanul ráfújt egy faultot Gerire (szabad labda volt!!!) és az a szlovén válogatott játékos állhatott oda büntetőzni, aki addig 11-ből 11-et behintett és ezúttal sem hibázott. Jött az utolsó támadás, nem variáltunk! Mindenki kijött a palánk alól és Davis elkérte a labdát. Ezúttal is megverte ellenfelét és üresen száguldhatott a gyűrű felé, ám mivel Zukaukas és Farmer és leváltott emberéről, hogy a kicsi amerikait megállítsa, Czigler egyedül maradt. Feribá leadta, Laci elhibázta. Ennyi...

Összességében az mondom én nagyon büszke voltam tegnap este, hogy az ASE szurkolója lehetek. Csapatunk küzdeni akarásból jelesre vizsgázott és egy pillanatig sem adta föl a küzdelmet (a harmadik negyedben a lelátón már sokan lemondtak a csapatról). A Lokomotív remek csapat. Játszottunk már sok elitgárdával Pakson (Partizan, Valencia, AEK, Estudiantes), de nekem valahogy potenciálisan ezek tűntek a legerősebbnek (csak egy kis adalék: Robinson és Farmer fizetése összesen 1 milka!). Sokakkal ellentétben azt mondom nem vagyunk rossz formában, de egy ilyen csapat ellen tudomásul kell venni, hogy ez ennyire elég. Minden apró hibánkat nagyon megbüntették az oroszok. Óriási pozitívum volt, hogy mindig tudtunk újítani, volt aki dobjon pontot (bár egy jó tripladobó ilyen szinten már elengedhetetlen), de a védekezés nem ment túlzottan. Nagyképűnek hangzik, de úgy érzem ezt a csapatot jelenleg más magyar gárda sem tudná megverni. Az ASE jól össze van rakva és ezekből a küzdelmekből biztos, hogy sokat fogunk profitálni.

Egyéni teljesítmények:

Mészáros: Igazából csak egy félidőt játszott és közepes teljesítményt nyújtott. Robinson-t remekül semlegesítette az első félidőben (ekkor ő fogta és nem Fodor). A végén hamarabb vissza kellett volna hozni és ebben szerintem Peti hibázott.
Fodor Gergely: Tényleg nagyon jó volt. Mert játszani és minden közismert erényét felmutatta. Csak így tovább!
Davis: Sporttárssal ellentétben én őt láttam a legjobbnak. Igazi vezéregyéniség volt és jobb teljesítményt nyújtott, mint az NBA-t megjárt honfitársa.
Sitku: Sajnos nem a szombati formáját hozta. A végére belelendült, de rosszul védekzett és sok volt a buta személyije. A 3 zsákolása viszont gyönyörű volt.
Czigler: Nagyon nehéz róla írni. Nem is emléxem mikor láttam rajta, hogy ilyen elánnal kezdje a meccset és teljesítménye jó is volt az elején. Jól szedte a lepattanókat, leradírozta Zukauskast és termelte a pontokat. Ahogy telt az idő egyre jobban lehetett rajta érezni a fáradságot. Közismerten jó büntetődobó, de a második félidőben már ezeket is kihagyta. Mentségére legyen mondva, hogy mivel középjátékos neki kellett mindenhova besegíteni és ezt az elején nagyon jól tette. A végén tényleg sokat hibázott, de egy ilyen meccsen, ha valaki üresen van, annak el KELL dobni, a ruszkik meg persze hagyták.
Jurgilas: Jó volt. Farmer nem igazán élt meg mellette.
Rajkó:-
Fodor Márton: Ügyes volt és fontos kosarakat dobott. Voltak viszont a védekezésben nagyon súlyos és buta hibái.

Hát ez most nagyon hosszú lett, de talán érdekel valakit. A visszavágó nem sok jóval kecsegtet, de látva a fiúkat biztos vagyok benne, hogy ők még a továbbjutásról sem mondtak le.

