Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2020.11.03 0 0 1004

"Sose kelljen belátnod hogy a nők nem olyanok mint ahogy ők gondolják magukról és mondják neked."

Bogarkám a férfiak sem olyanok .:-)

Nagyon kevés ember van , aki tökéletesen ismeri önmagát ... tán' nincs is olyan . Hisz/képzel valamit magáról , de a kívülálló nem azt látja . Vagy mert nem ismeri eléggé , vagy mert felületesen ítél , vagy mert az a másik játszmázik .

Az meg , hogy valaki nem akarja elismerni (sőt tagadja) ha hibázott/nincs igaza , az kizárt , hogy csakis a nők tulajdonsága . Sőt ! :-D

Marha nagy türelem kell egymáshoz egy kapcsolatban . Szerintem csak akkor működhet , ha őszinték legalább egymáshoz . Önmagunkat akár be is csaphatjuk , ha a párunk ezt nem bunkósbottal akarja számunkra megvilágosítani . Ha nem életbevágó , rá kell hagyni a másikra ... szerintem .

Előzmény: endrebá (998)
endrebá Creative Commons License 2020.11.03 0 0 1003

Szia Pókasszony, annyi elég hogy te nem látsz ilyen női tulajdonságot hogy túlzott felelősséghárítás - a többi az a megértő jószándékod bizonyítéka.

Amúgy nem nyúltam én mellé, mindkét feleségválasztásom (azokban a pillanatokban) tökéletes volt.. se kilencvenkettőben se tavalyelőtt nem voltam jövőbelátó.

Az hogy a konkrét esetről csak a teljes tudás ismerői mondhatják azt hogy anyjaként nem lehetsz jó apja a fiadnak.. hm.. szerintem nem csak ők.

A halványlila soraid éleslátásról is árulkodnak - de nem panaszkodni akarok a saját élményeimről, hanem a saját tapasztalatot könnyebben tudom indokolni és magyarázni mint valaki másét.

Azééé van ám akivel ezeket a tapasztalatokat élőszóban is megbeszélhetem. Amit élőszóban is kérdőjelesen hagytunk, azt teszem fel itt kérdésként.

Előzmény: Törölt nick (1002)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.03 0 0 1002

Figyelj, én pl. nem tudok erre mit írni. Az tök rendben van, hogy sajnállak, hogy kétszer is mellényúltál a párválasztással, de ahogy Igor is mondja, nem érzem úgy, hogy ez a felelősséghárítás kifejezetten női szokás lenne. Szerintem mindenkivel előfordul, hogy nem érez magáénak egy vádat, és visszautasítja, és ebből következőleg az is, hogy nem akarja elismerni a hibáját.

A konkrét esetre meg nem tudok mit mondani, mert egyrészt nem tudom, mi történt, csak sejteted, hogy ez volt az utolsó csepp egy pohárban, másrészt te az érem egyik oldala vagy, az igazságot azt csak azok tudják megítélni, akik mindkettőtöket ismernek és egyikőtökkel szemben sem elfogultak -- tehát senki. ;) 

Remélem, hogy a következő párod és a fiad következő partnere jobb lesz! ♥ Mert ennél jobbat egy ilyen gyászos időszakban nem tudok mondani, csak optimistán biztatni, hogy na, legközelebb már majd sikerül.

(Emlékszel, amikor a játszmázásról kezdtünk beszélgetni? Egy kicsit ez is olyan, mintha itt szeretnéd ismeretlenekkel folytatni a vitát, amit a való életben talán lezártál, hogy elmondhasd, ami még benned maradt kimondatlanul. Talán egy kis idő elteltével megpróbálhatnátok újra megbeszélni, esetleg baráti moderáció vagy párkapcsolati tanácsadó mellett. Ez nem azt jelenti, hogy kibékültök, csak azt, hogy megismeritek a másik oldal álláspontját szemrehányások, bőgés és hiszti nélkül és ezzel a tapasztalattal/tudással felvértezve mindketten jobban csinálhatjátok a következő kapcsolatotokban.)

