Keresés

Részletes keresés

pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2108
LB,

Nagyon értelmetlen lehetsz.

Mit jelenthet neked Amerika, mikor saját bevallásod szerint semmit nem tudsz rola és soha nem voltál itt??

De pofázni a levegöbe azt tudsz.

Mással szorakozzál.

Előzmény: Leples Bitang (2107)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2107
Úgy érzem, most kell abbahagyni. Kissé off-topicok lettünk.
Azt hittem - a cimből - hogy itt mindenki megirhatja, mit jelent neki Amerika, a többiek elovassák, tudomásul veszik. Én nem akarok vitázni.
Ha tényleg érdekel, hol voltál profán, olvasd el még egyszer a hozzászólásodat, ha igy sem jösz rá, akkor valószinüleg nem ismered a szót.
Ez az utolsó hozzászólásom volt a témához.
Szia.
Előzmény: CsilladaKilla (2105)
break2 Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2106
>egy "funny"-t, aminek az a cime "How Cold Is It?"

CsilladaKilla elkuldte,
biformi leforditotta,
break2 felrakta:

Milyen Hideg Van?

Előzmény: CsilladaKilla (2052)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2105
> a tiednek a stilusa sikeredett enyhén profánra.

Miert???? Hol volt a hozzaszolasomban a profanitas???

Előzmény: Leples Bitang (2104)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2104
Kedves CsilladaKilla!
"Ez nem volt igazan jo hasonlat, mert egy viszonylag egyszeru dolgot hasonlitottal ossze egy rettentoen komplex es osszetett jelenseghalmazzal."
Válasz 1: Nincs jó hasonlat.
Válasz 2: A hasonlat, egy rettentően komplex és összetett jelenséghalmaz, egy viszonylag egyszerü dologra vetitve.

"Ha viszont egy hatalmas, rengeteg tulajdonsaggal rendelkezo valamibol Te csak a negativakat latod, akkor az emberben (bennem) felmerul, hogy a hozzaallasoddal lehet a problema."
Egy malomban őrlünk (idézek magamtól):
"nem ennyit tudok az USAról, csak ez a véleményem róla"
"Én nagyon jól tudom, hogy ennél sokkal több, és mindazok mellett amiket én felsoroltam, rengeteg pozitivummal rendelkezik"
"Válaszom szubjektiv volt"
"Egyáltalán nem zavar, ha a hozzászólásom elfogultnak látszik. Az is. "

Végül hadd éljek egy kritikai észrevétellel: lehet, hogy az én hasonlatom számodra tartalmilag nem volt megfelelő, a tiednek a stilusa sikeredett enyhén profánra.

Előzmény: CsilladaKilla (2102)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2103
Szia Classic! Eloszor is mindez attol fugg hogy hogy jossz ki. Ha pl. ferjhez jossz valakihez es megengedheted magadnak hogy ne kelljen rogton a karierredet epiteni, akkor erdemes lenne eloszor csak valami felallast vallalni, es a maradek idodet nyelvtanulasra, olvasasra, az itteni viszonyokkal valo ismerkedesre forditani. Ha nem ferjhez jossz, akkor nem nagyon hiszem hogy sok valasztasod van, mert vizumot csakis a diplomad reven kaphatsz, es azzal csakis annal a cegnel melozhatsz, aki elintezi a vizumodat. Minel magasabb pozicioban, minel kultraltabb emberek kozt dolgozol, annal konnyebb a beilleszkedes, ugyhogy rogton a melyvizben kezdeni sem feltetlenul egy negativum, csak akkor sokkal kevsebb "ismerkedesi" idod lesz, foleg az itteni szabadsagolasi helyzetben.

Csilla

Előzmény: Classic Girl (2097)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2102
Kedves LB!

> Miért kéne ahhoz hozzátennem bármit is akármihez, hogy véleményt mondhassak róla?
> Szidhatom pl. a kétütemü Trabantot a levegőszennyezésért, - amellett, hogy tudom: keveset >fogyaszt - pedig nem vettem rész a tervezésében.

