A szolnoki B közép értékelésével részben egyetértek, valóban sok a fölösleges mocskolódás, de azt senki nem várhatja el, hogy gyökeresen meg lehet őket változtatni. Be kell vallanni csak a kosárlabda kiemelkedő, rendszeres, tömeges szórakozási lehetőség Szolnokon, és ilyenkor minden kijön... talán nem kellenne. A régi B közepesekkel az a baj, hogy kiöregedtek, de tagjai még ott ülnek a nézők között, és vidékre is rendszeresen elkisérik a csapatot.
A többi értékelést és rangsort jól sikerült összeállítani.
Mindenesetre örülök, ha ez a véleményed. Én igazából a mostani hétvégét leszámítva mindenhol találkoztam normális szakértő szurkolókal (természetesen Fehérváron és Körmenden is), akik nem a másik mocskolását tekintették a legfontosabbnak. Tudom, hogy Szolnokon is sok normális, hozzáértő drukker van (ez a fórum remek példa rá), csak valszeg nekem nem sikerült egyet sem kifognom.
Jó ez az értékelés, a sorrendel nagyjából egyet is értek (legyen a mérték az hogy az adott szurkolótábor mennyire segíti saját csapatát ill. hátráltatja az ellent, teremtsen hangulatot, de ne legyen túl primitív ill. erőszakos, járjon idegenbe is nagy létszámban-ennyi elég is nem?)
Szóval az én sorrendem a mostani A csoportos mezőnyből (figyelem: nem szimpátia sorrend:-)):
1. körmendiek
2. szolnokiak
3. paksiak
4. kaposváriak
5. dombóváriak
6. szombathelyiek
7. fehérváriak
8. szegediek
9. zalaegerszegiek
10. mafcosok:-)
debreceniek régebben jók voltak, idén nem tudom, nyíregyháziakkal még életemben nem találkoztam.
Nézd az alapján alakítottam ki a véleményemet, amit a saját fülemmel és szememmel hallotam, illetve láttam.
Járt nálunk a Körmend, a Szolnok és a Paks is. Népes szurkolótáborok kísérték el a csapatokat (szerencsére).
Ti daloltatok, tapsoltatok, folyamatosan szurkoltatok. Akkor is, amikor rosszabb sorozatot produkáltatok és nagy nehezen felzárkoztunk (néha ilyen is volt). Nem szidtatok senkit (a vége kivételével, Zalán-eset). Az ember azt látta, hogy itt egy jó csapat, aki és akinek a szurkolói nem tekintik ellenségnek a másik csapatot és szurkolóit, hanem csak ellenfélnek...
A Körmendi szurkolók valóban hangosabbak voltak, de elég "egyszerűek". A szolnokiakról meg ne beszéljünk...
Nagyon jó érzés olvasni soraidat, de sajnos nem teljesen igaz.
Tény, hogy szurkolói szempontból voltak mostanában jó meccseink, de mindent összevetve a Red Devils egyértelműen jobb mindenkinél az országban (az mondjuk igaz, hogy múlt szerdán nem remekeltek, de mi sem). Ha fel kellene állítani egy rangsort jelenleg szerintem a következőképp nézne ki:
1. Körmend (Red Devils): Néző, B-közép és idegenbeli teljesítmény tekintetében is vernek mindenkit, bár a trágárkodás az ő esetükben is túl gyakran előfordul.
2. ASE (Atomic Boys): Nézőink teljesítménye átlag alatti, hazai szurkolásunk átlagos, az idegenbeli pedig kiemelkedő. Nagy pozitívum, hogy a kultúrált vezetői réteg hatása miatt, csak elenyésző a trágárkodás és balhéink sem nagyon voltak (egy szolnoki drukker 50 és halál közt azt mondta nekem a WC-ben a hétvégén, hogy ha ő Pakson budira ment volna, akkor tuti, hogy halálra verik:-))))))).
3. Szolnok (Oil Boys): Nézői teljesítményük kiemelkedő, B közepük nem egy nagy szám, ám idegenben hozzánk hasonlóan nagyon ott vannak. Ha csak ezeket nézném azt mondom jobbak mint mi, de a minősíthetetlen mocskolódás sokat levesz az általam felállított értékekből. 10 éve szerintem a legjobbak voltak. Hova tűnt azóta a B közép jórésze?
4. Falco (Ki tudja mi most a nevük?): Odahaza nagyon jók és a közönség puhábbik fele is odateszi magát, ám idegenben sehol sincsenek. Magatartásról azt hiszem jelenleg nincs mit beszélni.
