A csapatot tudomásom szerint azért zárták ki, mert két játékos játékengedély nélkül játszott, ráadásul az edző külön kérésére, úgy, hogy azt mondták a bírónak, hogy meg van kérve a játékengedély.
Szembetűnő, és a budapesti kosárlabda jövőjére nézve bíztató lehet, hogy a legjobb nyolc közé 4 fővárosi csapat is bekerült (Diana, MAFC, Honvéd, Kőbányai Darazsak).
Kár, hogy a körmendi fiatalok önhibájukon kívül nem lehettek ott a végelszámolásnál.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, valóban remekül játszott tegnap nemzeti együttesünk.
Az eddigi pozitív mérleg jó alap lehet a visszavágókra, ahol a Dáviddal (és talán Gulyással) kiegészülő belső-, illetve a Kálmánnal és - jelenlegi formája alapján - Trummerrel megerősödő külső sor jó eséllyel veheti fel a harcot minden csoportellenfelünkkel.
A hangulat remek volt, gratula a magyar "vendégszurkolókkal" kiegészített kaposvári közönségnek. Azért remélem, hogy hamarosan a körmendi katlanban is szurkolhatunk a férfi válogatottnak.
Néhány érdekesebb eredmény a többi csoportból:
Litvánia - Törökország 100 - 62 (!!!)
A törököknél nem játszott Türkcan, Türkoglu és Besok, a litván csapatban E. Zukauskas teljesítménye (paksiak figyelem!) 19 pont, 12 pattanó, 3 blokk.
Olaszország - Oroszország 86 - 66
Csehország - Szlovénia 71 - 70
U.I.: Örömmel konstatáltam, hogy a Sport1 közvetíti a szerdai Kaposvár-Sopot Koracs kupa meccset. Előre is sok sikert a Földi-legénységnek!
Ez a meccs azokat igazolta, akik a lendületes és ponterős erényekkel jellemzik a mostani válogatottunkat! Akik rendszeres játéklehetőséghez jutottak, elbírták a sorozatterhelést. Amikor ezek a srácok újra összejönnek, ha "csak" átmentik a jelenlegi formájukat, minimum nem érdemtelenül juthatnak el Svédországba!
Idegenben ha Lettországnál nem is, a ma /és nem először/ látott ambíciózus játékkal az észteknél újra csak jobbak lehetünk - és akkor a lengyel visszavágón elviekben bőven hogy megelégedhetünk egy mínusz 15 ponton belül tartott végeredménnyel. Ehhez legelőbb a franciák ellen kell folytatni a sorozatot. Ami azért még a távolabbi jövő. Így tovább!...
Feribá!! Állom a kihívást, de azt meg kell mondanom, hogy csak lelkes amatőr vagyok. Szerintem is Zsoldos az etalon Mo-n. Őt követi Farkas, aztán Fodor, Földi. Női ágon Rátgéber a legjobb, Farkasnak meg is fog gyűlni vele még a baja a döntőben.
DRT!! Tényleg nem tudom, hogyan lehet bejutni a termekbe, bár az az igazság nem is nagyon próbáltam. Csak a haverok mondják, hogy sehol semmi. Érdekes itt pécsen minden valamire való termet kiadnak.
Az ASE szabadtériről nem tudtam.
"az edzők között nagyon keményen megy szerintem a szurkálódás" Ez mondjuk változó. Paksi példából indulva köztudott, hogy Fodor és Földi rühellik egymást, de én tudom, hogy például Zsoldossal jóban van.
Meszlényi valóban szép sikereket ért el Sopronban és Dombóváron is. Véleményt azért nem írtam sem róla, sem Bonifertről, mert nem ismerem őket.
Gratulálok a válogatottnak a győzelemhez. Külön öröm Németh jó játéka és Czigler remek visszatérése.
Rostas!
Köszi az elismerést, de el kell mondanom, hogy meccs közben soxor nálam sem tudatosulnak a dolgok (nem vagyok edző), de utánna azért tudok véleményt mondani egy-egy találkozóról.
