Teljesen egyet értek. Lehet, hogy úgy is kikaptunk volna, ha rendesen fújnak a bírók, de így. Azért én még reménykedem, mert mint tudjuk a remény hal meg utoljára!
HAJRÁ SZEGED!
Ilyen példátlan meccselfújásra az utóbbi időben nem emlékszem mint most ez a Szeged-Nyiregyh. volt. Az igazsághoz hozzátartozik hogy nem játszottunk jól (Szeged), de az hogy a NYegyháza ellen az első félidőben összesen 4 faultot fújtak, a másodikban pedig összesen 6-ot, a 2. és 4. negyedben 1-1 fault. Az ő 4 faultjukat 4 különböző enmber kapta, nekünk pedig a három legjobb emberünknek már a félidőben megvolt a 3 fault. Volt fél méterről beljebb eldobott hármas amit megadtak, vonalon kívűl elkapott labda amit jónak láttak ,lépéshibahegyek, a 3 másodperc befújásáról már nem is beszélek, mert azt sosem fújják.Egyszerűen gusztustalan, szemét, aljas módon vezették a meccset, és a hajrában feltették a pontot az i-re amikor feljöttünk 2 perccel a vége előtt 3-ra, mi támadtunk, betörés, ziccer és hárman estek egyszerre a srác nyakába, letaglózták és semmi...Ebből ők dobtak egy 3-ast és vége. A meccs előtt mondták hogy szemétség dunántúli bírót küldeni egy ilyen meccsre, de nem gondoltam hogy ilyen lehetséges...
A végén olyan lincshangulat alakult ki, hogy hihetetlen. Ismétlem, saját magunknak is köszönhetjük, de egyszerűen demoralizáló volt amennyira ott mindent, itt semmit nem fújtak.
Mostmár átgondolva, lenyugodva azt állítom, hogy lehet, hogy megvertek volna minket egy tisztességes meccsen is, mert a Halimics mindent bedobott, ez center gyerek is jó volt, de ez így nagyon átlátszó, elkeserítő, és felháborító. A rőhej az egészben , illetve egy teljesen más vetülete a dolognak, hogy ez a két f***kalap szépen hazamegy és jövő szerdán ismét fúj egy meccset, de mi nem jutunk a 8 közé, egzisztenciák forognak kockán, a klub kap egy jó kis büntetést, az edzők reklamálásáért, meg a szurkolók szidalmaiért (!)
(Állítólag ezért is meg lehet büntetni a klubbot, mondjuk nem tudom milyen jogcímen.)
Lehet hogy hülyeségnek tűnnek ezek a felvetések, de egy ilyen feltöröben lévő kiscsapatnál mint a miénk egy-egy ilyen elcsalt tétmeccsnek sokkal nagyobb jelentősége lehet mint egyébként.
Intézményesített csalás a magyar férfi kosárlabdában
A SMAFC-Roto Elzett kosárlabda csapata 2002. február 7-én lejátszott Univer KSE elleni NB I. B csoportos mérkőzést játékvezetői műhiba miatt megóvta.
A Versenybizottság 2002. február 19-én és 20-án tárgyalta a beadott óvást és a következő határozatot hozta:
Határozat
Az óvást a játékvezetők és a mérkőzés komisszárja által írásban beküldött jelentés alapján elutasítja.
Indokolás
A SMAFC csapata az óvásban leírta az eseményt, mely szerint a mérkőzés 40. percében, 22 mp-el a befejezés előtt 7676 állásnál az Univer 4. számú játékosa ellen, védője kosárra dobása közben (SMAFC 6. számú játékosa) személyi hibát ítéltek. A dobás nem ment be, a játékvezető sípszavára azonban az órát megállították, így a labda holttá vált, mely labdát azonban az Univer 9. számú játékosa a gyűrűről lepattanás után megfogva bezsákolt a kosárba. A játékvezetők ezt a kosarat megadták és még egy büntető dobattak az Univer 4. számú játékosával. Így az esemény 7679-re alakult. A hátralévő játékidőben a SMAFC 3-pontos kosárral egyenlített, s így hosszabbításra került sor. A mérkőzést a SMAFC 9288 arányban elvesztette. Az óvással egyidejűleg a Soproni TV által készített felvételt a SMAFC beküldte, állításának igazolása végett.
Állításuk szerint a mérkőzés végén a felvételt megmutatták a két játékvezetőnek és a mérkőzés ellenőrének, akik elismerték tévedésüket.
