Abban egyetértünk, hogy sajnos ilyen világban élünk, az viszont szvsz nem igaz, hogy a sportpályákon csak a kurvázás, vagy a dobálózás a választék. Remek ellenpélda erre a paksi csarnok.
Amúgy csak annyi kellene, hogy a klub a trágár kórusokért kapott büntetéseket hárítsa át a B-középre (ennél talán 1xűbb és humánusabb leülni a vezérszurkolókkal, és tudatosítani bennük, hogy az anyázással szeretett csapatukat sújtják), a tettlegességre vetemedő szurkolókat pedig emeljék ki a tömegből és tiltsák el az adott városban mindenféle sportesemény látogatásától 1 évre (lásd Szombathely). Biztos vagyok benne, hogy ezekután mindenki meggondolná, hogy mit kiabál/cselekszik, és nagyobb rend lenne a mérkőzéseken.
Hello mindenki, külön Artúr Doki!
Szolnokon sem voltak messze tőle, de azért ott már odafigyelnek az ilyenre. Pont ezt mondom. Nem tudom, hogy ki nem volt messze tőle, de azt borítékolhatom Neked, hogy a bajnokság végéig ennél közelebb nem is kerülnek a mi neveletlen, bunkó szurkolóink hozzá, hogy megüssenek egy játékost, vagy bírót.
Szasztok, hajrá OLAJ!
Nyugi, belfera nem rátok gondoltam, mégcsak nem is a tesóitokra, ez inkább focistadionok velejárója (mondhatok csapatokat is, de inkább nem mert még ide is bejönnek:-). Itt arról volt szó, hogy a paksiak szinte épp le nem huligánozták, a nyugatóit bevenni elfelejtő mamit, aki egyébként minden meccsen az unokáival együtt szurkolja végig a meccset. (ez komoly). Szóval azért kezeljük helyén a dolgokat.
Avass!
Valóban van igazság a mondandódban...lehet,hogy túlérzékenynek tűnik a dolog...
Engem nem érint érzékenyen a dolog,már megszoktam,mivel hozzád hasonlóan mondhatom,hogy öreg motoros vagyok...meg azért volt egy 7-8 éves Fradi továbbképzésem is..asszem nyugodtan elmondhatom,hogy láttam már egy-két dolgot...Kaptam is egy párszor...
De azért azt marha nehéz megszokni,hogy ÜTIK-VERIK a játékosainkat(most ne azt nézzük,hogy ki volt az elkövető)...ez most már tendencia lesz?
Debrecen...Fehérvár...most Kaposvár...Szolnokon sem voltak messze tőle,de azért ott már odafigyelnek az ilyenre.
Ha választanom kéne ZSuZSUV helyett én nyilván a szóbeli aggreszziót választanám,mert én az ilyet nem veszem fel,meg azért más ha fejbe nyomnak egy kővel...
tényleg az leszz mint,a foci meccseken...kamerás megfigyelés,büntihegyek...tán még rácsok is.Hát kell ez????
Mi van Robi nem aluttad ki magadat,vagy mi a fene van?Kár volt ezért a zengzetes beszólásért...
Más a mélyen tisztelt Sahin Tóth"másfélfejű" Róbertről köztudott,hogy "Kaposvár-közeli" (ha van Fidesz közeli vállakozás,akkor ilyen is)újságíró...és nem nagyon szívlelik egymást F.P.-vel sem,ha jól tudom.
Nunnery valóban nem jön Kaposvárra,ezt Bácsitól tudjuk,aki ímélen tartja a kapcsolatot barátjával.
Kiváncsi vagyok,Ő mit szólt volna a huhogóshoz...azért elég sok "fasz" lehet Kaposváron(Ti írtátok ezzel a szóval),mert vagy a fél csarnok huhogott...na mindegy ez már történelem...
Viszont érdekes lesz,ha pont a Kaposvárral kezdünk...
Ilyenről nem tudok,hogy "paksi javaslat"...szerintem ilyen nincs.Ettől még lehet...Ez lehet,hogy még az esetleges Koracs továbblépés miatt volt így...mint tudjuk,az meg már elmúlt.
Ennyike....
HAJRÁ ATOM!!!!!!
Ja még valami...óriási volt a tegnapi mjuzik Kaposváron...oléoléoléolé!!!Futból...mint 86-ban!!!Még jó hogy a Mexico-t nem rakták be...
bár a végén stílszerű lett volna számunkra...
