Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
PV Előre mozdony tető-áramszedőjéről írnék. Volt egy olyan problémám, hogy barátom hagyatékát képező mozdonynak nem voltak meg az áramszedői. Hiába kerestem index fórumokon, Vaterán, hosszú időn át nem találtam eladót. Kiderült, hogy ez hiánycikk. Kezdetem foglalkozni azzal a gondolattal, hogy készítenék, de gyakorlott modellező társaim lebeszéltek róla. Mondták, hogy nagyon macerás ügy. Kihívásnak éreztem, hogy mégis tudok-e ilyet készíteni. Az eredeti PV Előre suta, és nem is mozgásképes áramszedője nem tetszett. Körülnéztem a neten, más gyártók miket készítenek. Végül is az ötletek alapján magam szerkesztettem és kiviteleztem egy mozdonyra való áramszedő párt. A cél nem egy abszolút modell, hanem egy játszásra alkalmas, az Előre mozdonyhoz arányosan illeszkedő, funkcióképes áramszedő volt. Sok időm ment rá, de úgy érzem jól sikerült. Úgy gondoltam, az eredményt megosztom másokkal. Az alábbiakban három fotót közlök róluk, hátha másnak is van tető-áramszedő hiánya, és ennek alapján kedvet kap hozzá.
Eladó egy Pannónia mozdony 5 darab vagonnal - 2 tehervagon és 3 vasúti kocsi - jó állapotban, új festéssel. Elsősorban eladni szeretném, de esetleg csere is érdekel.
Vörös Szikra motorod nincs esetleg? A hibás mozdonyról képek ebben és a Börze topikban is, a nevem alatti valamelyik hozzászólásban. Csak forgórész is érdekel, szeretnénk a kicsikét feléleszteni.
Neked még válaszolok, aztán az értelmetlen szájkaratét lezárom.
Aki jószándékkal, de keresztülszalad az autópályán, az ne csodálkozzon, ha elütik. (Egyébként is szerencséje van az úriembernek, hogy nem egy NAV ellenőr talált rá, és indított egy vagyonosodási vizsgálatot.)
Nem volt szükség nyomozgatásra, teljesen nyilvános volt az adat, önmaga tette fel az egyik hozzászólásában. Ostobaság a törvénytelenségről írt gondolatod, felejtsd el!
Hát nem bolt és nincs boltja,rengeteg régi játéka van és van amit már nem akar és tud megtartani,az Fb oldala a sajátján kívül a nosztalgia miatt viseli a bolt nevet,de nem probléma gondolom ez sem.Mondjuk az is elég visszás,hogy akárki milyen alapon nyomozgat Fb fiókok után visszaélve a regisztrálásnál megadott adatokkal,ez is megérne egy misét szerintem,lehet éppen nagyon is törvénytelen.
Ezután sem gond, ha valaki a saját dolgait felteszi ide csere-berére. De ez nem lehet üzletszerű tevékenység, mert az más elbírálás alá esik.
Az illető nickről pedig annyit, hogy a FB oldalának is a címében szerepelt a "bolt", illetve szerepelt benne olyan is, hogy a feltett képeken szereplő darabokra ajánlatokat vár. (Lehet, hogy nem szó szerint idéztem.)
Ha mindezek ellenére mégsem lenne bolt, akkor peche van, hogy enyhén szólva is félreérthető volt.
Már elnézést,de eddig a topic lakókat ez nem zavarta,mivel eléggé idevágó cuccokat szoktak hirdetni,a börze topicra meg a H0-ásokon kívül nem érdemes menni,mielőtt törölsz önkényesen talán kérdezd meg a helyieket,hogy szeretnék-e a törlést.
Tényleg szép munka, ez most nekem különösen nagy segítség! Annyit azért belekotyognék, anélkül, hogy ez bármit levonna a munkád értékéből, hogy a harmadik 4t személykocsi kakukktojás, mert 1972-es, és már nem harmonika átjárós. De ezt tényleg csak nagyon félve mondom, szeretnék én annyit tudni a vonatoktól mint ti..
Nem tudom gyári volt e,de én úgy vettem hogy mind a három kocsin volt.Ha megtalálom őket (mert még nem pótoltam az egér rágottat) lefotózom és elküldöm!
Előre kocsik eredetije, legalábbis ezek valamelyikére tippelek
A tartálynak, illetve a rakoncásnak nem tudom, volt-e valami előképe. Mindenesetre mint modellek/játékok, igen szépre sikerültek. És milyen kis mennyiségben.
A mozdony (V55 001 ésV55 002 MÁV pályaszám).
Pannónia személykocsijai a valóságban, legalábbis ezekre tippelek (a teherkocsik kivitele azonos az Előrével, csak beálló kerékpárok helyett forgóvázakat szereltek alájuk)
A mozdony (bajuszfestőknek, pingálóknak különösen ajánlom)