5. Dombóvár (Ultra fanatic): A B közép minden dícséretet megérdemel, a nézőik átlagosak, idegenbe pedig sokszor el sem járnak. A csapatuk helyezését figyelembe véve csak elismeréssel lehet róluk nyilatkozni.
6. Kaposvár: B közép gyakorlatilag nincs, a nézők nem rosszak és egy-egy komolyabb idegenbelire is fel tudják szívni magukat.
7. Albacomp: Talán... Náluk a B középről abszolút nem beszélhetünk és a közönség teljesítménye is visszaesett a pár évvel korábbihoz képest. Idén idegenben sem jók, pedig néhány évvel ezelőtt még tudtak meglepetéseket okozni.
A többit sajnos nem lehet megemlíteni, pedig a Zeg jópár éve a honi kosárlabda legnagyobb ultra táborával rendelkezett.
Na szóljatok hozzá! (Lipo kritikáit már nagyon várom)
Üdv.
Feribá04
Hajrá ASE, MAGYAR KOSÁRLABDA és SPORTSZERŰ SZURKOLÁS!
Remélem már mindenki kipihente az előző forduló megpróbáltatásait. (Főleg nekünk, szolnokiaknak volt benne részünk.)
No akkor:
Dombóvár-MAFC H15
Falco-Alba H8 (Egyszer nekik is kijöhet a lépés.)
Körmend-OLAJ V5 (Megrakjuk a tesókat!)
Szeged-Debrecen H8 (Kiszurkoljuk.)
ZTE-Nyháza H5
Kaposvár-ASE V5 (Most már verjetek meg mindenkit, aztán vérezzetek el a döntőben!)
No:
Dombóvár-Mafc H10(Tolnaiak előre...)
Falco-Alba V7 (Az üres nézőtér nem fogja zavarni az Albát)
Zte-Nyír1 H8 (azért két idegenbeli siker már sok lenne a Rezák teamnek)
Szeged-Debrecen H7 (hajrá Szeged)
Körmend-Olaj H10 (Fáradt az Olaj,előz a Marc)
Kaposvár-Ase V10 (nincs kegyelem...de azért óvatosan!)
Véleményem szerint jelenleg a csapatok és a közönségek között is a Paks a legjobb (ez persze összefügg). A paksi közönség lelkes, végig szurkolja a meccseket, énekel, tapsol. És ami fő, hogy ritkánt foglalkozik csak a másik csapattal, annak játékosaival, illetve a játékvezetőkkel.
Szerintem így kell 6. játékosnak lenni!!!
Ennyit a közönség-témához.
Most más: ALBA
Azt hiszem elég nagy baj van az öltözőn belül. Ez egyértelműen látszott a MAFC elleni meccsen. A játékosok folyamatosan morogtak az edzői döntések ellen, a közönség hangosan fejezte ki elégedetlenségét és "edzőcserét" követeltek sokan.
Szerintem a Paks elleni meccsen szakadt meg valami. Azon a derbin a mester úgy döntött, hogy Sanni lesz a harmadik külföldi a csapatban. Erre a mérkőzés nagy részében nem is játszatta. Ráadásul nagyon jól teljesített mikor becserélte, mégis egy-két hiba után levitte és csak a végére hozta vissza.
A MAFC ellen is bajok voltak. Benevez 3 külföldit, össze kellene szoktatni a csapatot, erre a kezdőbe csak 1-et rak. A Robinak is játékba kellene lendülnie, erre össze-vissza cserélgeti. a végén több időt játszott, bele is lendült. Ki érti ezt?
A Csirkét levitte az első hibája után (mondta is a magáét).
Én is köszi CVZ hozzászólását, bár én elfogult vagyok.
Artúr, te is az vagy, biztos lehetett fordítva látni a történteket, meg aztán ilyenkor tényleg mindenki tiszta ideg.
Sporttárs, ez tényleg elég bonyolult. Én mindenesetre örülnék a Dombóvár 8-ba kerülésének, de szimpi a Szeged, meg a ZTE is. Meglátjuk, holnap minden kiderül. El is kezdeném a tippversenyt:
Klíma Vill-Paks H3 (esélyünk nem sok, de azt megragadjuk)
Szeged-Debrecen H19 (Szeged detto)
Körmend-Olaj V4 (dühösek a szolnokiak)
ZTE-NYKE H7 (hazai pálya)
Falco-Albacomp H4 (az üres nézőtér az Albát is zavarni fogja)
Dombóvár-MAFC V7 (ha nyer a MAFC akkor neki is tétmeccs)
Egyetértek az előttem szólóval. Vukicsevics tényleg színész, és nem sokat mutatott eddig a kosárlabda tudományából. Való igaz a színészkedéssel róla szedik össze a legtöbb faultot. Az egészben az a legmeglepőbb, hogy a Falco-Mol mérkőzésen beszéltem Laziccsal (ZTE) és azt mondta nekem, hogy nem tudja mi van ezzel a fiúval, mert ő ismerte ezelőtt is és jó játékosnak tartotta. A Jugó bajnokságban is jól csengett a neve. Elzavarni szerintem már butaság lenne, inkább valahogy motiváltabbá kellene tenni.