Üdv mindenkinek!
Először is szeretnék gratulálni a rangadók győzteseinek - Körmend, Kaposvár főleg a Kaposvár nyújtott bravúrosat, ha csak az eredményt nézem. Úgy látom a somogyi szurkolók is a bajnok feketelistájára kerültek. A múlt heti szolnoki meccshez képest ahogy olvasom sokkal nagyobb balhék voltak. Egy megjegyzésem azért volna: kérnék mindenkit, hogy egyenlő mércével mérjen. Arra gondolok, hogy a szombati meccs után (és már jó néhányszor) kikiáltottak minket, mármint az Olaj szurkolókat a legtahóbb társaságnak. Már elég régen járok kosármeccsre (abban az évben kezdtem rendszeresen járni, amikor az Olajbányász feljutott az A csoportba; cirka 14 éve), Szóval régi motoros vagyok, azt sem mondom, hogy annak idején nem voltak nálunk nagyobb balhék a mostani kaposvárinál, sőt azt is készséggel elhiszem, hogy mi vagyunk M.O. legmocskosabb szájú szurkolótábora, de az utóbbi években nem emlékszem olyanra, hogy nézők meccs közben beugorjanak a pályára, kezet emeljenek egy játékosra, bíróra, vagy büntetőzés, játék közben azzal zavarjanak meg egy játékost, hogy megdobják.
Ehhez a témához: Kedves ZsuZsuV! Te mit választanál? Kurvázzanak le (egy ember (?), nem az egész csarnok, ugyanis Belfera azt állította, hogy ha egy ember anyázik, az csak egy bunkó, de ha több, akkor az egész közönség paraszt mondjuk van benne igazság). Szóval a verbális sértés lenne Nálad a befutó, vagy az, ha fejbe dobnak egy féltéglával?! Félre ne érts, én egyiket sem kívánom Neked, sőt teljes mértékben egyet tudok érteni a pacifista érzelmű hozzászólásoddal, csak sajnos nem ilyen világban élünk, a kurvázás, vagy a dobálózás a választék.
Egyébként mindentől függetlenül, kicsit érzékenyek vagytok, Ti paksiak. Ezen a kijelentésen biztosan sokan meg fognak botránkozni, én nem is az előbb említett jelenségeket helyeslem, sőt mélységesen elítélem, de tény: most az ASE vezeti a bajnokságot, mindenki Őt akarja megverni, és minden eszközt bevetnek, hogy ez sikerüljön. A közönség valóban 6. ember tud lenni, mindenki annyira használja ezt ki, amennyire az erkölcsi értékei, valamint a játékvezetők, ellenőrök engedik. Az óvásokról csak annyit, ez sajnos csak a kezdet. Ha a Paks minden ilyen esetet meg akar óvni, akkor minden elkövetkezendő rangadó után a zsebébe kell nyúlniuk. Itt elsősorban a szolnoki állítólagos palánkrángatásról beszélhetek, hiszen ezt láttam, pontosan az ominózus palánkkal egy vonalban szoktam tartózkodni, és megvallom őszintén, én egyáltalán nem érzékeltem, hogy mozogna a palánk.
Mindenkinek jó szurkolást (amúgy Jencisen), és persze Hajrá OLAJ!
Üdv!
A második 1621-es, az 1623-as és 1624-es hozzászólásokat javaslom "Fórum gyöngye"-díjra!
Valahogy így kéne megtárgyalni a dolgokat, kedves fanatikusok!
Szerintem.
Na, szóval egész jó helyen állunk, köszönhetően a kaposvári győzelemnek. Egyetértek azzal, hogy 2.-nak lenni a rájátszás előtt már nyugalmasnak igérkezik, azért a 3-6. csata okozhat meglepetést, a Falcot annak ellenére nem merném leírni teljesen, hogy tegnap számomra is meglepő sima meccsen nyertünk Szombathelyen.
