Sziasztok
Ismét vereség Fehérváron! Pedig igazán bíztam benne, hogy most meglepetést tudunk okzni a hagyományos presztizsmeccsen (rangadót direkte nem írtam, az mostani erőviszonyokat tekintve egy Paks-Körmend lehetne).
xGabi jól összefoglalta a meccs történéseit. Talán csak annyi kiegészítést tennék: az elején, főleg az első 10 percben igenis jól játszottunk, végigjátszottuk a figurákat, kijátszott, tiszta dobóhelyzetekből, könnyű kosarakat sikerült szereznünk, a védekezésünk pedig a régi fényében tündökölt, viszonylag tisztán, kevés faultal játszottunk, igazi csapatvédekezés volt. Néhány szokásos gyenge (dobó)teljesítmény is belefért (Kvízkérdés: kire gondoltam? Aki figyelmesen olvasta eddigi "munkásságomat" a fórumon, ki fogja találni!).
A harmadik negyedtől helyenként megpróbáltunk zónázni, és volt olyan szurkolói vélemény, hogy ezen ment el a meccs. Nem értek vele teljesen egyet (tegnap nem is mondtam ,Gabci456, mostanra átgondolva, nem volt az annyira vészes). Szóval a nem 100%-os zóna ellenére tartani tudtuk az eredményt (-8-ról is visszahoztuk ebben az időszakban). Az utolsó negyedre láthatóan elfáradt a csapat, főleg Lapov volt az, aki a fülén vette a levegőt, nem ért oda a besegítéseknél, a dobásai sehonnan nem, sikerültek, simán szedték mellette a lepattanókat, sőt (asszem) Marci az utolsó percben be is takarta. (mondjuk érthető: Miljkovics nem tudta pihentetni, végig kellett játszania a 40 percet).
Az utóbbi néhány meccsünk előrevetíti az egyre reálisabbá váló Körmend-Paks döntőt (de azért ne higgye senki, hogy sétagalopp lesz a Szolnok ellen, főleg itthon fogunk megtenni mindent, hogy több hazai vereség ne legyen!)
Az ellenfélről a folytatásban (előbb megnézem a Forma 1-et.)
Albacomp - Olaj 71 - 66
Nehéz ilyen meccs után bármit is mondani ; elég gyenge játékkal rukkoltunk ki Fehérváron.Fáradt csapat benyomását keltettük,egyeseknél sokszor a koncentráció sem volt megfelelő.Erre jött még,hogy a döntő helyzetekben a kulcsembereink rendre hibáztak,egyedül Maljkovics nyújtott átlagon felüli teljesítményt.Bojan önmagához képest tragikusan játszott,Predragnak és Vukinak ugyan voltak villanásai,de mindketten végig nagy hibaszázalékkal játszottak.Sajnos kezd beigazolódni,amitől sokan és nagyon tartottunk : az idősebb játékosaink (Predrag,Bojan,Borisz,Benő) nehezen fogják bírni a szerda-szombatot.Támadásban többször is gyermeteg hibákat vétettünk,és ezúttal a cseréink sem tudtak túl sokat hozzátenni a csapat összteljesítményéhez.Az már csak az ellenfélnek volt köszönhető,hogy 20 percig ilyen játékkal is vezettünk.A meccs az utolsó negyed elején dőlt el,amikor az Albacomp elhúzott 10-11 ponttal.
A játékvezetést érintő kérdésekkel nem szeretnék foglalkozni ; elsősorban a csapatban volt a probléma - gyengén dobtunk,néha még védekezésbeli gondok is mutatkoztak,bár a 71 pont idegenben tényleg nem sok.
Szurkolás : sajnos ma mi tettük jobban oda megunkat,nem a csapat :-((( A fehérváriakkal is lehetett valami,mert még álló B - közepet sem tudtak felállítani és a csarnok is elég foghíjas volt...Mi olyan százötvenen lehettünk.
Összegzésképpen : nem kell azért ennyire tragikusan felfogni a dolgot,de meg kell jegyeznem - az MTE dombóvári győzelme után -,hogy jobb lesz inkább hátrafelé nézelődnünk.Jó lenne legalább ezt a harmadik helyet megtartani,sokat érhet (dobogó)!És még itt a kupa is!