Ez nem volt igazan jo hasonlat, mert egy viszonylag egyszeru dolgot hasonlitottal ossze egy rettentoen komplex es osszetett jelenseghalmazzal. Pl. ha azt mondod hogy utalod a zellert, mert keseru es megnoveli a belgazodat, akkor en hiaba is probalnalak meggyozni, hogy ennek ellenere szeresd, mert a zeller keves tulajdonsagabol neked zomeben a negativok jutottak ki.

Ha viszont egy hatalmas, rengeteg tulajdonsaggal rendelkezo valamibol Te csak a negativakat latod, akkor az emberben (bennem) felmerul, hogy a hozzaallasoddal lehet a problema. Ami vegul is nekem nem problema, mert nem nekem kell egyutt elni vele. Az en Amerikam, ha nem is tejjel-mezzel folyo Kanaan, de azert egy sokkal pozitivabb hely mint a Tied. De tiszteletben tartom a Te erzeseidet es eszem agaban sincs meggyozni Teged az ellenkezojerol! :-)

Csilla

Előzmény: Leples Bitang (2098)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2101
Kedves MUMU! Örülök, hogy válaszoltál, és nem szeretnék vitába bonyolódni veled(sem), de azt el kell mondjam, amit már az előbb is: nem ennyit tudok az USAról, csak ez a véleményem róla. Természetesen felsorolhattam volna akar jó dolgokat is, de mivel az ellenérzés erősebb benneml, nem tettem.Válaszom szubjektiv volt, mert a topic a cimében erre volt kiváncsi.
+2 megjegyzes:
"a szabadság hazája": szerintem attól, hogy a USA igy aposztrofálja magát, a szabadság még nagyon sok országban otthon van
"Marschall-terv": nem önzetlen segitség, hanem hosszútávú befektetés volt

De, hogy lásd a jó szándékom, mondok egy valóban, általam is sokra becsült pozitivumot: a nemzeti összetartás.

Előzmény: Mumu (2100)
Mumu Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2100
Megertem es jogod van erre a valaszra is.Persze jobb lenne ha tobbet tudnal rola.Hiszen USA ma a vilag legfejlettebb technika hazaja es gazdasagat maga epotette ki.Ugyanaakkor bar sok elentmondasal a szabadsag hazaja is.Persze az analfabetak,nyomorgoke es primitivekke is.De ez mkndenutt igy van.
Ne felejtsd el a Marschall tervet ami a haboru utan a lerombolt Europat segitette labra allni,meg a valamikori ellenfelet is.A szeretett csomagokat es a humanitarus mozgalmakat az egesz vilagon.Ez is USA.De ugy amenyit Te most tudsz annak az a kep felel meg amit leirtal es Te a kerdesre valaszoltal.Hogy mi ezt nem igy latjuk az mas kerdes.
Előzmény: Leples Bitang (2098)
Mumu Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2099
Ebben az USA-ban elo tarsaink illetekesek.Gondolom majd szolnak hozza.
Előzmény: Classic Girl (2097)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2098
Kedves Mumu és CsilladaKilla!
Nem lakom az USAban, soha nem is voltam még ott. Ismerőseim voltak/éltek/élnek ott. Ezenkivül, ha valaki - itt USA - ilyen erőszakosan terjeszti a kultúráját, és önmagát ennyire előtérbe helyezi, akkor ne csodálkozzon, ha valakiben ez visszás erzelmeket kelt.

Kedves Mumu! A topic kérdése: Mi neked Amerika. Nekem ez Amerika. Én nagyon jól tudom, hogy ennél sokkal több, és mindazok mellet amiket én felsoroltam, rengeteg pozitivummal rendelkezik. Egyáltalán nem zavar, ha a hozzászólásom elfogultnak látszik. Az is.

Kedves CsilladaKilla! Miért kéne ahhoz hozzátennem bármit is akármihez, hogy véleményt mondhassak róla? Szidhatom pl. a kétütemü Trabantot a levegőszennyezésért, - amellett, hogy tudom: keveset fogyaszt - pedig nem vettem rész a tervezésében.
Sziasztok

Előzmény: CsilladaKilla (2082)
Classic Girl Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2097
Sziasztok.

pár jó tanács jöhetne ha valakinek van egy kis ideje.