Előzmény: endrebá (1001)
endrebá Creative Commons License 2020.11.03 0 0 1001

Itt már estefelé van, és nem akar senki véleményt mondani hogy miért is menekülnek a nők a felelősség .. izéé.. a hibáját elismerő társ szerepe elől.

Akkor mesélek.

A nőhatalom (a férfijánál erősebb nő) amit nem tud kezelni a nála maradt családmaradványban, annak a hosszú távú következményeiről csak sopánkodás van.. az összefüggést nem illik észrevenni.

Jön a legkisebb fiam dühöngve hogy hadd tomboljon itt a harmadik szomszédban is a fahasogatással, mert otthon már minden kézbe fogható vastag fát szíjjelabriktolt és még mindíg nem nyugodott le.

Mert szerelmi bánat...

Próbáltam belevonni a kerti nagykapu építésébe, de mondta hogy nem bír egyhelyben maradni - ekkor jutott eszembe hogy az átépített enduro 125 -össel elküldöm az erdőre hogy hadd nyugodjon a menetszéltől.  És bevált a dolog : leellenőrizte a kint maradt fél köbmétert hogy nem lopták-e el, lenyugodott a tehetetlenségből mert a motorozásnál már csak a lovaglás a jobb figyelem-elvonó, és utána képes volt segíteni befejezni a nagykaput.

Nem a vaddisznók kint tartása a lényeg, és nem az esti három kilométer motorozás.. hanem hogy az nem tesz rendet egy tehetetlen kamaszfiú elméjében hogy dühöngd ki magad - márpedig az édesanyja nem tudott ennél jobb megfejtést.  Ha lábon csapja magát a háromkilóssal, akkor persze új lap kezdődik.. de egy férfikezdeményt nem úgy kell jól kezelni mint egy nőkezdeményt.  És ha rossz beidegződések ragadnak meg, akkor nincsen mibe kapaszkodnia amikor felnőtten találkozik férfiproblémákkal (amiket megoldani nem elég az erőpazarlás kifulladásig)

A tehetetlen emberek agysejtpazarlása pedig elkerülhetetlen tévút..

endrebá Creative Commons License 2020.11.03 0 0 1000

Pedig én nem magamtól gondoltam azt, hanem ők tanították úgy nekem.

Előzmény: Törölt nick (999)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.03 0 0 999

Ez inkább úgy hangzik, mint ha te gondoltad volna a nőkről, hogy virágsziromból vannak, és most rájöttél volna, hogy férfi oldalbordából. ;P

Előzmény: endrebá (998)
endrebá Creative Commons License 2020.11.02 0 0 998

Sose kelljen belátnod hogy a nők nem olyanok mint ahogy ők gondolják magukról és mondják neked.

Maradhass végig ebben a meggyőződésben.

:-))

Szerinted várjunk még hogy hátha valaki véleményt mond a kérdésről, vagy beszélgessünk másról?

(bár megette a rosseb, holnap nullahárom húszkor szolgálatba kell jelentkezzek)

Beszélgessünk holnap délután-estefelé.  :-))

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (997)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.11.02 0 0 997

Dehogynem, házas vagyok:D

Elég önfejű, és makacs nő a feleségem. Az az igazság, hogy én ezt tulajdonképpen kedvelem benne, mert ez a fajta temperamentum más dolgoknál meg tök jó, ha érted, mire gondolok:)

A hétköznapi életben van miatta nehézség, de több hetes, hónapos ajtócsapkodás nincsen.

Cserébe én sem nagyon ismerem be, ha tévedek.

Előzmény: endrebá (996)
endrebá Creative Commons License 2020.11.02 0 0 996

Ez igaz.. szeretetről egy szó nincsen.

De egyenként lehozni a csillagokat is, azt bizonyítandó hogy a valóság nem az aminek látszik?

Szia Igor, te nem találkoztál még ezzel a jelenséggel?  Hogy ő nem lehet hibás - akkor se ha az?

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (995)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.11.02 0 0 995

Senki nem szereti azt mondani: bocs, ezt elbasztam. A ferfiak sem.