Persze nem arra gondolok, hogy több fizetést kapna, hanem arra, hogy csak akkor kapná meg a fizetésének egy jelentős részét, ha megfelelő teljesítményt nyújt érte.
Sziasztok!
Sporttárs:Tegnap délelőtt én is számolgattam és szerintem jól számoltad.+ha a nyíregyháza nyer Egerszegen akkor Szegednek elég 6 pontal nyernie és ők vannak a 8-ba.Úgy hallottam ez meg is lesz.
Nyerőalba:Nem tudom mások dolgába ilyen primitiv módon ,miért ütöd bele az orrod.Anyázni menj a foci fórumra.Egyszerűen senki vagy!
Feribának:Szombaton szerintem jól fújtak a bírók,de 0.3sec vége előtt befújni egy ilyen faultot számomra kicsit furcsa volt.Paksi meccsen hasonló szitu volt ott nem fújtak,Fehérváron szintén, most pedig igen.Gratulálok a győzelmetekhez.Remélem lesz ez még igy se.
Örülök ,hogy újra lesz kosárlabda a TV-ben.Hátha nem csak egyszeri fellángolás lesz.
Hajrá olaj forever!
Na kocsmázók!
Megnéztem a már sokat emlegetett Mol-Ase meccset még 1x...néhány észrevétel,és aztán tényleg nem vesztegetek rá több szót.
1.Zalán esetei: először volt a rendes játékidő utolsó percében a vitatott faultja Mérész ellen.Nekem úgy tünt,hogy ez kisértetiesen hasonlít a szerdai Ase-Körmenden történt Csicsa-Geri ütközésre...ugyanaz a szitu volt,ettől függetlenül akár még "szándékost" is ítélhettek volna...
A másik eset az 1.hosszabítás végén ugye...jogos fault volt Vukicsevics butaságából...viszont dr.Vígh itt hibázott...az eset a vonalon kívül történt,3 büntetőt kellett volna dobatni...
2. Vukicsevics...elég goromba összeget hallottam a helyszínen egy hazai nézőtől,utalva Vuki keresetére...ennek ellenére megint nem győzött meg. színésznek nem rossz az eljátszott faultjaival...még a szakkommentátor Heinrich Robi is felterjesztette egy Jászai Mari díjra.
Az ominózus faultja/Zalán ellen/ viszont kis híjján még egy technikaival tetézte hülyeségét...Pavlovicsnak kellett eltoloncolnia a bíró mellől...
Látom tombol az értelem ezerrel ezen a fórumon!
1.Zárjuk már le az OLAJ - Ase meccset,mert ugyan nagyon hosszú volt,de vége lett!
2.Hogy ki miként minősíti az ellenfél szurkolótáborát,az a maga dolga.De jobban tenné,ha ide nem tenné fel,mert láthatjuk,egy - két anyázó úgyis ráharap.A szurkolás - vita már egyébként is agyoncsépelt.
3.Azt már végképp nem értem,hogy egy harmadik fél (itt a nevezett fehérvári) ha már beleszól másik kettő vitájába,miért az anyázást szítja ???
Ennyi.
Jobbulást!
Mellesleg még meccsek is lesznek a héten...
Tovább azért nem ragozom mert a leveled magáért beszél! Én nem ebben a stílusban írtam és nem is szeretném ha ilyen lenne a fórum.
Ja! Azért te is kaphatsz PZS.-t ha továbbjutunk a kupában.
További jó szórakozást, kellemes időtöltés kívánok neked!
UI: ha telefonszámot akarsz akkor hívd a 104-et, szívesen elszállítunk Lipótmezőre..., vagy van egy dühöngö vonal ahol kiadhatod a benned felgyülemlő düht. Ne a fórumon töltsd ki!
UI2: nem azért írtál ilyen dühösen mert netán te vagy az a dobos akit orrbavágtak a mérkőzés végén...?
"A huhogást én is elitélem, de azért sikerült vele Davist zavarba hozni"
-most akkor elítéled te faszfej, vagy nem? De meg ne sértődj, mert csak udvarolok neked ;-)
"nem győzzük nektek szállítani a 100 db.-s papírzsebkendőt!"