Végülis a múlt heti bosszantó dombóvári verseég nem számított semmit, mert ha ott nyerünk, a ZTE kerül a 8-ba, és tőlük is kikaptunk idegenben. Számomra azért meglepetés a Dombóvár 8. helye, és fura a mezőny a Parkerrel felálló ZTE nélkül. Az idény elején még úgy tűnt, hogy nagyon kettészakadt a mezőny, az első 6 és a második 6 között óriási a különbség, talán a Falco az átmenet köztük, aztán a hónapok során csökkenni láttam a különbséget, és az utóbbi idők talán legszorosabb bajnoksága lett, a nagyok Budapest kivételével sehol nem mehettek biztosra a kicsik ellen idegenben. Egyedül a Paks lógott ki a mezőnyből, felfelé. A rájátszásban persze vsz. már nem lesz elég a kicsik nagyokat-ijesztgetése, de jó látni, hogy mára már nem 3-4-5 csapat belügye a kosárlabda-bajnokság. És lehet, hogy szakmailag bele lehet kötni ebbe a plusz egy körbe, de az se volt egy jó dolog, amikor kb. ilyenkorra, vagy március közepére már csak a rájátszás maradt. Ha fárasztó is, meccseken (is) lehet edződni, jobbá válni! A játékosnak, edzőnek, stb. most soknak tűnik a terhelés, de majd megszokják ezt a ritmust, és nem hiszem, hogy ártani fog, ha egy-két év múlva beleszoknak a nagyobb hajtásba. Remélem addigra nem csökkentik a meccsek számát.
Williams 41 pontja remélem azt jelenti, hogy az elmúlt napokban emlegetett légiósfeszültség pozitív irányba mozdul el. Ha így lesz, mecélozhatjuk a 2. helyet.
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike
Egy kicsit higgadtabban is megpróbálhatnád. Eddig jó vélemény alakult az ide irogató paksi szorkolókról, kérlek, ne rontsd el. Biztos vagyok benne, hogy fáj a vereség, nekem sem esett jól, pedig ezzel együtt is jobbak vagyunk mindenkinél, azt is elismerem, ha a helyszínen voltál, még indulatos is lehetsz, de még egyszer _kérlek_, ezt ide ne hozd be!
Azért ez a 6-8. hely elég soványka, 4-3-2 győzelemmel nyolcban lenni nem túl felemelő.. Ha maradnak az erőviszonyok a mezőny két felében (sok változást nem jósolnék), akkor a rájátszásban az első kettőnek nem lesz túl nehéz dolga a két utolsóval szemben (de talán még a harmadiknak a hatodikkal szemben sem).
Kár a paksi botlásért, a kiesettek miatt így már nem is olyan teljes a fölényünk, de bízom benne, ha fel is javulnak az ellenek, nagy csatákban akkor is miénk lesz az idén a bajnokság!
Szervusz te fasz!
Megtanulhatnád az emberek nevét nagy kezdőbetűvel írni! Szerintem még a sajátodat sem sikerül! Remélem te is ott voltál a tegnapi meccsen! Ha igen és nem vagy vak, akkor nagyon jól tudod mi volt a műhiba! Sok jót nem tudok mondani a csapatotokról! Olyan mint Somogy megye! SÖTÉT! Ez meglátszott a szurkolók hozzáállásán is! Európában nem huhognak az emberek! Ti inkább vagytok Balkán mint Európa! Ez a csapat összetételén is látszik!
HAJRÁ ASE!!!
Épp most olvstam el a mai NS-ben a kaposvári meccset.
Idézet a cikkből:
"...a záró negyedet talpon ordította végig a somogyi tábor,amelynek egyik képviselőjével Cziglernek akadt gondja:a centert úgy kellett lefogni.
Ettől kezdve kevés szépség volt felfedezhető a csatában.Előbb a mindig nyugodt Davis kelt ki magából egy gyaníthatóan nem irodalmi beszólást hallván,aztán Szőke esett össze,az arca rettentő fájdalomról árulkodott.[..]"
Na már most,az egyértelmű,hogy a K.vár tegnap jobb volt,és nyert.
Az,hogy Sahin Tóth Róbert újságíró ilyeneket írkáljon az elég szomorú.EZ AZ EMBER NEM AZT KAPOSVÁR-ASE MECCSET LÁTTA,AMIT ÉN ÉS MÉG VAGY 1200-AN?
Ezek szerint az már említésre sem méltó egy kosárlabda meccsen,hogy a nézők egyszerűen odamennek és tetleg bántalmazzák a játékosokat?
ui.: Az már csak hab a tortán,hogy a mérkőzés osztályzata 4-es.Pedig véleményem szerint a színvonal "nem verdeste a plafont".
(A meccset össze se lehetett hasonlítani a szombati Olaj meccsel,ami mind színvonalában,mind izgalmában jobb volt mint a tegnapi-habár én már akkor elgondolkodtam,hogy melyik meccs ér 5-ös osztályzatot az NS munkatársai számára...)