"Szerintetek mennyire képzettek a magyar edzők?" Ez jó kérdés, de rögtön hozzá kell tenni, hogy egy edző attól még nem jó, hogy képzett, mert ennél sokkal több kell ahhoz, hogy a munkája meglátszódjon és csapata eredményei hozzák vagy túlszárnyalják azt amire potenciálisan (úgy értem tudásban) képes. Juhász Sanyi a jelenlegi ügyvezetőnk évtizedekig stabil edzője volt a ligának (a válogatottban is megfordult). Mivel személyesen is ismerem, így nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy rengeteget tud a játékról és a kisujjában van az edzőmesterség. Ám mégsem tartom jó edzőnek, mert lelkileg nem tud a csapatra hatni, túl gyengekezű és nem kritizálja saját játékosait. Maradjunk egyenlőre a képzettségnél és vegyünk néhány példát:
Fodor: Nagyon képzett, vagány, sokat mer kockáztatni, de talán ő sem elég keménykezű.
Földi Sándor: Sokat tud és csapatain látni a munkáját, de talán meccs közben nem tud úgy belenyúlni a dolgokba, mint kellene.
Miljkovics: Megöli a játékot, de zseniálisan teszi. Közreműködése minden csapatán félreismerhetetlenül jelen van. Nekem a legkevésbé sem tetszik amit csinál (biztos vagyok benne, hogy pl. Kálmán pályafutására negatívan hatna, ha alatta kellene játszania), de 100% százalékig elismerem.
Sterbencz: Nem igazán tudom felmérni a tudását, de eddig sem női, sem pedig férfi vonalon nem láttam tőle semmi eredetit.
Patonay: Ezért sokan haragudni fognak rám, de egy kicsit vaskalaposnak tartom. Amiben nagyon jó az az, hogy jól fanatizálja játékosait, de kíváncsi lennék, hogy Körmenden kívül tudna-e valahol sikert aratni.
Rezák: Nagyon-nagyon régimódi. Hagyja improvizálni tanítványait. Ennyi...
Szekulovics: Amikor Mo-ra jött azt hittem ő lesz a magyar Obradovics és volt is rá esély, hiszen hazájában az év edzőjének választották. Ám ha megnézitek a Falco játékát egy az egyben ugyanaz, mint Földi alatt. Semmi újat nem tudott alkotni (pedig védekezni ennyi idő alatt megtaníthatta volna őket), így a szereplése csalódás.
Varga: No comment...
Zsoldos: A férfiágon nálam ő a No 1. Soha olyan tudatos öszerakott kosárlabdát nem láttam, mint az ő keze alatt lévő Danone-Honvédtól. Rettenetesen sokat tud és volt szerencsém párszor a kispad mellett is figyelni a munkáját. Mindig minden helyzetre tud használható megoldást és át is tudja adni a játékosoknak.
Farkas: Felesleges bármit is írnom.
Rátgéber: Róla különösképp.
Glatz: Szegény Árpi bácsit (Isten nyugosztalja) azért hoztam föl, mert ő a legjobb példa arra, hogy egy olyan ember aki mindent tud a játékról is tud alkalmatlan lenni a kispadra. Mindenfajta pozitív és negatív tulajdonságát férfi és női ágon is felmutatta, de ő meg tudott verni Pécsen egy remek Rátgéber-csapatot. Nem sokan mondhatják ezt el. Király sok mindenben hasonlít rá.
"Hány nemzetközi szintű mester van a magyarok között? Kik azok? Itt is áll,a mi a fociban, hogy nemcsak a csapataink szarok, de az edzők se jók? Képes lenne egy magyar kosáradző minőségi játékosállománnyal egy európai csapat kispadján maradandót alkotni?" Úgy gondolom Rátgéber és Zsoldos mindenképp, de Farkas és Miljkovics is. Fodor esetleg, de többi nem.
Csaby1
Az ESZI-ben nem lehet kosarazni, mert tudtommal még mindig le vannak zárva a palánkok, de ezt innen Pestről nem biztos, hogy jól tudom. A kettest felújíttták az jó lett, de az ASE szabadtérije a legjobb, mert ott reflektort is lehet használni. Van úgy, hogy nyáron éjfélig is játszunk. Egy dobóversenyre mindenesetre ki vagy hívva!!!
