Keresés

Részletes keresés

DRT Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1680
Na mesélj erről, hogy hol van a vasútállomás!
Előzmény: rik-027 (1678)
rik-027 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1679
sziasztok.
hadd kérjek elnézést minden paksitól akit szerda esti hozzászólásommal annyira megsértettem mint spook-ot. NEM EZ VOLT A CÉLOM, annál is inkább, mert a sportág szeretete miatt örömmel olvasom mindig pl. belfera színvonalas hozzászólásait és beszámolóit, de alapjában véve nagyon tetszik az egész fórum hangvétele! kaposvari-nak köszönet ezúton, hogy megvédett (ha nem is engem akkor a "balkán" somogyot).

hadd kívánjak mindenkinek ÚJ HOZZÁSZÓLÓKÉNT további nívós hozzászólásokat és frankó következő fordulót!

Előzmény: kaposvari (1632)
rik-027 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1678
szia spook. az emberek nevét nagybetűvel irom. a nickemnek semi köze a nevemhez. MI VAGYUNK BALKÁN?? hááát hallod, jártam már pakson, de lehet hogy azt európának kiáltod ki, akkor TE még nem. Hol is van a vasútállomás csak példának okáért? amúgy nem akartam itt zrikálni senkit, de én nem szólítottam meg senkit úgy, hogy f*sz. ennyit RÓLAD.
Előzmény: .spook (1629)
rik-027 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1677
szia spook. az emberek nevét nagybetűvel irom. a nickemnek semi köze a nevemhez. MI VAGYUNK BALKÁN??
Előzmény: .spook (1629)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1676
A Vas Népe csak a Körmend meccsek TV-közvetítéseit írja.

Ezek szerint:
Márc. 10 : Falco-MTE (?)
Márc. 20 : MTE-Alba
Márc. 27 : Kvár-MTE (?)
Márc. 31 : ASE-MTE

A Falco meccs még kérdőjeles, nem biztos az m2 közvetítése! Ha nem adja ameccset, akkor szombaton 6-kor lesz, ha adja akkor vasárnap. A Kaposvár meccs attól függ, hogy lesz e aznap válogatott focimeccs. A másik kettő tuti!

Érdekesség, hogy a tavalyi alapszakaszt is két hazai meccsel fejeztük be, az ideit is, míg a középszakasz is két hazai meccsel zárul (Kapos, Paks).

A két baráti meccs: márc. 16: Vasút-MTE, Ápr. 13: MTE-Vasút!

Hajrá Körmend & Dombóvár!

Ha lesz kis időm, talán az egészet beirom...

be-st Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1675
Tv mikor, hol, melyik?
Előzmény: G_e_r_y (1673)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1674
És miket ad a TV? Legalább egy-két három fordulót beírhatnál. Jópáran megköszönnénk itt neked.
Előzmény: G_e_r_y (1673)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1673
Nem tudja valaki, hogy fenn van e valahol a sorsolás a neten???

Se a bckormend.hu-n, se a hunbasket.hu-n nincs fenn! A mai Vas Népében ugyan megjelelnt az egész, kiemelve a tv-s meccseket is, de jobb lenne ha gépen meglenne!

Előre is köszi

Hajrá Körmend & Dombóvár!

kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1672
Akkor a lényegben egyetértünk. Szerinted is népszerűbb a foci, szerintem is kellenének sokkal-sokkal színvonalasabb csarnokok minél előbb.
Előzmény: be-st (1670)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1671
Ezt most kérdezed vagy mondod?:-)
Én úgy terveztem, hogy nem tippelünk a kupameccsekre, de ha van rá igény, miért ne?
Ha lesz legalább öt tippelő a kupameccsekre akkor beleszámítjuk.
Előzmény: olajka91 (1668)
be-st Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1670
Azzal egyetértek én is, hogy legnépszerűbb Magyarországon is a foci. Mint majdnem mindenütt.
De ez attól is van, hogy ahol nincs semelyik labdajátékban kimagasló csapat, ott első a foci. Ahol van ilyen, ott nem. Kíváncsi lennék Szolnokon, Körmenden, Veszprémben mi a helyzet. Kaposváron - elnézést, ha rosszul tudom, javíts ki - talán azért nem a legnépszerűbb a kosárlabda ma (még), mert a sportágnak nincsenek olyan hagyományai, mint máshol, míg jó focicsapat nem olyan nagyon rég még volt. (Az én tudomásom erről az én emberemlékezetemig terjed visszafelé, tehát lehet, hogy volt régen is jó kosárlabda Kaposváron.) Első osztályú focicsapata volt a Kaposvárnak, de kosárcsapat nem pl. a 80-as években.
Sajnos az a 7-8 ezer ember már csak annyi focimeccsen van, amennyi kosármeccsen is lenne ennyi ember, ha beférne. A meccsek jelentős részén persze nincs helyszűke, de azért rangadókon van. Focimeccs ilyen szerintem évek óta nem volt. De emléxem olyan évre, amikor a ZTE játszott kosárdöntőt, hogy a stadionjuk is megtelt volna a meccsre. Tudom, az időnkénti teltház még nem érv a bővítés mellett, de a focinál még ennyi érvet sem látok. Tény, hogy a stadionok is pocsék állapotban vannak, de csarnokokról is ez a hír járja. Legalábbis ha nem is az állaguk, de a körülmények elég rosszak. Főleg a helyszűke. Azzal nem értek egyet, hogy ne kellene nagyobb hely.
És még valami: sportcsarnokok esetében nem csak a kosárlabda miatt érvelek, hanem a többi csapatsport mellett is, sőt, kulturális rendezvények mellett is. Tudom, Fehérvár ebből a szempontból a legrosszabbak között van, de azt nagyon rossznak tartom, hogy nincs egy normális városi sportcsarnok. Mondom, nem csak a kosárlabda miatt. Talán Debrecenben, Egerszegen, Pécsen, Miskolcon van, de most hirtelenjében több város nem jut eszembe. Sportcsarnokokat nem egy sportág miatt kellene építeni, kulturáltabbá tenni, hanem több miatt, és más rendezvények miatt is. A kétmilliós Budapestnek - sőt az országnak - a tűz előtt egy olyan csarnok volt a legnagyobbja, amelyik kb. 10 ezer embert tudott befogadni akkor, ha valami kispályás esemény volt, de ha jégkorong vagy atlétika, már csak kb. öt(!)ezret. Ez azért elég szégyenletes.
Üdv
Pistike

Előzmény: kaposvari (1667)
csaby1 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1669
Hiszen a dombóvári csarnok is ISM pénzből épül. Állítólag Körmendre is vannaktervek, Szombathelyre is. Csak szerintem kicsit rosszul kalkuláltak a tudatlanok a minisztériumban, és a csarnokokra már végképp nem lesz pénz. Még jó, ha a stadionokra elég lesz.
Előzmény: olajka91 (1668)
olajka91 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1668
Kaposvárinak:A tippelés a kupameccsekre is érvényes.
Hajrá Olaj forever!
Resszkess Alba!
kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1667
Biztos nem leszek népszerű ezzel a kijelentésemmel itt, de először én is a stadionokat rekonstruáltam volna. A foci még mindig népszerűbb itthon mint a kosárlabda. Azért egyes helyeken erre a focira is kimegy 7-8 ezer ember, nemzetközi meccsekre, válogatottra még több. Kosárra nem. És nem azért mert nem fér be több. Nemzetközileg sajna a kosárlabdánk se sokkal jobb mint a focink. Nálunk Kaposváron a másodosztályú focicsapatra járnak annyian (vagy többen) mint a bajnok kosárcsapatra. Szombathelyen is, Debrecenben is Egerszegen is, Fehérváron is népszerűbb a foci a nézőszámot tekintve. A többinél azért nem, mert nagyon alacsony osztályú focicsapat van.
Természetesen a csarnokokat IS kell rekonstruálni. Reméljük most azok jönnek.
Ja és nem kell megvádolni, hogy nem szeretem a kosárlabdát, mert nem igaz. Csak próbálom a másik oldalt is nézni.
Előzmény: be-st (1666)
be-st Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1666
Üdv!
A sportújságírásnak sajnos a focin kívül mindegyik sportág mostohagyereke. (Ettől persze még a kosárlabda vezetésének mentalitása lehet rossz.)
Sőt, ezt kiterjeszthetjük az elektronikus sajtóra is. (Nagy csoda, ha valamelyik tv-csatorna sportműsora elsorolja a kosáreredményeket.)
Ja, és a kormányzatnak is mostohagyereke a focin kívül minden más sportág, ld. stadionrekonstrukciós program van, csarnokrekonstrukciós, -bővítős nincs. (Vagy tud valaki ilyenről?) Focista miniszterelnökkel és törzsszurkoló sportminiszterrel persze nem is várhatunk mást.
Most ugyan jön kábítószerként az olimpia-rábeszélősdi, de ez szvsz. nem a sport támogatásáról szól.
Üdv
Pistike
Előzmény: gringo (1665)
gringo Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1665
Sokáig nem értettem, hogy miért mostoha gyermeke a magyar sportújságírásnak a férfi kosárlabda, pedig egész komoly népszerűségnek örvend, és még népszerűbb is lehetne, ha megfelelően, profi módon menedzselnék.
Sajna mind a játékosok mind a szurkolók mind a szövetség mentalitása végtelenül amatőr.
A sport ilyen körülmények között eladhatatlan. Rendet kéne csinálni, legfőképpen a szövetségnek. Olyan megmozdulások amik manapság fordulónként előfordulnak nem maradhatnak következmények nélkül, és ez legfőképpen a szövetség felelőssége.
Az egész némi túlzással olyan mint egy megyei első osztályú focimeccs, ahol a bírók folyamatosan "életveszélyben" vannak.
andrej11 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1664
Nem rossz meccsek...
Jó ötlet volt ez a középső kör.
Előzmény: kaposvari (1663)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1663
Nos a Sport is írja, hogy az első forduló a köv. lesz március 9-én:

Dombóvár-Klíma Vill 18h
Debrecen-Szolnok 17h
Albacomp-Paks 18h
Falco-Körmend 18h

Ja és nem óv a Paks az időlejárós eset miatt ui. a videó megtekintése után Juhász Sándor ügyv. ig. is beismerte, hogy tévedtek.

Előzmény: kaposvari (1662)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.01 0 0 1662
Ez tuti? Tegnap állítólag bemondták a Kapos TV-n (pont nem láttam), hogy idegenben kezdünk a Dombóvár ellen, aztán jön az Albacomp. A hunbasketen még mindig nincs semmi.
Előzmény: némo (1659)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1661
Remélem a Mammer Paksra is eljön legközelebb...virágeső és pezsgőfürdő várja majd.
Mikor lesz az első kanyar emberek...jövő hét végén???
ASE olé!!!!
Előzmény: Struccka_d (1660)
Struccka_d Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1660
Korrekt a nyílt levél (Bár miért ott/oda?). Nem tudom volt-e oka annak, hogy nem másoltad be ide. Mivel nem tetted meg, én sem copyzom. Mindenki elolvashatja a vendégkönyben.

Azért én még elgondolkodnék egy szezon végéig tartó bérlet visszavonáson. Ezt pedig a klubnak kellene házon belül elintéznie, nem szövetségi kezdeményezésre várni.

Struccka

Előzmény: kaposvari (1658)
némo Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1659
Kaposvári!

A nyitóforduló párosítása a következő:

Kaposvár - ASE
Falk.o.- Körmend
Dombóvár - Albacomp
Debrecen - Szolnok

Ezek közül melyik az ahol már most kijelenthető
hogy ez vagy az a csapat győz?
Hát nem igen van ilyen.
Azért nekünk, már csak "hivatalból" is győznünk kell.
Hajrá Körmend!
Üdv. Némo (alias Zotya)