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!

kaposvari Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1083
Azt hiszem a tegnapit hívják emelt fővel történt vereségnek. Nincs mese, jobb csapat a Sopot, igaz mi is játszhattunk volna jobban. Ugyan lesz még egy visszavágó, (amin azért kutya kötelesség a továbbjutásért küzdeni) de ha nem áltatjuk magunkat akkor kijelenthető, hogy nincs sok esély. Lehet a bajnokságra és a MK-ra koncentrálni, (valószínűleg Allison nélkül). A Koracs kupa menetelés így is sikeresnek mondható, pláne annak fényében, hogy még annak idején a Rijeka ellen se mi voltunk az esélyesek. Ahhoz képest...
Paksnak némileg több sansza maradt, de reálisan nézve szerintem ők is befejezik jövő héten (kívánom, hogy rámcáfoljanak).

Tippjeim a hétvégére:
Klíma-Debrecen H 11
Körmend-Albacomp V 7
Szolnok-Falco H 8
MAFC-ZTE V 5
DVMSE-Nyíregy V 4
Szeged-Paks V 15

Nincs kedve valakinek összeszámolni a múltkori találatokat?:-)))

ZsuZsuV Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1082
Hello Fish + többiek! Kérdéseidre a következőket tudom írni: szerdai meccshez képest meglepően sokan voltak kint a meccsen, és a szurkoló tábor előtt ismét le a kalappal. Nagyon keményen "végigjátszották" a meccset a fiúkkal együtt, ebben nem volt hiba. Az viszont tényleg igaz, hogy a Lacikán ment el a meccs. Tudod, Fish, hogy nem szoktam vérmesen szidni senkit, mindig úgy vagyok vele, hogy mindenkinek lehetnek rossz napjai. De ez a tegnapi őszintén feldühített. Rendben van, hogy védekezik, meg sokat van pályán és elfárad, meg hogy "ha hozta volna a csúcsteljesítményt", de hát könyörgöm, a játékot pontra játsszák. Egyszerűen nem lehet ennyi labdát eladni és kihagyni. Meg nem lehet megtenni azt, hogy amikor annyira számít az a két nyüves pont, és már előtte 4 labda nem ment be ugyanarról a helyről, beállíni megint ugyanoda, és ugyanúgy kihagyni. Sajnáltam a többieket (főleg Davist és Fodor Gerit), hogy lelküket kiköpve felhozzák a meccset, és utána egy ilyen miatt elúszik az egész. Tényleg nem szoktam nagyon anyázni, ha kikapunk akkor sem, mert a játék szeretet vezet ki a meccsekre, de most nagyon vérzik a szívem.
belfera Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1080
A statisztika azt mutatja, hogy Lacika nem volt épp csúcsformában.
Nyomott ugyan egy dupla-duplát (15 pont, 10 pattanó), de mindezt a mezőnyből 33%-kal (5/15), a büntetővonalról 55%-kal (5/9) tüzelve, emellett jegyzett 2 asszisztot, 2 faultot, 1 blokkot, 4 ladbdaszerzést és 6 labdaeladást.
Ha nem lenne a sok eladott labda és a rossz dobószázalék, akkor egy szót sem szólhatna rá senki, dehát így...

Amúgy a FIBA 1200 nézőt ír.

Előzmény: Fishtax (1079)
Fishtax Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1079
A paksi "két pont odá"-t én is nagyon sajnálom, kíváncsian várom a paksiakat, akik látták: hányan voltak a lelátón? Sikerült a szurkolóknak "6. játékosnak" lenni? Egy másik fórumon vki (gondolom egy paksi) nagyon szidta Lacikát, hogy miatta ment el e meccs, ebből mennyi igaz? Vagy csak a "szokásos" elvakult szurkolói hozzáállás?

Sok sikert a Kaposvárnak a visszavágóra, a Paksnak meg egy összeszedettebb játékot Oroszhonban!

fish

belfera Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1078
sporttárs!