Az Ase-pályán csináltak egy bekerített tuti kosár-dühöngőt. Állítható palánk, gyönyörűen felfestett, tükörsima aszfalt. Nincs az már meg? Vagy engedély kell a használatához?
Nekem még rémlik egy pálya a kresz-park mellett is.
Ha tudsz félrerakatni, vagy vetetni, akkor mindenképp tedd meg, hogy ne kelljen idegeskedni, de szerintem szombaton is lesz még jegy. Állítólag nincs diákjegy, ez lehet, hogy visszaveti a nézőszámot. Igazából nem tudom, én is kíváncsi vagyok a nézőszámra.
Feribá!!! Kicsit azért soknak tartom a 10ezret egy óráért, meg aztán különben sincs időm. Nem sokat vagyok Pakson, mert Pécsen dolgozom, csak a meccsekre járok haza hétvégén. DRT, nem akarom leszólni, tényleg jó kis csarnok a madocsai, de van Pakson még számos iskolának jó kis kosarazásra alkalmas terme, de nem adják ki. És alig várom, hogy jó idő legyen, hogy lehessen a szabadban dobálgatni. Egyébként Pakson az ESZI szabadtérin kívül nagyon nem tudok pályát. Na még a Kettes.
Gratula a fiúknak a győzelemhez. Kaposváron is nyerni kell. Hajrá magyarok!! Hajrá ASE!!
Észtország - Lettország 79-86
Lengyelország - Franciaország 70-78
A lengyelek hazai botlása jól jöhet nekünk, kár, hogy a lettek is nyertek idegenben.
Mindenesetre irtó kiegyenlített a csoportunk, a fehéroroszok kivételével elvileg még bármelyik csapat odaérhet az első két helyre.
Észtország - Lettország 79-86
Lengyelország - Franciaország 70-78
A lengyelek hazai botlása jól jöhet nekünk, kár, hogy a lettek is nyertek idegenben.
Mindenesetre irtó kiegyenlített a csoportunk, a fehéroroszok kivételével elvileg még bárki odaérhet a továbbjutást érő helyekre.
Akkor elnézést az Infótól (való igaz, más ügyben sem kommentálnak), ez esetben a vitriolos megjegyzést az mti vegye magára!
Szerintem ebben a szakaszban már mindegyik meccs érdekes... Szerintem is, ráadásul az összes többiben vmi kis plusz is van (ahogy jeleztem) ezért írtam, amit.
Reggelente Info Rádiót hallgatok (Ez eddig magánügy.) Sporthírekben nagyon répák, vagy legalábbis nagyon furcsa az értékrendjük a témák kiválogatásánál, magyar kosárhírek csak elvétve vannak. Ma reggel viszont kommentálták a Magyar Kupa sorsolását! :-) A következőképpen: "a legérdekesebb párharcnak a Szolnok-Albacomp ígérkezik." ????? Vajon miért? Miért nem Smafc-Szombathely az egyetlen NBII-es szereplővel, vagy Körmend-Kaposvár a tavalyi és a sokszoros bajnokkal, esetleg az ASE-Debrecen a kupavédővel??? Kérdések és talányok. Mindegy, nem ezért szeretjük őket... (mármint a rádiót...) :-)
Én kizárólag a játéktudásra gondoltam és abban nagyon jók voltatok. Nem véletlen, hogy csúsztak ki borzalmasan nagy verések az Albától pl. Albacomp-ASE alapszakasz. A Czigleres példa nem túl jó, mert nálunk Laci jól teljesít. Külföldi ambíciói már valóban nincsenek, de úgy tudom idén már ő is 30. Ha mindenképp paksi negatívumot akarsz felmutatni hozzáállás tekintetében inkább Gulyást említsd.
Komolyan mondom emiatt a fórum miatt napi 2 órával többet vagyok bent, hogy el tudjam végezni a munkámat. De mindegy!
Kedves Sporttárs!
Nincs kedvem kötözködni, mert igazad van, de hadd mondjak valamit.