Gratula Körmendre!
Első hozzászólásomban annyit, hogy szerintem a néhány évvel ezelőtti képhez képest rengeteget fejlődött a kosárlabda NBI színvonala. Amilyen alley-hoop-ot a Báder MArci mutatott be a Kaposvár elleni alapszakaszbeli kaposvári meccsen az simán elment volna az NBA heti highlighhtsban is.
Egyetértek azzal a felvetéssel, hogy a sok légiós valóban megnehezíti a magyar fiatalok dolgát, de szerintem ez egyben motiváló tényező is. Egyébként az idei év, hogy sokkal több meccs lesz a bajnokságban ebben is segít. Egyszerűen a több meccsen több szerep jut a cseréknek. Akár a nem várt sérülések miatt is, ahogy ez Kaposváron történt. Igy derülhetett ki, hogy pl. Szőke Balázs milyen hasznosan (ha nem is túl látványosan) tud játszani.
Az 1. félidő elég nyögvenyelősre sikerült, de aztán bejött Eddy és Nick, és máris feljavultunk, el is húztunk egy tizessel. A 2. félidőre elfáradt a Debrecen, úgyhogy sima lett a vége.
Most már nem csodálkozok, hogy a Kakasok az ASE ellen 5 pontot dobtak az utolsó negyedben.
Nekem is feltűnt Nick és Eddy túlzott összejátszása, és mintha Isti ezt nehezményezte is volna. Bár lehet, hogy csak a fáradtságát értettem félre.
A szurkolás elég gyenge volt, a megszokottnál kevesebben is voltak, és talán csak Madison zsákolásai tudták igazán tűzbe hozni a közönséget. Na mind1, szerdán majd jobb lesz!!!
Egy kicsit kötekednék is! A szavazásnál elég sokan írták Eddyt "Edmondson"-nak! Helyesen: Edmonson.
Tippjeim:
Alba-Szolnok V9 (az Albát megviselte a szerdai vereség)
Dombóvár-Körmend V16 (a Dombóvárnak nem megy idén ellenünk)
Debrecen-ASE V7 (az első félidőben még tartják a lépést a Kakasok, de aztán összezuhannak)
Falco-Kaposvár V12 (NB II. Nyugati csoport :))) )
Szóval csupa vendéggyőzelem.
7végére jó szurkolást mindenkinek! Én sajnos nem lehetek ott Dombóváron, szurkoljatok helyettem is!
Debrecen-Paks V14 (egyszer már nekünk is kijöhetne a lépés Debrecenben)
Dombóvár-Körmend V7 (tisztes helytállás dombóvári részről)
Albacomp-OLAJ H8 (kezdenek összeállni Trunicsék)
Falco-Kaposvár V13 (túl mély ez a gödör...)
Ja és egész sirály ez a középszakasz! Minden játéknapon igazi rangadók, megszűnt a "lefutott meccs" fogalma. (kivétel: Falco)
Na jó szurkolást mindenkinek!
Hajrá ASE!
Belfera! Légyszi ird már le a pontozási szisztémát, ha van időd.
Úgy néz ki, hogy a második fordulót megnyertem ,csak nem tudom, miért. Talán a telitalálatos körmendi tippem nyomott sokat a latban?
Köszike!
Rosszul írtam és csak utánna vettem észre. Nem azért nincs értelme, mert nem alapember, hanem mert nincs mihez hasonlítani az idei teljesítményét. Az, hogy juniorban mit nyújtott kevésbé lényeges. Ennyi erővel Williams is megkaphatná, hisz ki tudja milyen teljesítménye volt az elmúlt évben. Bencze az én meglátásom szerint (és ezt nem csak én állítom) minden díjra jogosult kivéve a most improved player. Ennyi erővel odaadhatnák Britney-nek az életmű Oscart ezért a mostani moslékért. szmájli
Ettől függetlenül mindenkinek tiszteletben tartom a szavazatát és mindent figyelembe fogok venni számláláskor. Tőlem akár Berkicset is kihozhatjátok MVP-re. szmájli
Erre viszont csak jövő hétfőn kerül sor, mert ma egész nap el voltam foglalva, este vedégeim lesznek, hétvégén pedig nem leszek netközelben.
