Keresés

Részletes keresés

bejuma Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2458
"... a hívő már nem igényel magyarázatot."", hanem elfogad mindent gondolkodás nélkül.

És ez a célja minden vallásnak,, ezért veszik igénybe és emelik ahatalomba a mindenkori felül levők, mert birka módjára lehet a hit segítségével terelgetni őket.

Ezért maradtak pontosan ezek a részek a bibliában, ezért kétértelmű minden benne, hogy bármit meg lehessen magyarázni vele és ugyanakkor az ellenkezőjét is.
Előzmény: kalapax (2457)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2457

Egy hitetlennek nem lehet a hitet megmagyarázni, a hívő már nem igényel magyarázatot.

Csak segíteni lehet, hogy higgy.Először játszd azt, higy hiszel,gondold azt, hogy te vagy a világ legjobb színésze, a legnagyobb átéléssel.

Győzz meg engem,hogy a jóság és a szeretet a legfontosabb.

TE GYŐZZ MEG ENGEM ISTENRŐL.

Előzmény: pudingman (2454)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2455
Megcsalnak téged a te szemeid, megcsalnak összes érzékeid, de Jézus nem csal meg téged soha és nem hagy el soha.
Előzmény: Törölt nick (2453)
pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2454
én arra lettem volna kiváncsi, hogy egy hivö, pl Te, hogy magyarázod
Előzmény: kalapax (2452)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2452

Miért mondod ezt, amikor szerinted nincs Isten és teremtményei sem lehetnek.

Isten csak a kötözködésre jó neked?

Előzmény: pudingman (2451)
pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2451

Mi köze Istennek a gonosz és rossz emberekhez?

állítólag az ö teremtményei.

Előzmény: kalapax (2450)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2450
Mi köze Istennek a gonosz és rossz emberekhez? Sajnálod é a kis halat amint bekapja a nagy? Vagy a kismajmot/nem csimpánz/ amikor a csimpánz élve széttépi és megeszi?
Előzmény: pudingman (2449)
pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2449

Jézus 2 napig volt csak halott. Erre válaszolj!/

Minek? Ezt nem vitattam. Vagy mi is a kerdesed?
mi ebben az áldozat? végül is csak tetszhalott volt.

A KÉRDÉS: mi az áldozat abban, ha valaki csak 2 napig halott?

Ezek szerint te Luther követöje vagy, vagy Kálviné, aki megégette barátját a szentháromság miatt. Luther a másik patkány aki feltüzelte szegény parasztokat, utána meg felszólította a földesúrakat, hogy tüzzel-vassal irtsák a szegény népet. Ezt hívta ö Isten büntetésének. Különben, ha tanultál volna egy kis történelmet, talán észre vetted volna, hogy volt egy 30-éves háború, (a gyengébbek kedvéért 1618-1648), amikor a te istened nevében Europa lakosságának 50-60%-át kiirtották. keresztények keresztyények ellen. Mit tudott a te istened ez ellen tenni, a semmin kivül. Ez a tehetetlen istenke, soha nem állt a gyengék mellé. Mindig a kizsákmányolókat, gyárosokat, uralkodókat támogatta. Tehát alapjában véve isten=ördöggel.

emberi erkölcs=nudli, nem is vártam mást töled.

Ez is egy vélemény, de szerencsére nem az enyém.

Egy dolog viszont bodoggá tesz, idövel kihalnak az ilyen vallásos örültek.

Még valami, Faludy neked gonosztevö?

Előzmény: actionman (2445)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2448

Veszekedjünk nüanszokon!   -jó topikcím, de csak a Polidilibe-

Térjetek meg, mert elközelgett a Mennyeknek Országa.

Előzmény: Törölt nick (2447)
bejuma Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2446
Hogy mit sütöttem ki belőle?
Nem derült még ki?
Előzmény: actionman (2445)
actionman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2445
Jézus 2 napig volt csak halott. Erre válaszolj!/

Minek? Ezt nem vitattam. Vagy mi is a kerdesed?

Csak emberi erkölcs létezik,

Pl. nalad? Erre vagy buszke? Nevetseges (es nudli) ...

Hogy is nézz ki a keresztény erkölcs? Becsaphatsz, megölhetsz ártatlan embereket, meggyónód a pedofil állat papnak, (aki a te istenedet képviseli a földön), ö feloldoz, te meg megkönnyebbülsz. Erre én képtelen lennék.

Rendkivuli eleslatasod bizonyitja az is, hogy a keresztyenseget rendkivuli bolcse(s)seggel a romai katolikus felekezettel azonositod. Nem gondolod, hogy elobb kene valami attekinto jellegu ismeret, ami utan legalabb valami alappal vakkantgathanal bele? Pl. bejuma (allitasa szerint) elolvasta 1x az Irast. Hogy aztan mit sutott ki belole, az persze mas kerdes...

ActionMan
Előzmény: pudingman (2440)
bejuma Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2444
Pl, amit én írtam.
Előzmény: actionman (2443)
actionman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2443
Mutass ra konkretan. Ha tudsz.

