Csaby1: Azt írtad, hogy nem akarsz vitatkozni, én ezt tiszteletben tartom. Pedig szerintem ezért is irogatunk a fórumba, én nem is vitának, inkább eszmecserének nevezném (egy két kivételtől eltekintve "európai" hozzászólások érkeznek, érvek és ellenérvek íródnak le).
Téged olvasva azonban az az érzésem, hogy ugyanarról beszélünk, ergo: az a durva (alattomos) játékos, aki ellenfelének szándékosan sérülést okoz, vagy szándékában áll sérülést okozni. Ha ebben egyetértünk, a vita tárgya ezentúl csak az, hogy melyik játékos tartozik ebbe a kategóriába. Azért kezdtem ezzel a témával foglalkozni, mert meg szerettem volna védeni Sporttárs által megvádolt játékosokat. Mindenki olvashatta az érveimet, ezeket nem kívánom elismételni, ha valakinek ellenvéleménye van nyugodtan válaszoljon, nem fogom elküldeni sehová (eddig sem tettem ilyet). Azokkal a hozzászólásokkal viszont nem tudok mit kezdeni, hogy "én XY-al értek egyet" MIÉRT? Ha csak ennyi, azt szerintem nyugodtan megtarthatja magának az illető.
Bocs, má' megint bő lére eresztettem, remélem nem volt túl unalmas.
Minden jót Néktek Hajrá OLAJ!
(A "huhogós" elköszönésről csak annyit: csak vicc akart lenni, ha valaki félreértette, és megbántottam vele, akkor bocsi, nem ez volt a szándékom.)
A magyar mezőnyben(sportás szerint az én olvasatomban)nagyon sok alattomos játékos van:mindegyik az ,aki próbálja megakadályozni, hogy az ellenfél játékosa kosarat szerezzen!Ugye mindenki másképp csinálja,ki így ki úgy ,pl.van aki a kézre üt(alattomos?),van aki bodicseket ad (alattomos?),van aki vissza húz(alattomos?),van aki a másik után nyúl(alattomos?) és van aki ezeket nem látványosan de gyorsan és kvázi aggresszíven csinálja(az is alattomos?)!
Ergo , én nem látom azt , hogy a szolnoki v. bármely szerb érdekeltségű csapat alattomosabb lenne a másiknál!Csak esetleg egy "kicsit" szervezettebben védekezik!
Na az itt a probléma, hogy nem ugyanott van a durvaság és a kőkeménység határa nálatok. Én inkább sporttársnak adok igazat, de nagyon nem akarok vitatkozni. Én megint különveszem az alattomos játékosokat. És szerintem ez a legelítélendőbb. Mert ugye én optimista vagyok, és azt gondolom, hogy senki nem akar a másiknak szándékosan sérülést okozni.
Hajrá ASE!!!
Holnap Debrecenbe megyünk,és mindenképpen jó lenne győzni.Szerintem Halm eltiltása továbbra is megoldhatatlan probléma elé állítja a debrecenieket (Megyjegyzés : én a Halmot,mint embert soha sem szerettem és most mégis azt kell mondjam : nevetséges eljárás keretében tiltatták el.),de nem szabad nagyképűsködnünk,mert az a nyíregyházihoz hasonló esetekhez vezet.
Más : Mérész faultjai - természetesen ütött már oda ziccerben,de ki nem ? Williams például 3x a kupatalálkozó szolnoki meccsén ; akkor most ő is sportszerűtlen bunkó ??? Egy - egy ilyen fault vagy eset miatt egyetlen játékost sem szabad elítélni.
HAJRÁ OLAJ !!!
A Hu-hu-hu-t inkább lehagynám,én azon "kevés" Olaj - drukkerek közé tartozom,akik a kosárlabdáért járnak meccsekre.
Szeva, sporttárs!
Az természetes, hogy a saját véleményedet írtad le, én is azt tettem és teszem változatlanul, ez így van jól, nincs belőle semmi probléma (különben + pont erre találták ki ezt a fórumot).