A játékvezetők írásbeli jelentésükben közölték, hogy nem látták, hogy az ugró támadó játékos hozzáért volna a labdához. A mérkőzés ellenőrét is megkérdezték az esettel kapcsolatban, aki azt közölte, hogy az asztaltól nem lehetett megállapítani a szabálysértés vélt tényét. Ezen kijelentését a VB-nek írásban is megküldte. Közölték, hogy valóban megnézték a felvételt, de utána elköszöntek.
A VB a mérkőzés jegyzőkönyvét megvizsgálta, ahol a kosár is és a büntetődobás is az Univer 4. számú játékosának van beírva.
A játékvezető a csapatkapitány által bejelentett óvás okát nem vezette rá a jegyzőkönyv hátoldalára, ezért írásbeli jelentést kértünk az első játékvezetőtől a JB-n keresztül.
Az óvási eljárás során a Versenykiírás 17. § 17. 2 pontja alapján kell a VB-nek dönteni. A 17.2. pont kimondja, hogy óvás esetében a Nemzetközi kosárlabda játékszabályok C. óvási eljárások alapján kell eljárni.
A VB a videó felvételt megtekintette, azonban az idézett c. pontban, c. 5-ös szám alatti szabály szerint: Videofelvételek, filmek, képek, illetve egyéb vizuális, elektronikus vagy digitális eszközök nem használhatók fel a mérkőzés eredményének meghatározásához vagy megváltoztatásához. A fent említett eszközök csak a mérkőzés befejezését követően, fegyelmi felelősség meghatározására vagy továbbképzési (oktatási) célra használhatók fel.
Ennek alapján hozta meg a VB határozatát is. A VB méltányosságból, ismerve az Egyetem anyagi helyzetét, javasolja a Férfi Intéző Bizottságnak, hogy a befizetett 100.000 Ft óvási letétet utalja vissza.
E határozat ellen a Férfi Liga Intéző Bizottságához lehet fellebbezni. 150.000,- Ft egyidejű befizetése mellett.
Miután az óvás letárgyalására csak most kerülhetett sor és az utolsó 3 forduló elkezdődik, ezért a VB a fellebbezés határidejét a 17.8 §-ban előírtak alapján 2002. február 22-én 1200 órában határozza meg.
Szabó István
VB elnök
Konklúzió:
Amit a játékvezető és az ellenőr "lát", mond, állít, az szentírás, hiába párszáz szemtanú és a videofelvétel.
Tessék csak, tessék: bírót vegyenek, meccset vegyenek.
Szevasz Doki!
Bár a meccsről a véleményemet már tegnap leírtam a Körmend - Olaj barátságon,szeretnék mégegyszer gratulálni nektek!A Paks higgadtabb tudott maradni a végig kiélezett rangadó végjátékában és ez elég volt a győzelemhez.
A szurkolásról mégegyszer : Mészárost a tegnap bemutatott produkciója ( kétkezes taszajtás a ziccerező Mérész ellen,kb. 39.p.) méginkább utálni fogja a szolnoki közönség,Cziglerre ugyanez vonatkozik.Ernőre is joggal lehet dühös a közönség a tavalyi havi kétmillás alibizéséért,ám a huhogást és az afrikázást - bár lehet,én vagyok ennyire begyepesedett - továbbra sem tudom sem megérteni,sem megbocsájtani.Sok fórumon elismertem már,bunkók sajnos vannak ; nem 1,nem 2.Ellenben Davis részéről sem az lett volna a legmegfelelőbb reakció,hogy bemutat egy jót az Olaj - B - középnek...De ez már más téma.
Sok sikert a továbbiakban (nem volt még elég ? :-)) !
A végén egy újabb remek paksi akció megadta a kegyelemdöfést: Davis egyegyben próbálkozott Vukival szemben,két védő megpróbált besegíteni,egy passz Jurgilasnak,és sutty egy hármas...
A végére már csak az ünneplés maradt,itt szomorkodás és csalódás ott...
Döntő momentum,hogy nálunk ismét 6 ember dobott 10 fölött,addig olajos részről csak 3.
Lepattanóban 22-30 ide és a mezőnyszázalék 40-48%.Egyedül a büntetőket dobták jobban...
Neveket nem is emelnék ki,jó kis meccs volt.
A bírókra sem lehet panasz...bár érzésem szerint súlyos támadások várhatóak szolnoki részről...ez a bajnokság már el van döntve,A paksiak megvettek minden bírót...ez már több helyen elhangzott...itt is.
Közönség: mi kábé úgy 70 fővel képviseltettük magunkat,szemben az Olaj-táborral...