Üdv Mindenkinek!
Én nem szállok be az itteni egyre jobb eszmecserékbe, de sokat olvasom és nagy örömmel látom, hogy egyre "magasabb szinvonalú" ez a fórum. Látszik, hogy élesednek a mérkőzések, és a csapatok mellett az értük szorítók is egyre jobban belelendülnek:) Csak így tovább lányok-fiúk!!!
Reméljük a játékvezetés is felnő a játékosok és a szurkolók mellé :)
Mivel elég yool állok a tippversenyben, így kötelességemnek érzem ezen kicsit rontani:)
Tehát a tipptyeim:
Falco-Kaposvár V12 (a szerdán látott teljesítmény alapján:)
Alba-Olaj H5 (nincs yoo formában egyik csapat se, de az Alba otthon már nem veszthet)
Dombóvár-Körmend V5 (ez nagy csata lesz, az előző összecsapás ellentéte, két mostanában nagyszerű csapat)
Debrecen-Atom V12 (ott már többször nem kaphatunk ki:)
Aztán mindenki csak hangosan és sportszerűen szurkoljon a kedvenceinek!!!
Én ugyan nem láttam a meccset, de az erdményből úgy tűnik, hogy valóban sima meccs volt.
Gratulálok!
Amit nem értek, miért irtad azt, hogy a "topic legjobban utált csapata"...
Nekem pl. semmi bajom a Kaposvárral (kivéve az Ivkovicsot, aki szerintem nagy játékos ugyan, de az ilyen ember nem való sportpályára). De ettől nekem a Kaposvárral semmi bajom.
A várost pedig kifejezetten szeretem.
MVP Németh I.
a legtöbbet fejlődött: Báder M.
újonc: -
védő: Fodor G.
légiós: Sz. Ivkovics
6. ember: Szőke B.
Kezdő ötös: Mészáros Z., Dzunics B., Sz. Ivkovics, T. Davis, Sitku E.
Tegnapi meccsen néha a tavalyi évet idézően játszott a topic legjobban utált csapata, nagyon sokat számított, hogy van egy plusz ember a padon. Sikeresnek is nevezhetjük Corey Brown bemutatkozását, pedig az előzetes hírek nem voltak túl bíztatóak. Szerintem kijelenthető, hogy lemostuk az Albát, kíváncsi vagyok fehérvári véleményekre is.
Tippek hétvégére:
Falco-Klíma Vill V15 (mi újra felfelé, ők már régóta nagyon mélyen, ráadásul tippmixbe is bevettem)
Debrecen-Paks H5 (nem kell annyira mint a kupameccsen, 5 fa is elég lesz)
Albacomp-Szolnok H13 (különben lassan csúnya világ lesz Fejérben)
Dombóvár-Körmend H3 (most bizonyítsatok, gumicsizmások:-)
Alba - Olaj H6
Dombóvár - Körmend V10 (hajrá MTE?)
Falco - Kaposvár V8 (nagy az egység nálunk)
Debrecen - ASE H6 (már ideje lenne...)
kellemes 7végét mindenkinek és jó szurkolást!!
belfera: légy nyugodt nem építünk stadiont "Narancsváron" ez józan ésszel lehetetlen, (de ez 1 másik topichoz tartozik már) szerény véleményem szerint eb-t sem rendezünk.
Akkor én is mondok 1 példát.
2. negyed. Szintén emberfölényes támadás, a labdát Nick hozza fel, tőle ballra Isti jobbra Rudi. A védő kivált Madisonra aki megáll és nem passzolja a labdát a teljesen szabadon levő Rudinak, (tényleg égen-földön nem volt körülötte senki) hanem megvárja, míg a másik térfélről Eddy (már 2 védővel a nyakán) felér és neki adja a lasztit és innentől vége a támadásnak. Egy védő megelőzi Eddyt és az alapvonalról indíthatjuk ismét a támadásunkat (felállt védelem ellen).
De, hogy biztos legyek az állításomban, ma még1x
megnézem a szhelyi vtv-n a meccset és megszámolom
hogy a két légios hányszor passzol egymásnak és hányszor a többi csapattársnak.
Sajnos holnap és a hétvégén nem vagyok, de igérem hétfőn tájékoztatlak.