Az előbb sem dühből, hanem inkább olyan "fájdalom"-féléből odavetett félmondat volt. A düh nem szabad, hogy együtt járjon a sport szeretetével. Ha így van, az már régen rossz. Bennem az kelt mindig rossz érzést az ilyenek után, hogy van annyi szemét és mocsok ebben a világban, miért kell akkor még a kellemes izgalmakat és élményeket is elrontani szitokkal és mocsokkal. Teljesen (na jó, nem 100%-ig teljesen), de mindegy, hogy nyer vagy veszít a csapatunk. Ettől még felkel minden nap a nap, és le is nyugszik; folytatódnak a hétköznapjaink. A lényeg, hogy legyünk ott, vegyünk benne részt, örüljünk vagy sírjunk együtt a végén. De ne engedjük beférkőzni az egyéb indulatokat és agresszivitást. Egyetértésed megtisztelő.
Igen, valószínűleg én is úgy érezném. Ez pedig egy korrekt hozzászólás volt, nem pedig egy dühböl odavetett félmondat mint az előbb. Nem is vitatkozom.
A győzelmetek jogosságát én sem kérdőjelezem meg, nagyon sokat kihagytunk, elbaltáztunk. Nem erről van szó. Hanem arról, hogy amikor már nyerésre áll a csapat szénája, miért kell ütni-vágni a játékosokat, pláne a közönségnek. És nem csak az öreglányról van szó. Volt ott olyan is, hogy szendviccsel dobták fejbe Czigler Lacit, 5 biztonsági ember kellett a végjátékban ahhoz, hogy Davis be tudja dobni a labdát, mert őt is ütötték-vágták kintről, egy paksi szurkolót kővel dobtak fejbe - hogy honnan került oda a kő, nem tudom. Ez a sportszerűtlen. Múlt hét szombaton lehet, hogy lekurváztak, de mikor már eldőlt a meccs, befogták a szájukat és kész. A meccs elején, amikor az egész közönségetek együttes erővel szurkolt, hangsúlyozom, SZURKOLT a csapatotoknak, az nagyon szimpatikus volt. De a végén ezek a megkérdőjelezhető dolgok nem kellettek volna. Maga a játék és a végeredmény persze magáért beszélt. Nem tudom, ill. nem hiszem, hogy ha az a két eset, amit talán megóv a csapat, nem így történt volna, megnyertük volna a meccset. Bár az is lehet, hogy ha nem történnek ilyen közjátékok, nem így esett volna a vége. A meccsről többet nem szólnék, hiszen ahány ember, annyi vélemény. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem mindenki ilyen "fasz" közületek (hogy a Te szavaiddal éljek). Azonban mint szurkolónak, nagyon rosszul esik, hogy közületek van olyan, aki veszi a bátorságot, és fizikailag bántalmazza a játékosainkat és szurkolótársainkat. Gondolom, ha ez fordítva történt volna, Te is így éreznéd.
Zsuzsu, azért légyszíves kommentáld bővebben, mert ez így édeskevés. Kíváncsi vagyok a te véleményedre is és sportszerűtlenségünk taglalása közben kérlek tegyél összehasonlítgatásokat más helyszínekkel is pl. vesd össze a múlt heti kirándulásotokkal is.
Azért itt senki nem kurvázott le, ugye?
Beszéljünk először a meccsről. Őszintén örülök, hogy paksi hangok szerint is megérdemelten nyert a csapatunk, az ismert körülmények miatt azt hiszem, ez megkérdőjelezhetetlen. Ennek a paksi csapatnak szégyen, ha ezt a Kaposvárt csak óvással, ilyen olyan zöldasztalos döntéssel győzné csak le. Számunkra egyértelműen ez volt edig az év meccse, ilyen erőket eddig még nem mozgósítottak a fiúk mint most. A tavalyi évet idézte a játék. Ha felépülnek a betegeink és jön Corey Brown (Nunnery nem jön), akkor még jobbak leszünk.