Jó hangulat volt,iagaz,hogy amíg mi szurkoltunk becsülettel,addig a hazaiak szurkolása a Hajrá Olaj" mellett főleg az ócsárlásból,és szidalmakból állt.Volt itt cigányozás,parasztozás,köpködés,dobálás,cserobilozás,huhogás,afrikázás/Davis/,tirpákozás(Sitku),litván cigányozás(VAido),buzicziglerezés, megkapta a magáét Fodor-klán is,ddelegjobban Mészáros Zalánt szerette a mélyentisztelt,és aranyos szolnoki közönség...
Kiváncsi volnék,hogy mit érezhetett ekkor Baji Csaba,az Atomerőmű vezérigazgatója,aki ugye szolnoki illetőségű?Büszke volt vajon a földijeire?....
Na ennyi...
mi a végén ünnepeltünk,a hazaiak verekedni próbáltak,anyáztak becsülettel,meg dobáltak minden kezük ügyébe kerülő tárggyal(kuka,aprópénz,flakonok,öngyújtó)...
Hát ennyi...
Szép volt fiúk,ez férfimunka volt!
HAJRÁ ATOMVÁROS!!!!!!
Dr.Vígh becsületére legyen mondva,be merte fújni a szolnoki katlanban ...sokan nem merték volna megtenni.A mellettünk lévő hazaiak is elismerték,hogy jogos volt az eset...
Ennek ellenére elszabadult a pokol,a teljes hazai stáb a pályán volt és reklamált bőszen...Lapov térden esdekelve könyörgött a bíróknak,hogy ugyan már vonják vissza... a többiek Vukicsevicset szidták,hogy mit tett...
Zalán a pokoli hangulatban kihagyta az első dobást(a szurkolók lökdösték a palánkot!!!és dobás közben megdobták valamivel Zacsit),ám a2. jó volt ,így egál ismét.79-79.
2.hosszabbítás:ismét büntetőpárbaj,meg Davis egyegyei...és újabb kipontozódások:Lapov onnan,Zalán,Rajkó és Sitku innen...
Aztán fiaink megrázták magukat,és egy 20-9-es negyeddel,sok lerohanással fordítottunk...viszont szépen gyülekeztek a személyik,és ez az utolsó(nak ígérkező) felvonásban...
Sajna 10 pontos előnyt sikerült eltékozolni a végén és a hazaiak egyenlítettek az uccsó másodpercekben...ekkor már Fodor Geri és Czigler is a padra csüccsent 5.fault után...Az első ráadásban fej-fej mellett a csapatok,büntetőhegyek.Egyenlített az Olaj:kiszállt Mérész és Maljko,viszont 5 mp volt vissza,mikor Pavlovics némileg támadógyanus este után két büntetővel az Olajt hozta egypontos előnybe...tomboltak a hazaiak,ám Mészáros valahogy 0,3 mp-vel a vége előtt kiharcolt egy faultot....
Na akkor első kézből: most futottam be Szolnokról.
Hát azt kell,hogy mondjam,hohy életem egyik legjobb meccsét láttam(pedig már volt egy-pár)...
Őszintén megmondom,hogy Hitchcock papa sem írhatott volna jobb forgatókönyvet...nagyon súlyos volt...
előzmény:szolnok-Szekszárd női meccs...nem akarok senkit megbántani,de szekszárdi kollégáink egyenlőre még eléggé messze vannak...mind a csapat,mind a szurkolóik...erről ennyit.
A rangadón az elején hazai fölény,de összességében szoros csata,aztán a 2.periódusban meglódult az Olaj,főként az előhúzott Mérész jó játékával...volt már közte tíz is,ezt a hazai publikum tudtunkra is adta"10,10" kórussal...Ekkor még nem tudták,hogy ezzel meg is ásták saját sírjukat...mondjuk ez csak babona,de aki idén ezt eljátszotta,mindíg ráfázott.
A hálftájm 41-34 volt az Olajnak...
1. Nunnery a Harlemben "játszik", ott azért nem az a mérce mint egy normális kosárcsapatban. A másik két játékosról (igen, van egy harmadik jelölt is, Harold Arceueaux-amcsi, de az ausziknál játszik) nem sokat tudok. Egyébként kiderült, hogy csak egy játékost akar a vezetőség venni, csak három jelölt van.
2. Nunnery-t annyira nem kéne már beépíteni.
3. Ez valós probléma, engem is aggaszt, de ahogy már régebben írtam is, egy klub nem tud védekezni ellene. Pláne ha versenyben akar maradni.