-a tavalyi és az idei évben is több okotok volt a sírásra, mint a paksiaknak (persze az eredményekre gondolok, mert tahóságban már évek óta a szolnoki szurkolóké az arany)
"Előbb vagy utóbb úgy is kifújjuk az orrotokat!"
-de előtte alaposan kinyaljátok a seggünket?
"Elég az érzelgős faszságból!"
-hát én is ezt mondom te kukifejű
Tahógyerek mol szolnok fan
-így nevezlek, bár nem tudom, hogy van-e okom rá(vagy csak annak adod ki magad?)
Parasztgyerek mol szolnok fan
-látod most ismét udvarolok neked, ez az udvarlási stílusom, így akarlak felcsípni téged.
(add már meg a mobilszámod bébi! ;-)
Természetesen a beírásodból nem az egész szolnoki közönségre vontam le következtetéseket, csak rád meg a hozzád hasonlókra.
"Ha a B középtől nem is mindíg, de a helyi nézők egyikétől másikától mindíg kaptuk a részt."
-mit kaptatok, milyen részt? nem értem.
"6. játékos olyan lelki nyomás alá helyezi az ellenfél játékosait, hogy azok képtelenek a kosárlabdára figyelni."
-nos nagyon gyengén teljesít a "6. játékosotok", mert amikor ilyen nagyon taplók vagytok, rendre kikaptok.(ld. Alba, Paks) Még nem tűnt fel?
"A levelemet egyáltalán nem bántam meg, mert én szívesen konfrontálódok, olyan emberekkel amilyen te is vagy."
- nem hittem volna, hogy lesz olyan mondatod, amiben teljesen egyetértünk, és tessék...
Persze azért nincs harag ugye öcsi? Végül is ebben a beírásban sem volt több egy kis udvarlásnál, poénkodásnál, csipetnyi konfrontálódással ;-)))))
Ha téged lecigányozott valaki talán vele kellene megbeszélned, nem tudom, hogy volt-e oka rá(vagy csak úgy nézel ki?). Az, hogy lekurvázott? Talán ilyen az udvarlási stílusa, így akart felcsípni téged. Ezt neked kellett volna a helyszínen elintézned. Nem hinném, hogy ebből az egész szolnoki közönségre kellene levonnod a következtetést. Az idei bajnokságban csak Szegedre, Kaposvárra és Dombovárra nem kísérhettem el a csapatot, egyébként minden mérkőzésen ott voltam. Ha a B középtől nem is mindíg, de a helyi nézők egyikétől másikától mindíg kaptuk a részt. Nyugi, ezt mi a helyszínen le is reagáltuk (lásd.: fehérvári dobos esete...). Ha nem akarod idődet fecsérelni a síránkozós levelekre akkor sajnos hozzá kell szoknod ahhoz, hogy a 6. játékos olyan lelki nyomás alá helyezi az ellenfél játékosait, hogy azok képtelenek a kosárlabdára figyelni. A profit ez nem érdekli....
A levelemet egyáltalán nem bántam meg, mert én szívesen konfrontálódok, olyan emberekkel amilyen te is vagy.
Ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt. Gratulálok én is a csapatodnak, mert ehhez a meccshez két csapat kellett és egyébként is a hosszabbításos meccseken valaki mindig igazságtalanul kap ki.
Üdv. mindenkinek!
Knézijenősen szólva hihetetlen nagy meccs volt,óriási, gigászi küzdelem , ahol a higgadtabb,célratörőbb csapat nyert!
Gratulálok a paksi csapatnak és a szurkolóknak akik végig sportszerűen és lelkesen buzdították csapatukat(és nem utolsósorban nem vették fel a "kesztyűt" a hazai rigmusokkal szemben)!
(Elnéztem, ahogy némely 14-16 éves kölök a középső ujját mutogatva anyázik, majd szóltam nekik , hogyha valakivel bajuk van mondják meg az illetőnek személyesen ne a tömegből legyenek nagyfijjúk,de utánna kussban voltak->nevetséges és egyben elszomorító.Sajnos az ajtónál nem IQ-teszt alapján engednek be!)
Davis zseniális, akkor(is) hozta magát amikor a legfontosabban kellett ;nálunk csak fellángolások voltak és ez sajna kevés volt(jah és hányszor megettük a Gery odanézekminthapasszolnékközbenziccerezek,vagy Czigler passz a büntetőterületen belül Davisnak féle betörést)!Na de ez csak egy meccs volt, most jön még csak a java, javítani lehet és KELL!