Hogy folytatthassuk az el nem varrott szálakat ismét idéznélek, ha megengeded: "Az, hogy valaki durva, de nem pontozódik ki, vagy kap sportszerűtlent, nem feltétlenül ellentmondás." Ha rövid távon - pl. egy-két meccsen keresztül - nézzük, valóban igazad van, én évekre visszamenőleg nézném az eseményeket. Itt természetesen nem a kipontozódásokra gondolok, inkább a sportszerűtlenségre (az nevetséges lenne, ha valaki évekig nem pontozódna ki - az inkább azt jelenti, hogy nem védekezik). Mérész Csabi védekezése - ez természetesen csak magánvélemény - abszolút nem alattomos, inkább kemény, határozott. Persze, biztos van olyan eset, amikor keményen lép oda, szabálytalankodik, de ez nem jobban sérülésveszélyes, mint pl. Matus megmozdulásai A legutóbbi Alba-Olaj bajnokin pl. lendületből ugrott a labdát dobni készülő Maljkovicsra, utánna még reklamált is egy sort, jó szokásához híven - látod én is tudok ilyen példát, példákat mondani a tisztán játsző Alba játékosokról (tényleg, mi van vele, eladtátok, vagy még ott pattogtat?).
Alattomos játékosnak inkább halmrolit, (apropó, Ő nem Nálatok játszott véletlenül?) vagy, hogy hazabeszéljek: patkánytakit (szépreményű Takács Attila) tartom, Ők tényleg sérülésveszélyt jelentenek az ellenfélre (lásd, pl.: "aláállós figura", amikor belépnek a felugró játékos alá - jobb esetben a pali akkorát esik, hogy víz fakad, a rosszabbik esetben minimum búcsút mondhat a bokaszalagjának).
Szóval még egyszer mondom, szerintem te kevered a hajtást a durvasággal (szerintem Romboló sem durva, inkább kőkemény).
Ennyi lettem volna, remélem nem hagyod szó nélkül!
U U U U U U U, Hajrá Olaj!!
(valamelyik Alba drukker azt írta, hogy nálunk ez a fontossági sorrend, legyen igaza.... Mindenesetre nem kívánom megvédeni a szolnoki szurkolást, sajnos nemigen lehet, viszont szeretnék óva inteni a sokat emlegetett általánosításon.)
Dombóvár - Kaposvár H4(most megmutatják, hogy nem érdemes őket fikázni)
Alba - Ase V8 (jobbak vagyunk)
Debrecen - Olaj V15 (az Olaj tartalékolt, a Debrecent meg úgyis "utálják a bírók, meg a szövetség")
Falk.o. - Körmend H8 (ha nincs se Edmonson, se Madison, akkor gyenge a Körmend)
Én is beszállnék a tippversenybe, ha még nem késő :) Télleg, lesz utsó időpont a meccsek előtt, ameddig elfogadja a kocsma népe a tippet?
Szal az én tiptyeim:
Vasút-Kaposvár H3 (mindent bele)
Vadkakas-Olaj V7 (csúszik az olaj a kakasnak:)
Falco-Körmend V4 (Nickel nélkül is)
Alba-Atom V6 (akkor is az ASE:)
További yoo szurkulástot, aztán innen már csak élvezzük a meccseket!
Sziasztok!
A hétvégi tippjeim:
Domb-Kapos v10
Alba-ASE v10(Wiliams megint behülyül!)
Falco -Körm.h5(Madison hiányozni fog)
Debr.-Olaj V10(ha nem nagyképűsködünk.)
Hajrá olaj forever!
Gratula a kupa sikerhez!
Paksiak vigyetek egy kis nyugtatót Wiliamsnak.
Bár az alapszakaszban nem vettem részt a tippülős játékban, azonban ha lehet mostantól beneveznék.
Szóval a tippek:
Dombóvár - Kaposvár -11 (bár ne lenne igazam)
Alba - Ase -7 (Fodor Geri megfogja Williamset)
Debrecen - Olaj H5!!!! (itt az igazi meglepi)
Falk.o. - Körmend V8 (ezt meg a szívem mondja)
...ja, még valami, Sporttárs!: Földi Sanyi Újvidékről származik, sőt M.O.-on először Szolnokon dolgozott! (Tehát "jugó", és ráadásul köze van az Olajhoz - Mostantól részedről b*** Kaposvár???)