Előzmény: endrebá (994)
endrebá Creative Commons License 2020.11.01 0 0 994

Sziasztok velem beszélgetők, jó ideje nem jutottam ide.

Most szerelmi apály van körülöttem úgyhogy alakulnak megosztani való gondolatok és kérdőjelek..

Miért menekülnek a nők a hibás szerepe elől?

Nem az egészséges tartózkodásra, hanem a valóság eltagadására.. a "tagadjunk körömszakadáig, aztán hisztizzünk, aztán zokogjunk amíg meg nem oldódik a probléma" - típusú menekülésre gondolok.

A hiba nem hiba akkor ha a legjobb szándékkal tette? Vagy mert nem látott más lehetőséget? Vagy mert a másik a múlt héten kétszer akkorát hibázott?

Mi fenyegeti a nőt ha azt mondja hogy elrontottam, beismerem..?

alaptalan Creative Commons License 2020.08.26 0 0 993

jusson eszedbe régi magyar mondás ROMLATLAN eredetije:

BASZVA ismerni meg a másikat!

Előzmény: Negyvenes nő (992)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.26 0 0 992

Gondolod, attól, hogy bennük jártál, megismerted őket?

(költői kérdés... igen, úgy  gondolod)

Előzmény: alaptalan (990)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 991

Igaz, de az egy általános kérdés volt..   :-))

Előzmény: Törölt nick (982)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.26 0 0 990

Poétikus ifjúságomban több tucat nőben jártam, volt időm megismerni őket.

(és ez se biztosíték)

Előzmény: Negyvenes nő (989)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.26 0 0 989

...és mégis így írsz a nőkről/nőknek? :-O

Előzmény: alaptalan (987)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.26 0 0 988

A cipőméretet majdnem eltaláltad :-) A negyvenes a darázsderekam :-D

Van hatvanas nick, hogy ”taposhassam”? ;-)

Előzmény: alaptalan (985)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.26 0 0 987

hosszú...

Lényeg, hogy több évtizedes boldog házasságban élek a harmadikkal.

Előzmény: Törölt nick (986)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.26 0 0 986

És mindkettőtől elváltál? Ha nem nagy IRL, persze csak akkor. Meg akarlak fejteni, mert ha jól értem, már nagyon régóta van benned a tüske, és mintha el is gennyedt volna.

Előzmény: alaptalan (984)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.26 0 0 985

ja, ha a "negyvenes" a cipőméreted, te meg amúgy a hatvanat taposod,,,

Előzmény: Negyvenes nő (983)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.26 0 0 984

...fiaim is...

(nem egy anyától)

Előzmény: Törölt nick (981)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.26 0 0 983

Én ebben nem lennék olyan biztos :-D

Előzmény: alaptalan (980)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.26 0 0 982

Amit kérdeztél, azt se tőlem. ;)

Előzmény: endrebá (967)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.26 0 0 981

Akkor volt időd bőven ilyen cinikussá válni. :) Érdekesnek tartom, hogy lányaid vannak.

Előzmény: alaptalan (980)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.25 0 0 980

...fiatalabb vagy mint a kisebbik lányom.

Előzmény: Negyvenes nő (979)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 979

Jajmá’, ne legyél ilyen rejtélyes...hát mi vár rám? :-O

Gondolom, simán tudod, miket éltem át az életemben ;-) Egy nyitott könyv vagyok :-)

Előzmény: alaptalan (978)
alaptalan Creative Commons License 2020.08.25 0 0 978

ahova TE most indulsz, onnan ÉN már rég visszaértem!

Előzmény: Negyvenes nő (977)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 977

Ellen...érvek?

Nem látom benne az ellenkezést. Inkább, hogy te hátsó gondolatot sejtesz mögöttük

Előzmény: alaptalan (974)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 976

Hatásilag? :-O

:-D

Előzmény: endrebá (973)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 975

Hé, sorban megy a farkasnál is :-)

Ha egyszerre akarná betenni, a kisgidák/vagy a kismalac nem engednék :-)

Egyszer nekem is volt szerencsém anyósom kapuoszlopához :) Nem kell rögtön idegbajoskodni :)

Előzmény: alaptalan (974)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!