én kimegyek Amerikába, New Jersey-be, kb 2 év múlva, ha befejeztem a főiskolát. elvileg gazdasági mérnök leszek, a nyelvet még nem beszélem annyira de nagyon tanulom. munka mellett elég nehéz ez a kettő.

munka érdekelne, hogy könnyen, vagy nagyon nehezen fogok-e munkát kapni. úgy gondoltam hogy 1 évig csak eladó lennék dunkin donats-ban vagy valahol, addig amig asszimilálódok. nyelvi fordulatok, kultúra...stb. vagy rögtön vágjak bele komolyabb munkába?

vélemény? hozzáfűzés? stb...

köszi,
Class..

Előzmény: vikilány (2096)
vikilány Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2096
Köszönöm a bátorító szavaitokat, és megígérem, hogy jelentkezem az első élményekkel. Addig is olvasgatlak titeket és ha valami eszembe jut, majd belekotyogok, ha nem bánjátok.

Viki

Előzmény: CsilladaKilla (2070)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2095
Elosszor nezd meg >bitang< hozzaszolasait mas topicokban is. Aztan formalj velemenyt.
Előzmény: Hradzsin (2089)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2094
Elosszor a lovedekeket kene megvizsgalni muszerekkel.
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2093
Hat igy van!!!!
Előzmény: pestiutca12 (2091)
Mumu Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2092
Ha nem is vagyok Veled egy veklemenyen,Isten hozott a topicba.
Talan eszreveted hogy a topic mar regen nem csak a kerdesre akar valaszolni hogy mi neked Amerika (ahol igenis minden velemenynek helye van hiszen a kerdes is nagyon szemelyes igy a velemeny sem kotelezi mast csak azt akit elmondja) hanem egy talalkozo hely lett ott es itt eloknek ,a legkotettlenebb dolgokban (konyha, politika, munkalehetoseg, utazasok, utijegyzetek, stb.)
Előzmény: Hradzsin (2089)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2091
Képzeld, még ebben az országban is vannak olyanok, akik pofátlanul visszaélnek a hatalmukkal !

280 millio ember között nem nehéz találni.

De ugyanez megvan a 10 millio-nál is!

Csak öket nem nézik nagyitoval.

Előzmény: Wawel (2090)
Wawel Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2090
A topik címéhez van egy sztorim, mint aktív tengerésznek:

Megérkeztünk Lake Charlesba. Kikötés, bejön az Immigration Officer.
Fensőbbséges pofával ellenőrzi az útleveleket. Közben a parancsnok beszélgetni próbál vele, s megkérdezi az officer urat, hogy mit tud kis hazánkról (about Hungary)?
- Sorry, I don't know the northern States, captain - volt a válasz (Sajnos, nem ismerem az északi államokat).
És ezután ez a vadbarom, amikor pofavizitet tartott, azaz a legénység "arcát" összehasonlította az útlevélképpel, kiszúrta a pincérünket:
- Ez az ember nem léphet partra! - mondta, és ez ellen nem volt apelláta. Hiába érvelt a parancsnok, a válasz az volt:
- Nem léphet partra, mert ÉN így döntöttem!
Így szegény pasas, hiába rendelkezett érvényes vízummal, nem kapta meg a partralépési engedélyt.
Ja, azt még nem mondtam, hogy a pincnök "roma" volt. Ennyit a liberális földi paradicsomról, ahol esélyegyenlőség van, meg demokrácia van, meg minden van...

Wawel

Hradzsin Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2089
Helló!

Nagyon lehurrogtátok Leples Bitangot, és persze némileg joggal. De maximálisan meg tudom érteni, hogy csak így tud hozzászólni. Egyrészt a téma át van rágva, és ha a sajtóból állandóan az amerikai felfogás és képmutatás ömlik, akkor nem is lehet mást hozzászólni.

Egyébként én úgy gondolom, hogy Amerikából a háború hiányzik. Félre ne értsetek: ha valaki, én gyűlölöm a háborút, de egy "nép" (lehet ilyenről beszélni Amerikában???) gondolkodását lényegében befolyásolja, hogy volt-e része elnyomatásban, diktatúrában, háborúban az adott ország terülteén.
Enélkül nem vagyok benne biztos, hogy egy állam gondolkodása elég elmélyült lehet.