Üdv, Avass
Tiszetlt sporttárs!
Azt írtad Belfera-nak, hogy érthetően elfogult saját csapatával szemben, amit meg is értesz: Ezt én is megértem, azt viszont nem, ha valaki egy csapat ELLEN elfogult.
Idéznék Tőled: "Trepák és Mérész elképesztő alattomosságokra képes védekezésben! ... kívülről nézve döbbenetesek a bodicsekek, ziccerező játékosok gáncsolása, fellökése simán. ... Talán azért feltűnő, mert nincs a vérükben, így nem tudják olyan ravaszul, feltűnés nélkül csinálni, mint a jugó spílerek."
Rendben van, láthatod így. Bár szerintem esetükben a kemény védekezést - lásd NBA, vagy ne is menjünk oly messzire, európai kosárlabda - kevered a durvasággal.
Miért mondom mégis, hogy negatív értelemben elfogult vagy az Olajjal szemben? Az idézetben ellentmondás rejlik. Ha azt írod, hogy durvák, de feltűnően csinálják, akkor nem sok időt tölthetnének a parketten, még ezek a bűnrossz magyar bírók is kipontoznák Öket igen hamar, de - szerencsére - nem ez a helyzet. Meg lehet nézni, hogy az említett két játékos hányszor kapott sportszerűtlen hibát, vagy megvizsgálhatnánk a percre levetített fault arányt! Lehet, hogy a békés Orosz Benőnek nagyobb érték jönne ki, mint a "véresszájú" cserepadunknak!
Hajrá Olaj!!!
Falco-MTE H13 (Nickel nélkül kevesek leszünk, bár a tippem azért H, mert bízom a szokásos hibaszázalékomban!)
Dombóvár-Kaposvár H2 (Hajrá Vasút!)
Debrecen-Olaj V7 (Halm hiányzik a hazaiaknál!)
Albacomp-Paks H6 (Lehetne fordítva is...)
Albacomp-Paks +12 (Az ASE egyre fáradtabb)
Dombóvár-Klíma Vill -14 (Rutinból)
Debrecen-Szolnok -8 (Győzünk)
Falco-Körmend +13 (Zsoldos felráz(t)za őket)
...van néhány tippom, ezt mind összetesszük, és lesz egy nagy tipp (HOFI)
Falco-Körmend +4 (új edző jól seper...)
Debrecen-Olaj -8 (fő az önbizalom!)
Alba-Paks -11 (fáradt Alba, ASE is, de legalább fel vannak dobva)
Dombóvár-Klíma -6 (nagy pankráció-remélem nem a lelátón)
Köszi Willie, jó, hogy feltetted, most már nem csak olyan hírek vannak éveken keresztül, hogy: "A Sikágó Csúz 38 fával kikapott hazai pályán, Dávid Kornél 1,5 percet játszott, 1 pontot dobott, de nagyon impozáns volt a bemelegítése." egyszerűen "PHENOM"...
hogy ne csak a ffi rajatsas legyen napirenden (bar tudom, hogy mindenkit az erdekel most legjobban), erdekessegkent egy magyar vonatkozasu amerikai kosaras hir.
Cserny Reka a Harvard Egyetem csapataval megynyerte az Ivy League-et es bejutott az NCAA rajatszasaba, amely Marc 15-16-an kezdodik. Egy ket idezet az errol tudosito cikkbol:
"... The Harvard women's baskettbal team went on to capture the coveted plate (gondolom ez a beceneve az Ivy League kupajanak, mivel tobbszor is igy emlitik a szovegben) outright with a 77-65 win over Yale... Freshman PHENOM (kiemeles tolem) Reka Cserny dropped 19 in the win..."
masik helyen a cikkben:
"The too-hot-to-handle frontcourt duo of Cserny and Peljto, torching opponents all season long, combined for 33 points."
Gratulalunk Reka!
Willie