ActionMan
Előzmény: mmonitor (2439)
kalapax Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2442
Ne kötözködjetek és ne provokáljatok.Tartsátok oda orcátok másik felét is a köpőknek.Mert undor fedé be arcotokat de a szívetek tisztább lesz az övéiknél.
pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2441
tarozik=tartozik
Előzmény: pudingman (2440)
pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2440

Jezus aldozata pedig azert volt szukseges,

hol a válasz a kérdésemre? Tényeket írtam. Jézus 2 napig volt csak halott. Erre válaszolj!

Igen én istentelen vagyok, és a keresztény erkölcstöl hányingerem van, mintahogy hányingerem volt a kommunista erkölcstöl is. Csak emberi erkölcs létezik, de ez egy istenes embernek magas.

Hogy is nézz ki a keresztény erkölcs? Becsaphatsz, megölhetsz ártatlan embereket, meggyónód a pedofil állat papnak, (aki a te istenedet képviseli a földön), ö feloldoz, te meg megkönnyebbülsz. Erre én képtelen lennék.

különben lefogadom, te ennyi ésszel vagy pártitkár voltál, vagy munkásör. 

Fasiszta, kommunista, keresztény, nincs különbség, mind a csöcselékhez tarozik.

Előzmény: actionman (2437)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2439
Abszolút logikátlan amit írsz.
bejuma Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2438
Szóval isten tehetetlen dühében tombolt, mert az ember, akit ő nagyon szeret, fellázadt.
De végtelen szeretetében nem a bűnöst bünteti, hanem saját - valószínüleg vétlen - fiát.
Nem rossz. Ha legközelebb az iskolában felbosszantanak a kölkök, akkor hazamegyek és kiosztom a saját csemetémet.... :-((

Istenem, hogyan lehet nem észrevenni az ostobaságot ebben.. :-(

És miért is lázadt fel az ember, ha isten annyira jó:
actionman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2437
Ertelmetlen, ertelmetlen.... Hat csodaltam volna, ha ennyi melyenszanto gondolatnal tobb telik egy istentelen embertol.

Eloszor is csak azok Isten fiai, akik hisznek obenne. Aki nem hisz, pl. te, az nem Isten, hanem az ordog gyermeke. Azt is mondja az Iras, hogy Isten gyermekei kisebbsegben vannak, a Biblia mindig egy maradekrol beszel, meg hogy az igaz hit ritka kincs, es nem mindenkie.

Jezus aldozata pedig azert volt szukseges, mert Isten igazsagos. Az ember onszantabol fellazadt, es igy halalt erdemel, de Isten annyira szereti az embert, hogy ebbe nem nyugodott bele, ezert elkuldte a Fiut, hogy az ovei helyett ot buntesse meg. Mert ha az Isten haragja barki emberfiat er, az bizonyara nem eli tul orokke*. Igy Isten igazsaga nem csorbult, a bun szamlaja ki van egyenlitve, es az ember, aki hisz, az pedig megmenekult. Ez eleg logikus? Te is belatod, ha egy kicsit gondolkozol.

*orokke: na ezen tord a buksid egy kicsit, ha nem erted, segitek.

Ha való igaz, hogy „Isten az embert tulajdon képére teremtette“,
úgy a Vele való találkozásra aligha tartok igényt

Csakhogy ez nem kivansagmusor, egyszer minden gonosztevo Isten ele kell hogy alljon. Most meg okoskodhat nemelyik okostojas, de eljon az ido, es elnemul a bolcsesseguk. Csak nehogy orokre.

ActionMan
Előzmény: pudingman (2435)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2436

Értelmezést kérek. Hogyan kell pontosan értelmezni ezt a sort?:

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=26&c=26&v=14#v12

pudingman Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2435

megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által.

Na ezt magyarázd meg légyszíves. Meghalt pénteken, feltámadt vasárnap, felment a mennybe, és ott üldögél a trónon. Most akkor, hogy van ez. Két napig halott volt, utána várta a mennyország. Habár ki tudja, talán az a büntetés, azt a sok buta, unalmas embert ott fenn elviselni. Még valami, ha Isten az embert az ö képére teremtette, akkor te is, én is, söt az összes férfi az ö fiai vagyunk. Ha én mindenható lennék, nem áldoznám fel a fiamat a saját hibám miatt. Ráadásul kinek áldozom fel. Magamnak? Ez igy értelmetlen.

Ti szajkózzátok a Bibliát, de a félelemtöl nem mertek kritizálni, nem tudtok logikussan gondolkodni! Eszembe jutnak az 50-es évek, mikor az emberek Rákosit ünnepelték és senki nem merte abbahagyni a tapsolást. Nekik volt egy mentségük, jogosan féltek!

Ha való igaz, hogy „Isten az embert tulajdon képére teremtette“,

úgy a Vele való találkozásra aligha tartok igényt

Faludy György

Előzmény: lsr (2434)
lsr Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2434

"Ott vannak Jozsef testverei, akik majd megoltek ot. Vegul is Isten jot hozott ki belole..."