1,Most , hogy már javában "benne" vannak a bajnokságok mindenhol a világon, érdekes lehet , hogy miért adnak túl rajtuk???!!
2,Egy csapatba beépíteni új játékosokat ilyenkor már nagyon nagy veszélyt jelent!
3,Aggodalommal tölt el, hogy a magyar játékosok a sok honosítás miatt alig jutnak szóhoz(NÁLUNK IS),pedig vannak ott is itt is tehetséges gyerekek ,de ha még több külföldi jön...!!! :(((((
Másrészt jelentkezni mindíg lehet, attól még nem lett bajnok senki! :))))))
Hát ez azért elég durva kijelentés a Nunneryre. Szerintem ezt ő találta ki. Már ne is haragudjatok, én a Harlem-ből biztos nem jönnék Kaposvárra. Na majd meglátjuk.
Sajna szombaton nem tudok menni Olajlandba, de a szerdai kaposvári meccsre lehet elmegyek. Majd meglátjuk. Asszem inkább jó hatása volt a lottónyereménynek. Szerintetek? Hajrá ASE!!!!
Sziasztok!
Kaposvárinak:
Meleg volt ,de 5 percel a meccs előtt odaértünk.
Mi vagyunk a legnagyobbak hej, hej!
Tippjeim.
Körm.-Kapos H8
Szeged-Nyiregy. h10
Falco-Domb. 82-72
Alba-Mafc H19
Olaj-ASE H8
Gyertek nyugodtan béke lesz és nyerünk.Jegy nélkül én nem nagyon indulnék el a helyetekben.Sajna kicsi ez a csarnok.Hajrá olaj forever! Resszkess Paks!
Ui:Nevetséges ,hogy a TV egy meccset ,se ad hetek óta.
Megtaláltam a honlapot (az előbb elírtam a csapat nevét a keresőben:-) és basszus tényleg ott van Nunnery a cirkuszcsapatban kettes számmal. Még azt is említik, hogy bajnokságot nyert Magyaro.-n
Dehát csak ki lehet vásárolni onnan is.
Naszóval. Emirt nem tudom miért keverted ide, ő már pár hete a Nyíregyháza igazolt játékosa azóta szó sincs a leigazolásáról. Az okok amiket írtál az Alba honlapra lehet, hogy igazak, mindegy szerintem Emir nem kéne, hogy téma legyen. Szép emlék, kész lezárva. Ronnie lehet, hogy a HG játékosa, de hogy le akarjuk igazolni (egy másik amcsival együtt), az biztos. HG honlapjánk mi a címe egyébként?
Hajrá, hajrá Kaposvár!!!
És miért lenne már mindegy a Körmend elleni meccsünk???
Eddig nem akartam beírni, mert elég kacsa-ízűnek tűnt, de most, hogy megjelent a hunbasketen is, már nem titok, hogy a Klíma Vill szeződtetne két amerikai játékost, Craig Brown-t és egy bizonyos Ronnie Nunnery-t. Előrehaladott intézkedések vannak B. Dzunics honosításának ügyében is. Holnapra sok minden biztossá válil már.
Lehet, hogy idén is bejelentkezünk az aranyért?
Akkor csak simán meghúzták, a meccs alatt, után, a csarnok mellett. Az jobb? Engem szétvágott volna az ideg. Amúgy mindegy, ebbe ne menjünk bele, csak kérdezted, hogy volt-e valakinek negatív élménye ott.
Készülődés, mozgolódás van legalábbis Körmenden.
Dombóvári támogatás is érkezik!!
Tippek:
MTE-Kaposvár H11 (Győzelem minden fronton!!)
Olaj-Paks H5 (Bosszút áll az Olaj helyettünk!)
Szeged-Nyháza H9 (Feladtam az állandó szegedi vendéggyőzelmekre való tippelést!)
ZTE-Debrecen H5 (De lehet fordítva is...)
Albacomp-MAFC H22 (Ez sima...)
Körmend-Kaposvár H12 (Cseresor nélkül ezen a szinten már nem megy)
Szeged-Nyíregyh. H15 (Sima-liba)
OLAJ -Paks H13 (Menekülés a győzelembe!)
ZTE-Debrecen V6 (Erősebbek)
Albacomp-MAFC H25 (Jajj szegény MAFC!)
Apropó, Körmendi topictársak, mi lesz szerintetek a holnapi meccsen szurkolói szempontból? Azt hiszem van alapja a kérdésnek (bár én sajna nem tudok menni, de nagyon érdekelne készülődik-e valami).