Farkas tényleg nagyon képzett (kábé már 5-ször írtam) de, ellenünk igenis hibázott. Külső szemlélő számára is egyértelmű volt, hogy a múlt évi Albacomp nem állt össze. Megítélésem szerint a múlt évi magasan legerősebb játékoskerettel rendelkeztek, de a fejekben gond volt. Hogy ebben van-e Farkasnak bűne azt nem tudhatom, de mondjuk azt, hogy nincs.
Szóval az ASE játéka abból állt, hogy kemény védekezés után a gyors indításokra helyezi a hangsúlyt (Czigler leszedi, Zalán indít, Feribá feladja, Nickel zsák:))). Ha ez nem ment akkor a támadójáték általában úgy alakult, hogy Peti kihúzta a magas embereket a 6.25-ön kívülre, hogy a két amerikainak legyen bent helye 1-1-ezni. Külső dobásokban nem voltunk veszélyesek, mert Davis és Valdo fakezű kintről és Zalán 3-asaira sem lehet alapozni. Nickel bedobál ugyan párat, de rá sem lehet azt mondani, hogy triplakirály lenne. Marad tehát a belső játék - főleg az 1-1 - amiben Davis és Madison verhetetlen. 4 meccs telt el és a képlet ugyanaz volt és mindig mi nyertünk. A két amerikaink zsinórban 50 fölött dobott, ám Farkas annyira bízott Parker és McMahan védekezésében, hogy egy pillanatra nem rendelt zónát. A betömörülő magas emberek mellett nem élt volna Davis és Madison annyira, mint a nagy üres területeken. Az ötödik meccs félidejében rendelte el Sanyi a zónát. Qrva szoros idegölő félidőnk volt, de megnyertük, mert:
- szerencsénk volt,
- Rajkó élete egyik legkáprázatosabb 20 percét nyújtotta,
- Bodnár segített (én elismerem).
Kábé ennyi, de azt mindenképp hozzá kell tenni, hogy a túloldalt is ült egy remek edző, aki Farkas zónájára úgy reagált, hogy leültette az egyébként remek formában lévő, 25 körüli átlaggal rendelkeő Madison-t azért, hogy legalább 1 kinti dobója legyen. Mindent összevetve azt azért el kell ismerned, hogy a továbbjutást mi érdemeltük meg.
Ezzel csak annyit akartam érzékeltetni, hogy Farkas is képes hibázni, csak ritkán szokott. Én ezt leszámítva SOHA nem láttam, hogy szakmai hibát vétene, azt viszont annál többször, hogy az ő remek húzásával nyerjen a csapata. A Szolnok-ZTE bajnoki döntő harmadik mérkőzésén volt egy húzása amivel a katlanban 1 félidő alatt 20 pontot dolgoztak le a zalaiak. Bár a végén a szolnokiak örülhettek, de aki azt látta nem felejti el (ha Kovács Attila nem adja el a labdát az utolsó támadásnál...).
Ezt a Bubu témát hagyjuk már! Esküszöm, hogy egy szót nem írok többet női kosárlabdáról.
Csaby1!
Két éves szerződést senki nem fog aláírni, de ha csak egyre mindenki elkötelezi magát én már boldog leszek.
Minek terem? Jó időben kint az igazi a játék. De ha nem bírja bokád bármelyik tornatermet vagy sportcsarnokot kibérelheted. Az ASE úgy tudom egy 10-es óránként :)).
Szerintem senki nem fogaja abbahagyni. De több médiiumnak ez volt az első kérdése. Na jó. Lehet, hogy a második.
Feribá, igazad van, most kellene aláiratni a jövő évi szerződést, sőt egyből 2 évest.
Dehogy gondoltam komolyan, hogy ne nyerjünk. De ha valaki most emiatt nem ad bele mindent, vagy majdnem mindent, és azt mondja, hogy tök mindegy nekem már megvan a pénzem, na akkor ne nyerjünk, mert nem érdemeljük meg. De szerintem ilyen nem lesz.
Na látod 10 éve, én erről a Grund kupáról nem tudtam semmit. Na meg az a gáz, hogy a egyik termet se lehet kibérelni egy jó kis játékra. Vannak ismerőseim, akik Madocsára járnak focizni heti egyszer. Na ezen kellene változtatni.