30 perc bénázás után talán nekem is elsülne végre a kezem.
Bár szerintem Zacsit akkor is kiemelték volna, ha a végén nem jön bele, hiszen előtte is hasznosan játszott, az 5 asszisztja mellett elszórt két trojkát, viszont kaptunk róla hármat, volt 4 labdaeladása, köztük egy "passz" ami telibetalálta a palánkot, 38 perc alatt volt 7 kísérlete, elvonva ezzel a védők figyelmét a többiekről, de ezektől függetlenül jól összefogta a csapatot, szervezte a játékot és erőt sugárzott a szakálla a társaknak, nem véletlenül ment olyan jól a játék Sitkunak és Némethnek. :-)
Annyi mindenestre bizonyos, hogy nincs még egy olyan játékos, akit 10 pont alatti teljesítménnyel oly soxor méltattak volna, mint őt.

Wiley-val kapcsolatban úgy tűnik valóban tévedtem, dehát egy ideje már tudjuk, hogy a Falco vezetői szeretnek trükközni. :-)
Ettől függetlenül én is piros-fekete hengeret várok szombaton, és nem csak Szolnokon. :-)

A kinevezésekor én is kicsit kételkedtem Matyi bácsiban, hiszen már elég régóta nem ült kispadon, és hát nem mondhatni, hogy túl nagy név lenne kosaras körökben. Egyelőre úgy tűnik, hogy jól dolgozik - bár azért kijárhatna a bajnokikra, hogy lássa mit nyújtanak a fiai.
Nekem a lengyelek elleni meccsen lopta be magát a szívembe, amikor az időkérésnél, úgy fogalmazta meg a "taktikát", hogy "gyerekek, b*sszunk oda egyet a félpályán". :-))

Gratulálok a Paksnak és a Kaposvárnak a tisztes helytálláshoz. Nagyon kelletek volna ezek a hazai győzelmek, ha másért nem is, a magyar csapatok jövő évi "magasabb osztályba" sorolását elősegítendő.

Előzmény: Törölt nick (1076)
DRT Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1077
Mondjuk az Vargától függetlenül köztudott, hogy Zalán a papa nélkül sehol nem lenne...
Előzmény: Törölt nick (1076)
belfera Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1074
Falco - Dombóvár 92 - 82

Úgy látom egyedül én tippeltem erre a meccsre. Kösz, hogy adtok ennyi előnyt, ha már egy fordulót én is elfelejtettem. :-)

Egyébként mindenkinek - az MKOSZ-nek és az Enternet-nek is - ajánlom a figyelmébe a bckormend.hu szerkesztőinek új kezdeményezését, miszerint a férfi A csoport összes mérkőzését élőben lehet majd követni az oldalon.

belfera Creative Commons License 2002.01.30 0 0 1073
Igazad van, az 5 magas ember közül egy kimaradhat, persze ez a dilemma úgyis csak akkor áll fenn, ha Gulyás visszatér (ebben nem vagyok egészen biztos), illetve ha senki sem sérült az említett kvintettből (ennek ellenkezőjére sajnos mindig van esély).

Annyi biztos, hogy centerekből és hátvédekből jól áll a válogatott, tehát őket lehet rotálni az adott ellenfélnek megfelelően.
A kezdő összetételét meghatározó tényezőkről pedig már szóltam, csakúgy, mint a variációs lehetőségek bővüléséről.

Matyi bácsiról csak annyit, hogy ha kivezeti a csapatot Svédországba, akkor mindenképpen alkalmas a kapitányi posztra.

U.I.: Egy magyar azért biztosan akad az NCAA-ben, méghozzá Szendrei József, az egykori válogatott focikapus fia. "Dodi" 22 éves és az Oklahoma Sooners csapatában játszik. További infok:

http://soonersports.fansonly.com/sports/m-baskbl/mtt/szendrei_jozsef00.html

http://www.kosarlabdamagazin.hu/

Sok sikert a Paksnak és a Kaposvárnak a mai meccsekhez!

Előzmény: Feribá04 (1069)
Feribá04 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 1071
Köszi
Előzmény: Willie (1070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!