Gondolod, hogy József testvérei említett viselkedésének nem volt meg a negatív gyümölcse az életükben? Egy biztos: az örök élethez nem vitte őket közelebb...

"Talan ez volt a helyzet pl. Korahekkal vagy Ananias es Safira eseteben? O nem, maga Isten buntette meg igy (es nem csak) oket."

Megint a kivételek... Vagy tudsz a Safiráékéhoz hasonló esetet mutatni mondjuk az elmúl 100 évet megvizsgálva?

"Na acsi! Az Oszovetseg nem egy 'kor-nezet', hanem Istennek eppen ugyanolyan kijelentese, mint az Ujszovetseg. Ha pedig egy profeta Isten haragjarol v. a haragvo Istenrol ir, akkor elhiheted, hogy az nem egy kor nezet, ha nem a nagy harci helyzet."

Lehet, hogy igazad van, de én másképp látom. Bár én nem az egész Ószövetségről beszéltem, hanem egyes írók istenképéről. A következő részek arra példák, ahol szerintem nem Isten mutatkozik be, hanem azok véleménye olvasható, akik akkor nem ismerték (azaz félreismerték) Őt:

"...(Oh, Isten) megvetettél, meggyaláztál minket... Oda dobtál minket...Eladtad a te népedet nagy olcsón, és nem becsülted az árát magasra..." (Zsolt. 44:10-13) "Uram, bosszúállásnak Istene! Bosszúállásnak Istene, jelenj meg!" (Zsolt. 94:1)

Szerintem Istent sosem vezette a harag, a bosszúállás, és a közöny, hanem csak az önzetlen szeretet...

"Igazold az Irasbol, hogy Jezus aldozata az ember kiengesztelesere tortent."

"... Istentől... a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által... Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket..." (2. Kor. 5:18-19)

Nem azt kell békíteni, aki haragszik? Ha nem az ember haragudott Istenre, akkor miért őt kell békíteni? És ha valóban az Atya békéltet minket Krisztus által, akkor mi lehet az a Krisztus általi esemény, amely eltörölheti Isten iránti békétlenkedésünket?

"... mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által..." (Rm. 5:10)

Előzmény: actionman (2409)
lsr Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2433

Szia balacy!

"es ha nem volt drogos? akkor miert lett nyomorek? mas nemletezo buneert?"

Szerintem csak az emberi önzés a végső oka (meg esetleg elenyésző esetben a tudatlanság)...

Jó, hagyjuk a drogos példát, itt van helyette egy általánosabb: Az ember egyre többet akar, ezért olyan egészségkárosító anyagokhoz nyúl(t) (pl.: DDT), amivel növelheti az anyagi hasznát...

És hogy a középkorban, ahol nem igazán voltak kemikáliák (persze mondhatnék a kemikáliák helyett más környezetkárosító "eszközöket" is, vagy akár nukleáris, biológiai és kémiai fegyvereket)...?

Volt más: testvérházasságok, háborúk, stressz...

Szomorú, de neked sem tudok mást mondani: Minden tettünk hatással van másokra is... a közvetlen utódainkra (már ha egyáltalán vannak)leginkább... És vajon hány olyan dolgot tettek őseink a távoli múltban, ami az egészségi állapotunkat befolyásolta? ... merthogy sok minden öröklődik, az bizonyos...

Előzmény: balacy (2428)
lsr Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2432
1420-as hsz.
Előzmény: bejuma (2426)
kalapax Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2430
Nome de Dieu! Kötözködni akarsz este 10 után?? 
Előzmény: balacy (2429)
balacy Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2429
Olvastad Te a Bibliat?
Előzmény: kalapax (2425)
balacy Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2428
"Pl. ha egy gyermek azért nyomorék, mert az anyja drogos volt, akkor azért nem Isten okolható, hanem az anya.) "

es ha nem volt drogos? akkor miert lett nyomorek? mas nemletezo buneert? Mond el nekem ezt, jo? Nyilvan lehet mondvacsinalt okokat talalni, velt bunoket stb. de miert egy csecsemot buntet az Istened mas buneert? Miert vettek ki a csecsemot az anyjabol 65dekasan (toxemia) es elt 28napot? Ha ezt megmagyarazod nekem... Ez az Isten akarata?
Előzmény: lsr (2410)
balacy Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2427
"Most nevetsz rajtam, de majd akkor sirni fogsz onmagad miatt."

dehogy, nem sirni fog, hanem fogcsikorgatni. ez biztos, mert benne van a Bibliaban.
Előzmény: actionman (2401)
bejuma Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2426
Megbukni te buktál.

Magyarázd meg, mi a szertet Jób történetében?

Az isten önimádatán kívül.
Előzmény: kalapax (2425)
kalapax Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2425

Megbuktál nálam,olvasd el mégeccer.

A SZERETET SOHA EL NEM FOGY.

Előzmény: bejuma (2424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!