Körítés. A paksi szurkolók sokan voltak, sportszerűek is, mi néha nem, de azt hiszem azt, sosem lehet megakadályozni, hogy néhány fasz elkezdjen huhogni, viszont az pozitív, hogy pár másodpercen belül saját társaik el is csendesítették őket. A fő incidens: negyedik negyedben Fodor Geri kiesik a pályán kívülre, majd amikor visszasétál a pályára, egy 50-60 közötti nő fenékbe billenti. Nem akarom elviccelni a dolgot úgyhogy csak annyit írok, hogy ez azért nem ugyanaz a kategória, mint ahol forgó szemű kopaszok tartják rettegésben az ellenfelet. Ezzel együtt a pénzbüntetés jogos lesz, de ha ez után a meccs után nektek írják esetleg a győzelmet azt szerintem ti is szégyelleni fogjátok.
Nemsokára tppverseny állás is lesz.
Hát ha kicsit is következetes a szövetség, akkor itt is jöhet 2 zártkapus meccs. Szerintem se változtatnak az eredményen, és gratulálok a kaposvári csapatnak. Csak azt nem tudom, hogy ha végre jobb a csapatotok, és nyertek, akkor minek kell tirpákoskodni. Most pár hülyem mellett rendezhettek 2 hangulattalan, zártkapus meccset, amivel nemcsak magatokat, hanem a csapatotokat is sújtsátok. Még egyszer gratula a csapatnak, várható volt, hogy azért nem bírjuk végig, néha becsúszik egy-egy gyengébb meccs.
Kösz a korrekt hozzászólást.
Azt természetesen mindenki tudja, hogy Szolnokon is nagyon sok rendes ember jár kosármeccsre, de amíg a kórusokért felelős hangadók között sok a tapló, addig szerintem a többségnek rossz véleménye lesz az Olaj-táborról.
Ha valaki egyedül anyáz, akkor az bunkó , viszont ha tömegesen/kórusban megy az anyázás, akkor a tábort tartják bunkónak.
Tudom, hogy nagyon nehéz, de meg kellene próbálni változtatni a stíluson.
A Körmend látványos játékkal simán verte a széteső, fáradt csapat benyomását keltő Szolnokot.
A kemény védekezéséről ismert Olaj ellen több könnyű kosarat szereztünk (Nick és Eddy együtt úgy 10x zsákoltak), mint az utóbbi három meccsünkön összesen.
Végre Rudi és Mujke is formába lendült, Eddy megbízhatóan teljesített a palánk alatt, Nickel parádézott, Isti pedig ellensúlyozandó gyengécske 9 pontját kiosztott ugyanennyi asszisztot.
A vendégeknél Lapov jól centerezett, de védekezésben nem igazán volt ott, mellette Pavlovics és Orosz (7/7 mezőnyből, 7 pattanó) teljesítménye dícsérhető még. Vukicsevics (3/9) és Maljkovics (2/10) mintha a pályán sem lettek volna.
A hangulat jó volt, kár, hogy Szolnokról - talán a szerdai időpont miatt - csak néhányan érkeztek, és ők is csendben szemlélték csapatuk vereségét.
Az utolsó forduló igen pontgazdag meccseket hozott (átlag 90 pont csapatonként), megspékelve néhány kiváló egyéni teljesítménnyel - Parker 43/6 , Williams 41/15 , McDaniel 31/18 . Reméljük a jó dobóforma megmarad a rájátszásra is.
A kaposvári meccs a leírtak alapján nem lehetett piskóta - kár, hogy nem a remek játékról szólnak a tudósítások, hanem a nézők "akcióiról". :-((
Az óvásnak szerintem 12 pontos vereségnél nem lehet alapja, bár 1 pontos vereségnél sem lenne értelme (lásd SMAFC-Univer).
Inkább tekintsünk előre a kupa negyeddöntőire, és a következő kör nagy rangadóira, melyeken remélhetőleg a játék lesz a főszereplő.
Fodor Geri...ezt így írják.Egyébként Te is szurkoló vagy,nem játékos...ha a bíró megtorolja az esetet akkor jogos,amúgy meg már tök mindegy.
Még jó hogy nem vagy játékos...ezzel a hozzáállással nem sokat lennél pályán...amúgy az eset nem volt egy nagy szám...a mami viszont örülhet,hogy megúszta...lehet neki szobrot emelni!
Csak nehogy zártkapus meccsek jöjjenek...
A 3-ast Báne dobta...
Bácsi meg azért hagyta ki a ziccert,mert Szőke ott fetrengett a földön és pont arra dőlt,Ő meg nem akart se rálépni,se ráesni...arra is gondolt,hogy megálljon a lasztival,de így jött ki.
Beszéltem vele,nekem ezt mondta...ennyi.