kaposvari Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1658
A bckormend.hu-n el lehet olvasni a legilletékesebb (Ila néni) hozzászólását az ügyben.
kaposvari Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1657
Biztos úgy volt. Nagyon kötöszködősök tudnak ám lenni ezek az ötvenes nénik:-)))
Előzmény: nick007 (1656)
nick007 Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1656
Sziasztok!
A nagymamis esethez csak annyit, hogy Kaposvári szerint a néni békésen szokott szurkolni. Hát én úgy hallottam, hogy egy körmendi szurkolóval is kötöszködött.
Előzmény: kaposvari (1640)
Avass Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1655
Üdv Nektek ZsuZsuV és Belfera + mindenki
Le szeretném zárni ezt a témát, hiszen úgy látom egyről beszélünk. Én is „veletek vagyok”, tulajdonképpen mindenben egyetértünk. Én az enyémeimet védtem, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a sokszor (és tegyük hozzá sokszor jogosan) szidott szolnoki publikum sem mindig a leg… (ide mindenki beollózhatja a szerinte legjobban ideillő kifejezést).
ZsuZsuV! Örülök, hogy a szebbik nem is képviselteti magát a kocsmában, Te nyugodt szívvel lehetsz kicsit romantikus, különben is nekem tetszik a stílusod. (Nem akartam azt írni, hogy „nem vagy egy tipikus szőke nő”, mert ezzel a támadások kereszttüzébe kerülhetek - bocs szöszik!!!).
Egyébként amíg a lányok, kijárnak, és az asszonyok ki merik hozni a gyerekeiket a meccsekre, addig azt hiszem nincs akkora baj a pályák környékén, mint pl. a Professzionális Labdaeltörő Ligában.
Belfera, kösz, jól jönne most egy-két gyógy-győzelem…

Hajrá magyar kosárlabda, győzzön a jobbik a pályán!
…és mindenki nyugodt szívvel bárhol szurkolhasson saját csapatának!

nattata Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1654
Sok-sok apró, bársonytalpú puszika NEKED ezért a beírásért! Köszönöm!!!
Előzmény: ZsuZsuV (1653)
ZsuZsuV Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1653
Avass! "de sajnos ilyen világban élünk" - ehhez csak annyit, hogy igen, ebben igazad van. De a világot mi, emberek alakítjuk. Valószínű azért ilyen, mert ilyenné tesszük. Sok igazság van abban, amit írsz, de ez egy olyan téma, amit taglalhatnánk akár évekig - megváltani nem fogjuk a világot. Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy érzékenyek vagyunk, mi paksiak, inkább szeretjük a fair-play-t. És ez egy jó dolog, nem pedig megvetendő. Azon, hogy verbálisan megsértettek, mosolyogtam egyet, az erre vonatkozó itteni beírásom is mosolygós "tollból" ered. (Persze a leírt szavak nem adják át a hangsúly.) De inkább engem egyszemélyben sértsen meg valaki szóval, minthogy fizikailag bántalmazzon azok közül egyet is, akinek szurkolok. Lehet vitatkozni és eszmecserét folytatni egy játszma kapcsán sok mindenen, hiszen ezért vannak az ilyen jellegű fórumok is. És ez egy kellemes időtöltés. De az utálatokat hagyjuk ki ebből, vagyis inkább tovább megyek: aki utálkodni és utálattal viselkedni képes, annak nincs helye a sport területén. Egy extrém példa: az ókori görögök felfüggesztették az olimpia idejére a háborúkat. Akkor köztünk miért vannak olyanok, akik ennyire nem tartják tiszteletben annak a pályán lévő 10 embernek a küzdelmét? Pl. az az idősebb hölgy, aki tegnap megrugdalta Gerit, a saját csapatával szemben is elég uninteligensen viselkedett. Azért ment ki a meccsre, hogy ott legyen a fiúkkal - gondolom én. Nem azért, hogy bemocskolja a küzdelmüket. (Húúú, de romantikus lett a lelkem egyszeribe :-)))) ).
Előzmény: Avass (1636)
belfera Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1652
Avass!
Én egyik meccset sem láttam, de a beszámolók alapján mindkét esetben jogosnak tartom a paksi felháborodást, attól függetlenül, hogy a két meccsen történtek - bizonyos szempontból - nem tartoznak egy kategóriába.
Sok sikert nektek az Alba ellen a kupában!

Hajrá Körmend!

Előzmény: Avass (1650)
Avass Creative Commons License 2002.02.28 0 0 1650
Belfera!
Az ASE egy héten belül játszott két nagy riválisával azok otthonában. Mindkét meccs után felháborodtak a paksi szurkolók. Én csak arra próbáltam célozni, hogy a két meccsen történtek nem biztos, hogy egy kategóriába tartoznak, bár azt hozzá kell tennem, hogy a kaposvári meccset nem láttam, csak a beszámolóitokat olvastam róla.
Minden jót, hajrá OLAJ!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!