Kösz mindenkinek,aki korrekten szólt hozzá a témához.A célom nem egymás leugatása és összeugratása volt!(Habár volt aki nem tagadta meg magát => szerintem ő inkább járjon focimeccsre :) )
Örülök, hogy nem csak én láttom így a szolnoki helyzetet!
ui.:A KÖVETKEZETESSÉGET hiányolom!
Más!Szerdán Kaposváron remélem hatalmas meccs lesz,remélem csak az eredmény emlékesztet majd a szombatira.
Ja és legalább olyan izgalmas lesz :)
(A többiektől bocs a "kiszólásért".) Fish, Te aztán úgy eltűntél, hogy csak na. Nem lehet téged sehol elérni: se emilen, se sms-ben (a szombati csak vasárnap du. ért oda). Vagy nagyon el vagy varázsolva vagy már nem érdekelnek a paksi barátok.... Szívesen az sms-t, küldök majd Kaposvárról is, ha el tudok menni.
No, a "szakértő" tévé már megint belecsapott a lecsóba a közvetítések terén!!!
Sajnos gratulálnom kell a Paksnak. Higgattabbak voltak, mint mi. Azért nagyon jó visszagondolni a meccsre, mert rég nem láttam ilyen jót. Talán csak 2 éve Cegléden a Falco elleni elődöntő első meccse volt ehhez fogható. (Ott legalább nyertünk a második hosszabbítás után.
Sajnos Davissel nem tudtunk mit csinálni, bárkit bármikor megvert egy-egyben és ráadásul remekül osztogatta a labdát, ha valaki besegített! Szerintem Goran ki fog találni valamit a következő meccsre ellene, nincs más választás. Szerencse, hogy nem tud dobni mezőnyből! Bár, ha tudna dobni, akkor meg nem a Paksban játszana, hanem az "enbíéj"-ben.
Ja, gratulálok a szolnoki lányoknak!!! Remek kis jött össze. Négybe kellene valahogyan jutni.
Túl sok hozzáfűznivalóm nincs a szolnoki dolgokhoz, a véleményem nagyjából megegyezik Artúréval, vagyis Szolnokon ezt vártam. Az Oil-Boys nagy csalódás volt. Mondtam is Belferának meccs után, hogy a szolnoki tesók a Devilsnek csak kisöccsei lehetnek.
Szeretném, ha a normális hangvétel a fórumon megmaradna, ezért arra kérek minden piros-kék, illetve szolnoki érzelmű kocsmatársat, hogy tartózkodjon a másik fél csesztetésétől és vitatkozzunk inkább a kosárlabdáról.
A játékvezetés ismét sok kritikát kapott a rangadón és éppen ezért hadd foglalkozzak vele egy kicsit:
Voltak téves ítéletek, de azt hiszem a két spori nem vezette túl rosszul az egyébként bírói szempontból is embert próbáló rangadót. Azt viszont mindenképp visszautasítom, hogy nekünk fújtak, mert elég csak a faultokat megnézni:
Mészáros 5
Fodor 5
Rajkó 5
Sitku 5
Czigler 5
Jurgilas 4
Davis 3
A többit nem tudom, de ez már 32 hiba és 5 fouled out.
A két Zalán esetről annyit, hogy a Mérész ellenei hibánál szerintem is járt volna sportszerűtlen, bár a testi épséget veszélyeztető szabálytalanságtól ez az eset, azért messze volt.
A Vukicsevics-fault is jogosnak tűnt (bár elég távol voltam), mert biztos, hogy hozzáért a dobójátékoshoz és az is, hogy közben nem állt két lábbal a földön. Egyébként nem is értettem, hogy miért csinálta, hiszen ha simán megáll, Zalán ezzel a mozdulattal jó, ha 5-ből egyszer bedobja.
Szóval nagy meccs volt és öröm, hogy az ASE hullámzó teljesítménnyel is hozni tudta a meccset. Biztos vagyok benne, hogy nem csak egyszer kell még idén Szolnokra mennem.
Pedig pont azt kezdtem hinni, hogy javulnak az olajosok, de úgy látszik csak idegenben moderálják magukat. Zsuzsu ha szerdán jössz Kaposvárra, akkor viszont zsepit mindenképp hozz magaddal, mert meglesz a második zakója a csapatodnak:-)
Hát igen, akkor a legtöbb kosárdrukker kinn lesz a saját csarnokában. Dunáéknak legalább volt annyi esze (tudom nem csak azon múlik), hogy a többitől eltérő időben közvetítettek. OFF, de ugyanezt csinálják a magyar focival is szombat délután, amikor akit érdekel, az úgyis meccsen van. Ráadásul az Alba-Szolnokot bajnoki kosárlabdamérkőzésnek titulálták. Még jó, hogy a sportágat eltalálták:-))