A Föld-del együtt, egy időben. egyszerre, vagy 'egymás után'... ?!
;-)
Ha 'a Föld 'eltűnése 'után', akkor akkor 'az van', amit destrukt írt a 2721-ben: "Érintő irányban elhagyná a pályáját."
Ha viszont a Föld és a Nap egyszerre "tűnne el", akkor viszont a Hold további mozgás iránya attól függne, hogy hol volt, 'merre haladt' a Hold a Föld által 'rángatott' pályáján...
Vagyis mehetne tovább "érintő irányban", vagy a 'korabeli' Naphoz képest 'elfelé', vagy 'befelé' irányban is... ;-)
ez egy buta, op bocs, pontatlan nezopont. mert akkor nem a nap korul, hanem a tejut grav kozpontja korul kering es a nap csak ide oda rangatja. de merjunk nagyot almodni, nem is a tejut, hanem a kvadransuk galaktikus szuperkoaszterjenek grav kozpontja korul kering, a fold, a nap, a tejut es meg billiard mas objektum csak ide oda rangatja.... legyunk kicsit konstruktivabbak...
a mostani palyajahoz kepest egyenes vonalu egyenletes mozgast vegezne. igen, a nap gravitacioja is beleszolna ebbe es attol fuggoen h milyen iranyban lenne a fold es a hold a pillanatnyi mozgasiranya es helyzete a fold grav megszunesekor
a, elhagyna a naprendszert
b, uj palyara allna
c, belecsapodna a napba.
a lenyeg, ha eltekintunk a nap gravitaciojatol es a szorszalhasogatastol, hogy a hold korpalyaja egy erohatas ovetkezmenye.
de. vagyis - eltekintve az egyeb gravitacios hatasoktol - egyenes palyan haladna tovabb. az az eromentes mozgas. vagyis a korpalyan tartashoz ero kell, ami a gravitacios ero.
"Minden megváltozna. Az excentricitás is, a pályamagasság is, és a keringési idő is. A Hold évmilliókon át keresné a helyét a naprendszerben. Sőt, ez kihatna a többi bolygó mozgására is. Akár át is rendeződhetnének a bolygók."
Háát... ezt nem valószínű - sőt..! ;-)
Mivel a Hold tulajdonképpen a Nap körül kering, és a Föld csak 'ide-oda rángatja' a pályáján (lásd: 2722), ezért szerintem a 'rángatás' megszüntével csak az történne, amit már 'azért mert csak' leírt a 2728-ban, hogy simán keringene tovább a Hold a Nap körül, csak "a pálya excentricitása változna, a Hold fázisától függően". Ennyi. ;-)
A double conical pendulum consists of two masses m and M, connected by a massless string passing over a frictionless, massless pulley. The entire apparatus rotates freely at constant angular speed ω(rad/s) about the vertical axis (dashed line) passing through centre of pulley as shown. After the system comes in steady state, the length of string on either sides of pulley are l and L.
Sajnos a helyes választ nem adják meg, mégis ki kell találni. Elvitte a puli a tollseprűt.
Viszont azt már sikerült megtalálnom, hogy a kettős kúpingát nem úgy kell érteni, mint a lengő kettős ingát.
"60 éves szakmunkás vagyok. Ezt már a 70' -es években álltalánosban tanultuk. Jó, igaz kék trambulinunk nem volt a fizika teremben. De el tudta magyarázni a tanárnőnk. Azt is tudom, hogy 100 - 150 éve ezt tanítják. Plátói kérdésem, még mindig csak ezt tanítják az egyetemeken is? Mert akkor ez szőrnyű! Akkor már értem miért van ilyen mély ponton Európa lakossága. ... Bocsánat, nem bántásnak szánom, csak azt hittem fejlődtünk már és újat hallok."
"Egy rohamban sohase előzd meg túlságosan a tieidet, mert egy bizonyos távolság után, már nem tudnak megkülönböztetni az ellenségtől, és seggbelőnek ! " ;) ;-/
Az is egészen biztos, hogy nem a Föld mostani pályáján keringene tovább, hanem alacsonyabb, vagy magasabb pályára állna a Nap körül, attól függően, hogy a Föld körüli pálya melyik pontján lenne a Hold, amikor a Föld gravitációja megszűnne.
ahol mar erorol beszelunk ott mar gyorsulas van, teljesen mindegy h mi az irany. a pillanatnyi erohatasok egymasutanisaga osszeadodik. mindegyik kicsit gyorsit a testen. a parhuzamos eroterben ez az osszeg folyamatosan no, mert az iranyuk megegyezik. centralis eroterben meg a valtozo iranyu erok kioltjak egymast. vagyis keleten -x iranyba gyorsit egy F ero viszont nyugaton +x iranyba az ugyan akkora F. a ketto eredoje 0. viszont a kormozgas miatt az x iranyu ero valtozik, ugyanis x iranyban az F eronek csak az x iranyu komponense (bazisirany) hat. ez pedig - nezoponttol fuggoen- sinus/cosinus * F. pl. eszakon es delen nulla.
szerintem nezz utana a newtoni erotervenyeknek, foleg a iv.-et ertsd meg es utana folytathatjuk, mert - bocsi - de szerintem nem vagy tisztaban az erok osszegzesevel. es minden mozgas erobol szarmazik.