Remélem nem voltam félreérthető, üdv mindenkinek...

szappan Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2088
Kedves Tibor! Szerintem el kellene kuldeni doktor Franc von Hippel megnyugtato kijelenteset Brusszelbe ahol orvosok es tudosok hada vizsgalja ezt a karos vagy nem karos kerdest.
Előzmény: Tibor Arato (2085)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2087
Mumu; A sajto nem foglalkozik vele hosszan. A nep sem. Szoval csak a kivizsgalasok utan derul ki az igazsag, ill., hogy ki mond igazat.

Mumu Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2086
Tiborom a kerdesem az hogy mennyire foglalkoztok es hogy mi a velemenye az amerikai komoly sajtonak errol a sugarzo lovedekekrol.
Itt gyulnek az adatok.Az utolso heten 11 olyan leukemia halalt soroltak fel a britt,portugal,olasz,nemet es holland ifju egesszeges embereknel akik 2 evvel a boszniai ottletuk utan ugyanabba a leukemia formaban haltak meg (huszonevesek..).Ugyan akkor a portugalok egy tudos csoportot kuldtek a helyszinre akik 11 hely megvizsgalasa utan nyolc helyen igaz magas sugarzast alapitottak meg es pedig a romok kozott.
A magyaroknal egy ilyen halott mar van es a masodik is valoszinu.
Ezzel szemben minden katonai forum tagadja a sugarzas lehetoseget (nagy karteritesi perek allnannak a kuszobon..).Az angolok abba hagytak az uraniummal bevont lovedekek hasznalatat.
Erdeklodtem milyen a Ti hozzaallasotok ?
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2085
Mumu; Nem vagyok biztos benne, hogy mi a kerdesed.

Megint volt egy rovid cikk az ujsagban ma is az uraniumrol.
Ezuttal Dr. Frank von Hippel fizikus Princeton University. Mondta ezt: Depleted uraniumnak nincs sugarzo hatasa, ezert nem veszelyes.

Előzmény: Mumu (2079)
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.14 0 0 2084
Mindig van egy hasonlo bunko... Megneztem a figura hozzaszolasait mas temakban, egy ertelmes mondata sem volt. Sajnos nem lehet az ilyeneket kiszurni...
Wise
Előzmény: Leples Bitang (2078)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2083
Miert valaszoltatok ennek az urgenek! Hiszen csak ugral eggyik topicbol a masikban, hogy piszkalodjon.
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2082
Kedves LB, Amit irtal teljesen igaz. Es ennek az ellenkezoje is. Amerikara is (mint minden masra) igaz az hogy ahhoz hogy ki tudjal venni belole, eloszor bele kell tenni. Ha Te csupa ilyen borzaszto dolgot tudsz belole kivenni, akkor megkerdeznem hogy es ugyan mit tettel bele? Sajnalom hogy igy latod es ennyivel szegenyebb vagy. Remelem hogy legalabb nem az USA-ban elsz!
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2081
Kedves Tibor, Dekanhelyettes vagyok, es meg hetfoig szunet van. Az irodaba bejarok ugyan meg azert dolgozok, de korantsem akkora a hajtas mint amikor megy a tanitas. :-)
Előzmény: Tibor Arato (2077)
Mumu Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2080
Valami pozitivet is emlegess mertt maskep elfogultnak latszik amit irsz.Hiszen van antiszemitizmus biztosan de van zsido lobby is N.Y vagy nyugati parton.Nem baj legyen.mert van lengyel,hispanoamericai es szinesboru is.
Hogy el vagy keseredve azt el hiszem.Sikban masok ok.Nem kell atvenni (innen meszirol ) csak azt ami jo.Ha ott muszaly elned (mert Bbiztos muszalynak erzed ha igy irsz..)akkor visszont mint minden bevandorlo akarhova,bele kell nyugodni,ersi varat epitenni azoknak az ertekeknek amiket megakarsz tartani es a tobbiekben pedig megszokni a kornyezetet.Ne felejtsd ha oda mentel vegleg akkor a gyermekeid mar Teged tartanak furcsa szokasu kivulallonak..
Mumu Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2079
De gondolom egesz biztosan beleszol a szemely megitelesebe,egyes poziciok megkapasaba (plane ha azzok tarsadalmiak vagy helyipolitikaiak ).Es a kezdoknel segit az elso lepesekben.Nem igaz ?
Előzmény: Tibor Arato (2077)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!